Glitz & Glam

5 parasta säästäväistä ”lifehacksia” - säästäväisen vinkit

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Oikein ihanaa ja mahtavaa kesäkuun ensimmäistä sunnuntaita! Eilen viimeisetkin koululaiset jäivät kesälaitumille, myös oman poikueeni esikoinenkin viimein jäi hyvin ansaitulle kesälomalle. Minulla tosiaan oli valmistujaistilaisuus perjantaina. Glitz & Glamia Facebookissa tai Instagramissa seuranneet bongasivatkin minun fiilisjulkaisuni. Oli ihana päivä! Ensi viikolla sitten kunnolla juhlintaa uurastuksen ja menestyksen kunniaksi läheisteni kanssa. En voi kertoa, mitä olen järjestänyt heille, sillä haluan yllättää. Äiti nyt ainakin lukisi sen sitten täältä.

Veikkaan, että tänä viikonloppuna on monilla teillä ollut vilskettä. Monta ylppäri- ja valmistujaisjuhlaa on ollut, ja osa teistä on niitä lapselleen tai läheiselle lapselleen järjestänyt. Tälle sunnuntaille otin aiheeksi lifehacksit, jotka ovat säästönäkökulmasta valittu. Säästö on rahallista, tuotetta säästävää sekä ympäristöäkin huomioivaa – ei heitetä pois käyttökelpoista. Pieniä vinkkejä, kevyttä luettavaa tähän kiireiseen viikonloppuun.

Miten käyttää tuote näytepussista?

Jos repäiset näytepussin, täytyy pussi käyttää heti pois, etkä saa kaikkea tuotetta hyödynnettyä. Saattaa tulla jopa sotkua ja tuotetta menee hukkaan. Ehkä juuri siksi ne näytepussit jäävät käyttämättä. Erityisesti kalliimman tuotteen näytepussista haluaisi useamman kerran testata, jotta saisi parhaan mahdollisen käsityksen tuotteesta ennen ostopäätöstä.

Tee neulalla reikä näytepussiin!

En enää muista keneltä bloggaajalta tämän niksin opin. Tämä on nerokas! Puristamalla pussia, saa helpommin annosteltua haluttu määrä, kun reikä on pieni.

Sotkua ei tule ja näytepussista riittää moneen käyttökertaan.

Kuivahtanut maskara, mitä tehdä kuivuneelle ripsivärille?

Varmaan tuttua! Varsinkin heille, jotka eivät ripsiväriä pahemmin käytä. Sen sanon, että jos maskara on oikeasti yli-ikäinen, heitä se pois! Valmistaja antaa maskaroille 6 kuukauden käyttöajan, mutta siitä en ole aivan tarkka. Mutta kaksi vuotta vanhaa maskaraa en kyllä suosittele.

Mitä siis tehdä, jos on reissu tiedossa ja vielä pitäisi pystyä sinnittelemään vanhalla maskaralla? Olit ajatellut ostaa tax freestä sitten uuden. Tai se ainut vedenkestävä maskara on kuivahtanut ja tiedossa olisi juhlat, joissa tiedät kyynelehtiväsi. Et käytä vedenkestäviä maskaroita normaalisti, joten et viitsisi ostaa uutta yhden juhlan vuoksi.

Moni lisää vettä maskaraan tässä vaiheessa. Sekin toimii monesti, mutta vain yhtä käyttökertaa varten sen voi tehdä. Jos käytät maskaraa vielä pitkään veden lisäämisen jälkeen, lisääntyy riski tulehduksesta. Bakteerit saattavat villiintyä veden lisäämisestä. Siksi sitä ei kannata käyttää montaa päivää sen jälkeen.

Lämmitä maskara!

Toinen hyvä keino on maskaran lämmittäminen. Laita maskarahylsy kuuman veden alle tai astiaan, jossa on kuumaa vettä. Lämpö notkistaa jähmettyneen vahan maskaran massassa. Kuvissa näkyvä Sensai on lateksipohjainen, mutta sekin notkistuu lämmöstä. Tämä toimii, kuten kuvia maskaraharjasta vertaamalla huomaa.

Kuiva ja kova kajal, miten herättää kajal ”henkiin”?

Kajalit kuivahtavat siinä missä maskaratkin. Kajalit ovat vaan pidempään käytettävissä, eivätkä sillä tavoin ”pilaannu”. Myös viileä huoneilma saattaa heikentää kajalin toimintaa. Kynä saattaa tuntua kovalta, eikä väriä tule kunnolla.

Lämmitä kajalia föönillä!

Ihan muutama sekuntti riittää puhaltelua föönillä. Kajal toimii taas hyvin. Kynä liukuu hyvin, jälki on intensiivinen ja kynä tuntuu pehmeältä herkällä silmäluomien iholla.

Kasvojen ihonhoitotuote ei sopinutkaan, miten hyödyntää tuote?

Joskus käy niin, että seerumi tai kasvovoide ei sovi kasvokäyttöön. Ehkä koostumus on liian raskas tai ei toimi yhteen meikkivoiteen kanssa. Syitä voi olla monia. Jos syynä ei ole mikään allerginen reaktio, niin seerumin tai voiteen kannattaa hyödyntää muualle.

Moni saattaa unohtaa kaulan ja dekolteensa. Vanhempana harmittaa, kun dekolteen huonompi huomiointi alkaa näkyä varhaisessa vaiheessa. Kasvot saattavat olla vielä todella nuorekkaat, mutta kaula ja dekoltee ovat eri paria kasvojen kanssa.

Käytä kasvoille sopimattomat tuotteet kaulalle ja dekolteelle. Minun mielestäni on turhaa ostaa kaulalle ja dekolteelle omia tuotteita, jos sille ei ole oikeasti konkreettista tarvetta. Mutta kaulalle ja dekolteelle kannattaa käyttää ne tuotteet, joista ei oikein pitänyt kasvoilla. Hyvällä hoidolla kaulan ja dekolteen iho ikääntyy samassa tahdissa kasvojen kanssa. Muista kuitenkin myös aurinkosuoja kaulalle ja dekolteelle, varsinkin jälkimmäiselle!

Liian tumma meikkivoide

Näitä sattuu välillä. On olemassa vaalennus- ja tummennustippoja, joilla fiksata meikkivoiteen sävyä sopivammaksi. Jos et halua fiksailuihin ryhtyä, etkä keksi ketään, jolle antaa liian tumman meikkivoiteen, niin mitä sille tekisi?

Käytä liian tumma meikkivoide säärillesi!

Meikkaa sääresi sillä näin alkukesästä. Jos haluat piilottaa broilerinkoivet, etkä halua itseruskettavia käyttää, niin hyödynnä liian tumma meikkivoide säärillesi, niin ei mene hukkaan. Minulla sattuu olemaan ihan siihen tarkoitettuja tuotteita, joten loppukevään hellettä hiponeet päivät saivat kaivamaan mekot esiin. Ostoskeskukseen mennessä tuli vähän sellainen fiilis, että haluan vähän jotain säärilleni. Levitin sitten säärien meikkituotetta, mutta ennen olen käyttänyt liian tummaa meikkivoidetta. Meikkivoiteen voi sekoittaa tippaan vartalovoidetta tai käyttää ihan yksinään. Valkoisia vaatteita ei ehkä kannata käyttää silloin, mutta kyllähän itseruskettavatkin saattavat tahria vaaleita vaatteita hikoillessa tai hankauksesta.

Tässä oli arjen ”lifehackseja”, joilla vähentää tuotteiden hukkaan menemistä. Onko sinulla jotain hyviä niksejä Niksi-Pirkan tyyliin? Jaa niksisi kommenteissa!

X