5 parasta...

5 parasta kasvosuihketta meikin kiinnitykseen – Pysyvyyttä pikkujoulumeikkiin

18.11.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksessa saatuja tuotteita

No niin! Se on pikkujouluaika kuumimmillaan. Monilla pikkujoulut saattavat olla työpäivän jatkeeksi after workina. Tällöin me meikkaavat ja laittautuvat henkilöt joudumme miettimään vähän luovemmin meikkiratkaisujamme. Päivämeikki iltameikiksi on aika näppärä tapa, jos ei halua jo aamusta laittaa iltavahvuista meikkiä.

Meikkipohja vaan on useille se suurin ongelma. Siksi se kannattaa tehdä mahdollisimman kestäväksi. Kasvosuihkeista ei yksinään löydy ratkaisua, sillä tarvitaan ideaalia ihonhoitoa, iholle sopiva meikkivoide ja tekniikat tulee olla hallussa. Mutta kasvosuihkeista löytyy vaihtoehtoja, joilla on kokemukseni mukaan meikkiä kiinnittäviä ominaisuuksia. Meikki kestää paremmin ja tiukemmin iholla.

Ennen kun kerron ne 5 parasta meikkiä kiinnittävää kasvosuihketta, kerron käyttövinkit suihkeille.

Ehdottomasti yksi tehokkaimmista on käyttää meikkiä kiinnittävä suihke meikkivoiteen alle. Suihkeen voi suihkuttaa kasvoille suoraan tai sen voi suihkauttaa meikkisieneen tai -siveltimeen. Miksipä ei meikkivoiteeseenkin, mutta siinä voi seos muuttua huonolla tavalla. Kokeilemalla selviää. Tässä käyttötavassa parannetaan meikkivoiteen kestoa sen alla olevilta heikentäjiltä. Rasva ja hiki iholla heikentää meikkivoiteen kestoa. Kiinnittävä suihke pitää meikkivoiteen tiukemmin ihossa.

Minä suosin tätä meikkisienen kostutusta meikkiä kiinnittävällä kasvosuihkeella. Se kosteuttaa ihoa, mutta samalla kiinnittää meikin paremmin, jos käytetty suihke on kiinnittävä. Jos haluaa todella kosteana pysyvän meikkipohjan, valitsee todella kosteuttavan suihkeen.

Lue täältä tarkemmin tästä vinkistäni!

Sitten on se perinteisin, eli valmiin meikin päälle suihke. Tässä toimii parhaiten suihke, jolla on riittävän pieni sumu. Tällöin suihke tasoittuu kaikkialle kasvoille, eikä jää suurina pisaroina vain sinne tänne. Valmiin meikin päälle käytettynä, syntyy tavallaan näkymätön kalvo, joka parantaa meikkipohjan kestoa ulkoisilta tekijöiltä.

URBAN DECAY CHILL MAKEUP SETTING SPRAY

Ehdottomasti parhaimpia kasvoille suoraan suihkutettavia kasvosuihkeita! Myös Urban Decayn All Nighter* on loistava! Tämä Urban Decayn Chill on mukavasti ihoa ja meikkipohjaa kosteuttava, mutta samalla se kiinnittää meikkiä. Tykkään ihan älyttömästi. Hinta on sen verran kova, että en raaski meikkisienelle suihkutella, vaan käytän mieluummin valmiin meikin päälle. Suihke tulee pullosta ihanan hienoina ja pieninä pisaroina. Ei kaikista hienojakoisin sumu, mutta jo todella hyväksi luokiteltava. Kuivuu meikin päälle käytettäessä nopeasti.

Lue aikaisempi esittelyni tuotteesta!

Hinta: 29,20-32,90 € / 118 ml
Saatavuus: Kicks* sekä tietyt Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja verkkokaupat

URBAN DECAY B6 VITAMIN-INFUSED COMPLEXION PREP PRIMING SPRAY

Vaikka kyseessä onkin primeri eli pohjustava suihke, toimii tämä meikin päällekin. Kiva pohjustajana, sillä se auttaa ihan hieman rasvoittumista pysymään kurissa. Ei siis mikään merkittävä muutos, mutta hieman. Suihke tekee hieman mattaisen lopputuloksen ja iho tuntuu aavistuksen nahkealta, tarraavalta. Antaa iholle hieman tasoittavan pinnan, mutta ei mielestäni häivytä ihohuokosia.

Urban Decay B6 sopii parhaiten meikin alle, mutta päälle käytettynä se virkistää ja samalla kiinnittää sekä mattaa ihoa.

Hinta: 32,50-35,30 € / 118 ml
Saatavuus: Kicks* sekä tietyt Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja verkkokaupat

NYX MATTE FINISH LONG LASTING SETTING SPRAY

NYXiltä löytyy tämä pieni ja edullinen mattasuihke. Se sopii loistavasti meikin alle, kuten meikkisienen kostutukseen. Mutta loistava myös meikin päälle. NYXiltä löytyy myös hieman kosteampana pitävä Dewy Finish -suihke*, mutta itse pidän tätä Matte Finish -suihketta pitävämpänä, varsinkin rasvoittumista vastaan. Dewy Finish on kuivemmalle iholle parempi.

NYXin suihkepullon mekanismi ei ole paras mahdollinen. Saisi olla sumumaisempi suihku, jotta saisi suihkeen tasaisemmin iholle.

Hinta: 9,80-10,90 € / 60 ml
Saatavuus: Eleven*, Kicks* ja Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja verkkokaupat

CLARINS FIX’ MAKE-UP

Pullo muuttui muutama vuosi sitten tällaiseen matalaan ja litteään. Tätä kasvosuihketta sai Suomesta jo silloin, kun Urban Decay ja NYX eivät olleet rantautuneet Suomeen. Meikkiä kiinnittävät kasvosuihkeet eivät olleet kovinkaan monen brändin tuotevalikoimassa. Clarinsilla on ollut jo pitkään!

Tämä hentoisesti ruusulta tuoksuva kasvosuihke on todella kosteuttava, mutta samalla meikkiä kiinnittävä. Ei tämän postauksen tiukin ja kalvomaisin, mutta olen huomannut Clarinsin Fix’ Make-Up -suihkeen kiinnittävän meikkiä ja parantavan sen kestoa. Tätä suihketta suosittelen erityisesti kuivaihoisille kiinnittäväksi suihkeeksi. Olen tykännyt meikkisienen kosteuttajanakin, mutta hirveen kallis suihke niin käytettäväksi. Suihke tulee todella hienojakoisena sumuna pullosta. Saa todella helposti tasaisen, kosteuttavan ja meikkiä kiinnittävän hunnun kasvoille.

Lue postaukseni vuosien takaa tästä Clarinsin mahtavasta suihkeesta!

Hinta: 29,00-31,00 € / 50 ml
Saatavuus: Hehkut* (tarjouksessa 2.12. asti!), Kicksit*, Sokokset, Emotionit ja Stockmannit

AVON MARK MAGIX PREP AND SET SPRAY

Viimeiseksi jätin todellisen liiman! Tämä Avonin meikkiä kiinnittävä suihke on todella liimaava. Se tuntuu suoraan iholle käytettynä tiukalle kalvolle. Meikkisienessä käytettynä optimaalisin. Pullon suihkemekanismi roiskii ikävästi minne sattuu, joten suosittelen vaihtamaan parempaan pulloon, jos suoraan kasvoille tykkää suihkuttaa. Itse suosin tätä suihketta meikkisienen kostutukseen. Liimaa meikkivoiteen niin kivasti iholle.

Lue postaukseni Avonin superkiinnittävästä suihkeesta!

Hinta: 10,00 € / 125 ml (usein tarjouksessa, tälläkin hetkellä 6,95 €)
Saatavuus: Avon

Kun aamulla meikkaa, muistaa kiinnittää meikin jo levitysvaiheessa, suosii kestävää meikkivoidetta, puuteroi meikkipohjan ja viimeiseksi kiinnittää meikin suihkeen luomalla kalvolla. Ennen pikkujoulujen alkua (tai after workia) poistaa rasvan puuteripaperilla, paikkaa tarvittaessa meikkipuuterilla tai cushionilla, lisää poskipunaa, varjostaa ja korostaa, ja lopuksi freesaa suihkeella. Näin meikkipohja on taas kunnossa ja valmis juhlintaan!

Käytätkö meikkiä kiinnittävää suihketta? Mitä?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Joo, jotkut kasvosuihkeet sisältävät kalvonmuodostajia. Koet varmaan ne kiristävinä kasvoillasi. Juuri se on se, joka auttaa rasvoittuvalla iholla meikkiä kestämään paremmin. 🙂

Kommentit

Testattu useampaa erilaista, suurin osa on ollut suuripisaraisia ja/tai niiden tuoksu on liian voimakas. Clarinsin suihke on ihana ja käytössä juhlameikissä. Arkena on ollut Fix Plussaa, Nyxin molemmat versiot, joista rasvoittuvalle iholle tarkoitettu jättää kiristävän tunteen pintakuivalle iholleni. Rimmelin oli pohjanoteeraus! Vahva epämiellytävä tuoksu, jätti kiristävän pinnan ja sumutin oli surkea. Avonin suihke oli ok. mutta ei niin hyvä, että ostaisin uuden. Lancomelta on tullut myös kiinnityssuhke ja meinasin ostaa sen laivalta. Oletko testannut?
Juhlameikin alle en käytä muuta, kuin seerumia, kasvovesisuihketta ja primeriä. Just tuli taas toimivuus testattua perjantaina! En tarvinnut puuteria, kuin nenänpäähän kerran koko pitkän illan aikana. (Tein meikin kahden-kolmen aikaan päivällä ja kotona juhlista kolmen aikaan aamuyöllä!! Oli sen verran kaukana nämä pirskeet, että matkoihin meni tunti suuntaansa)

NYXin mattasuihke on tosiaan rasvoittuvalle iholle ideaali. Toiselle se kiristävä on paha, toiselle ei kiristävä, vaan pitävä. 🙂 Sinun kannattaa ehdottomasti hakea suihkeita, jotka ovat kosteuttavia, ei niinkään kiinnittäviä, koska kiinnittivissä on usein kalvonmuodostajia. Ne saavat sinun iholla aikaan sen kiristävän tunteen. 🙂 Ehdottomasti kannattaa tutkia Elizabeth Ardenin Eight Hour -suihke. On yksi suosikkini kosteuttavista. Myös tämän postauksen Urban Decayn Chill on loistava kuivaihoiselle. Sekin kyllä kiinnittää, mutta nyt en tiedä miten herkkä olet kiinnittävyydelle.

Lancomea en ole testannut. En itse asiassa edes tiennyt Lancomelta tulleen kiinnityssuihkeen. 🙂

https://eleven.fi/lancome-fix-it-forget-it-setting-spray Tästä sanotaan sen olevan kosteuttava. Laivalla aion tutustua tarkemmin Elizabeth Ardeniin. Tuota en ajatellutkaan, että jotku jättävät kalvon. Eritäin hyvä tieto! Kiitti siitä! 🙂 Jotain Urbanin suihketta on tainnut olla, mutta ei tainnut tuntua pahalta. koska ei ole jäänyt mieleen.
https://eleven.fi/ofra-cosmetics-makeup-fixer Tämä vaikuttaa myös kivalta! 🙂

Joo, jotkut kasvosuihkeet sisältävät kalvonmuodostajia. Koet varmaan ne kiristävinä kasvoillasi. Juuri se on se, joka auttaa rasvoittuvalla iholla meikkiä kestämään paremmin. 🙂

Essencen Keep it perfect ♥️ tuota Nyxin suihketta käytin ennen kuin löysin essencen hyllystä puoli-ilmaisen tilalle, siitä lähtien Keep it perfect on löytynyt aina meikkipussukasta. Ainoa että suihke ei nyt kovinkaan hienojakoista ole, mutta sopivan kaukaa suihkutettuna pienen räkimisen antaa anteeksi 😁 ja alle neljän euron suihkeelle voi hieman tosiaan antaa kin anteeksi 😉 kaikkein rasvaisimmalle iholle en suosittelisi, sen verran kosteuttava kuitenkin on, mutta antaa siis mielettömän hyvin pitävyyttäkin kuivalle/normaalille iholle.

Musta on kiva, että joku muukin tykkää Chillista, kaikki vouhkaa aina pelkästään All Nighterista, mut oot ainoa mun lisäksi, joka jaksaa hehkuttaa Chillia, se on mun oma suosikki. Clarins lukeutuu myös suosikkeihini.

Joo, aika moni sitä suitsuttaa. Minä tykkään enemmän Chillistä. Se on kosteuttavampi ja jotenkin kaunistaa ihoa enemmän. Jos olisin myyjä, niin en sulle noita muita yrittäisi edes myydä. Aloittaisin Clarinsista, mutta kertoisin kyllä Chillistäkin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *