Glitz & Glam

5 parasta Minnaa – näitä naisia ihailen!

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään nimipäiväänsä juhlivat Minna, Vilma, Minni, Miina, Mimmi ja Vilhelmiina. Onnea nimipäiväsankareille!

Kuten tiedätte, minun nimeni on Minna. Olen syntynyt 80-luvulla, jolloin tyyliin joka kolmas sai nimekseen Minna Johanna. Minä olen sen aikakauden trendinimen saanut. Minna on tosiaan hyvin suosittu etunimi. Siksi uskallan väittää, että Glitz & Glamin lukijoissa on monta, monta Minnaa. Jokainen Minna voisi kommentteihin käydä sanomassa hep, niin tietäisi, kuinka monta kaimaa lukijoissa onkaan. Ja jos taas et ole Minna, niin varmasti tunnet jonkun Minnan. Ehkä paras ystäväsi, kumppanisi, sisaresi tai pahin ”vihamiehesi” on Minna. Varmaan jokainen tuntee jonkun Minnan. Niin hassua kuin se onkin, minä en tunne kovin montaa Minnaa. Kavereissani on vain yksi Minna. En tietäisi Minnaa niin yleiseksi nimeksi, ellen olisi siitä lukenut. Olen aina ollut koulussa luokan ainut Minna, aina!

Nimi Minna on muunnelma Vilhelmiinasta, joka on muuten tyttäreni 3. nimi. Väestörekisterikeskuksen mukaan, Minna nimisiä on Suomessa noin 31162. Eniten etunimekseen sai Minna 60- ja 70-luvulla syntyneet, mutta se oli kymmenen suosituimman nimen joukossa 80-luvun alussa.

Tänään 5 parasta on vähän erilainen. Haluan nimipäivänäni nostaa esiin 5 parasta Minnaa. Nimikaimoista löytyy monta mahtavaa naista.

Minna Canth

Varmasti aika ilmeinen valinta. Hän teki merkittävää työtä meidän naisten aseman parantamisen eteen ja oli aikansa pioneeri. Rohkea ja vahva nainen, joka ei pelännyt tuoda ajatuksiaan esiin.

Minna Canth oli oman aikansa influencer eli vaikuttaja. Jos Minna Canth eläisi tässä ajassa, hän varmasti olisi merkittävä vaikuttaja sosiaalisessa mediassa. Hän ei luultavasti kuvaisi itseään yläviistosta tai esittelisi treenattua pakaraansa. Minna Canth saattaisi olla röyhkeä somevaikuttaja, mutta hän ajaisi hyvin tärkeää yhteiskunnallista asiaa. Hän oli jo omassa ajassaan merkittävä mielipidevaikuttaja, mutta kuinka kova hän olisikaan tässä meidän nykyajassa? Mielenkiintoinen ajatusleikki, eikö?

Minna Parikka

Kuka rakastaa kenkiä? Tämäkään Minna ei paljon esittelyjä tarvitse. Minna Parikka tunnetaan kenkäsuunnittelijana niin Suomessa kuin maailmalla. Minna Parikan kenkiin ovat pukeutuneet aina Kouvolan Minna Hirvosesta globaaleihin superstaroihin, kuten Lady Gaga. Minna Parikan kengät ovat niin ikonisia, hauskoja ja niin villejä, mutta silti tyylikästä ja designia. Minna Parikka kannustaa naisia hulluttelemaan sekä ilmaisemaan itseään. Rakastan Minna Parikan kenkien tyylikkyyttä ja ajattomuutta, vaikka ovat hulluttelevia. Toki ihan jokainen kokoelma ja malli ei minuun iske, mutta jotkut iskevät todella voimakkaasti. Niistä on syntynyt suorastaan pakkomielle. Minna Parikan kengät ovat ”keskustelun avaajia”. Kun olen Parikan kengissä, tuntemattomat ihmiset tulevat keskustelemaan kanssani kengistäni. Niin ikonisia ne ovat, että kengät tunnetaan. Jotta tällainen saavutetaan, on Minna Parikan täytynyt tehdä paljon töitä, mutta silti suurella sydämellä. Kun asioita tekee sydämellään, ne usein menestyvät.

“Kengät voivat olla hyvin veistoksellisia. Käytän tuotteissani paljon lelumaisia yksityiskohtia ja värejä, mikä vielä lisää niiden esinemäisyyttä.”

Minna Parikka

Tällä viikolla kotiutin uusimmat Parikat. Minulla oli ennestään Bunny Sneaksit (puputennarit) sekä mustat Jodiet (sydänkorkkarit). Nyt minulla on ihanat vaaleanpunaiset Joliet (rusetti-pupunkorvakorkkarit). Jos sinäkin rakastat kenkiä ja olet valmis maksamaan niistä, kurkkaa Minna Parikan maailmaan!

Kuva: Heli Hirvelä/Otavamedia

Minna Haapkylä

Minna nimisiä näyttelijöitä on monia. Minun suosikkini on Minna Haapkylä. Hän teki minuun vaikutuksen televisiosarjassa Rikospoliisi Maria Kalliossa. Sitä ennen Kylmäverisesti sinun oli myös vaikuttava, mutta Maria Kalliossa Minna Haapkylä teki vaikutuksen. Hänen rooli oli sellainen, että unohtui suorastaan, että kyseessä on fiktiivinen henkilö. Elokuvista Kuutamolla on ollut sellainen lähtemättömän vaikutuksen minuun tehnyt rooli Minna Haapkylältä. Hänessä on jotain sellaista, jota en osaa sanallistaa.

Kuva: MTV

Minna Kuukka

Voiko joku inhota Radio Novan aamujen ihanan herskyvää ja aitoa Minna Kuukkaa? Radiopersoonat herättävät tunteita puolesta ja vastaan, mutta on jotenkin niin vaikea kuvitella, että tämä Minna vihastuttaisi. Olen niin monet kerrat nauraa rätkättänyt auton ratissa, kun Minna Kuukka kertoo oman elämänsä kommelluksia. Minä niin tiedän, sillä itselleni kanssa sattuu ja tapahtuu! Sen lisäksi, että tällä Minnalla on ihanan pehmeä ääni, selkeä artikulaatio ja hauskat jutut, näyttää hän jumalaisen upealta.

Minna Kuukalle kävi pari vuotta sitten pieni meikkimoka. Nauroin tätäkin vedet silmissä, sillä minähän olen sählännyt kaikenlaista itsekin, vaikka ammattilaismeikkaaja olen ollut. Kerran tein itselleni hopeanharmaalla kajalilla kulmakarvat. Huomasin ottaneeni väärän kynän kiireessä vasta siinä vaiheessa, kun aloitin häivyttelyn. Minna Kuukka, helpotat meidän muiden sähläävien Minnojen oloa, kun kerrot omista kommelluksistasi.

Minna Kauppi

Oli aivan mielettömän vaikeaa valita viimeinen kaima, sillä monta ihailemaani Minnaa jäi vielä viiden ulkopuolelle. Nostan tähän kuitenkin Minna Kaupin, sillä hän on vähän liiankin vähän huomiota saanut Minna. Hän on yksi Suomen menestyneimmistä suunnistajista. Jopa yhdeksänkertainen maailmanmestari! Kuinka moni yhdeksänkertainen maailmanmestari on näin heikosti tunnettu? Suomi on pieni maa, silti pelkään, ettei teistäkään kaikki tiedä Minna Kauppia, mutta hänen avopuolisonsa moni tuntee – minäkin! Apulannasta tuttu Sipe Santapukki on Minna Kaupin avopuoliso.

On tosiaan sääli, että vain tietyissä urheilulajeissa pärjäämällä saa kunniaa ja tunnettuutta enemmän. Oli itsellenikin melkoinen järkytys, että en tiennyt Minna Kaupin olleen niin moninkertainen maailmanmestari. Hiljattain urheilijauransa lopettanut Minna, on nyt keskittynyt perhe-elämään ja on pienen lapsen äiti.

Ei nimi naista pahenna tai nainen nimeä, vai miten se meni? Tämän kertainen 5 parasta oli jotain aivan muuta kuin tavallisesti. Toivottavasti pidit erilaisesta teemasta, sillä tämä idea syntyi aivan yllättäen. Päätin tarttua hetkeen ja nostaa 5 parasta -postaussarjaan upeita naishenkilöitä, joiden nimi on Minna.

Mikko Alatalo teki meistä laulun. Vaikka biisi alkaa tähän nykyaikaan vähän vanhahtavasti, on biisissä silti naisvoimallista sanomaa. Minna, jonka moni mies haluaisi, mutta Minna on valinnut oman tiensä, eikä häntä voi kukaan omistaa. ”Ei mikään miehen pikku hani.”

Hyvää nimipäivää Minnat ja muut tänään nimipäiväänsä viettävät!

Lue myös

X