Glitz & Glam

5 parasta rakeetonta kuorintaa kasvoille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Eräs teistä lukijoista tiedusteli, että olenko koskaan kirjoittanut rakeettomista kuorinnoista? Tartuin heti aiheeseen ja listasin 5 parasta rakeetonta kuorintaa.

Moni välttelee rakeellisia kuorintoja. Itsekin vähemmän niitä käytän. Nykyään on onneksi paljon muovirakeettomiakin kuorintoja, jotka mekaanisesti kuorivat kuollutta ihosolukkoa iholta. Välillä sellaisiakin käytän, mutta suurimmat suosikkini ovat erilaiset happo- ja entsyymikuorinnat. Nämä rakeettomat kuorinnat poistavat toisella tavalla kuollutta ihosolukkoa. Kun rakeellisessa kuorinnassa ne irrotetaan mekaanisella hankauksella, kemiallisessa happo- ja entsyymikuorinnassa iholta irtoaa kuollut ihosolukko ilman mekaanista rasitusta tai raastavaa tunnetta. Hapot ja entsyymit irrottavat kuolleen ihosolukon, mutta eivät tervettä, elävää ihoa. Tai oikeastaan entsyymit nopeuttavat kemiallista reaktiota, jossa kuollut ihosolukko irtoaa nopeammin iholta.

Tässä tulevat 5 parasta rakeetonta kuorintaa kasvoille.

SUPERMOOD YOUTH GLO LUXURY PEEL

Supermood on varmaan monelle teille tuttu. Kyseessä on Anne Kukkohovin luonnonkosmetiikkabrändi. Tämä Youth Glo -tuotelinjan Luxury Peel on huikean hyvä happokuorinta kasvoille. AHA-hapoilla tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa poistava kuorinta, on nopea käyttää.

Geelimäinen koostumus hierotaan kasvoille ja annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Herkkäihoisille suositellaan vain yhden minuutin vaikutusaikaa. Tämän jälkeen geeli huuhdellaan huolellisesti pois.

Kuorinta ei tunnu kasvoilla ollessa juuri miltään, mutta huuhtelun jälkeen minulla lehahtaa couperosaiset kohdat hyvin punaisiksi. Tämä kasvokuorinta on sellainen, jota en ole koskaan käyttänyt ennen jonnekin lähtöä. Kuorinta on sen verran tuju, että käytön jälkeen ihon pitää antaa rauhoittua. Kosteuttavat seerumit ja kasvovoiteet tai kasvoöljy kasvoille ja yöunille, on paras käyttötapa. Kerran viikossa olen käyttänyt tätä tujumpaa happokuorintaa. Tällä saa välittömästi kirkkaamman ja heleämmän ihon. Tiedän, että tämä happokuorinta kuulostaa pelottavalta, mutta ei ole mikään ihoa syövyttävä. Happo sanalla ja punoituksella syntyy tietenkin mielleyhtymä jostain kamalasta, syövyttävästä haposta. Ei siis kannata pelästyä. Ihan herkimmälle iholle en lähtisi suosittelemaan, mutta kaikille, jotka mekaanistakin kuorintaa kestävät, niin kestävät tämänkin – ehkä jopa paremmin, jos on ikääntynyt iho.

Lue täältä syvällisempi esittelyni tästä todella tehokkaasta kuorinnasta!

Hinta: 35-39 € / 75 ml
Saatavuus: Hyvinvoinnin.fi*, Jolie* ja muut luonnonkosmetiikkaa myyvät verkkokaupat sekä monet tavaratalot.

DIOR CAPTURE TOTALE DREAMSKIN 1-MINUTE MASK

Sitten toinen pikakuorinta, jota käytän aina ennen tärkeää menoa/juhlaa. Ihoa minuutissa kirkastava Diorin 1-Minute Mask on todellinen pikakaunistaja. AHA- ja BHA-hapot poistavat kuollutta ihosolukkoa ja kirkastavat ihoa.

Koostumus on hieman geelimäinen, joka levitetään kasvojen iholle, pyöritellään hetki ja annetaan vaikuttaa minuutin verran. Oikeastaan siinä minuutin aikana ei ehdi kuin huuhtelemaan kädet, kun pitääkin jo aloittaa kuorinnan huuhtelu kasvoilta.

Diorin 1-Minute Mask on ihanteellinen tuote sileyttämään ja kirkastamaan ihoa juuri ennen meikkausta. Kaikista herkimmille saattaa aiheuttaa lehahdusta, mutta itselleni sitä ei ole tapahtunut kertaakaan! Siksi luotan 1-Minute Maskiin aina ennen tärkeää juhlaa tai menoa. Iho on pehmeämpi, sileämpi ja kirkkaampi. Meikkivoide asettuu iholle jotenkin vaan vähän paremmin kuin ilman tätä kuorintaa. En ole käyttänyt Diorin 1-Minute Maskia päivittäin, vaan kerran tai kaksi viikossa.

Lue täältä aikaisempi esittelyni!

Hinta: 79,00-83,00 € / 75 ml
Saatavuus: Kicks*, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja Emotion-myymälät

MARIO BADESCU GLYCOLIC ACID TONER

Vähän hitaammin tuloksia tuovia kuorintoja ovat kasvovesimäiset happokuorinnat. Happokuorintoja löytyy erilaisia. Nostan tähän parhaimpiin glykolihapon, koska puhumme nyt nimenomaan rakeettomista kuorinnoista. Maitohapot ja salisyylihapot ovat kuorivia, mutta glykoli on ns. syvälle vaikuttavampi happo. Ei siis vaikuta pelkästään aivan pinnassa puhdistavasti, vaan myös nopeuttaa arpien häivyttymistä. Lisäksi glykolihappo on ihon kosteustasapainon kannalta parempi kuin esimerkiksi salisyylihappo, joka taas puhdistaa tehokkaammin.

Mario Badescun glykolihappoa sisältävää kasvovettä käytetään perinteisen kasvoveden tapaan. Vanulappu kostutetaan kasvovedellä, jonka jälkeen vanulapulla pyyhitään kasvot ja kaula. Silmänympärysiholle tätä ainetta ei kannata käyttää.

Vaikka kasvojen iho olisi puhdistettu tehokkaasti, glykolihappo tekee sen viimeisen silauksen ja poistaa kaiken lian kasvoilta. On paljon ihosta kiinni, että kuinka usein olisi hyvä käyttää Mario Badescun Glycolic Acid Toner -kasvovettä. Oma ihoni kestää päivittäistä käyttöä, koska minulla on paksu iho, eikä mitenkään erityisen herkkä. Kokeilemalla selviää, mikä on hyvä käyttömäärä. Toisille kaksi kertaa viikossa, toisille päivittäin.

Lue täältä tuotteen tarkempi esittely sekä lisää asiaa glykolihapon hyödyistä.

Hinta: 24,70 € / 236 ml
Saatavuus: eleven.fi*

HOLIKA HOLIKA SMOOTH EGG SKIN PEELING GEL

Sitten lempeä entsyymikuorinta, joka soveltuu kaikille ihotyypeille. Jopa niille herkimmillekin. Vesipohjaisia, geelimäisiä entsyymikuorintoja suosittelen heille, jotka eivät kestä rakeita, eikä vahvoja happoja ilman lehahdusta ja ihon herkkyyttä. Näitäkin löytyy monilta merkeiltä, mutta nostan tähän postaukseen korealaisen brändin entsyymikuorinnan, koska nämä murustuvat kuorinnat ovat lähtöisin Aasiasta.

Nämä ihoa pinnasta kuorivat geelit ovat lisäksi myös ihoa kosteuttavia. Geeli levitetään kasvoille ja tämän jälkeen aloitetaan sormin pyörittely.

Kuoriva geeli irrottaa kuollutta ihosolukkoa ja likaa ihon pinnasta. Geeli muuttuu murumaiseksi, jonka seassa on myös sitä ihosta irronnutta likaa ja kuollutta ihosolukkoa. Kaikki murut eivät ole ihosolukkoa. Kun tuntuu, ettei murusia enää synny, huuhdellaan kasvot vedellä.

Ihosta tulee niin pehmeä ja tasainen, mutta myös kostutettu. Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel ei aiheuta minkäänlaista kirvelyä, kuumotusta, punoitusta tai kiristävää tunnetta. Tietenkään tällaiset geelimäiset entsyymikuorinnat eivät ole yhtä tehokkaita kuin tujummat happokuorinnat tai mekaaniset kuorinnat, mutta kyllä näilläkin sileyttä ja kirkkautta kasvoille saa.

Hinta: 11,80 € / 140 ml
Saatavuus: eleven.fi*

DERMALOGICA DAILY MICROFOLIANT

Ja sitten viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä. Dermalogican ihana riisipohjainen entsyymikuorinta. Tämä on vähän siinä ja siinä, että onko rakeeton vai ei? Kuitenkaan Daily Microfoliant ei ole perinteinen rakeinen kasvokuorinta, vaikka siinä muutamia murusia mukana onkin. Ne pienet mikrokuorinnan hituset hajoavat kasvoille pyöritellessä.

Kuorinta on valkeaa jauhetta, joka aktivoituu veden kanssa. Ohjeissa neuvotaan annostelemaan noin teelusikallisen verran, mutta omasta, pitkäaikaisesta kokemuksesta voin sanoa, että pienempikin määrä riittää kasvoille, kaulalle ja dekolteelle.

Kasvojen ja käsien tulee olla kunnolla kostutetut, kun jauhetta aletaan ensin vaahdottaa käsissä, sitten tuote viedään kasvoille. Noin 1-2 minuuttia pyöritellään sormin, sitten huuhtelu. Minulla on ollut tapana käyttää tätä kuorintaa suihkussa. Siellä kaikkein helpointa ja mutkattomin tapa. Dermalogican Daily Microfoliantia voi kokeilla myös silmänympärysihon kuorintaan, mutta jos iho on herkkää, ei kannata käyttää. Minulla on herkkä silmänympärysiho, mutta olen menestyksekkäästi käyttänyt niin, että kevyesti sipaisen silmänympärysiholle ja välittömästi huuhtelu. Tätä en ole tehnyt kuitenkaan kuin ehkä kerran kuukaudessa. Liian usein ei kannata.

Olen Dermalogican kuorinnasta kirjoittanut aikaisemminkin. Kurkkaa tänne, jos haluat lukea lisää.

Hinta: 65,60-79,60 € / 75 g
Saatavuus: Bangerhead* (tarjouksessa 52,48 €), Stockmann ja Hehku. Hehkusta saa pienempää purkkia, eli 13 g:n koossa.

Kun ihon kuorii säännöllisesti, ihonhoitotuotteet tuovat paremman tehon, eikä niitä tarvitse annostella niin paljon. Kun ei ole niin paljon paksua, kuollutta ihosolukkoa ihon pinnassa, johon suurin osa hoitotuotteista jää. Lisäksi meikki levittyy kauniimmin ja tasaisemmin, kun iho on tasaisempi. Eikä meikkiä tarvitse niin paksusti, kun iho on kirkas ja hehkuva.

Suositko rakeellisia vai rakeettomia kuorintoja?

 

Lue myös:

Kaksivaikutteinen kuorinta aikuiselle iholle

5 parasta kuorivaa kasvovettä

Parhaat yönaamiot kuivalle iholle tai talvella

Parhaat yönaamiot kesällä

Kasvonaamio puikosta

Lue myös

X