5 parasta...

5 parasta kosteuttavaa kasvosuihketta – ihoa hoitavat kasvosuihkeet

3.2.2019 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksessa saatuja tuotteita

Oikein ihanaa sunnuntaita! Palaan tänään Tukholman risteilyltä. Ensi viikolla näytän, mitä kaikkea tuli ostettua. Mutta tänään tosiaan 5 parasta. Aihe syntyi lukijan toiveesta, että listaisin 5 parasta kosteuttavaa kasvosuihketta. Kasvosuihkeita on monenlaisia. Toiset pohjustavat, toiset kiinnittävät meikkiä, toiset kosteuttavat ihoa erityisen paljon. Olen tehnyt erilaisia kasvosuihkelistauksia, mutta tällaista ihonhoidollista en vielä ole tehnyt.

Kosteuttavia kasvosuihkeita voi kanssa käyttää meikin päälle. Joskus ilmastointi ja kuiva huoneilma saattavat saada meikkipohjan kuivahtamaan, joten kosteuttava suihke saa kasvot taas näyttämään freesiltä. Varsinkin lentokoneessa! Minulla ainakin iho huutaa kosteutta lennon jälkeen. Jos matkakohde ei ole trooppinen ja kostea, tarvitsen kosteuttavaa suihketta. Itse en ole ollut pitkällä lennolla, mutta kuulemma kosteussuihke silloin pelastaa.

Kosteuttavaa suihketta voi käyttää hoitonesteen tapaan. Sen voi suihkuttaa suoraan puhtaille kasvoilleen. Ei tarvitse välttämättä käsiä, mutta kyllähän kevyt painelu viimeistelee hyvin kosteutuksen imeytymistä. Tällä tavoin käytettynä, kosteussuihke on ihonhoidollinen tuote.

Kosteussuihketta voi käyttää meikin pohjustamiseen. Minulla on tapana käyttää suihkeita meikkisienen kostuttamiseen. Toki suihkeen voi suihkauttaa suoraan kasvoille juuri ennen meikkivoiteen levittämistä. Meikkisieni on vaan ollut mielestäni mukava tapa käyttää suihkeita. Voin valita jonkun superkosteuttavan talviaikana ja kesällä sitten kiinnittävän. Lue täältä tästä vinkistäni!

ELIZABETH ARDEN EIGHT HOUR MIRACLE HYDRATING MIST

Tämä on kestosuosikkini sekä suihke, jota olen monesti suositellut. Todella laadukas suihkemekanismi. Sumu on erittäin hienojakoinen. Kasvot eivät ole koskaan roiskeita täynnä, vaan suihke on ihana kosteushuntu kasvoille. Elizabeth Ardenin kasvosuihke soveltuu mahtavasti puhtaille kasvoille, meikkaukseen sekä meikattujen tai meikkaamattomien kasvojen kosteutukseen pitkin päivää. Iho saa antioksidantteja ja vitamiineja kosteuden lisäksi.

Pullon koko on todella kivasti käteen sopiva. Mahtuu käsilaukkuun ja matkoille mukaan. Todella ihana suihke myös rauhoittamaan ihoa. Esimerkiksi aurinkoihottumalle olen käyttänyt rauhoittavana kosteuttajana, jonka päälle olen sitten levittänyt jankimman voiteen.

Täältä löydät vanhan postaukseni suihkeesta!

Hinta: 24,45-28,00 € / 100 ml
Saatavuus: Eleven*, Kicks*, Bangerhead* ja Lookfantastic* sekä Stockmann

ZIAJA ACAI BERRY FACE TONER WITH HYALURONIC ACID

Edullinen, mutta mahtavasti ihoa kosteuttava Ziajan kasvosuihke. Tämä suihke yllätti minut. Se todella antaa virkistävän kosteuden ja sopii mahtavasti ihonhoitoon. Tällä voi hyvin korvata kosteuttavan hoitonesteen, jos ei viitsi käsin nestettä iholle annostella.

Suihkemekanismi on yllättävän hyvä näin edulliseksi merkiksi. Ei tietenkään utuinen sumu, mutta melko tasainen. Joskus on kalliimmalla merkillä todella roiskiva ja kasvoja kasteleva suihkepullo. Ziajan suihkeessa on yllättävän hyvä suihke. Hyaluronihappoa sisältävä kasvosuihke toimii hyvin ihonhoitotuotteena, mutta myös näppärä tuote meikkisienen kostutukseen ja meikin päälle käytettäväksi vaikka pitkin päivää.

Hinta: 7,90 € / 200 ml
Saatavuus: tavaratalot, kuten Sokos ja Stockmann

GLAMGLOW GLOWSETTER MAKEUP SETTING SPRAY

Glamglown pinkki kasvosuihke näyttää upealta, mutta se myös on sitä. Keveästi kookokselle tuoksuva kasvosuihke kulkee nimellä makeup setting spray, mutta on mielestäni enemmänkin kosteussuihke. Tuotteessa ei ole kalvonmuodostajia, joten se ei tee meikin päälle kestoa parantavaa suojaa.

Kosteussuihkeen sumu on äärimmäisen hienojakoinen. Ihastuttava käyttää meikin päälle sekä meikittömille kasvoille.

Täältä löydät aikaisemman esittelyni suihkeesta!

Hinta: 12,50 € / 30 ml ja 29,90 € / 110 ml
Saatavuus: Kicks* ja Lookfantastic* sekä Sokos ja Stockmann

PATYKA HYDRA-DEFENSE ANTI-POLLUTION MIST

Sitten nostan listalle kasvosuihkeen ylellisemmän luonnonkosmetiikan genrestä. Patykan kasvosuihke lupaa suojaa sinistä valoa vastaan, mutta en tiedä tarvitseeko iho siltä suojaa. Silmien suojaamisesta kyllä nyt puhutaan, mutta siitäkin olen lukenut ristiriitaista kommenttia asiantuntijoilta. Tiedoksi nyt kuitenkin, että kasvosuihke lupaa suojan esimerkiksi elektroniikkalaitteiden sinistä valoa vastaan. Lisäksi tämä uuden ajan kasvosuihkeeksi kutsuttu suihke suojaa ilmansaasteilta ja ennenaikaiselta vanhenemiselta sekä kosteuttaa ihoa. Meikkiäkin lupaa kiinnittää. Olen huomannut, että Patyka on hieman meikkiä kiinnittävä. Se tekee kalvomaisen, mutta ei kiristävän tunteen kasvoille.

Patyka on pakattu painepakkauspulloon, mutta yllätyin siitä, että pullossa ei ole voimakasta painetta. Siksi suihke tulee ravistella kunnolla ennen käyttöä. Suihketta suihkutetaan kasvoille noin 20 sentin päästä kasvoista. Valmistaja neuvoo 2-3 pitkää painallusta ympäri kasvoja. Olen huomannut, että jos ei ravista kunnolla ja tekee lyhyitä painalluksia, saattaa sumutin roiskia. Vaatii kyllä vähän harjoittelua. Mutta tuote itsessään on ihana kasvoilla. Niin meikittömillä kuin meikatuilla. Tuoksu on ylellinen. Ensimmäinen luonnonkosmetiikan kasvosuihke, josta olen innostunut.

Hinta: 19,90 € / 40 ml
Saatavuus: Jolie*

PIXI GLOW MIST

Mitä olisikaan suihkeita käsittelevä postaus ilman Pixi Glow Mistiä? Joopajoo, olen tämän kasvosuihkeen ylistänyt niin monesti ja niin monessa paikassa, että pitkäaikaisilla vakilukijoilla tunkee jo korvista. Pahoitteluni! Tämä on vaan niin hyvä ja niin uniikki sekä monikäyttöinen. Meikkiä Pixin Glow Mist ei kiinnitä suojakalvoin, mutta melkein kaiken muun se tekee. Kaksifaasinen kasvosuihke kosteuttaa ja suojaa ihoa. Öljy antaa upean hehkun kasvoille, joka on se glow! Suihke tulee ravistaa kunnolla ennen käyttöä. Silloin öljy sekoittuu hetkellisesti nesteeseen. Ihosta ei tule rasvainen, vaan se on kosteutettu ja glow!

Haluan vielä näyttää, kuinka Pixi Glow Mist toimii meikin päälle, jossa iho on kuiva ja puuteria liikaa.

Pari suihkausta ja tadaa! Iho näyttääkin paremmalta. Pixi Glow Mist on kuivaihoisen tuote, mutta soveltuu erinomaisesti normaalille ja sekaiholle. Aikuinen iho saa tällä suihkeella näppärästi kosteutta sekä suojan kosteuden haihtumista vastaan. Samalla ihosta tulee hehkuva.

Täältä voit lukea yhden postauksen, jossa tuotetta esittelen.

Hinta: 21,45-24,10 € / 80 ml
Saatavuus: Eleven*, Kicks*, Bangerhead*, Lookfantastic*

PIXI VITAMIN WAKEUP MIST

Bonuksena vinkkaan vielä Pixin toisesta kasvosuihkeesta, Pixi Vitamin Wakeup Mist. Todella virkistävä ja ihoa sekä mieltä herättelevä kasvosuihke on parhaimmillaan ihonhoidossa, ennen kosteusvoidetta sekä meikkisienen kostutukseen. Saat todella kostealta ja mahtavan nahkealta tuntuvan ihon. Jokainen kosteusfriikki tietää sen ihanan nahkeuden, jota on vähän haastavaa saada tähän aikaan vuodesta. Pixi Vitamin Wakeup Mistillä sen saavuttaa.

Pixilla on monia ihania kasvosuihkeita. Melkein kaikki olen testannut. Täytyy vielä jossain vaiheessa kokeilla ruusuinen uutuus, Pixi Rose Glow Mist*.

Hinta: 24,10 € / 80 ml
Saatavuus: Eleven*, Kicks*, Bangerhead*

Tässä olivat 5 parasta kosteuttavaa kasvosuihketta. Kaikki soveltuvat ihonhoitoon ennen seerumia ja kasvovoidetta käytettäväksi, kosteuttavaksi pohjustajaksi juuri ennen meikkivoiteen levitystä, meikkisienen kostutukseen sekä meikin päälle ja pitkin päivää käytettäväksi.

VINKKI!
Laita kosteuttava kasvosuihke jääkaappiin. Saat aina virkistävän tunteen, kun kosteutat kasvojasi viileällä kasvosuihkeella. Varsinkin kesällä ihana!

Millä funktiolla sinä tykkäät käyttää kasvosuihketta? Kaikkiin, kuten minäkin, vain meikin päälle tai ihonhoitotuotteena?

 

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Hei, minä voisin napata tuon vinkin sinulta. Sitä en meinaan ole käyttänyt. Yövoiteen/öljyn/naamion päälle vielä suihkauttaisi ennen nukkumaan menoa.

Tuossa Elizabeth Ardenissa ja Glamglowssa on samanlainen, todella hieno sumu kuin Lumenen kasvosuihkeissa. 🙂

Kommentit

Kasvosuihkeista on tullut jokapäiväinen juttu! Yövoiteen päälle sen levittämisen jälkeen ja ennen nukkumaan menoa vielä toisen kerran. Päivävoiteen päälle ennen meikkiä ja meikin päälle kiinnittävää ja kosteuttava suihketta. Puolenpäivän maissa, kun olen korjaillut kiilteleviä kohtia puuterilla ruokkiksella.
Siispä pulloja on vähän joka puolella! Lumenella on kaikkein paras sumutin, joten se kulkee laukussa ja isompi pisaraiset käytän voiteiden päällä.
Ps. Innostuneella kiinnolla odotan mitä kaikkea ihanaa laivalta löysit! 🙂

Hei, minä voisin napata tuon vinkin sinulta. Sitä en meinaan ole käyttänyt. Yövoiteen/öljyn/naamion päälle vielä suihkauttaisi ennen nukkumaan menoa.

Tuossa Elizabeth Ardenissa ja Glamglowssa on samanlainen, todella hieno sumu kuin Lumenen kasvosuihkeissa. 🙂

Oho, hämmästyin, ettei tuossa Glamglowin suihkeessa ole mitään meikinkestoa parantavia kalvonmuodostajia, sillä itsellä kokemuksena se, että parantaa kyllä meikinkestoa 😀 On kyllä mun lempparisuihke tähän asti kokeilluista, mutta tykkäsin myös Too Facedin peach-suihkeesta, josta minikoon hankin viime kesänä Sephorasta 🙂 Luulen, että se oli ominaisuuksiltaan Lorealin mattasuihketta vastaava (vaikken Lorkkua olekaan kokeillut).
Mutta näistä ihonhoidollisista suihkeista mun lemppareita on olleet Lumenen Lähde ja Valo suihkeet myös, sullakin varmaan niistä kokemuksia? Mutta toki sulla kulkee niin moni muukin tuote, että ehkeivät ne Lumenet sitten ole ihan kärkikastia kuitenkaan 🙂

Turvallista kotimatkaa, lunta taas riittää! Jospa täällä Kouvolassakin vielä jossain vaiheessa kevät alkaisi heräämään..

Joo, ei ole. Mutta kyllä se meikkiä sitoo. 🙂

On Lähteestä ja Valosta kokemusta. 🙂 Mietin, että laitanko maininnan, että miksi ne eivät ole listalla, koska oletan monen muun kokeilleen niitä. Sinällään niissä ei ollut mitään vikaa. Hyviä kosteuttajia, hyvä suihkemekanismi jne. Niissä ei vaan ollut sitä jotain, joka menisi ylitse muiden. Lisäksi Lähde -sarjan suihke on monilla aiheuttanut kirvelyä iholla, niin päätin jättää pois listalta, kun en kaikki hyviä sille saa mahtumaan. Minua Lähde ei kirvele, mutta hämmentävän moni siitä sanoo. 😲

Eight Hour on ihana, mulla on menossa jo toinen pullo. Mä käytän enimmäkseen meikin päälle, mut kesällä kun oon oikeastaan meikitön monina päivinä, suihkin vain kosteutta tuomaan. 🙂

Jep, yksi parhaimmista. Vasta Eight Hourin myötä rakastuin kosteussuihkeisiin. 🙂

En ole vielä tutustunut kyseisiin tuotteisiin,mutta tämän postauksen jälkeen pakko on ostaa jotain kasvosuihketta..

Lämmin suositus! Erityisen käteviä, jos päivän mittaan tarvitsee virkistää ihoa ja antaa sille lisäkosteutta, mutta sopivat mahtavasti myös ennen muita ihonhoitotuotteita sekä meikin alle ja päälle. Monikäyttöisiä siis. 🙂

Mikä näistä kasvosuihkeista sopii parhaiten iäkkäämmälle 60v iholle, joka kaipaa kosteutta ja hoitavuutta ?

Ehdottomasti suosittelisin Pixin Glow Mistia, koska siinä on myös keveitä öljyjä, jotka hoitavat ihoa ja antavat suojaa. Toisena suosituksena Elizabeth Arden. On todella kosteuttava ja hoitaa ihoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *