Glitz & Glam

5 parasta meikkivoidetta kautta aikain! Paras meikkivoide löytyy näistä!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä Postauksessa esiintyy saatuja tuotteita

Meillä jokaisella on omat kriteerinsä meikkivoiteen valintaan. On erilaisia mieltymyksiä, tarpeita ja ihotyyppejä. On myös erilaisia vaatimuksia saatavuudesta sekä hinnasta. Siksi minusta tällainen 5 parasta meikkivoidetta on vähän hassu listaus, kun nämä viisi listaamaani meikkivoidetta eivät todellakaan voisi olla teidän jokaisen parhaimmat. Nämä ovat kuitenkin minun parhaimmat. Todella vaikea listaus, kun monta äärimmäisen hyvää meikkivoidetta jouduin jättää listauksen ulkopuolelle. Raakkausta tehdessä keksin, että teen tulevaisuudessa 5 parasta edullista meikkivoidetta, 5 parasta selektiivistä meikkivoidetta jne. Mutta nyt listaukseni on kautta aikain parhaimmat meikkivoiteet!

ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE MAKEUP

Aurinkosuojakerroin: SPF 10 (matala)

Ei varmasti mitenkään yllätä, että aloitan tällä Estée Lauderin legendaarisella meikkivoiteella. Double Wear on suorastaan käsite! Estée Lauder on luonut Double Wear -tuotelinjaan lukuisia meikkivoiteita, joka aiheuttaa hämmennystä. Aika moni on luullut ostaneensa tämän meikkivoiteen, mutta onkin ostanut jonkun muun Double Wear -meikkivoiteen, kuten läpikuultavamman tai heleämmän. Tietenkään ei ole ihan sama, ostatko juuri tämän Double Wear Stay-in-Place -meikkivoiteen vai jonkun kuivemmalle iholle suunnatun Double Wear -meikkivoiteen.

Tässä alkuperäisessä ja legendaarisessa meikkivoiteessa on hyvin juokseva koostumus. Luulen, että silloin 22 vuotta sitten koostumus on ollut vähän paksumpi. En valitettavasti muista, kun en siihen aikaan käyttänyt meikkivoidetta. Pelkästään Anytimen puuterista koostui minun meikkipohjani.

Double Wear Stay-in-Place on pakattu hankalaan lasipulloon. Siihen voi ostaa erillisen pumppumekanismin. Tämä on ainut asia, josta valitan tämän meikkivoiteen kohdalla. Vaikka pullo on kompakti, on lasipullo kömpelö ja tämän hintaluokan tuotteissa pitäisi olla pumput valmiiksi. Mutta jos asiaa lähestyy ekologiselta kannalta, ei synny samalla tavalla jätettä, kun saman pumpun laittaa uuteen meikkivoiteeseen vanhan loputtua. En vaan tiedä, kuinka kestäviä pumput ovat?

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place lupaa ja pitää lupauksensa 24-tuntisesta kestosta. Tämä meikkivoide ei ole KOSKAAN ”nuhjaantunut” tai ”liejuuntunut” tai edes hapettunut, korppuuntunut tai kuoriutunut pois kasvoiltani. Olen niin äärimmäisissä helteissäkin ollut videokuvauksissa, että aamusta iltamyöhään kesti meikkipohja kuvauskuntoisena.

Lue myös:5 parasta kestävää meikkivoidetta – hien, rasvan ja kosteuden kestävät meikkivoiteet

Jos vielä tekisin meikkaajan töitä ja saisin valita vain yhden merkin meikkivoiteet työpakkiini, niin minun meikkipakistani löytyisi Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place -meikkivoide. Sen kestoon ja peittävyyteen voin luottaa. Peittävyyden suitsuttamista ei kannata pelästyä, sillä eivät kaikki peittävät meikkivoiteet ole paksuja ja maskeja. Oikeastaan tämän päivän kosmetiikkateknologia on niin edistynyt, että monen kohdalla on taidoista kiinni, syntyykö maskimaista efektiä. Oikein valittu sävy, taitoa pohjustaa ja käyttää oikea määrä tuotetta sekä hallita levitystekniikka, niin ei oikein mistään meikkivoiteesta synny maskimaista efektiä.

Double Wear Stay-in-Place on kasvoilla yllättävänkin keveä, mutta se peittää allensa todella paljon. Tummat silmänaluset, punoitukset, finnit, pigmenttimuutokset jne. Meikkivoidetta voi kerrostaa, joten sitä voi käyttää peiteaineena sormin taputtelemalla. Silmäluomilla se toimii myös pohjustajana, sillä näin tiukasti pysyvä meikkivoide pitää melko hyvin luomiväritkin paikoillaan.

Double Wear Stay-in-Place toimii parhaiten meikkisienellä töpöttelemällä. Lopputulos paranee entisestään, jos kostutat meikkisientä kosteuttavalla ja/tai meikkiä kiinnittävällä suihkeella.

Lue tarkempi esittelyni legendasta!

Peittävin ja kestävin meikkivoide ikinä!

Hinta: 40,50-50,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Lyko, *Cocopanda, *Lookfantastic, *Eleven, *Bangerhead ja *Kicks

YVES SAINT LAURENT ALL HOURS FOUNDATION

Aurinkosuojakerroin: SPF 20 / PA+++ (kohtalainen)

All Hours on yksi suosituimpia meikkivoiteita Yves Saint Laurentilta. Se on YSL:n vastine Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place -meikkivoiteelle. Sillä erolla, että All Hours on hieman keveämpi.

Hurraa! YSL on pakannut tämän meikkivoiteen pumppupulloon, vaikka mielestäni lasipullot ovat edelleen vähän kömpelömpiä. Mutta onhan niissä se arvokkuuden tunne, jota en enää arvota ihan samalla tavalla kuin tämän vuosikymmenen alkupuolella vielä tein. Koostumus on ohut, mutta silti sellainen, ettei se lähde välittömästi valumaan.

All Hours lupaa pitkäkestoisuutta ja hyvää peittävyyttä sekä lunastaa lupauksensa. Jos nyt verrataan Estée Lauderin meikkivoiteeseen, niin juuri ja juuri Estée Lauder vie voiton. Se on hieman paremmin kestävä minun otsallani. All Hours on joskus vähän kertynyt otsani uurteisiin, mutta muualla pysyy täydellisesti.

All Hours lupaa myös ihohuokosien häivyttymistä, eikä sen pitäisi vajota ihohuokosiin. Sitä se ei todellakaan tee! Lisäksi meikkivoide häivyttää ihohuokosia. Parhaiten ihohuokoset häivyttyvät kostealla meikkisienellä töpöttelemällä. Tämän meikkivoiteen voi toki levittää sormin tai siveltimellä, mutta olen kokenut meikkisienen antavan parhaimman lopputuloksen.

Täältä voit lukea lisää Yves Saint Laurentin meikkivoiteesta!

Kuin kevyempi versio Double Wear -meikkivoiteesta!

Hinta: 45,00-53,00 € / 25 ml
Saatavuus: *Lyko, *Lookfantastic, *Cocopanda, *Eleven, *Kicks ja *Bangerhead sekä Sokos ja Stockmann

THE ORDINARY SERUM FOUNDATION

Aurinkosuojakerroin:

Kaipaatko jotain ihonhoidollisempaa meikkipohjaa, joka olisi kuitenkin peittävä? The Ordinaryn seerumimeikkivoide on huikea kokemus! En ole seerumimeikkivoiteiden suurin fani, sillä usein ne jäävät nenällä pyörimään, eivätkä peitä riittävästi. Tämä The Ordinaryn seerumimeikkivoide tarttuu ihoon ja peittää hyvin ihon epätasaista väriä, punoitusta ja epäpuhtauksia.

Koostumus on hyvin notkea, seerumimainen. Pumppumekanismi on hyvä, sillä sen saa käännettyä auki- ja kiinniasentoon. Pumppu annostelee runsaasti, joten jos haluaa pienen tipan, tulee aika varovaisesti painaa pumppua.

Seerumimainen koostumus levittyy iholle kuin unelma. Hetken päästä meikkivoide alkaa kuivua, jolloin sitä ei enää voi työstää, mutta kerrostaa toki voi. Satiiniseksi kuivahtava meikkivoide ei vaadi puuterointia, jos iho ei ole rasvoittuva. Rasvoittuvan ihon omaavan kannattaa puuteroida The Odrinary Serum Foundation. En ole koskaan ennen kokenut näin hyvää seerumimeikkivoidetta! Yleensä en tosiaan pidä niiden liukkaudesta ja tarttumattomuudesta. Ne soveltuvat usein vähän kuivemmalle iholle, johon ne voivat tarttua. Uskallan suositella tätä seerumimeikkivoidetta kaikille ihotyypeille. Kuivalle iholle kesällä ja rasvoittuvalle iholle talvella. Muille ympäri vuoden.

Meikkivoiteen sanotaan olevan light coverage, mutta minä pidän tätä medium coveragena eli keskipeittävänä. Seerumimeikkivoide peittää melko hyvin, tuntuu iholla silkkiseltä ja hoitaa ihoa. Se blurraa ihohuokosia ja peittää sekä häivyttää erilaisia ihovirheitä. Olen todennut, että sormin saa tämän seerumimeikkivoiteen kaikista parhaiten tasoitettua kasvoille. Hyvä tuote arkeen!

Lue lisää seerumimeikkivoiteesta aikaisemmasta postauksestani!

Edullinen meikkivoide!

Hinta: 6,95-9,50 € / 30 ml
Saatavuus: *Lyko, *Cocopanda, *Beauty Bay, *Eleven, *Bangerhead, *Nordicfeel ja *Lookfantastic sekä Stockmann

LUMENE INSTANT GLOW FRESH SKIN TINT

Aurinkosuojakerroin:

Sitten toinen keveä, mutta sen lisäksi, että tämä on keveä, on se myös raikas! Ihonhoidollinen meikkipohja tämäkin, kuten edellinen The Ordinaryn seerumimeikkivoide. Lumenen sävyseerumi oli ihan kiva, mutta potin räjäytti tämä Lumenen sävyvoide! Kosteuttava ja virkistävä päivävoide, joka antaa iholle sävyä sekä tasoittaa pintaa ja sävyeroja. Tämä meikkipohjatuote on todella kosteuttava ja todella luonnollinen iholla.

Koostumus on kuin päivävoiteella. Voidemaisempi, mutta silti helppo levittää. Tuote tuntuu välittömästi ihoa virkistävältä. Siinä on raikas tuoksu ja koostumus, joka todella tuntuu kuin kosteusvoidetta sivelisi kasvoille.

Lue myös: Näin teet kasteenraikkaan meikkipohjan

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint on yllättävän peittokykyinen. Ei se tietenkään kaikkea peitä, mutta odotin paljon heikompaa peittävyyttä. Lumenen sävyseerumi kun ei oikein mitään peittänyt, niin tämä sävyvoide onneksi vähän peittääkin. Ihosi ei siis tarvitse olla virheetön, jotta tykkäisit tästä meikkipohjasta. Ihana arkeen ja kotipäiviin, kun haluat vähän jotain sävyä kasvoillesi. Sävyvoide on kauniin hehkuva ja raikas iholla. Kestävyys ei tietenkään ole samaa luokkaa kuin postauksen aikaisemmilla tuotteilla. Sävyvoide kuluu aika helposti pois. Se ei ala näyttämään rumalta, mutta olen huomannut, että jos nojaa paljon käsiinsä tai hieroo kasvojaan, kuluu Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint pois.

Lumenen sävyvoide levittyy parhaiten sormin tai siveltimellä. Hieman kabukimainen meikkivoidesivellin on paras. Sellainen, jolla saa pyöritellä sävyvoiteen kunnolla ihoon. Kerrostus onnistuu siveltimen avulla jossain määrin, mutta sormin kerrostaminen on vähän toivotonta.

Lue aikaisempi esittelyni kasteenraikkaasta ja keveästä Lumenen sävyvoiteesta!

Keveä ja raikas meikkivoide!

Hinta: 34,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Lyko, *Cocopanda, *Eleven, *Bangerhead, *Nordicfeel ja *Kicks sekä marketit ja tavaratalot

IT COSMETICS YOUR SKIN BUT BETTER CC+ SPF 50+

Aurinkosuojakerroin: SPF 50+ (korkea)

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, kuitenkin uusimpana suosikkina. It Cosmeticsin kulttimaineinen CC-voide! Tähän tutustumisen aloitin jo tammikuussa, mutta sävy Light oli silloin vähän liian tumma. Nyt Kreetan matkan jälkeen ja itseruskettavia päivetyksen ylläpitoon apuna käyttäen, on sävy Light sopiva. Maaliskuussa sain It Cosmeticsin Suomeen lanseerauksen tilaisuudesta sävyn Fair, joka on hyvä talven kalpeimmalleni ajalle sekä hyvä miksaus yhdessä Lightin kanssa, kun en ollut näin päivettynyt kuin juuri nyt.

Näissä kuvissa olen vielä vaalea, joten sävy on miksattu Fairista ja Lightista sopivaksi. Näitä CC-voiteita on helppo miksailla ja sekoittaa keskenään. Annan paljon plussaa tuubista, jossa on pumppumekanismi. Se tuo tuotteelle käyttäjäystävällisyyttä. Sitten, kun näistä ei enää pumppaamalla irtoa, voin leikata tuubin saksilla halki ja kaivaa loput meikkivoiteet ulos.

Meikkivoiteen koostumus on aika täyteläinen, jonka vuoksi se ei välttämättä iske lujaa todella ohuiden ja keveiden tuotteiden ystäville. It Cosmeticsin CC-voiteessa on myös todella paljon peittokykyä, jonka voi havainnoida seuraavasta kuvasta sekä katsomalla esittelypostaukseen kuvaan, jossa pyyhin meikkipohjan pois toiselta puolelta kasvoja.

It Cosmeticsin CC-voide levittyy kaikista parhaiten sormin tai siveltimellä, mutta kannattaa kokeilla, josko pitäisit meikkisienestäkin. Minusta se ei oikein toimi tämän kanssa. Sormet ovat ehkä kaikista näppärimmät.

It Cosmetics Your Skin But Better CC-voiteessa on sen verran tuhti koostumus, että se ei välttämättä ihastuta rasvoittuvaa ihoa. Kuiva iho ei vaadi puuterointia ollenkaan.

It Cosmeticin CC-voiteessa on toki kaikki vaaran mahdollisuudet, jos sitä levittää liian paksulti. Silloin se saattaa peittävyytensä vuoksi näyttää maskilta, varsinkin, jos sävy ei ihan natsaa. It Cosmetics on vähän sellainen uurteisiin hakeutuva, mutta tätä esiintyy lähinnä silloin, jos liian paksusti sitä käyttää tai iho on rasvainen. Perjantaina tein mieheni veljen tulevalle vaimolle koemeikin. Päätin käyttää It Cosmeticsin CC-voidetta. Näytti asettuvan hyvin, eikä vielä ainakaan ole kuulunut valituksia meikkipohjan kestosta. Ehkä hääpäivänä sitten puuteroin vähän reippaammin, kun jännitys erittää ihan toisenlaista hikeä. Itselleni valitsen hyvin suurella todennäköisyydellä Estée Lauderin, jos vaan sävy natsaa. Jos ei, niin sitten It Cosmetics.

Lue tarkempi esittely It Cosmeticsista!

Monitoimintoinen meikkivoide!

Hinta: 39,00 € / 32 ml
Saatavuus: *Kicks

Vasemmalta: Lumene, The Ordinary, Yves Saint Laurent, It Cosmetics ja Estée Lauder

Kaikki postauksen viisi meikkivoidetta ovat omanlaisia. Jokaisella omat vahvuutensa. En aina tykkää samanlaisesta meikkivoiteesta. Joskus haluan todella peittävän, joskus todella luonnollisen, joskus iho on kuivempi, joskus rasvaisempi – meikkivoide tilanteen mukaan!

Joistakin meikkivoiteista minulta löytyy useampaa sävyä. Esimerkiksi Lumenen sävyvoide löytyy Light ja Medium -sävyisinä, Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place löytyy sävyissä 1N2 (enimmän aikaa vuodesta sopiva), 2C1 ja 1N1. It Cosmetics on sävyissä Fair ja Light.

Mitkä ovat sinun parhaimmat meikkivoiteesi ikinä?

Lue myös:

Panosta tai pihistä: peittävät ja kestävät meikkivoiteet vertailussa

Panosta tai pihistä: CC-voiteet vertailussa

5 parasta keinoa huijata hehkuvampi iho

X