Glitz & Glam

5 parasta markettimeikkivoidetta – parhaimmat marketeissa myytävät meikkivoiteet

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää saatuja tuotteita

Postasin noin kuukausi sitten 5 parasta meikkivoidetta kautta aikain. Lupasin tehdä listauksia parhaimmista meikkivoiteista enemmänkin, kuten parhaimmat edulliset meikkivoiteet sekä parhaimmat selektiiviset meikkivoiteet. Tänään ajattelin tehdä listauksen markettien parhaimmista meikkivoiteista. Näitä kaikkia saa marketeista, eli saatavuus on hyvä ja laaja. Kun puhutaan markettimerkeistä, monella on vähän negatiiviset oletukset. Olen huomannut, että tällä vuosikymmenellä ovat markettimerkit tehneet huikeita harppauksia tuotekehityksessä. Meikkivoide on sellainen, johon mielellään satsaa, mutta joskus haluaisi vähän pihistellä tai ostaa mahdollisimman helposti saatavan meikkivoiteen. Markettimerkit eivät välttämättä ole kaikista halvimpia, mutta kuuluvat edullisimpien vaihtoehtojen kastiin.

L’ORÉAL PARIS TRUE MATCH SUPER-BLENDABLE FOUNDATION

Pari vuotta sitten ihastuin L’Oréal Paris True Match -meikkivoiteeseen. Koostumusta ja pakkausta uudistettiin tuolloin. True Match -meikkivoiteen ajatuksena on olla osa ihoa, ei peittää sen jokaista ominaisuutta. Meikkivoiteella on laaja sävyvalikoima, 22 sävyä! Sävyvalikoimassa on erilaisia tummuuksia. Sävyistä löytyy lämmin (W), kylmä (C) ja neutraali (N).

True Match -meikkivoiteessa on runsaasti valoa heijastavia hiukkasia, jotka näkyvät hentoisesti, mutta kasvoille ei jää kimaltavia hippusia. Lähinnä sellainen upea valoisuus ja hehku syntyy kasvoille.

Kuten jo mainitsin, on True Match ihanan valoisa ja hehkua lisäävä meikkivoide. Se näyttää ja tuntuu luonnolliselta. Meikkivoide levittyy notkeutensa vuoksi sormin, meikkivoidesiveltimellä sekä meikkisienellä. True Match on kosteuttava meikkivoide, joten se sopii erinomaisesti myös pintakuivalle ja kuivuuteen taipuvaiselle iholle. Se ei korosta kuivuutta ikävällä tavalla, ei edes hilseilyä. Rasvoittuvaisuuteenkin taipuvaisella iholla se kestää melko hyvin. Otsani uurteisiin True Match saattaa hieman kertyä, jos teen paksumman ja peittävämmän meikkipohjan. Tämän tekee melkein jokainen meikkivoide, mitä olen kokeillut. Pari poikkeusta on olemassa.

Täältä voit lukea aikaisemman postaukseni meikkivoiteesta. Täältä löydät tutoriaalin heleän ja valoisan meikkipohjan toteutukseen.

Hinta: 16,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot

MAX FACTOR FACE FINITY ALL DAY FLAWLESS 3 IN 1 FOUNDATION

Minulla on ollut Max Factoryn testerikokoinen tuubi Face Finity All Day Flawless -meikkivoidetta. Olen luultavasti saanut meikkivoiteen jostain kosmetiikkajoulukalenterista. Epäilen, että Kicksin kalenterista. 

Oikeastihan pullo näyttää tältä. Lasipulloon pakattu, jossa pumppumekanismi. Sävyvalikoima on melko laaja. Olin viime kesänä niin päivettynyt, että pystyin käyttämään sävyä 75 Golden. Sitä ennen meikkivoide lojui iskemättömänä sen tummuuden vuoksi. Hämmentävää kyllä, se ei ole niin tumma kuin voisi kuvitella yllä olevan kuvan asteikon vuoksi. Siitä päättelen vaaleampia sävyjä todella vaaleiksi.

Huomasin aika pian, että Max Factoryn Face Finity muistuttaa paljonkin legendaarista Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place -meikkivoidetta. Max Factoryssa on lähes yhtä mahtava peittävyys ja kestävyys. Näissä kahdessa on paljon samaa. Jos jostain syystä et saa käsiisi Estée Lauderia tai sinun täytyy pihistää, suosittelen lämpimästi Max Factoryn Face Finity All Day Flawless -meikkivoidetta.

Lue täältä Panosta tai pihistä -postaukseni tästä Max Factorysta ja Estée Lauderista.

Hinta: 21,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot

MAYBELLINE FIT ME MATTE + PORELESS

Maybellinen Fit Me -sarjan mattainen ja ihohuokosia häivyttävä Matte + Poreless -meikkivoide yllätti minut. Kesti jonkun aikaa, että otin ko. meikkivoiteen kokeiluuni. Onneksi kuitenkin otin, sillä meikkivoide osoittautui erinomaiseksi omassa hintakategoriassaan.

Fit Me Matte + Poreless on pakattu kätevään tuubiin. Sävyvalikoimasta löytyy erittäin vaaleita sävyjä. Fit Me Matte + Poreless on suunnattu normaalille ja rasvoittuvalle iholle, mutta se on erinomainen myös sekaiholla – minulla on sekaiho. Meikkivoide on todella hyvin kestävä, vaikka iho olisikin vähän rasvoittuvampaa sorttia. Pienellä korjailulla päivän aikana, saa meikkipohjan säilymään todella hyvänä aamusta yöhön. Myös hikoilua meikkivoide sietää hyvin.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless on samettinen kasvoilla. Vaikka meikkivoide kuivahtaa mattaiseksi, se ei ole niin kuiva kuin mattameikkivoiteet yleensä ovat. Se häivyttää ihohuokosia, erityisesti meikkisienellä töpöttelemällä. Sen saa levitettyä myös sormin ja siveltimellä, mutta paras lopputulos syntyy kosteaa meikkisientä käyttämällä.

Lue täältä lisää ja katso kuvia meikkivoiteen peittokyvystä!

Hinta: 9,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot

LUMENE NORDIC CHIC CC COLOR CORRECTING CREAM

Lumenen CC-voide on ihan legenda suorastaan! Tätä on melkein jokainen suomalaisnainen kokeillut, ja hyvin moni siihen ihastunut. Lumenen CC-voide muutti nimeä ja ulkonäkö brändin uudistuksen myötä. Vasemmalla uusi pakkaus, oikealla edellinen pakkausdesign. Uudistuksen myötä sävyvalikoima myös laajentui.

Lumenen CC-voide on uskomattoman helppokäyttöinen ja sellainen perusvarma tuote. Se peittää uskomattoman hyvin, mutta näyttää todella luonnolliselta. Valitsin kuvaksi tämän, jossa toinen puoli kasvoistani on meikitön ja toisella puolella on meikkiä. Meikkipohjanani on pelkästään Lumenen CC-voide ja kevyt puuterointi. Ei edes peiteväriä.

Jännä, että en ole koskaan Lumenen CC-voidetta erikseen esitellyt, mutta olette sen nähneet lukuisissa meikkipostauksissani meikkipohjana. Rakastan sen helppoa ja nopeaa levitystä, jonka voi tehdä sormin. Sen olen kokenut itselleni parhaimmaksi tavaksi tämän tuotteen kohdalla. CC-voide kestää loistavasti, vaikka otsan uurteisiin se saattaa ihon rasvoittuessa hieman kulkeutua.

Hinta: 16,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot

LUMENE LONGWEAR BLUR FOUNDATION

Mietin pitkään, että onko tylsää, jos laitan listalle toisenkin Lumenen meikkivoiteen? Kautta aikain parhaimpiin meikkivoiteisiin nostin Lumenen sävyvoiteen, joten jätin sen pois tästä postauksesta, mutta en voi sivuuttaa Lumenen Longwear Blur -meikkivoidetta. Pitkään Glitz & Glamia lukeneet muistavat varmasti minun kehut tästä meikkivoiteesta muutaman vuoden takaa. Longwear Blur on ehdottomasti kanssa yksi parhaimpia meikkivoiteita. Pakkaus on nyt uudistunut, joten kuvissani näkyy vanha pakkausdesign. Uudistuksen myötä, Longwear Blur -meikkivoiteen sävyvalikoima laajentui. Sävy 0 oli ennen vaalein, nykyään on saatavilla vieläkin vaaleampi sävy, 00. Sävyvalikoimaan tuli myös välisävyjä, kuten 0.5 ja 1.5.

Longwear Blur -sarjasta löytyy myös meikkipuuteri, joka sekin on yksi parhaimpia meikkipuutereita. Longwear Blur on nimensä mukaisesti pitkäkestoinen ja ihohuokosia häivyttävä. Sen koostumus on aika silikoninen, jonka vuoksi tasoittavan primerin käyttö on turhaa. Toisilla taas liiallinen tasoittavien kerrostaminen voi tehdä päinvastaisen vaikutuksen – meikkivoide ei tasoitukaan primerin päälle. Siksi kannattaa kokeilla myös ilman primeria, sillä mielestäni Longwear Blur on meikkivoide, jossa on pohjustus samassa. Olen todennut, että Longwear Blur toimii parhaiten kostealla meikkisienellä töpöttelemällä. Siten se häivyttää kaikista parhaiten ja sen saa kaikista tasaisemmaksi kasvoille.

Lumenen Longwear Blur on melko peittävä, vaikka se on keskipeittävä. Se jättää läpikuultavuutta, mutta on kerrostettavissa. Meikkivoiteen pitkäkestoisuus on mielestäni parempi jopa kuin luvataan. Tämä oli minun luottomeikkivoiteeni, kun tarvitsin pitkäkestoisuutta. Nykyään minulla on muitakin huippukestäviä, mutta viimeksi muistelisin Longwear Blurin joutuneen ”tulikasteeseen” helmikuussa 2017, kun olin ystäväpariskunnan 10-vuotishääpäivän bileissä. Tuolloinkin meikkivoide kesti aamusta melkein aamuun asti.

Täältä voit lukea vanhan postaukseni tästä huipputuotteesta!

Hinta: 16,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot

BONUS – MEIKKIVOIDE, JOTA JÄIN KAIPAAMAAN

Jos L’Oréal Paris Glam Beige -meikkivoidetta olisi edelleen myynnissä, nostaisin sen tälle listalle. Harmillisesti tämä meikkivoide katosi melkein yhtä nopeasti kuin se oli tullutkin. Jos kuitenkin näet tätä vielä jossain poistomyynnissä tai se tulee takaisin, suosittelen! Harmillisesti vaaleinkin sävy on sen verran tumma, että minulle se istui täydellisesti vasta viime kesänä, kun olin aurinkoisen kesän vuoksi niin päivettynyt. Pääsin tuolloin käyttämään tämän kauniin hehkun antavan meikkivoiteen pois. Glam Beige kestää hyvin, vaikka onkin sellaisen kasteenraikkaan lopputuloksen jättävä. Meikkivoide tuo kasvoille terveen hehkun ja on kauniin läpikuultava sekä kevyt.

Haluaisinkin tietää, että tietääkö joku tälle vastaavanlaista toiselta merkiltä? Minä en ole vielä löytänyt.

Löytyikö joukosta omia suosikkeja tai mahdollisesti epäsopivia?

 

Lue myös

X