Glitz & Glam

5 parasta kohottavaa ja tuuheuttavaa muotovaahtoa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postauksen tuotteet saatuja

Oikein ihanan kesäistä viikonloppua ja sunnuntaita! Viime sunnuntaina jäi 5 parasta väliin, kun olin vielä niin kipeä, etteivät voimat riittäneet istua montaa tuntia tietokoneen äärellä. Ajatuskaan ei vielä kulkenut riittävästi. Nyt alan olla hiljakseen parempaan päin.

Muotovaahto on vanha tuttu tuote vuosien takaa. Jossain välissä suosin paljon tyvisuihkeita ja kaikenlaisia muita uusia innovaatioita. Muotovaahto löysi kuitenkin takaisin suosikkeihini muutama vuosi sitten. Muotovaahtoja on erilaisia ja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Jotkut soveltuvat tyven kohotukseen, jotkut ovat parempia kiharan esiin puristelussa. Listasin tähän 5 parasta -postaukseen parhaimmat kohottavat muotovaahdot. Jotkut näistä sopivat myös luonnonkiharan esiin puristelussakin.

Käytän muotovaahtoa kosteiden hiusten tyveen, jonka harjan avulla föönaan vähän kohotetummaksi. Hiukset tuntuvat ja näyttävät kuohkeammilta ja tyvikään ei likaannu yhtä nopeasti, kun se on föönattu muotovaahdon avulla irti tyvestä. Ennen suosin kuivashampoota kohottajana, mutta nykyään käytän vain muutaman kerran kuukaudessa, sillä hiuspohjani ei enää kestä kuivashampoon kuivattavuutta. Siksi hyvät muotovaahdot ovat tärkeitä minulle.

RICH PURE LUXURY ARGAN VOLUMISING MOUSSE

Tämä kultaisessa pullossa oleva muotovaahto on kuulunut suosikkeihini jo useamman vuoden. Koostumus on todella ilmava. Tässä muotovaahdossa vaahto on vähän kuin oikein kovaksi vatkattu valkuaisvaahto – kevyt ja kova vaahto. Muotovaahto ei jätä ollenkaan lähmäistä tunnetta tyveen, mutta saattaa olla jäykemmässä hiuksessa tehoton. Siksi suosittelen erityisesti hennoille ja ohuille hiuksille. Sopii normaaleille hiuksille, jos pitää siitä, ettei muotovaahto jätä karheaa tai tahmeaa tuntumaa hiukseen.

Tätä muotovaahtoa kannattaa kokeilla myös kiharoiden puristeluun tai lämpörullien alle. Kun muotovaahto ei voimakkaasti koveta hiusta, se soveltuu usein myös pituuksillekin muotoilutuotteeksi.

Täältä löydät vanhan postaukseni muotovaahdosta!

Hinta: 15,90 € / 200 ml
Saatavuus: tietyt kampaamot ja Stockmann

GOLDWELL KERASILK STYLE BODYFYING VOLUME MOUSSE

Tyylikkäässä pullossa oleva Goldwellin volyymivaahto on monitoimivaahto. Sillä saa ryhtiä ja volyymia tyvestä pituuksiin. Lisäksi se soveltuu myös kiharoiden esiin puristeluun. Tämä muotovaahto on yllättävän tehokas käsittelemättömässäkin hiuksessa. Ei ehkä riittävä oikein jäykälle ja lasimaiselle hiukselle, mutta muille hiuslaaduille toimiva.

Muotovaahdon suutin on vähän erilainen. Suutinta työnnetään nuolen suuntaan. Vaahdon koostumus on ilmava, mutta puolikovaa vaahtoa. Siksi hyvin helppo levittää tasaisesti hiuksiin.

Täältä voit lukea lisää muotovaahdosta!

Hinta: 20-28 € / 150 ml
Saatavuus: tietyt kampaamot, Sokos ja Stockmann

KEUNE BLEND SALT MOUSSE

Muistatko suolamuotovaahdon, jonka esittelin viime kesänä? Tässä muotovaahdossa on yhdistetty muotovaahto ja suolasuihke. Vaahto antaa ryhtiä sekä nahkeutta hiuksille, joka on tuttua suolasuihkeista. Siksi tuote soveltuu parhaiten normaaleille sekä jäykille ja lasimaisille hiuksille. Oikein hentoisessa hiuksessa vähän liian ”stydi” tuote, joka jättää hiukseen selkeästi nahkeuden tunnetta. Minun normaaleille, pehmeille hiuksille tulee annostella hyvin varovaisella kädellä, jotta en saa lähmäistä lopputulosta. Oikealla annostelulla huipputuote!

Muotovaahdossa on kuohkea koostumus, joka on melko pehmeävaahtoinen. Soveltuu hyvin pituuksiinkin, jos haluaa poistaa hiusten liukkautta, kuten suolasuihkeilla usein tehdään. Kiharoille en oikein koe toimivaksi, sillä kihara pörröttyy liikaa tästä muotovaahdosta. Todella voimakkaan pidon antava ja hiukselle tekstuuria antava muotovaahto.

Täältä voit lukea lisää tästä suolamuotovaahdosta!

Hinta: 24,50 € / 200 ml (suositushinta)
Saatavuus: tietyt kampaamot

DERMOSIL FIBER MOUSSE

Kotimaisella Dermosililla on edullinen kuitumuotovaahto. Tämä on ihanteellinen ohuissa sekä hentoisissa hiuksissa, sillä kuidut lisäävät runsauden tunnetta hiuksissa. Vaahto näyttää tavalliselta, valkoiselta vaahdolta, jossa on pehmeä koostumus. Vaahto ei ole ihan löysää, mutta ei kovaakaan. Kun vaahtoa taputtelee käsissään, näkee muotovaahdon kuidut. Kuidut tulee aktivoida ennen vaahdon hiuksiin viemistä. Itse teen niin, että taputtelen vaahtoa kevyesti käsissä pääni yläpuolella. Vaahdosta saattaa lennellä kuituja, joten ne tippuvat hiuksiini. Vaahtoa kannattaa annostella pienissä erissä, jotta kuiduista saa kaikista parhaimman hyödyn. Föönauksen jälkeen huomaa selkeän eron hiusten tuuheudessa ja ilmavuudessa.

Dermosilin kuitumuotovaahto on hajusteeton, joten se soveltuu myös hajusteyliherkille sekä hajusteita vähentäville.

Hinta: 5,20 € / 150 ml
Saatavuus: *Dermosil

CUTRIN MUOTO LIGHT VOLUMIZING MOUSSE

Uusin suosikkini on tämä Cutrinin Light Volumizing Mousse. Viimeisimmässä Bette Boxissa oli matkakokoinen pullo Vieno -sarjan muotovaahdon. Huomasin vasta nyt, että tämähän olikin Muoto -sarjan muotovaahto, ei Vieno. Kieltämättä tämä uusi pakkausdesign Cutrinilla on vähän haastava, kun kaikki pullot ovat valkoisia.

Tämä minulla oleva Light on kevyempi pidoltaan, mutta saatavilla on myös Strong. Itselleni en koe tarpeelliseksi kovempaa pitoa, sillä tämä Light on ihanan pitävä ja ryhtiä tyvelle antava. Vaahto on hyvin ilmava ja puolikova. Vaalennettu hius ei muutu kuivan tikkuiseksi, vaan Cutrinin vaahto antaa kivasti luonnollista ryhtiä ja helpottaa hiusten laittoa. Ihastuin tähän todella paljon. Tämä muotovaahto soveltuu Cutrinin mukaan myös Curly Girl -metodia noudattaville. Vaikka et metodia orjallisesti noudattaisikaan, voit kokeilla vaahtoa luonnonkiharoiden esiin puristelussa.

Hinta: 18,90 € / 300 ml
Saatavuus: Sokos, Stockmann sekä monet muut tavaratalot ja hiussalongit

Kiharrettunakaan hiusteni tyvi ei kohoaisi ollenkaan. Siksi tykkään aina föönata jonkun ryhtiä antavan tuotteen tyvelle. Lisäksi se hidastaa hiusten rasvoittumista. Nämä viisi muotovaahtoa ovat osoittautuneet kaikista parhaimmiksi tyveä kohottamaan, mutta niissä on omat hyötynsä myös pituuksille. Muotovaahto oli vähän ”last season” vielä muutama vuosi sitten, mutta ilokseni olen huomannut, että niissä on viime vuosien aikana tapahtunut paljon kehitystyötä ja muotovaahdot ovat jälleen suosikkituotteeni tyven kohotuksessa.

Jos sinulla on suosituksia muotovaahdoista, niin vinkkaa ihmeessä! Haluaisin testailla uusia!

X