Glitz & Glam

5 parasta puuteria silmien alle - vähiten uurteita korostavat puuterit

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tämän 5 parasta postauksen piti olla jo viime sunnuntaina, mutta päätin siirtää aihetta viikolla, sillä viime viikolla postauksieni aiheet olivat olleet niin puuterisia. Tänään aiheena puuterit, jotka sopivat silmien alle. Nuoremmalla iholla on aika yksi ja sama mitä puuteria silmien alle käyttää. Kappas, kun ikää tulee, huomaa viimeistään puuteroinnin jälkeen, mitä vuodet ovat saaneet aikaansa.

En koskaan taputtele puuteria liikaa. Olen huomannut, että pieni kevyt painallus vipalla tai keveä sipaisu puuterisiveltimellä toimii parhaiten. Tässä kuvassa minulla on runsaasti puuteria, jotta havainnollistan käyttämäni puuterin hyvää koostumusta silmien alle käytettynä. Kannattaa myös kokeilla kostutettua meikkisientä puuterointiin, mutta kannattaa varoa liiallista annostelua. Se tapahtuu kostean meikkisienen kanssa niin helposti. Jos annostelen liikaa puuteria, näyttää silmänympärysiho kuivalta ja uurteisemmalta kuin ilman puuteria. Jos voisin olla puuteroimatta silmänympärysihon, olisin puuteroimatta. Ilman puuteria, peiteväri tai meikkipohja meinaa kertyä silmäluomien uurteisiin tai ei pysy paikoillaan niin hyvin kuin kevyellä puuteroinnilla.

Tässä ovat parhaimmat puuterit silmien alle.

Laura Mercier Secret Brightening Powder for Under Eyes

Tämän kivan silmänaluspuuterin esittelin viime viikolla. Erityisesti silmänalusiholle tarkoitettu puuteri valaisee ja virkistää katsetta. Puuteri kiinnittää peiteaineen, mutta ei korosta ryppyjä ja uurteita niin voimakkaasti kuin monet puuterit yleensä tekevät.

Koostumus on äärimmäisen hienojakoinen. Puuteri on sävytön, joten se sopii todella vaaleallekin iholle. Tummemmalle iholle saattaa olla liian vaalea, vaikka läpikuultava ja sävytön onkin. Toki tummemmalla iholla puuteri toimii näppärästi myös korostajana. Puuteri silottaa ihoa aavistuksen, joka johtuu mitä ilmeisemmin puuterissa olevista silikoneista. Koostumus sievästi blurraa ja heleyttää silmänympärysihoa. Mutta tätäkään ei kannata liikaa annostella, sillä kyseessä on kuitenkin puuteri.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyni puuterista.

Hinta: 30,00 € / 4 g
Saatavuus: Kicks*

Bellapierre Banana Setting Powder

Tämä keltainen puuteri oli viime vuoden Lookfantasticin joulukalenterissa. Sanoin silloin, että en uskalla tätä kokeilla. Noh, kokeilin sitten kuitenkin. En tosin sillä tavalla, kuten tuotetta yleensä Instagramin ja YouTuben videoilla käytetään. Niissä puuterin tuputtelussa silmien alle ei säästellä. Toisilla ikääntyneillä voi toimiakin, mutta ei minulla, vaikka olen vasta 35.

Keltainen puuteri antaa hyvin lisäpeittoa tummille silmänalusille ja kiinnittää peitevärin. Keltainen väri neutraloi tehokkaasti silmänalusten violettisuutta. Puuteri on kyllä hieman kuivakka, vaikkakin todella hienojakoinen. Toimii parhaiten kostealla meikkisienellä painelemalla. Bellapierre on Suomessakin myynnissä, mutta tätä ko. puuteria on haastavaa löytää oikein mistään. Ei löydy edes Lookfantasticin valikoimasta, vaikka puuteri heidän joulukalenterista tulikin.

Hinta: noin 13-15 € / 4 g
Saatavuus: Loppuunmyyty monista paikoista.

MAC Mineralize Skinfinish Natural

Tämä puuteri oli 5 parasta kiinteää puuteria postauksessa. MACin Mineralize Skinfinish Natural sopii koko kasvoille! Ostin tämän puuterin lentokentältä syksyllä 2016.

Tätä puuteria olen rakastanut. Toki tämä kuluukin vähän nopeammin kuin monet muut, sillä puuteri on kaikesta kiinteydestään ja hienojakoisuudestaan huolimatta aika ilmava. Puuteri ei pöllyä voimakkaasti siveltimellä käytettynäkään. Sopii täydellisesti silmien alle, sillä puuterissa on sävyä, joka antaa lisäpeittoa (hyvin vähän, mutta kuitenkin) sekä keveästi valoa heijastavia pigmenttejä, jotka lisäävät kirkkautta silmien alle. Puuteri ei kuivata, eikä korosta erityisen voimakkaasti silmänalusihon uurteita ja ryppyjä. Kuten kaikissa, tässäkin puuterissa tärkeää on maltillinen annostelu. Aina on helpompi lisätä kuin ottaa pois.

Hinta: 30,30-31,00 € / 10 g
Saatavuus: eleven.fi*, Kicks* ja Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja verkkokaupat.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

By Terryn hyaluronihappoa sisältävä puuteri villitsi minut pari vuotta sitten. Ihanan pehmeä ja hieno koostumus!

Puuteri on täysin valkoista ja mattaista. Sitä kannattaa annostella todella varovaisesti, jotta sen hienous pääsee oikeuksiinsa. By Terry on niin hienojakoista, että sitä helposti annostelee reilusti. Tällöin puuteri tekee liian mattaisen ja liian puuteroidun efektin. Tämä puuteri kestää ikuisuuden, koska sitä tarvitsee niin vähän. Olen huomannut, että By Terry on kaikista blurraavin puuteri, mitä olen kokeillut. Näette sen vielä postauksen loppupuolen kuvasta.

Tätä puuteria olen kehunut monesti. Täältä löydät yhden postauksen, jossa By Terryä kehun.

Hinta: 42,60 € / 10 g
Saatavuus: eleven.fi*

Smashbox Halo Hydrating Perfecting Powder

Tämä puuteri oli sellainen hätäostos. Olin Helsingissä VISIA-ihoanalyysissä. Ihoanalyysin vuoksi minun piti puhdistaa meikkivoide kasvoilta. Olin unohtanut meikkipuuterini toiseen käsilaukkuun, joten marssin ihoanalyysistä Kicksiin ostoksille. Oli jotenkin liian outoa olla kulmat ja silmät meikattuina, mutta iho täysin meikittömänä. Lisäksi minulla oli sillä hetkellä paljon punoittavia finnejä poskilla.

Tämä oli loistava ostos! Niin täydellinen mekanismi sekä ihanan kosteuttava ja kasvoja valaiseva puuteri. Ihan mahtava tämäkin! Smashbox Halo Hydrating Perfecting Powder sopii erinomaisesti myös silmien alle. Hienojakoinen koostumus, hieman sävyä, joka antaa lisäpeittävyyttä sekä kosteuttava ja tasoittava puuteri. Oikein rasvoittuvalle iholle puuteri ei välttämättä toimi, sillä se ei ole ollenkaan kuiva, eikä ime tehokkaasti rasvaa itseensä. Siksi mahtava kuivalle iholle.

Täältä löydät tarkemman esittelyni puuterirasian mahtavuudesta sekä puuterin upeasta koostumuksesta.

Hinta: 39,50 € / 15 g
Saatavuus: Kicks*

Vasemmalta: By Terry, Laura Mercier, Bellapierre, MAC ja Smashbox

Olen levittänyt käsivarrelle suosikkipeiteväriäni NARS Radiant Creamy Concealeria. Päälle olen levittänyt hyvin runsaasti puuteria, jotta näette, miten peitevärin sävy tai näkö muuttuu puutereista.

By Terry – Blurraa kaikista eniten. Valkea koostumus asettaa toki hankaluutensa tummemmalle iholle käytettäessä.

Laura Mercier – Tekee hieman hehkuvan ja heleän pinnan. Puuterin vaaleus asettaa haasteita tummemmalla iholla.

Bellapierre – keltainen puuteri muuttaa peitevärin sävyä voimakkaasti. Tämä lisää peittävyyttä tummilla silmänalusilla.

MAC – Hyvin huomaamaton puuteri.

Smashbox – Huomaamaton ja luonnollinen. Peiteväri ei näytä kuivakalta.

BONUS

Guerlainin ihanat meteoriittipuuterit sopivat kanssa silmänalusihon puuterointiin. Keveä sipaisu tuo valoa ja kiinnittää hieman peiteväriäkin. Erityisesti tätä kiinteää meteoriittipuuteria on tullut käytettyä silmien alle.

Tässä olivat parhaat puuterit silmien alle käytettäväksi. Osa postauksen puutereista soveltuvat koko kasvojen puuterointiin. Itselleni ainakin tuntuu arkena vähän vaivalloiselta puuteroida kahdella puuterilla kasvoja, joten olen arkena suosinut Smashboxia, By Terryä tai MACia.

Viime viikolla eräs teistä lukijoista vinkkasi minulle nestemäisestä puuterista. Muradin MattEffect Blotting Perfector on nestemäinen, mattaiseksi muuttuva puuteri. Sitä on pakko kokeilla jossain vaiheessa!

Oikein ihanaa sunnuntaita!

X