Glitz & Glam

5 parasta metsäntuoksuista ihonhoitotuotetta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatuja ilmaisnäytteitä

Oikein ihanaa elokuun sunnuntaita! Tänään 5 parasta -postauksen aiheena kasvojen ihonhoitotuotteet, joissa tuoksut tuovat mieleen metsän, saunan ja loppukesän. Tuoksuissa on metsäisyyttä tai ne liittää vahvasti metsään ja saunaan.

Minä rakastan metsäisiä tuoksuja, vaikka hajuvesissä ne eivät ole minun suurimpia suosikkejani. Mutta se, miltä loppukesästä ja syksyllä metsässä tuoksuu, on niin rauhoittavaa. Myös saunantuoksu on ihastuttava. En nyt tarkoita vanhojen lauteiden hajua, vaan enemmänkin vihdan eli koivuntuoksua, puuta ja ehkä vähän sitä savuisuuttakin. Kokosin kasvojen ihonhoitotuotteita, joista minulle syntyy mielleyhtymät metsästä, saunasta ja loppukesästä/syksystä. Sen lisäksi, että näissä tuoksu hurmaa, ovat tuotteet ihan älyttömän hyviä ja kivoja. Eli ne eivät ole pelkän tuoksunsa vuoksi tällä listalla. Kyllä niitä muutenkin suosittelen.

UNNA NORDIC HAVU BALANCING TONER

Kotimainen Unna Nordic on saanut vaikutteita korealaisesta ihonhoidosta. Unna on suomalaista premium-luonnonkosmetiikkaa, jota myydään valituissa ekokauneushoitoloissa.

Tämän luonnonkosmetiikan superkosteuttavan hoitoveden pohjana on käytetty koivunmahlaa. Lisäksi tuotteessa on katajavettä ja ratamouutetta. Todella kosteuttava hoitovesi virkistää ihoa, rauhoittaa sekä tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa. Tykkään tästä todella paljon. Suihkepullo alkaa olla tyhjä, joten käytetty on! Unnan Havu -hoitovesi kuuluu ehdottomasti 5 parhaan hoitoveden joukkoon.

Tuoksu on puhdas. Se muistuttaa Suomen luontoa ja metsiä. Lisäksi tuoksussa tuntuu ksylitolimaista raikkautta, joka todennäköisesti johtuu mahlasta, joka on tuotteen pääraaka-aine eli pohja.

Hinta: 28,00-29,00 € / 100 ml
Saatavuus: Unnan oma verkkokauppa sekä tietyt ekokauneushoitolat, Kouvolassa esimerkiksi Puro.

LUMENE SISU URBAN DEFENSE LUMENESSENCE BEAUTY LOTION

Sitten toinen kotimaisen merkin hoitovesi, joka sekin kuuluu 5 parhaan hoitoveden joukkoon. Ilmansaasteilta suojaava Sisu-hoitovesi sisältää männynkaarnauutetta, lähdevettä ja hyaluronihappoa. Sisu kosteuttaa ja suojaa ihoa ulkoisilta rasitteilta, eikä jätä nahkeaa tuntumaa iholle. Usein hoitovedet ja -nesteet jättävät iholle kosteutetun nahkeuden, se tuntuma ei ole Sisussa niin voimakas.

Näkisin, että Lumenen Sisu -hoitovesi soveltuisi maskuliinisen tyylinsä sekä tuoksunsa puolesta myös miehille. Tuoksu on mieto, josta syntyy fiilikset Suomen metsistä ja metsälampien rannoista. Vähän sellainen kostea mätäs tulee myös mieleen tuoksusta.

Hinta: 19,50-21,50 € / 150 ml
Saatavuus: Marketit ja tavaratalot sekä kosmetiikkaliikkeet ja niiden verkkokaupat.

UNNA NORDIC SUVI REFRESHING CREAM

Tähän listaukseen päätyi toinenkin Unna Nordic. Suvi Refreshing Cream on kosteuttava kasvovoide aikuiselle iholle. Se on kevyt, mutta ei tehoton! Ihanan virkistävä ja helposti imeytyvä kasvovoide sisältää veden sijaan koivunmahlaa, kuten Unnan Havu -hoitovesikin. Lisäksi mukana on katajavettä, joka auttaa tasapainottamaan ihon rasvoittumista. Siksi ideaali monille päiväkäytössä, mutta rasvoittuvalle iholle myös yövoiteeksi.

Koostumus on tosiaan keveä ja öljytön. Välittömästi voide tuo iholle ihanan virkeän tunteen, jota tukee sen ihana tuoksu! Tuoksussa tuntuu havupuiden pihkaisuus sekä raikas piparminttu. Vaikka tosiaan voide on kevyt, se kosteuttaa ja koen sen myös suojaavaksi kosteuden haihtumiselle. Ihossa säilyy kosteus, jota ikääntyvä iho tarvitsee. Suosittelen aina hoitovettä ja/tai hoitonestettä ensimmäiseksi, seuraavaksi seerumia ja lopuksi voidetta. Jos käyttää hoitovesiä ja -nesteitä sekä seerumia, tämä ihana voide riittää hieman kuivuuteenkin taipuvaiselle iholle, jos sen oma rasvatasapaino on kunnossa.

Unnan Suvi Refreshing Cream on ihana voide saunan jälkeen, kun ihoa kuumottaa ja se punoittaa. Tulee niin raikas olo ja fiilis siitä kuin olisi jossain mökillä saunomassa. Ratamouute toimii voiteessa ihoa rauhoittavana.

Hinta: 57,00 € 50 ml
Saatavuus: Unnan oma verkkokauppa sekä tietyt ekokauneushoitolat, Kouvolassa esimerkiksi Puro.

ESPA OVERNIGHT HYDRATION THERAPY

Kenellä oli viime jouluna Lookfantasticin joulukalenteri? Minulla oli, jo kolmatta vuotta peräkkäin. Yhdestä luukusta tuli tämä Espan yönaamio. Otin yönaamion mukaani Kreetalle, sillä 15 ml:n näytekoko oli sopiva matkoille. Lisäksi tiesin porottavan auringon kuivattavan ihoa, joten halusin oikein tehokkaan kosteuttajan yöksi. Olin pari kertaa ehtinyt kotona ensin testailemaan ennen matkaa. Vaikka tuubi on pieni, on se riittänyt pitkäksi aikaa! Vieläkin on pieni tippa naamiota tuubissa. Täysikokoinen purkki sisältää 55 ml tuotetta. C-vitamiinilla buustattu yönaamio sisältää myös hyaluronihappoa sekä eteerisiä öljyjä ja sikuriuutetta.

Espan tehokosteuttava yönaamio on koostumukseltaan täyteläinen. Siitä huolimatta naamio levittyy ja imeytyy iholle todella mukavasti. Tämä on tosiaan yökäyttöön, joten se kyllä tuntuukin iholla sellaiselta, ettei tee mieli meikkiä sen päälle levittää. Aamulla ihoni on aika rasvaiselta tuntuva, mutta aamupesun jälkeen huomaa, mitä se yön aikana tekee. Iho on todella ravittu ja tehokosteutettu. Käytän toki alle aina hoitovettä tai -nestettä sekä kosteuttavaa seerumia. Niiden päälle levitän Espan yönaamion, niin aamulla iho on vaan niin kivalta näyttävä ja tuntuva.

Tuoksu on varmasti jakanut mielipiteitä, eikö vain? Monilla oli Lookfantasticin joulukalenteri, joten tuote on varmasti tuttu. Minullakin meni hetki ennen, kun koukutuin tuoksuun. Se on ehkä vähän voimakas, mutta niin metsäinen! Todella vahva havupuuntuoksu sekä pihkaa. Ensin rakastuin tuotteen tehokkuuteen yönaamiona, mutta sitten rakastuin myös sen tuoksuun. Tämä, jos mikä, on metsäisiä tuoksuja rakastavan tuote!

Nyt vasta katsoin tuotteen hintaa, kun tätä postausta kirjoitin. Iloiseksi yllätyksekseni, se ei olekaan mitenkään ökyhintainen. Luulin, että tämä yönaamio olisi vähintään 70 euroa. Paljon tehokkaampi kuin monien kalliimpien merkkien yönaamiot.

Hinta: 53,45 € / 55 ml
Saatavuus: *Lookfantastic

OLE HENRIKSEN PORE-BALANCE FACIAL SAUNA SCRUB

Ole Henriksen on melko uusi brändi meille suomalaisille. Esittelin merkin tummia silmänalusia häivyttävän silmänympärysvoiteen hetki sitten, tässä linkki postaukseen! Kerron tuossa postauksessa myös brändin taustasta.

Balance-sarjan kasvokuorinta on erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle tarkoitettu. Sen nimessä esiintyy meille suomalaisille erityisen läheinen sana, sauna. Tuotteessa yhdistyy hauskalla tavalla viileän ja lämpöisen tunteen kokeminen, kuten saunassa ja uidessa tai avantouinnissa. Tämä on jännä kasvokuorinta!

Kyseessä on mekaanisesti kuoriva kasvokuorinta, mutta tuote kuorii myös AHA-happojen (glykoli- ja maitohappo) avulla. Kuollut ihosolukko ja epäpuhtaudet saavat kyytiä tällä syväpuhdistavalla kuorinnalla. Ihosta tulee niin pehmeä, raikas ja kirkas. Välillä on kiva kuoria ihan mekaanisestikin, sillä oma, paksu ihoni kestää sen. Koostumukseltaan saunakuorinta on paksuhkoa voidetta, jossa islantilaista hiekkaa, joka on tuliperäistä.

Tuotteessa on raikas tuoksu, jossa tuntuu piparminttua ja omaan nenääni syntyy assosiaatio koivunlehdistä, vaikka se ei suoranaisesti tuoksu koivulle. Kuorintaa käytetään puhtaille, kosteille kasvoille. Kuorintaa pyöritellään muutama minuutti, jonka jälkeen se huuhdellaan vedellä pois. Tuoksu on viileä ja raikas, mutta kuorintavoiteen levitettyä kasvoille, se lämpenee. Tästä on syntynyt tuotteessa oleva nimitys, sauna.

Hinta: 34,95-39,10 € / 89 ml
Saatavuus: *Kicks, *Eleven, *Nordicfeel, *Bangerhead

Tässä olivat tämän sunnuntain 5 parasta! Metsäisiä ja mökkisaunamaisia tuoksuja. Meillähän on niin ihanasti, että kotimme tontti rajoittuu metsään, josta löytyvät hyvät lenkkipolut ja talvisin hiihtoladut. Tässä tietokoneella istuessani, katsetta näytöltä kohottaessani, näen ikkunasta metsän. Hieman huokaisten totean, kesä alkaa tehdä loppuaan ja syksy jo selkeästi enteilee. Sen huomaa siitä, miltä ulkona iltaisin ja aamuisin tuoksuu – metsäntuoksu on voimistunut.

Viihdytkö sinä metsässä ja pidätkö metsäisistä tuoksuista?

Lue myös

X