Glitz & Glam

5 parasta peiteainetta tummille silmänalusille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oikein ihanaa sunnuntaita! Tänä aamuna ei välttämättä ole silmien alla mustaa, ellei eilen ilta venähtänyt. Tajusin, että en ole postannut parhaimmista peiteaineista silmien alle. Tämä tilanne tuleekin korjata, ja heti listata parhaimmat nestemäiset peiteaineet silmien alle.

Miksi erottelen peiteaineen silmien alle ja iholle? Ja miksi nestemäinen? Miksi ei voidemainen?

Toisinaan peiteaine soveltuu niin silmien alle kuin ihon muihin virheisiin. Toisinaan taas on hyvä olla eri peiteaineet. Minulla sattuu olemaan tässä postauksessa peiteaineet loistavia molempiin, paitsi yhden kohdalla en koe peiteainetta näppyjen peittelyyn hyväksi. Nestemäinen koostumus sen vuoksi, että minä pidän siitä eniten. Osaan sen vuoksi suositella 5 parasta nestemäistä peiteväriä. Voidemaisissakin on ihan hyviä, mutta omat lempparini ovat nestemäisiä. Ehkä jossain vaiheessa listaan 5 parasta voidemaista peiteväriä, vaikka eivät mielestäni olekaan niin hyviä kuin nämä.

Huomasin myös sellaisen asian, että kaikki nämä 5 parasta peiteväriä ovat itse ostettuja. Harvinainen sattuma! PR-näytteistä ei ole löytynyt parempia kuin nämä, eikä näiden kohdalla ole sattunut itselleni hutiostoksia!

NARS RADIANT CREAMY CONCEALER

Noin vuosi sitten vihdoin ja viimein osti Tukholmasta niin paljon ylistetyn NARSin peitevärin. Onneksi ostin, sillä tästä tuli yksi suosikkini.

Kun minulta kysytään parasta peiteväriä, ensimmäisenä mieleeni tulee NARS. Se on todella pigmenttinen, ohuella koostumuksella hyvin peittävä sekä ihoa kaunistava. Sopii varttuneemmallekin iholle, jos käyttää kunnon kosteutusta silmien alla sekä taputtelee kostealla sienellä peitevärin silmien alle ohueksi kerrokseksi.

NARS ei ole kosteuttava mielestäni, mutta siinä on käytetty humektanttia, joka pitää kosteutta peiteaineessa. NARS ei kuivu rumasti iholle, mutta ei ole öljyinen tai silikoninenkaan. Kun tämän oppii levittämään oikein, rakastuu varmasti! Ei enää tummia silmänalusia, finnitkin piilottuvat. Ainoastaan nenänpielissä NARS ei kestä niin täydellisesti kuin muualle käytettynä. Minulla on rasvoittuva nenä, joten kesto nenänpielissä ei ole täydellinen.

NARSilla on valtaisa sävyvalikoima. Minulla sävy Light 2 Vanilla on täydellinen. Sopii silmien alle että ihovirheiden peittelyyn.

Täältä voit lukea aikaisemman postaukseni.

Hinta: 27,95-30,45 € / 6 ml
Saatavuus: Lookfantastic* sekä muutamat muut verkkokaupat sekä NARSin Euroopan verkkokauppa. Jos matkaat maahan, jossa Sephora, käy ihmeessä ostamassa omasi!

DIOR DIORSKIN STAR CONCEALER

Ostin about 3 vuotta sitten tämän Diorin peiteaineen. Rakastuin! Ohut koostumus, mutta pigmenttinen. Applikaattorilla annosteltava peiteväri on näppärä kulkemaan mukana. Dior ei kuivahda liikaa iholla, jonka vuoksi se on ihanteellinen myös silmien alle. Toki huomasin hylsyn lähestyessä loppuaan, peitevärinkin menettäneen kosteutta. Lopussa ei enää niin kostea iholla kuin vielä puolivälissä.

Tässä peiteaineessa on uskomaton kestävyys! Minulla oli hormonien vuoksi hetkellisesti hurja rasvoittuvuus syksyllä 2016. Pitkäaikaiset lukijat muistavat varmaan syyn, miksi hormonit heittivät siihen aikaan. 1-2 kuukautta oli niin, että oikein mikään ei meinannut kestää ihollani. Lopulta levitin ohuen kerroksen Diorin peiteainetta ja meikkipuuteria perään. Johan alkoi meikkipohja kestää pitkiä päiviä vasta-alkaneissa opinnoissani.

En ole esitellyt tätä peiteväriä. En edes tajua, että miksi?! Miksi olen unohtanut esitellä tämän mahtavuuden. Tästä videosta pääset kuitenkin vähän katsomaan, kuinka Dior Diorskin Star Concealer levittyy sekä peittää.

Kuva: Dior

Valitettavasti huomasin tätä listausta tehdessäni, että Dior Diorskin Star Concealer on poistuva tuote. Sitä saattaa löytää vielä, mutta tilalle on tullut uusi versio. Tai ainakin oletan uudeksi versioksi. Minun täytyy testata tämä Diorskin Forever Undercover.

Minun Diorskin Star Concealer on sävyltään 001 Ivory. Oletan uuden Diorskin Forever Undercoverissa olevan sävyn, 010 Ivoryn, olevan sama.

Hinta: vanhalla reilu 40 euroa, uudella alta 40 euroa
Saatavuus: vanha Diorskin poistumassa, uusi Diorskin saatavilla Kicks* sekä Sokos- ja Stockmann-tavaratalot

MAC PRO LONGWEAR CONCEALER

Ostin sävyn NW20, joka tarkoittaa MACin koodeissa neutraali-viileä, tummuus 20. Hullua, tiedän! Niin epälooginen muihin brändeihin verrattuna. Käytän muistisääntöä, jossa NW on not warm ja NC on not cold. Otin ehkä aavistuksen liian tumman, sillä talvella tämä NW20 tuntui vähän liian tummalta minulle. Meikkivoiteissa olen muistaakseni NW13 ja NW15. Olisin voinut ottaa vähän vaaleamman, mutta meni tämä NW20 silloin 3 vuotta sitten.

MAC on ammattilaisten suosima, joten se on järkevästi pakattu pumppupulloon. Oli minulle äärimmäisen kätevä työkeikoilla. Ainoastaan siitä nurisen, että pienestä pumppupullosta loput peiteaineet on hankala saada pois. Peiteainetta kun muutenkin kuluu vähän kerrallaan, se yksi tai kaksi milliä pohjalla on paljon! Muuten ei valittamista pakkauksesta.

Tämän peitevärin esittelin videolla. Voit halutessasi katsoa tarkemman esittelyn videolta ja katsoa tuotteen toimivuutta sekä minun vinkkini peiteväristä.

Hinta: 19,30-26,90 € / 9 ml
Saatavuus: Eleven*, Kicks*, Bangerhead* sekä Stockmannit ja jotkut Sokokset

Huomasin hintojen nousseen aika paljon tavarataloissa, sillä 3 vuotta sitten maksoin Stockmannilla tästä 22 euroa. Nyt hinta on tavarataloissa ja niiden verkkokaupoissa 25,90-26,90 €.

Koodilla GLITZ&GLAM20 saat 20% alennusta Bangerheadista* normaalihintaisista tuotteista. Koodi voimassa 30.4.2019 asti.

GIORGIO ARMANI HIGH PRECION RETOUCH

Sitten mennään vanhimpaan suosikkiini, jonka ostin vuonna 2014. Herttinen, kun vuodet vierivät vauhdilla. Tajusin tässä, että jokainen suosikkini on ostettu eri vuosina. Armanin peiteväri 2014, MAC 2015, Dior 2016, Kat Von D 2017 ja NARS 2018. Tämä Giorgio Armanin notkea, lähes vesimäisen ohut peiteväri toimii mielestäni vain silmien alla. Ihovirheiden peittelyssä ei niin hyvä, toisin kuin muut tämän postauksen peitevärit, jotka soveltuvat erinomaisesti myös ihovirheille.

Vuonna 2014 en vielä ollut ymmärtänyt, kuinka tärkeä silmänympärysseerumi ja kaikki nestemäiset kosteuttajat minulle olisivat. Ostin aina vain täyteläisempiä silmänympärysvoiteita, jotka eivät yksinään auta minun atooppisuuteen herkästi taipuvaista silmänympärysihoani. Iho pysyi kunnossa, mutta oli kosteusköyhä, jonka seurauksena ryppyinen. Koska vuonna 2014 en käyttänyt seerumeja ja muita kosteuttavia nesteitä silmänympärysiholleni, etsin peiteväriä, joka sopisi kosteusköyhälle iholleni mahdollisimman hyvin.

Ostin sävyn 4 (kuvassa), koska se on hieman oranssinen ja siksi taittaa sinisyyttä silmien alle paremmin. Myöhemmin ostin lisäksi sävyn 3, joka on vaaleampi ja keltaisempi. Vaalein sävy 1, on todella vaalea. Siis todella vaalea! Jos et ole aivan vitivaalea, suosittelen sävyä 4, mutta jos olet melko vaalea ja ihosi ihan keltaiseen taittava, suosittelen sävyä 3. Jos olet todella vaalea, sävy 1 sopii hyvin. Sävyvalikoimassa on muitakin vaihtoehtoja, mutta nuo kolme sävyä tiedän parhaiten, varsinkin kaksi niistä, kun ne minulla ovat olleet.

Giorgio Armanin peiteväri on ihanan ohutta, kosteuttavaa ja ihoa kaunistavaa. En sanoisi Giorgio Armania peittävimmäksi, mutta ehdottomasti parhaimmaksi kuivalle ja jo todella varttuneelle silmänympärysiholle. Sopii mahtavasti myös ohuiden ja todella läpikuultavien meikkipohjien käyttäjille. Jos meikkipohja on todella heleä ja läpikuultava, ei silmien alle voi käyttää huippupeittävää peiteainetta, sillä kokonaisuudesta tulee muuten hieman koominen. Siksi Giorgio Armani on mahtava myös heille, jotka suosivat todella läpikuultavia meikkipohjia. Giorgio Armani peittää melko kivasti, mutta on silti todella luonnollinen ja hieman läpikuultava.

Täältä voit lukea aikaisemman esittelyni.

(Onpa minulla ihana kesähehku kasvoilla tässä meikissä!)

Hinta: 36,20-39,90 € / 4,1 ml
Saatavuus: Eleven*, Kicks* ja Stockmann

KAT VON D LOCK-IT CONCEALER CRÉME

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä. Pari vuotta sitten ostin Sephorasta Kat Von D Lock-It -peitevärin. Häkellyin sen mahtavasta peittävyystä. Vaaleatkin värit ovat todella pigmenttisiä. Ostin sävyn L5, eli Light 5 – fair cashmere with neutral undertone. Kat Von D:n peitevärivalikoimasta löytyy todella paljon sävyjä! On erilaisia tummuuksia ja vaaleuksia sekä erilaisia vivahteita. Jos olet niin vaalea, että et ole koskaan löytänyt itsellesi riittävän vaalea peiteväriä, niin Kat Von D:ltä löydät. Olen aivan varma siitä! Vaalein sävy, 1 Light, oli todella vaalea. Onhan Kat Von D Lock-It -peiteväreissä sävy White Out, joka on täysin valkoinen, mutta se ei ole tarkoitettu peiteväriksi. Lähinnä vaalentamaan liian tummaa meikkivoidetta tai peiteväriä.

Perinteisesti applikaattorilliseen hylsyyn pakattu peiteväri on ehkä ihanteellisemmillaan ihovirheiden peittelyssä, mutta menee silmien allakin.

Jo selkeästi varttuneelle iholle en ensisijaisesti lähtisi suosittelemaan. Lock-It on sen verran kuivaksi kuivuva, että isommat uurteet korostuvat, jos ihossa ei ole riittävästi kosteutta. Koostumus on nestemäinen, mutta ei niin ohut ja vesimäinen kuin Giorgio Armanin. Kat Von D Lock-It on todella tiukasti iholla kestävä. Sen vahvuus on hyvässä peittävyydessä sekä kestävyydessä.

Täältä voit lukea esittelyni tuotteesta.

Hinta: noin 28,00 € / 6,25 g (Ruotsin Sephora 265 SEK)
Saatavuus: Sephorat

Tässä olivat parhaimmat nestemäiset peiteaineet silmien alle. Mitä peiteväriä sinä taputtelet alaluomillesi?

Vaikka olen löytänyt liudan huippuja peitevärejä, en koskaan lopeta vielä paremman metsästystä. Lähden ensi viikolla Tukholmaan, joten jos sinulla on vinkata jokin Sephorassa myytävä peiteväri, niin mielelläni kuulen vinkkauksesi!

 

X