Glitz & Glam

5 parasta puhdistusliinaa – parhaimmat liinat mökille, matkoille ja festareille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Ihanaa kesäkuun sunnuntaita! Tuttuun tapaan sunnuntainen 5 parasta -postaus. Ensi viikon sunnuntaina on poikkeus, sillä olen monina vuosina skipannut juhannusviikonlopun. Niin monet ovat silloin juhlistamassa juhannusta ja hyvin monet mökkeilevät, joten en postaa ollenkaan juhannusviikonloppuna. Nyt on poikkeuksellisesti luvattu lämmintä ja aurinkoista juhannusta. Poikkeuksellisesti minä en ole mökillä juhannuksena.

Siitä syntyykin aasinsilta päivän aiheeseen, puhdistusliinat. Mökillä, festareilla, matkoilla jne. puhdistusliinat ovat käteviä puhdistamaan kasvoilta meikkiä, talia, likaa ja aurinkosuojat iltaisin. Harva meikkaa vaellusretkellä, mutta aurinkosuojaa, hikeä ja talia saattaisi olla kiva pyyhkäistä ennen levolle menoa.

Puhdistusliinoilla saa kätevästi päivän meikit tai liat pois kasvoilta matkoilla. Kotioloissa käteviä keveiden meikkien poistoon, jos laiskottaa, eikä jaksa vesipesua. Tai sitten tosiaan aamulla tai illalla pikaiseen ihon puhdistukseen. Ekologisesta näkökulmasta eivät kuitenkaan jatkuvassa käytössä ihan fiksua.

Minulta on pyydetty listausta parhaimmista puhdistusliinoista. Olen tätä listausta miettinyt piiiitkään! Nyt se on vihdoin valmis. Tässä tulevat 5 parasta puhdistusliinaa kasvoille.

SIMPLE MICELLAR CLEANSING WIPES

Aloitan ensimmäisenä puhdistusliinoista, joissa todella on hinta ja laatu kohdillaan. Edullisia, mutta hyviä. Simplen liinoihin tykästyin jo tämän vuosikymmenen alun puolella, mutta sitten Simple katosi Suomesta vähäksi aikaa, tai ainakin saatavuus heikentyi. Pari vuotta sitten se tuli takaisin laajempaan jakeluun.

Simplen misellivettä sisältävät liinat ovat uudempia kuin ne tavalliset, joihin ensimmäisenä ihastuin vuosia sitten. Misellivesi on selkeästi tehokkaammin puhdistavaa ja hellävaraisempi. Siksi ehdottomasti haluan suositella näitä muillekin. Valitettavasti unohdin ostaa uuden paketin kuvia varten, mutta tosiaan liinat ovat sileäpintaisia.

+ Edullinen
+ Hellävarainen
+ Hyvä puhdistusteho
+ Raikas tuoksu
+ Jättää iholle kostean ja raikkaan tunteen
+ Saatavuus hyvä

– Vedenkestävä meikki ei irtoa

Hinta: 3,75 € / 25 kpl
Saatavuus: marketit, tavaratalot, päivittäistavarakaupat

NIVEA MICELLAIR EXPERT WATERPROOF MAKE-UP REMOVING WIPES

Saatu PR-toimistolta

Nivean puhdistusliinat ovat myös kuuluneet suosikkeihini. Olen aikaisemmin suosinut valkoisissa pakkauksissa olevia, mutta testattuani tätä uutuutta, tykästyin siihen kovasti. Mustaan pakettiin pakattu MicellAIR -puhdistusliinat ovat tehokkaita puhdistajia jopa vedenkestävälle meikille, mutta jättävät silti raikkaan ja puhtaan tunteen iholle. Tietenkään puhdistusöljyn tehokkuutta ei voita mikään, mutta näillä saa monet vedenkestävät meikit pois, kun vaan jaksaa liinalla ensin painella ja sitten pyyhkiä riittävästi.

+ Tehokasta meikinpoistoon
+ Poistaa vedenkestävän meikin
+ Tuntuu hellävaraiselta
+ Hinta on edullinen

– Tuoksuu vähän voimakkaalle

Hinta: 3,90-4,50 € / 20 kpl
Saatavuus: marketit, tavaratalot, päivittäistavarakaupat

CLINIQUE TAKE THE DAY OFF FACE AND EYE CLEANSING TOWELETTES

Cliniquen Take the Day Off -puhdistusbalmi on yksi parhaimpia ikinä, joten sen vuoksi halusin testata saman tuotelinjan puhdistusliinaakin. Liina todellakin on samaa sarjaa puhdistusbalmin kanssa. Todella tehokas puhdistaja ja tehoaa vedenkestävään meikkiin kaikista nopeinten. Syynä liinan hieman öljyisempi tuntuma. Tämäkin liina sisältää misellivettä, joka magneetin tavoin vetää likaa itseensä. Clinique on tunnettu hajusteettomuudestaan ja erityisesti tavallisimpia allergisoivia ainesosia vältteleväksi. Siksi Clinique on profiloitunut herkkäihoisten suosikiksi. Pakkaus on mitä parhain, sillä liinat pysyvät kosteina pakkauksessa, jossa on kansi.

+ Tehokas vedenkestävälle meikillekin!
+ Pakkauksen kansi
+ Hajusteeton
+ Herkkäihoisille erityisen hyvä
+ Hyvän kokoinen liina, melko iso
+ Kosteat liinat, jotka säilyvät pitkään kosteina
+ Hyvä saatavuus

– Hinta

Hinta: 16,00-19,00 € / 50 kpl
Saatavuus: *Bangerhead, *Kicks, *Lookfantastic, Sokos, Stockmann

MAC COSMETICS GENTLY OFF WIPES + MICELLAR WATER

Myös kosmetiikkamerkki MAC on tehnyt misellivedellisen puhdistusliinan. Koska olen tykännyt misellin puhdistustehosta, olen niitä itselleni haalinut. Liina on todella pehmoinen, tuoksu mieto ja tuntuma, jonka liina jättää, on puhdas. MACin liina ei jätä muuta kuin kosteutetun tunteen iholle. Hyvin samanlaisen kuin hoitonesteet.

+ Pehmeä liina
+ Keveä kukkaistuoksu
+ Tehokas puhdistaja
+ Hyvin kostea liina
+ Hellävarainen
+ Saatavilla kahta eri pakkauskokoa

– Kallis

Hinta: 12,40-19,50 € / 30 kpl & 25,90-26,30 € / 100 kpl
Saatavuus: *Bangerhead, *Eleven, Stockmann ja tietyt Sokokset ja verkkokauppa

OLE HENRIKSEN TRUTH ON THE GLOW CLEANSING CLOTHS

Viimeisenä ehkä vähän ihonhoidollisempi liina. Ole Henriksen on vasta hiljattain tullut meille suomalaisille paremmin saatavaksi brändiksi. Aikaisemmin tämä on tullut tutuksi Lookfantasticin joulukalenterin sisällön kautta. Nämä puhdistusliinat kirkastavat ihoa samalla kun ne puhdistavat kevyen meikin. C-vitamiinia sisältävät puhdistusliinat ovat tekstuurisempia pinnaltaan, eivätkä ole niin kosteita kuin muut. Nostan nämä liinat niiden kuorivuuden ja ihon kirkastavuuden vuoksi parhaimpien joukkoon.

+ Kirkastaa ihoa
+ Liina kuorii mekaanisesti
+ Ihonhoidollisempi

– Ei saa käyttää silmänympärysiholle
– Kallis

Hinta: 16,40-17,00 € / 30 kpl
Saatavuus: *Bangerhead, *Kicks, *Ellos

Tässä olivat 5 parasta puhdistusliinaa. Mitä suosikkeja sinulla on? Missä tilanteissa käytät kertakäyttöistä puhdistusliinaa?

Vielä kerran muistutuksena, että juhannusviikon sunnuntaina ei tule 5 parasta -postausta. Sarja jatkuu taas 30. päivä kesäkuuta. Muut postauspäivät pysyvät ennallaan eli maanantai, keskiviikko ja torstai. Vain juhannusviikon sunnuntai jää pois.

Lue myös

X