glitz & glam

5 parasta peitevärisivellintä – parhaimmat siveltimet ihovirheiden peittoon

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Ihanan rentoa sunnuntaita! Oletko joskus miettinyt, että mikä olisi paras sivellin peitevärin levitykseen? Sormet ovat ihan todella hyvät, varsinkin finnin tai arven päälle peiteväriä taputellessa. Mutta silmien alle oman kokemukseni mukaan on kiva käyttää jotain apuvälinettä, jolla viimeistellä tasoittaminen. Siksi ajattelin listata parhaimmat peitevärisiveltimet, jotka ovat erityisesti silmien alle käytettäessä parhaimmat. Mutta näistä moni on ihan todella hyvä myös nenänpielissä ja näppyjen peitossakin.

MAC 159 DUO FIBRE BRUSH

Tämä MACin kaksikuituinen sivellin on ihan ässä! Nykyään sivellin löytyy nimellä 159S, joka viittaa 100% synteettisiin harjaksiin. Ennen sivellin oli synteettisen ja luonnonharjaksen yhdistelmä. Minun siveltimeni on liki 5 vuotta vanha, joten se on vielä eläinperäisiä harjaksia sisältävä.

MAC 159 on mitä mahtavin sivellin. Se toimii loistavasti voidemaisten tuotteiden levitykseen, myös meikkivoiteen. Sillä saa tarvittaessa puuterisetkin tuotteet paikoilleen.

Minä tykkään eniten käyttää MAC 159 -sivellintä ohuen peitevärin tai valokynän levitykseen. Erityisesti valokynän ja valovoiteen levitykseen mahtava! Nestemäiset korostustuotteet myös asettuvat nätisti poskipäille tällä siveltimellä.

Peiteväri tai valokynä tasoittuu näppärästi myös nenänpielissäkin. Oikein paksujen peitevärien levitykseen tämä sivellin ei ole ihanteellinen. Ei myöskään tarkkuutta vaativissa paikoissa. Mutta juuri valokynät ja valovoiteen 159 -sivellin tasoittelee kauniisti. Tämä oli hyvin pitkään minulla jatkuvassa käytössä, kuten monista tutoriaalikuvistakin huomasi.

Hinta: 35,50-49,00 €
Saatavuus: Eleven*, Bangerhead*, Sokos (joissa MAC) sekä Stockmann

ECOTOOLS AIRBRUSH CONCEALER

Käytätkö puuterisia tuotteita? Esimerkiksi mineraalipeitevärejä? Silloin suosittelen EcoToolsin Airbrush Concealer -sivellintä. Toimii myös nestemäisten ja kevyempien voidemaisten tuotteiden levitykseen.

Airbrush Concealer -sivellin myydään kahden siveltimen pakkauksessa. Litteä sivellin on peitevärisivellin tarkempaan työskentelyyn, mutta itse olen sen ottanut huulimeikkisiveltimeksi tai siistin siveltimen avulla huulimeikin reunan tai skarppaan siipirajauksien linjat sen avulla.

Ideana sivellinsetissä on, että litteällä, pienellä siveltimellä levitetään ensin peiteväri ja sitten Airbrush Concealer -siveltimellä tasoitellaan ja häivytellään. Koen sen turhaksi. Teen niin, että levitän sormin tai peitevärin applikaattorilla. Sitten vasta häivytän toisella siveltimellä.

Airbrush Concealer on myös mahtava sivellin puuteroidessa silmänympärysihon. Tässä olen puuteroinut silmänympärysihon kauniisti tasoittavalla Laura Mercier Secret Brightening Powder for Under Eyes* -puuterilla. Postauksen ko. puuterista löydät täältä!

Hinta: 8,90 € / setti
Saatavuus: Bangerhead*, Oletkaunis*, House of Organic* sekä monet tavaratalot ja erikoisliikkeet

REAL TECHNIQUES DELUXE CONCEALER BRUSH

Real Techniques on loistava sivellinbrändi! Siltä löytyy tämä näppärä peitevärisivellin.

Deluxe Concealer Brush myydään setissä, jossa on mukana älyttömän hyvä meikkivoidesivellin sekä meikkisieni. Tämä on loistava setti! Kaikkia näitä kolmea kehun. Ovat käytössäni jatkuvasti, paitsi sieni, koska se on elinkaarensa päätöksessä.

Jos haluat nähdä siveltimen ja muun sivellinsetin ihan ”in action”, niin pääset videolta katsomaan niiden toimivuutta.

Hinta: 26,90-39,90 € / setti (meikkivoide- ja peitevärisivellin sekä meikkisieni)
Saatavuus: Oletkaunis*, Bangerhead*

SILK OIL OF MOROCCO 205 CONCEALER

Valitettavasti en ole koskaan näyttänyt tätä Silk Oil of Moroccon 205 Concealer -sivellintä. En oikein tiedä miksi? Toki, tämä on näistä tämän postauksen siveltimistä kaikista vähiten käytössä ollut, vaikka jo useamman vuoden sen olen omistanut. Muistan, että opiskelut AMK:ssa aloittaessani, oli minulla tämä sivellin paljonkin käytössä.

205 Concealer -sivellin on näitä hauskoja hammasharjasiveltimiä. Harjakset ovat pehmeää, mutta napakkaa taklon-harjasta. Sivellin on parhaimmillaan voidemaisten peitevärien levityksessä, jopa niiden jankimpien, vahapohjaisten. Myös puuteriset peitevärit levittyvät mainiosti tällä siveltimellä.

Koska Silk Oil of Moroccon 205 Concealer -sivellin on mahtava paksujen voidemaisten peitevärien levityksessä, ehkä siksi en tätä sivellintä käytä niin paljon. Käytän vähemmän sellaisia peitevärejä. Mutta ihan samalla tavalla tämä sivellin toimii nestemäisten peitevärien kanssa.

Varsi on napakka, joten nämä siveltimet soveltuvat heillekin, jotka eivät voi fyysisten rajoittavuuksien vuoksi pitelemään siveltimiä sormiotteilla.

Silk Oil of Morocconilla ei ole kaikista laajin saatavuus Suomessa. Näitä tämän mallisia siveltimiä löytyy kyllä monilta valmistajilta.

Hinta: 24,00 €
Saatavuus: La Nina

MAC 286 DUO FIBRE TAPERED BRUSH

Vanha kunnon MAC 286! Tämä sivellin oli minun luottosiveltimeni työkäytössä. Tarkka sivellin, jolla levitti ja häivytti peitevärit ja valovoiteet tasaisesti ja kauniisti. Kahdesta erilaisesta harjaksesta valmistettu sivellin on ideaali voidemaisten tuotteiden levitykseen ja häivytykseen. Nykyään sivellin valmistetaan synteettisistä harjaksista. Omani on niin vanha, että siinä on käytetty luonnollisia ja synteettisiä harjaksia.

Samaisen siveltimen listasin myös parhaimpien luomivärisiveltimien joukkoon, tai oikeastaan vinkkasin ko. listauksella siitä. Sivellin

© Eero Kokko Hiukset: Heli Sjölund Meikki: Minna Hirvonen

Koska MAC 286 oli minulla työkäytössä enimmikseen, laitan esimerkkikuvaan hiuskilpailun kuvan muutaman vuoden takaa. Rakastin tuon siveltimen tarkkuutta. Parhaimmillaan silmien alle ja nenänpieliin notkean peitevärin ja valovoiteen sekä valokynän levityksessä. Lisäksi tämä sivellin toimi mahtavasti näppyjen piilotuksessakin. Sen monitoimisuutensa vuoksi se minun työvälineissäni keikkui. Omassa henkilökohtaisessa käytössä oli paljon vähemmän.

Hinta: 32,70-39,90 €
Saatavuus: Eleven*, Bangerhead* ja Sokos sekä Stockmann

BONUS

BEAUTYBLENDER MICRO.MINI

Haluan vielä vinkata Beautyblenderin pienistä meikkisienistä, jotka ovat erityisesti peitevärien levitykseen tarkoitettuja. Äärimmäisen pehmeät ja pienet meikkisienet soveltuvat tarkkaan työskentelyyn. Itse käytän pääasiassa ihan normaalikokoista Beautyblenderiäni myös silmien alle tulevan peitevärin tasoitteluun, mutta haluan vinkata, että on olemassa tällaisia pieniä meikkisieniä, joilla saa finnitkin piilotettua tarkemmin.

Beautyblenderin meikkisienet soveltuvat kaikkien koostumuksien levittämiseen ja häivyttämiseen. Sieni kostutetaan vedellä ja lisäksi halutessaan siihen voi suihkauttaa meikinkiinnityssuihketta tai kosteuttavaa kasvosuihketta.

Beautyblenerit toimivat kaikista parhaiten taputtelemalla. Siten jäljestä saa kaikista peittävimmän ja blurratumman.

Lopputulos on hyvin kaunis!

Hinta: 19,90-21,00 € / 2 kpl
Saatavuus: Nobe* (nyt tarjouksessa 13,93 €!), Kicks*, Eleven*, Bangerhead* sekä Sokos ja Stockmann

Siinä olivat 5 parasta peitevärisivellintä sekä bonuksena loistavat minimeikkisienet. Kaikki hyvin erilaisia, mutta selkeästi huomaa, että en pidä litteistä peitevärisiveltimistä. Tai siis minähän rakastan niitä, mutta käyttötarkoitus on minulla toisenlainen. Niillä ei saa mielestäni häivyteltyä ja tasoitettua peiteväriä iholle. Litteä peitevärisivellin on paras huulimeikin reunojen ja siipirajausten siistimisessä.

Mitkä ovat sinun suosikkisiveltimesi peitevärin levityksessä?

X