Glitz & Glam

5 parasta ripsivärinpohjustajaa – lisäbuustia ripsivärille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Olen reilun vuoden aikana ollut erityisen perehtynyt ripsivärinpohjustajiin eli maskaraprimereihin. Otin agendakseni löytää 5 parasta ripsivärinpohjustajaa. Minulla on ollut yksi luottotuote jo vuosia, mutta halusin laajentaa kokemuspiiriäni ja mahdollisesti löytää 5 parasta suositeltavaksi. Voin sanoa, että tie on ollut kivinen. Meinasi usko välillä hiipua, että löydänkö viittä ripsivärinpohjustajaa, joita voisin suositella? Pitkään keikuin siinä kolmen ja neljän kanssa, mutta kyllä se viideskin lopulta löytyi. Taitaa olla enemmän huonoja kuin hyviä tässä tuoteryhmässä. Huomasin myös, että ei todellakaan ole ihan sama, mitä ripsivärinpohjustajaa käyttää. Ne ovat erilaisia ominaisuuksiltaan. Jonkun vahvuus on maksimaalinen tuuheus, jonkun pidentävyys ja jollain taas ripsivärin kestävyyttä parantavat ominaisuudet.

Aika tyypillinen syy ripsivärinpohjustajan käytölle on sen tuoma pidentävyys ja tuuheuttavuus. Alle maskaraprimeri, päälle haluttu maskara ja niin syntyy näyttävät ripset.

Toisinaan taas se oma suosikkimaskara saattaa olla vähän heikko kestävyydeltään. Ripsivärinpohjustajalla voidaan tällöin saada siitä heikosti kestävästä maskarasta kestävämpi. Toki on olemassa päälle käytettäviä top coateja (joita myös tulen esittelemään jossain vaiheessa), joilla niilläkin voidaan parantaa maskaran kestoa.

Yleensä ripsivärinpohjustajat ovat valkoisia. On kaksivaiheisia maskaroita, joissa pohjustaja saattaa olla musta, kuten tässä suosikissani L’Oréal Parisilla. Valkoinen väri voi olla äärimmäisen hyödyllinen silloin, kun haluaa käyttää värikkäitä maskaroita.

Monissa värimaskaroissa on se ongelma, että ne eivät pidennä ja tuuheuta, kuten musta tai muut todella tummat värit. Kirkkaanväristen maskaroiden koostumus on lähes aina vesimäinen, joka ei kunnolla kerrostu ripsille. Sitten jos omaa tummat ripsikarvat, eivät väritkään meinaa näkyä kirkkaasti. Siksi valkoinen ripsivärinpohjustaja on ihan ässä tuote, kun käyttää värikästä maskaraa. Suosittelen! Kesällä värimaskarat ovat niin hauskoja. Varsinkin sininen maskara on niin hauska yksityiskohta kesämeikissä.

Tässä tulevat 5 parasta ripsivärinpohjustajaa eli maskaraprimeria

SENSAI EYELASH BASE 38°C

Sensai Eyelash Base 38°C on minulle tuttu jo vuosien takaa. Olin kokeillut vuosia sitten muutaman huonon ripsivärinpohjustajan, mutta kokeiltuani Sensain, jäin siihen jumittamaan useiksi vuosiksi, koska se vaan on niin hyvä.

Sensain ripsivärinpohjustajan paras ominaisuus on sen maskaran kestävyyttä parantavat puolet. Joskus käy niin, että jokin maskara tekee mielettömät räpsyt. Tuo maskara saattaa kestää vettä kivasti, mutta tuhriintuu niin helposti, että käyttö on sen vuoksi mahdotonta. Sensain pohjustajalla olen saanut tuollaiset maskarat toimimaan moitteettomasti ja tuhriintumattomasti.

Sensai Eyelash Base antaa ripsille tuuheutta, mutta ei mielestäni ole pidentävä ripsivärinpohjustaja. Koska Sensain 38-maskarat ovat vähän heikosti tuuheuttavia, olen usein suosinut Sensain pohjustajaa alle, jotta saisin pomminvarmalle kestävyydelle myös tuuheutta ripsimeikissä.

Kestävyyttä parantava sekä tuuheuttava!

Hinta: 27,42-29,00 € / 6 ml
Saatavuus: *Kicks, *Bangerhead, Sokos, Emotion ja Stockmann

LANCÔME CILS BOOSTER XL MASCARA BASE

Vuosi sitten ostin Lancômen Cils Booster XL Maskara Base -pohjustajan. Laivalla myyjä kehui tämän vuolaasti, joten rohkeasti kokeilin. Aluksi Lancôme oli vähän pettymys. Se antoi näyttävät viuhkaripset, mutta tuntui, että se ei parantanut ripsivärin kestävyyttä. Jossain kohtaa kuitenkin tuhriintuminen loppui. En tiedä syytä. Samat ripsivärit olivat käytössä. Mystinen juttu. Miljoonia muuttuvia tekijöitä olen käynyt mielessäni, mutta en uskalla niitä lähteä sen enempää ääneen pohtimaan, kun yhtään en osaa sanoa, että onko niissä mitään perää.

Myöhemmin olen kuitenkin ostanut uuden Lancômen, joten ei tämä huono voinut olla. Aivan uutena Lancôme ei meinaa kerrostua kunnolla, mutta muutaman käyttökerran jälkeen massa muuttuu täydelliseksi kerrostamista varten. Lancôme Cils Booster XL Maskara Base on pidentävä!

Luin vinkin, että Lancôme Cils Booster XL -pohjustajaa voi käyttää ripsille hoitavana yönaamiona.

Pidentävä ja ripsiä viuhkaksi levittävä!

Hinta: 28,95-32,80 / 5,5 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Kicks, *Bangerhead, *Eleven, Sokos, Emotion ja Stockmann

DIOR DIORSHOW MAXIMIZER MASCARA PRIMER 3D

Tämä Dior Diorshow Maximizer Mascara Primer 3D on monen teidän lukijan suosikkipohjustaja. Tästä olen kuullut kaikista eniten kehuja. Moni sanoo, että kokeiltuaan Dioria, ei voi enää käyttää muita. Onhan se aika kovaa puhetta, mutta niin on moni minulle todennut.

Omalla kohdallani Dior ei ole niin ylitse muiden, mutta todella hyvä ripsivärinpohjustaja se on! Todellakaan tämä ensimmäiseni ei jää viimeisimmäksi.

Dior Diorshow Maximizer Mascara Primer 3D antaa pituutta ja tuuheuttaakin hieman, mutta se myös hoitaa ripsiä. Harja on sellainen, että se levittää massan tarkasti joka ripselle ja erottelee silmäripsiä. Dior on mielestäni kaikista erottelevin, sillä muut ripsivärinpohjustajat eivät useinkaan erottele ripsiä näin tehokkaasti. Ehkä siinä on se, miksi monet kokevat, että Diorin jälkeen muita ei enää voi käyttää. Kaikkien näiden hyvien ominaisuuksien lisäksi, Dior parantaa maskaran kestävyyttä hieman, mutta ei siinä yllä Sensain tasolle kuitenkaan.

Dior Diorshow Maximizer Mascara Primer 3D on näistä kaikista hintavin. Sen vuoksi moni onkin etsinyt halvempaa korvaajaa. Kun etsin myyntipaikkoja, löysin yhden verkkokaupan, jossa sitä myydään todella edullisesti! Olen tuolta Hajuvesi.filtä itsekin tilannut hiustuotteita, joten uskallan sitä suositella, vaikka nimi onkin vähän luotaantyöntävä tuolla verkkokaupalla. Vaikka Dior onkin aika kallis, kannattaa myös huomioida sen suurempi pakkauskoko, joka on 10 ml.

Dioria voidaan myös käyttää silmäripsille yönaamiona.

Pidentävä, erotteleva ja ripsiä hoitava!

Hinta: 32,95-42,00 € / 10 ml
Saatavuus: *Hajuvesi.fi, *Kicks, Sokos, Emotion ja Stockmann

L’ORÉAL PARIS PARADISE EXTATIC WHITE PRIMER

Tuntuvatko kaikki ripsivärinpohjustajat hintavilta? No sitä ne kyllä ovat. Yllättävän kalliita, ainakin hyvät pohjustajat. Löysin ns. ”markettimerkiltä” ripsivärinpohjustajan. Se on niin hyvä, että pääsi listalle. L’Oréal Paris Paradise Extatic White Primer on löytö, jos etsii edullisempaa vaihtoehtoa.

L’Oréalilla on hyvin suosittu maskara tästä samasta linjasta. Olen testannut L’Oréal Paris Paradise Extatic -maskaran, mutta en lämmennyt sille. En saanut sillä räpsyripiä, joista muut puhuivat ja joita muut somessa esittelivät. Mutta tämä pohjustaja onkin perushyvä. En sano postauksen parhaimmaksi, mutta paljon parempi kuin monet kalliimmat, jotka jäivät listan ulkopuolelle.

L’Oréal Paris Paradise Extatic White Primer kerrostuu ihan kivasti ripsille. Se antaa tuuheutta, hieman pituutta sekä koen sen vähän parantavan joidenkin maskaroiden kestävyyttäkin.

Edullinen, mutta ihan ok!

Hinta: 13,50-15,00 € / 7,2 ml
Saatavuus: *Kicks, *Bangerhead, *Nordicfeel, *Ellos, *Eleven, tavaratalot ja jotkut marketit

CLINIQUE LASH BUILDING PRIMER

Tässä uusin testailuni, eli Clinique Lash Building Primer. En lähtökohtaisesti odottanut ihmeempiä, sillä Clinique ei ole minulle asemoitunut vahvana maskarabrändinä, vaikka sillä pari todella loistavaa maskaraa onkin. Onneksi kokeilin tätäkin, sillä Clinique on loistava!

Clinique Lash Building Primer on monipuolinen. Se pidentää ja tuuheuttaa silmäripsiä runsaasti ja tekee hyvän pohjan, jolle monet maskarat levittyvät vaivattomasti. Kuten kaikilla ripsivärinpohjustajilla, on tälläkin hoitavia ominaisuuksia. Ainoastaan maskaran kestoa tämä pohjustaja ei mainittavasti paranna.

Clinique on siitä kiva, että se on selektiiviseksi merkiksi edullinen. Lookfantasticilta tämän Cliniquen pohjustajan saa lähes samaan hintaan kuin markettimerkki L’Oréalin pohjustajan. Mutta ei Clinique ole hirvittävän kallis pohjustaja kalliimmassakaan myyntipaikassa. Todella hyvä hinta-laatusuhde!

Pidentävä ja tuuheutta!

Hinta: 16,45-26,10 € / 4,8 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Bangerhead, *Eleven, *Nordicfeel, *Kicks, Sokos, Emotion ja Stockmann

Tässä ovat 5 parasta ripsivärinpohjustajaa. Kaikilla omat vahvuutensa. Ihan kaikkia parhaimpia ominaisuuksia ei ole vielä vangittu yhteen. Ehkä jatkan sen metsästystä vielä. Vai kannattaako minun luovuttaa? Tuntui, että näiden viiden parhaimman löytäminen maksoi yllättävän monta pettymystä.

Onko sinulla joku muu suosikki ripsivärinpohjustajista? Kerro, sillä saattaa olla, että en ole sitä vielä testannut.

Lue myös

X