Glitz & Glam

5 parasta puuteria kuivalle ja aikuiselle iholle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä It Cosmeticsin tuote saatu

Oikein ihanaa syyskuun alkua! Syksy tuo viileyden ja samaan aikaan iho alkaa muuttua pintakuivemmaksi. Listasin tälle sunnuntaille puutereita, jotka soveltuvat aikuiselle iholle, mutta aivan yhtä hyvin ne soveltuvat kuivalla iholle. Aikuiselle tai kuivalle iholle ei voi käyttää mitä tahansa puuteria, sillä liian kuivat ja karkeat puuterit korostavat ihon kuivuutta ja sen uurteita. Esittelen tänään puutereita, jotka ovat erityisen hienojakoisia ja jopa kosteuttavia.

BY TERRY HYALURONIC HYDRA-POWDER

By Terryn hyaluronihappopuuteri mullisti käsitykseni puutereista. Tämä äärimmäisen hienojakoinen puuteri sisältää kosteushakuista aineisosaa, hyaluronihappoa. Puuteri ei ime kosteutta ihosta, sillä välissä käytetään ihonhoitotuotteita sekä meikkipohjatuotetta. Puuteri muuttuu päivän saatossa ihoa kaunistavammaksi, sillä ilmassa on aina kosteutta. Siksi meikkipohjan pinnasta tulee niin erityisen kaunis.

By Terryn hyaluronihappopuuteri on läpikuultava ja sävytön. Siksi ei tarvitse huolehtia siitä, että meikkipohjan sävy muuttuisi puuterin hapettuessa iholla. By Terryn puuteri ei muuta meikkipohjan sävyä. Puuteri on todella hienojakoista, joten se sulautuu iholle todella luonnollisesti. Puuterissa ei ole mitään hohtavia ainesosia, joten sillä saa täysin mattaisen lopputuloksen. Olen huomannut, että vipalla saa ehkä parhaimman lopputuloksen, sillä vippalla kevyesti paineltuna, puuteri hieman blurraa ihon epätasaisuuksia.

Siitä huolimatta, että By Terry Hyaluronic Hydra-Powder on mattainen, se on kauniisti ihon puuteroiva. Kasvot eivät muutu puuteroinnista 10 vuotta vanhemman näköisiksi. Kunhan tietysti muistaa kevyen annostelun. Tätäkään puuteria ei kannata ihan liikaa taputella iholle, sillä puuteri on aina puuteri. Olen nyt viime aikoina taas palannut By Terryn pariin. Tykkään siitä, kuinka se pitää mattaisuuden pidempään ja blurraa minun kenkkuilevan ihoni epätasaisuuksia.

Lue vanha postaukseni puuterista ja muista By Terryn tuotteista!

Hinta: 36,51-50,40 € / 10 g
Saatavuus: *Eleven, *SkinCity, *Bangerhead, *Kicks, *Lookfantastic, *FeelUnique

SMASHBOX HALO HYDRATING PERFECTING POWDER

Smashboxillakin on loistava ihoa kosteuttava irtopuuteri. Tämä puuteri oli sellainen hätäostos, kun piti äkkiä ostaa jotain, jolla tasoittaa ihon sävyeroja. Tuote osoittautuikin paremmaksi, kun ostaessani oletin. Kicksin sivuilla puuterista kerrotaan seuraavasti:

Halopowder on ensimmäinen anti-aging-puuteri, joka hoitaa ihoa! Sisältää puhdasta kultaa, mineraaleja, aminohappoja ja peptidejä, jotka hoitavat ihoa. Tämä fantastinen puuteri heleyttää ja kosteuttaa ihoa runsaasti. Juonteista ja rypyistä tulee 33 % vähemmän näkyviä 10 minuutissa. Kuuden viikon käytön jälkeen juonteiden ja ryppyjen näkyvyys vähenee jopa 66 %. Öljytön, talkiton ja parabeeniton.

Joudun kyllä heti aluksi tuottamaan pettymyksen, että en ole huomannut puuterin vähentävän juonteita ja ryppyjä kuuden viikon käytön aikana, ei edes useiden kuukausien aikana, mutta hyvä puuteri tämä silti on. Sen olen kuitenkin huomannut, että puuteri kaunistaa ihon pintaa ja muuntuu iholla meikkivoidemaiseksi.

Puuteri on pakattu todella nerokkaasti. Irtopuuteri annostellaan kierittämällä reunaa, jolloin puuteria tulee juuri haluttu määrä. Puuteri on todella hienojakoinen. Olen huomannut, että saan parhaimman lopputuloksen käyttämällä sivellintä. Sillä saa kauniin ”hunnun” ihon pinnalle, joka kiinnittää meikin, ei mattaa liikaa ja valaisee ihon kauniisti. Puuteri on sävyllistä, joten on melko tärkeää valita sävy oman ihon sävyn mukaan. Minulla on vaalein sävy, joten oikein vaaleille ei valitettavasti löydy täydellisesti osuvaa sävyä. Tummempia sitten löytyykin paremmin.

Smashbox Halo Hydrating Perfecting Powder saa kasvot hehkumaan, mutta ei kuitenkaan kimaltele. On myös mukavaa, että puuterin avulla saa vähän lisäpeittävyyttä ja se tasoittaa ihon sävyeroja sekä epätasaisuuksia. Tätä puuteria kannattaa kokeilla myös silmien alle, sillä puuteri on kosteuttava ja tasoittava. Siksi se on oiva tuote myös silmien alle peiteaineiden kiinnitykseen.

Lue esittelyni tästä Smashboxin huippupuuterista!

Hinta: 39,50 € / 15 g
Saatavuus: *Kicks 

MURAD MATTEFFECT BLOTTING PERFECTOR

Oletko kuullut nestemäisestä puuterista? Minustakin se kuulosti aivan absurdilta, kun eräs teistä lukijoista siitä minulle vinkkasi. Kiitos, Sisi! Tämä on jotenkin niin mullistava tuote. Murad on laadukas, hoitolatasoinen ihonhoitomerkki. Muradilta löytyy ihoa hoitava puuteri, joka on nestemäinen!

Nestemäinen puuteri on pakattu cushion-meikkivoiteen tavoin, eli neste on imeytetty rasiassa olevaan sieneen, josta sitä käytetään erikoisen vipan avulla. Vipalla painellaan kasvoja, jonka seurauksena kiiltävä meikkivoide muuntuu mattaiseksi, mutta iholla ei ole puuterista tuotetta. Tuote tuntuu aluksi kostealta iholla, mutta kosteus haihtuu, joten ihosta jää mattainen. Kuvittelin aluksi tämän tuotteen vahvasti alkoholisena, mutta se ei itse asiassa sisällä vahvoja alkoholeja. Tuotteen pohja-aineena toimii vesi. Sen lisäksi siinä on erilaisia kalvonmuodostajia ja ihoa hoitavia ainesosia sekä tasoittavia ainesosia. Ihan mahtava tuote, vaikkakin täysin erilainen kuin puuterit yleensä.

Murad MattEffect Blotting Perfector on väritön, joten se soveltuu kaiken sävyisille ihoille, eikä se muuta meikkipohjan sävyä. Ihan ideaali pintakuivalle ja aikuiselle iholle, sillä tuote suojaa sekä lisäkosteuttaa. Vaikka lisäisit tuotetta päivän aikana, ei sille kerrostu kuivakkaa puuterikerrosta.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyni tästä nestemäisestä puuterista!

Hinta: 38,00 € / 12 g
Saatavuus: *Bangerhead

IT COSMETICS BYE BYE PORES PORELESS FINISH AIRBRUSH POWDER

It Cosmeticsin CC-voiteet kuuluvat suosikkituotteisiini. Rakastan merkin CC-voidetta, peiteväriä ja kulmakynää. Myös ihohuokosia häivyttävä puuteri on loistava! Bye Bye Pores -puuteri kuuluu It Cosmeticsin viiden eniten myyvän tuotteen joukkoon eli kyseessä on best seller -tuote. Puuterissa on Optical Blurring Technology -teknologia sekä ihoa hoitavia ainesosia, kuten silkkiä, hydrolisoitua kollageenia, peptidejä ja antioksidantteja.

Bye Bye Pores on hienojakoisinta ikinä! Tavallisesti puuteri pöllyää, tämä puuteri näyttää pöllytessään savulta! Hämmentävää! Minkään muun puuterin en ole nähnyt tekevän samaa, kun se pöllyää ilmaan. Bye By Pores häivyttää ihohuokosia ja tekee mattaisen lopputuloksen. Siinä ei ole hohtoa antavia ainesosia. Puuteri on sävytön, joten se ei muuta meikkipohjan sävyä. Tämä puuteri toimii kivasti sekä siveltimellä että vipalla levitettynä. Sivellintä olen käyttänyt eniten, mutta vippa on ihan yhtä hyvä väline tämän puuterin levitykseen. Erityisen paljon olen tykännyt It Cosmeticsin omasta puuterisiveltimestä, jolla ”rullataan” puuteri kasvoille. Siten syntyy kaikista blurraavin eli ihohuokosia häivyttävin lopputulos.

It Cosmetics Bye Bye Pores PorelessFinish Airbrush Powder tekee mattaisen lopputuloksen ja toden totta häivyttää ihohuokosia. Se on tarkoitettu It Cosmeticsin omille CC-voiteille, mutta olen omassa käytössä huomannut, että puuteri toimii paremmin muiden meikkipohjien päällä. It Cosmeticsin CC-voiteen päällä minulla kiiltoa piti paremmin kurissa Pür Mineralsin kiinteä puuteri. Tämä oli jännä huomio. Muiden meikkipohjien päällä Bye Bye Pores pitää kiiltoa paremmin kurissa. Muuten Bye Bye Pores toimii kauniisti myös merkin oman CC-voiteen päällä, mutta kiillon kurissa pidossa se ei ollut CC-voiteen kanssa yhtä hyvä kuin Pür Minerals oli.

Tuo mainitsemani Pür Mineralsin kiinteä puuteri on kanssa täydellinen aikuiselle ja kuivalle iholle, mutta valitettavasti en tiedä, mistä sitä saisi Suomessa tai Suomeen, niin jätin puuterin pois tältä listalta. Muuten se olisi ehdottomasti ollut mukana 5 parasta -listalla.

MUOKATTU: Nyt saa Pür Balancing Act -puuteria!

Lue myös: Maailman paras puuteri on uudistunut ja taas myynnissä

Täältä voit lukea postaukseni It Cosmeticsin tuotteista, jossa myös esittelen puuterin.

Hinta: 29,00 € / 6,8 g
Saatavuus: *Kicks

SENSAI TRANSLUCENT LOOSE POWDER

Sitten vielä legendaarinen Sensain irtopuuteri, joka on luottotuotteeni jo vuosien takaa. Tätä käytin meikkaajan työssäni aikuisille asiakkaille, sillä puuteri on niin suuri pakkauskooltaan, että riittää ammattikäytössäkin pitkään. Tätä puuteria voin suositella myös rasvoittuvammallekin iholle. Sensain puuteri ei ole sillä tavoin kosteuttava, mutta se on höyhenen keveä ja kauniisti valoa heijastava. Se kiinnittää meikin, mutta ei tee runsaalla kerrostamisellakaan pakkelimaista lopputulosta. Laadukas puuteri tämäkin!

Sensai on äärimmäisen hienojakoinen, mutta sen erinomaisuuden ja ison pakkauskoon lisäksi, siinä on maailman paras puuterivippa mukana! Olen säästänyt jokaisen purkin vipan ja ne ovat minulla edelleen käytössä. Ne kestävät pesua! Koska Sensain puuterin vippa on niin unelma, olen suosinut vippaa eniten. Sivellin toimii kanssa tosi kivasti, mutta tämän puuterin vippa on parasta! Suosittelen sitä kaikkien muidenkin puuterien levitykseen.

Harmillisesti minulla vippa ei nyt esiinny tässä kuvassa, mutta se näkyy vanhassa postauksessani. Täältä voit lukea vuosia vanhan postaukseni Sensain puuterista, jonka erinomaisuus ei vielä silloin täydellisesti avautunut minulle. Katsoin postauksen päiväyksen, aika tarkalleen 6 vuotta sitten kirjoitettu! Postauksesta on harmillisesti kadonnut kuvia vuosien saatossa, kun blogi on muuttanut muutamia kertoja.

Sensain irtopuuteri heijastaa kauniisti valoa. Vaikka puuteri näyttää sävylliseltä, on se läpikuultava, eikä sen vuoksi muuta meikkipohjan sävyä. Tämäkin, kuten kaikki tämän postauksen puuterit, sulautuu ihoon luonnollisesti. Sensai on hyvä vaihtoehto, jos ei halua liian kosteuttavaa puuteria, mutta haluaa puuterin, joka mattaa kuitenkin ihoa sekä antaa sille valoisaa hehkua.

Hinta: 45,00-47,95 € / 20 g
Saatavuus: *SkinCity, *Cocopanda, *Kicks,

Kaikkia puutereita yhdistää äärimmäisen hienojakoinen koostumus sekä soveltuvuus kuivalle sekä aikuiselle iholle. Kuitenkin kaikki omaavat erilaisia ominaisuuksia, sillä yksi on nestemäinen (!), jotkut ovat erityisen kosteuttavia, jotkut blurraa ihohuokosia ja jossakin on sävyä, joka lisää peittävyyttä, toiset ovat täysin mattaisia, joissakin on valoa heijastavia pigmenttejä. Kaikki omanlaisia, mutta jokainen loistava puuteri!

Oletko kokeillut näitä puutereita? Onko joukossa sinunkin suosikkejasi?

X