Glitz & Glam

5 parasta savinaamiota syväpuhdistukseen - puhtaampi iho kesällä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Aurinkoisen ihanaa sunnuntaita! Eikö olekin ihanaa, kun on kesä? Olen nauttinut lämmöstä, vaikka inhottavasti jalkojani se helle turvottikin. Nyt on ollut viileämpää, mutta silti kesäistä. Moni on varmaan huomannut ihon rasvoittumisen lisääntyneen sekä ihohuokosten olevan selvemmät, ja ehkä mahdollisesti epäpuhtaammat. Kesällä savinaamiot ovat aika kivoja puhdistamaan ihohuokosia ja imemään ylimääräistä rasvaa iholta.

Mitään sellaista pysyvää ratkaisua ei ihohuokosilleen voi tehdä. Jos kosmetiikkatuote lupaa pienentää ihohuokosia, kyseessä on väliaikainen efekti, ei pysyvä muutos. Olen huomannut, että savinaamiot hetkellisesti pystyvät häivyttämään ihohuokosia sekä puhdistamaan niitä. Koska savi imee itseensä rasvaa ja epäpuhtautta, on iho freesimpi ja puhtaampi. Yleensä savinaamiot ovat rasvoittuvalle ja sekaiholle hyviä, mutta kesällä normaali ihokin niistä hyötyy, jos iho on kesällä rasvoittuvampi ja sitä kautta epäpuhtaampi. Tässä postauksessa on myös kuivemmallekin iholle toimivia savinaamioita. Esittelen nyt savinaamioita, jotka ovat omia suosikkejani.

MAYBEAUTY THE INCREDIBLE PORE MASK

Rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle suunnattu savinaamio on pakattu yksittäispakkauksiin. Tässä on se hyvä puoli, että savinaamiot kuivahtavat purkkiin yllättävänkin nopeasti. Yksittäispakattuina ei tarvitse kiirehtiä tuotteen käytössä.

Kaoliinia sisältävä savinaamio sisältää myös kosteuttavia ainesosia. Kaoliini imee itseensä ihon talia ja epäpuhtauksia. Savinaamio kuivuu ohuella kerroksella läpikuultavaksi ja paksumpi kerros halkeilee. Naamio tuntuu hieman kiristävältä. Ihosta tulee muutamaksi päiväksi hieman vähemmän rasvoittuva ja ihohuokoset ovat hieman häivyttyneet. Ei ihan älyttömästi kuivattava savinaamio, mutta ei kosteuttavakaan. Siksi suosittelen rasvoittuvalle sekaiholle, rasvoittuvalle ja normaalille iholle.

Lue täältä tarkempi esittely tuotteesta.

Hinta: 26,00 € / 8x10g
Saatavuus: Maybeautyn verkkokauppa

L’ORÉAL PARIS PURE CLAY -SAVINAAMIOT

L’Oréalilla on monia savinaamioita. Pure Clay on laajentunut, joten nykyään on saatavilla näiden kuvassa näkyvien kolmen kasvonaamion lisäksi myös kaksi muutakin. Niitä en valitettavasti ole testannut, mutta tiedoksi, jos et tiennyt.

Vihertävä Purify Mask on mattaava savinaamio, joka sopii rasvoittuvalle iholle. Epäpuhtauksille tarkoitettu Glow Mask on mustanharmaata. Punainen Exfo Mask on ihoa kuoriva. Näiden kolmen testaamani lisäksi on vielä keltainen Bright Mask, joka kirkastaa ihoa sekä sininen Anti-Blemish Mask, joka vähentää mustapäitä ja pienentää ihohuokosia. Kaikissa Pure Clay -savinaamioissa on käytetty kaoliinia, montmorilloniittia ja rhassoulia, jotka ovat erilaisia savityyppejä.

Nämä L’Oréal Parisin Pure Clay -savinaamiot ovat hinnaltaan suht huokeita. Oma suosikkini kolmesta testaamastani on vihreä Purify Mask. Se antaa kivan mattaisen pinnan iholle silloin kun iho on oikein rasvoittuva. Savinaamiossa oleva eukalyptus antaa iholle hivenen viileyden tunnetta.

Käytin näitä savinaamioita myös multimaskingiin, eli sijoitin useita naamioita kasvoilleni. Monilla otsa on erityisen rasvoittuva, nenä epäpuhdas ja posket taas jotain muuta. Kasvonaamiota voi käyttää niinkin, että käyttää jokaiselle kasvojen alueelle tarpeen mukaista kasvonaamiota.

Lue täältä savinaamioista ja multimaskingista.

Hinta: 10,90 € / 50 ml
Saatavuus: marketit, tavaratalot ja monet verkkokaupat

GLAMGLOW -SAVINAAMIOT

Ah! Rakastan Glamglown savi-/mutanaamioita. Ihan uusimpia en ole testannut, mutta ensimmäinen, se alkuperäinen mustassa purkissa oleva Glamglow Youthmud on ihanan kaunistava ja ihoa virkistävä. Rakastan sitä kihelmöintiä iholla, jonka naamio tekee. Ihon sävy parantuu välittömästi. Tulee kirkkaampi ja hehkuvampi iho.

Toinen mistä pidän erityisen paljon, on tämä kuvassa esiintyvä Mud to Oil -savinaamio. Tässä naamiossa on saven lisäksi öljyjä, joka auttaa naamiota kestämään kauemmin notkeana. Öljyt syväpuhdistavat ihoon kertyneet meikkijäämät, ilmansaasteet ja muuta likaa. Ihosta tulee niin ihanan puhdas ja pehmeä.

Nykyään Glamglow’lla on ihan mielettömästi erilaisia tuotteita. En edes tiedä niitä kaikkia.

Täältä löydät kolmen Glamglow’n tuotteen esittelyni ja täältä löydät Mud to Oil -savinaamion.

Hinta: 19,90 € / 15 ml ja 49,90 € / 50 ml
Saatavuus: Kicks*, Stockmann- ja Sokos-tavaratalot

ELEMIS HERBAL LAVENDER REPAIR MASK

Tämä ihanuus oli elevenin joulukalenterissa. En edes pidä laventelin tuoksusta, mutta se ei kyllä haittaa tämän tuotteen kohdalla. Elemiksen laventelinaamio on savipohjainen kasvonaamio, joka oikeasti vaikuttaa sopivalta myös kuivalle iholle. Ei kiristä, ei kuivata, mutta nostaa epäpuhtaudet pintaan todella tehokkaasti. Huikean hyvä kasvonaamio!

Käytin tämän laventelilta tuoksuvan savinaamion talvella. Silloinkin, kun oli kylmää ja iho herkästi kuivuva. Tämän savinaamion jälkeen ei tuntunut pahalta. Jos siis omaat herkästi kuivuvan ihon, mutta tarvitset savinaamion syväpuhdistavuutta, niin tämä! Suosittelen lämpimästi. Sopii rasvoittuvallekin iholle, mutta jos on tottunut ja tykkää savinaamion rasvaa tehokkaasti imevästä vaikutuksesta, ei tämä ole siihen hyvä. Elemis Herbal Lavender Repair Mask auttaa rasvoittuvaa ihoa puhdistumaan ihon syövereissä lymyävistä epäpuhtauksista.

Tämän ihanan ja ylellisen savinaamion tarkemman esittelyn löydät täältä.

Hinta: 46,10 € / 75 ml
Saatavuus: eleven.fi*

PIXI GLOW MUD MASK

Pixi on kiireisen äidin luoma kosmetiikkamerkki. Pixin koko ideologia nojautuu helppouteen, monikäyttöisyyteen ja nopeuteen. Juuri sellaisiin juttuihin, joita kiireiset äidit arvostavat.

Kaoliinia ja merisuolaa sisältävä savinaamio puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Se imee talia ja epäpuhtauksia iholta sekä hoitaa ja tasapainottaa aloe veran ja gingsengin avulla. Tuubiin pakattu savinaamio kestää pitkään notkeana ja käyttökelpoisena. Ei siis ihan helposti kuivahda pakkaukseensa. Pixin Glow Mud Mask ei ole voimakkaasti ihoa kuivattava. Naamio tuntuu aluksi ihanan viileältä iholla, joka onkin aika tervetullut tunne kuumana kesäpäivänä. Viileys kuitenkin vähenee savinaamion kuivuessa. Iho tuntuu käytön jälkeen niin ihanan pehmeältä ja puhtaalta.

Aikaisemman esittelyni tästä naamiosta löydät täältä.

Hinta: 27,30 € / 30 ml
Saatavuus: Kicks* ja eleven.fi* (tilapäisesti loppu)

BONUS

LUMENE HARMONIA NUTRI-RECHARGING PURIFYING MASK

Tämähän on oikeasti turvenaamio, mutta haluan tästä silti vinkata. Testasin helmikuun Bette Boxissa olleen Lumenen Harmonia -tuotelinjan kasvonaamion. Tuosta näytekoosta riitti pariin kertaan. Ihastuin! Siksi halusin siitäkin vinkata. Saattaa olla oikein rasvoittuvalle iholle vähän liian valju, mutta muille ihotyypeille hyvä. Puhdistaa ja imee hieman talia itseensä. Ihosta tulee niin miellyttävä. Tykkäsin myös siitä, miten Lumene Harmonian turvenaamio rauhoitti hormonifinnien jyskytystä.

Lumene Harmonia Nutri-Recharging Purifying Mask sisältää 98% luonnollisia ainesosia. Pakkaukset ovat erityisen kauniita tässä Harmonia -tuotelinjassa. Täysikokoinen naamio on tuubissa, jossa on puinen korkki.

Hinta: 23,80-25,90 € / 75 ml
Saatavuus: eleven.fi*, Kicks* ja tavaratalot sekä marketit

Tässä oli suosikkinaamioita, joilla taistella kesällä ihon rasvoittumista ja siitä johtuvia epäpuhtauksia vastaan. Olen joskus testannut savinaamioita, jotka ovat olleet pelkkää savea ja sitä kautta luonnonkosmetiikkaa. Ne ovat minulle liian kuivattavia. Olivat jo silloin, kun ihoni oli todella rasvoittuva. Nämä tämän postauksen savinaamiot eivät ole 100% luonnonkosmetiikkaa, mutta yksikään näistä ei ole niin järkyttävän kuivattava kuin ne jauheena olevat, jotka itse sekoitettiin veden kanssa massaksi ennen kasvoille levittämistä. Jos sinulla on vain sellaisesta aikaisempia kokemuksia, etkä ole pitänyt, niin kokeile jotain muuta. Savinaamioita on hyvin erilaisia, eivätkä ne kaikki ole niin pahasti kuivattavia. Suuri osa on rasvoittuvalle iholle optimaalisia, mutta esimerkiksi tämän postauksen Elemis ja Glamglow Mud to Oil ovat hyviä myös kuivaihoiselle syväpuhdistukseen.

Ihanan aurinkoista ja kesäistä sunnuntaita!

X