glitz & glam

5 parasta monitoimivoidetta – voiteet moneen vaivaan

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
sekä saatuja tuotteita

Terveiset täältä sairastuvalta, joksi meidän kotimme on muuttunut. Ihan hirveä viikko! Olen ollut jo viikon kipeänä. Niin myös muut perheenjäsenet. Sairastelut alkoivat hiljakseen jo viime viikolla. Hyvin hitaasti etenevä flunssa, joka vie mehut ihmisestä pitkäksi aikaa, eikä oireet meinaa helpottaa. Jos menisin lääkäriin, saisin aivan varmasti antibioottikuurin poskiontelotulehdukseen. Yritän kuitenkin selvitä ilman ab-kuuria, kun jouduin siellä Turkissa syömään silmäluomentulehdukseen antibiootteja. Nenäkannu, nenäsumute ja nenäliinat tehokkaassa käytössä, niin jospa tämä tästä, tulehdusta enteilevä räkätauti huuhtoutuisi pois.

Koska nenäni on aivan ruvella ja suuhengittelyn vuoksi huuletkin rohtuvat, onkin hyvä ottaa 5 parasta -listaukseen monitoimivoiteet. Ovat varmasti ajankohtaisia muillekin kuin vain minulle. Erityisesti flunssassa turvaudun monitoimivoiteisiin, koska nenä menee niistelystä rikki. Monitoimivoiteet suojaavat hyvin rikkoutunutta ihoa. Voi, kunpa muistaisin ottaa monitoimivoiteen jo ennaltaehkäisyyn. Paksumpi voide suojaa nenää ennaltaehkäisevästikin. Monitoimivoiteita on lukuisia ja niillä on lukuisia muitakin käyttömahdollisuuksia. Tämä postausaihe on keikkunut jo pitkään aloitettuna, mutta se koki vähän muutoksia viime metreillä, kun kokeilin muutamaa vieläkin parempaa monitoimivoidetta. Tässä parhaimpia monitoimivoiteita sekä niille käyttötarkoituksia!

ELIZABETH ARDEN EIGHT HOUR CREAM SKIN PROTECTANT

Legenda suorastaan! Eight Hour Creamin tuntevat vauvasta vaariin lähes jokainen. Tai jos nimi ei sano mitään, niin tuoksussa on tuttua. Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamia on valmistettu jo vuodesta 1930 lähtien. Kohta on tämän voiteen 90-vuotisjuhla. Tällä monitoimivoiteella on todella paljon käyttömahdollisuuksia, jopa ns. meikkituotteenakin, sillä Eight Hour Cream oli Marilyn Monroen salaisuus.

 1. Suojaamaan ihoa. Eight Hour Cream suojaa sään vaikutuksilta ja kuivalta huoneilmalta. Hoitaa ja rauhoittaa kuivaa, ärtynyttä ja hilseilevää ihoa. Lievittää kutinaa, kirvelyä ja ärsytyksen tunnetta iholla.
 2. Huulille ja suupielille. Suojaa, antaa helpotusta kirvelylle ja parantaa ihon.
 3. Auringonoton jälkeen. Toimii ”after sun” -tuotteena rauhoittamaan auringon polttamaa ja ärtynyttä ihoa.
 4. Aurinkoihottumalle. Helpottamaan aurinkoihottuman aiheuttamaa kipua iholla.
 5. Hehkua iholle. Marilyn Monroe sipaisi vaseliinilla silmäluomensa ja poskipäänsä saadakseen hehkeämmän ulkonäön. Eight Hour Cream toimii silmäluomilla, poskipäillä, huulilla ja säärillä ihoa kaunistavana.
 6. Kulmakarvat ojennukseen. Voiteella voidaan kiinnittää kulmakarvat ja pitää ne kurissa. Antaa kauniin luonnollisen kiillon kulmille kulmavahan tapaan.
 7. Kynsinauhoille. Kaunistaa, kosteuttaa, pehmentää ja suojaa kynsinauhoja.
 8. Pehmeämmät jalat. Kosteuttaa ja pehmentää kuivia ja karheita kantapäitä. Näin kuivat kantapäät eivät riko uusia sukkahousuja.
 9. Kosteuden sitoja. Aina jos iholta meinaa haihtua kosteus. Lentomatkoille erityisesti hyvä säilyttämään ihon kosteustasapainon.
 10. Ihokarvojen ajelun tai poiston jälkeen. Vähentämään ja lievittämään ihon ärtyneisyyttä, punoitusta ja kuumotusta.

VINKKI! Erityisesti kannattaa kokeilla 5. kohta tämän hetken nousevimpaan meikkitrendiin.

Eight Hour Cream on melkoista jankkia. Paksua, oranssista, mutta todella tehokkaasti ihoa suojaavaa. Se todella auttaa suupielen rohtumiin sekä muihin ihovaurioihin ja kuivuuteen suojaavasti. Eight Hour Creamissa on oma ominaistuoksu. Toiset siitä pitävät, toiset eivät voi sietää. Onneksi nykyään on myös hajusteeton, jossa kuulemani mukaan ei ole sitä Eight Hour Creamin ominaistuoksua. En minäkään pidä Eight Hour Creamin tuoksua mahtavana, mutta siedän sen.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyni legendasta!

Hinta: 38,90-41,90 € / 50 ml
Saatavuus: Eleven*, Kicks*, Nordicfeel*, Lookfantastic*, Bangerhead* sekä Sokos ja Stockmann

Eight Hour Cream on myös saatavilla hajusteettomana. Esimerkiksi Elevenillä* hajusteeton Eight Hour Cream on 26,30 €.

BEAUTY GARDEN ORVOKKIBALM

Vasta tällä viikolla esittelin kauniin luonnonkosmetiikkamerkin, Beauty Garden, Orvokkibalmin. Hentoisesti orvokille tuoksuva balmi on ihonhoitotuote, mutta myös monitoimivoide.

 1. Ihonhoitoon kasvoöljyn tapaan. Balmi hierotaan kämmenissä öljyksi ja painellaan kasvoille ja silmänympärysiholle.
 2. Huulivoiteena.
 3. Atooppinen iho. Atooppisen ihon hoitoon suojavoiteeksi.
 4. Suojavoide. Ulkoiluun pakkasilla sekä helposti ärtyvälle iholle.
 5. Rohtumat ja hilseilevä iho. 

Balmi on huoneenlämmössä kiinteää, mutta sulaa öljyksi ihon lämmössä. Öljy on aika keveä, siksi se sopii todella hyvin myös silmänympärysiholle suojavoiteeksi.

Täältä voit lukea lisää tuotteesta sekä esimerkiksi sen INCI-luettelosta.

Hinta: 40,00-49,00 € / 30 ml
Saatavuus: Eleven*

BALMYOU PURE NILOTICA SHEA BUTTER

Tämä on vain yhden raaka-aineen tuote! Upea puinen kansi lasipurkissa on todella kaunis yksityiskohta, mutta kauniin ulkonäön alle kätkeytyy äärimmäisen tehokas balmi atooppiselle iholle.

 1. Ihonhoitoon kasvoöljyn tapaan. Balmi hierotaan kämmenissä öljyksi ja painellaan kasvoille ja silmänympärysiholle.
 2. Huulivoiteena.
 3. Atooppinen iho. Atooppisen ihon suojavoiteeksi sekä ihottumalle hoitovoiteeksi.
 4. Suojavoide. Suojaksi kuivuutta vastaan.
 5. Vartalolle. Kuivat ja hilseilevät ihoalueet, kuten kyynerpäät ja polvet.

Tämä pelkästään sheavoita sisältävä tuote on tehty Nilotica nimisestä shealajikkeesta. Nilotican kerrotaan sisältävän enemmän hyviä rasvahappoja ja vitamiineja kuin perinteinen shea. Siitä en tiedä, mutta äärimmäisen nopeasti tämä tuote toi apuja tyttäreni kipeäksi äityneelle ylähuulen ”rohtumalle”, joka oli oikeastaan atooppisuutta. Yhdessä päivässä hän sai apua atooppiseen ihottumaan huulessa. Minä en tätä huomannut, vaan lapseni itse alkoi hihkua, että kato äiti, kun hänen huuli on nyt parempi! Hän halusi silloin itse antaa tuotteelle suosituksen blogipostaukseeni. Muut minun kasvoöljyni eivät meinanneet tuoda apuja. Tässä balmissa ovat ne rasvahapot ihanteelliset atooppiselle iholle.

Täältä voit lukea lisää tästä huikean nopeasti atooppista ihoa hoitavasta, yhden raaka-aineen voiteesta!

Hinta: 25,00 € / 100 ml
Saatavuus: Hyvinvoinnin Tavaratalo*

PIHKAVOIDE

Pihkavoiteita on monilla valmistajilla. Minulla on kokemusta vain kahdesta, ja nekin kaksi, ovat toimineet tasan yhtä hyvin. Pihkavoiteiden pitoisuuksissa on eroja, mutta en usko, että tavallisessa käytössä huomaa valtavia eroja 10-30 % välillä olevissa pihkavoiteissa. Varmasti riippuu siitä, mihin vaivaan pihkavoidetta käyttää.

 1. Tulehtuneisiin haavoihin ja ihottumiin
 2. Atooppiseen ihottumaan
 3. Paiseisiin
 4. Finnien ja aknenäppyjen hoitoon
 5. Hiertymät
 6. Rohtuneeseen ihoon
 7. Kovettumiin
 8. Arpiin
 9. Herpekseen
 10. Palovammoihin
 11. Hyönteisten puremiin
 12. Kynsisieneen
 13. Myös lemmikeille käytettäväksi

Pihkavoide on kätevä hyvin moneen vaivaan, mutta hätkähdyttävintä pihkavoiteessa on sen saama tunnustus lääketieteeltä. Pihkavoide on todella käytetty diabeetikkojen jalkahaavaumien hoidossa. Minusta se on hyvin häkellyttävää, sillä diabeetikkojen jalkahaavaumat voivat olla todella pahoja. Pihkavoide on todettu yhdeksi tehokkaimmaksi aineesta niiden hoidossa. Mutta tosiaan, pihkavoiteesta hyötyvät muutkin kuin diabeetikot.

Täältä löydät syvällisemmän postaukseni pihkavoiteesta!

Hinta: vaihtelee valmistajasta, jälleenmyyjästä ja pakkauskoosta
Saatavuus: Erilaiset luonnonkosmetiikkaan keskittyneet liikkeet ja verkkokaupat, kuten Hyvinvoinnin Tavaratalo* sekä apteekit ja apteekkiverkkokaupat, kuten Apteekkituotteet*

LUMENE HARMONIA NUTRI-RECHARGING SKIN SAVIOUR BALM

Lumenelta on tullut lukuisia uutuuksia. Harmonia on äärimmäisen kaunis ja mielenkiintoinen tuotelinja. Värimaailma on kauniin utuinen vihreä, ripauksella kultaa ja puiset korkit. Todella harmoninen. Sen lisäksi, että tuotelinja on harmoninen eli tasapainottava, se on Lumenen kaikista eniten luonnollisia ainesosia sisältävä tuotelinja. Tämän Harmonia -sarjan monitoimivoide on nimeltään kosteusbalsami. Pohjoisen pakurikääpää sisältävä balsami hoitaa ja suojaa ihoa. Vaikka tuotteen nimi on kosteusbalsami, ei sen INCIn mukaan ole kosteustuote, mutta se on hyvä monitoimivoide suojaamaan kosteuden haihtumista ja antamaan suojaa.

 1. Suojavoide. Suojaksi ihon kuivumista vastaan.
 2. Huulivoide.
 3. Vartalolle. Kuiville ja karheille ihoalueille.
 4. Hiuksille. Tällä voi hyvin poistaa hiusten sähköisyyttä ja pörröisyyttä.
 5. Kynsinauhojen ja kuivien rystysten hoitoon.

Koostumus on kiinteä, joka ihon lämmöstä sulaa öljymäiseksi. Todella pehmeä koostumus ja miellyttävä iholla ja huulilla. Aluksi balsamissa saattaa tuntua pieniä rakeita, jotka nekin sulavat hetken päästä. Ei tunnu rasvaiselta, vaikka öljymäiseksi sulaakin.

Hinta: 24,90-25,90 € / 30 ml
Saatavuus: Kicks* sekä monet tavaratalot ja marketit

Tässä olivat parhaimmat monitoimivoiteet. Mikä on sinun suosikkisi?

 

X