Glitz & Glam

5 parasta kosteuttavaa silmänympärysseerumia

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postauksessa mainoslinkkejä sekä saatuja tuotteita

Minulle silmänympärysseerumi on hyvin tärkeä tuote ihonhoidossa. Minulla on atooppisuuteen taipuvainen silmänympärysiho. Tämä tarkoittaa sitä, että jos en hoida silmänympärysihoa tunnollisesti, saan kamalan ihottuman. Iho ärtyy, kutiaa ja punoittaa. Lopulta iho kesii irti ja on pitkään hyvin ohut, punoittava ja herkkä. Koska silmänympärysihoni haihduttaa kosteutta normaalia ihoa herkemmin, tarvitsee silmänympärysihoni runsaasti kosteutta ja suojaa. Atooppinen ja siihen taipuvainen iho on herkemmin uurteinen, koska kosteus ei pysy siellä yhtä tehokkaasti kuin normaalissa ihossa.

Vuosia ja vuosia minä tein sen virheen, että yritin löytää apua paksuista ja rasvaisista silmänympärysvoiteista. Ne kyllä auttoivat siinä, että silmänympärysiho ei ole vuosiin joutunut atooppisen ihottuman kouriin, mutta eihän paksu ja rasvainen voide lisää kosteutta. Kun ei ole runsaasti kosteutta, iho on uurteisempi. Kun vihdoin tajusin silmänympärysseerumien tuovan kosteuspulaan sen todellisen avun, en ole enää voinut olla ilman.

Tämän listauksen teko oli aika haastava, sillä mikään kokeilemani silmänympärysseerumi ei ole ollut ”huono” tai toimimaton. Siksi päätin nostaa listaukseeni erilaisia tuotteita, joista olen saanut hyvin apua silmänympärysihon hoidossa. On monia muitakin, joista suosittelisin, mutta tähän postaukseen päätin nostaa hyvin erilaisia ja erilaisista syistä suosikkejani teille suositeltaviksi.

LV KASVOSEERUMI

Vaikka tuote on kasvoseerumi, soveltuu tämä kotimaisen LV:n kasvoseerumi silmänympärysihollekin. Tuotteen koostumus on paksumpi kuin seerumien koostumus yleensä on, mutta olen kokenut tämän tuotteen siitä huolimatta kosteuttavana. Ei tietenkään buustaa vesimäisen tuotteen tapaan, mutta tuo silti iholle paremman kosteuspitoisuuden kuin pelkästään voide pystyy tuomaan. Jos olet jo käyttänyt vesimäisempiä seerumeja, et välttämättä saa tästä samanlaista kosteutusta. Mutta jos et ole vielä kokeillut seerumeja, niin tällä tuotteella ei ole korkea kynnys hintansa puolesta. Hinta-laatusuhde on meinaan hyvä. Lisäksi tätä kannattaa kokeilla, jos omaa herkän silmänympärysihon. Herkistymistä ja allergiaa voi olla mille vain, mutta tällaisissa Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä tehdyissä tuotteissa on usein vähemmän niitä herkistäviä ainesosia.

Täältä voit lukea tuotteen tarkemman esittelyn.

Hinta: 5,90-7,90 € / 30 ml
Saatavuus: useissa marketeissa, tavarataloissa ja joissakin päivittäistavarakaupoissa.

Herkkäsilmäisille!

NIOD FRACTIONATED EYE CONTOUR CONCENTRATE

Tätä tuotetta en ole vielä esitellytkään. Olen talven aikana käyttänyt tätä NIODin silmänympärysseerumia. Tuote on erityisesti ikääntymisen merkkeihin ja sillä ”luvataan” tuloksia jo kolmessa päivässä ja erityisesti 8 viikon yhtäjaksoisen käytön jälkeen. Nooh, en tiedä niistä ikääntymisen merkkien häviämisestä, mutta kyllä tuote tuo sitä kosteuspitoisuutta iholle, mutta täytyyhän se kosteus lukita voiteella sinne ihoon. Tuote on pakattu pipettipulloon, josta sitä annostellaan. Hyvin ohut ja vesimäinen koostumus imeytyy hyvin silmänympärysiholle. Tuote on hyvin riittoisa, joten en ole saanut kulutettua tätä vieläkään edes puoleen väliin. Vaikka hinta tuntuukin korkealta, tätä ei saa kulutettua ihan hetkessä.

Tästä silmänympärysseerumista/-tehotiivisteestä kerrotaan seuraavasti:

”Silmänympärysseerumi hyödyntää edistyksellistä bioteknologiasta, polyfenoliteknologiasta, uuden sukupolven syklisestä peptiditeknologiasta ja meritieteestä lainattuja vaikutteita.”

Kun kurkkasin tuotteen INCI-listaa, niin tässä seerumissa on runsaasti erilaisia peptidejä. Itse olen ollut hyvin kiinnostunut erilaisten peptidien toiminnasta ja tehokkuudesta kauneudenhoidossa. Ilmeisesti tuote on suosittu, sillä se näyttää olevan loppuunmyyty monesta paikasta.

Hinta: 50,45-59,00 € / 15 ml
Saatavuus: mm. eleven.fi* ja lookfantastic.fi* (tällä hetkellä loppu molemmista), mutta valmistajan omasta verkkokaupasta se löytyy.

Uusia kokeiluja kaipaavalle!

NEAL’S YARD REMEDIES REJUVENATING FRANKINCENSE EYE & LIP SERUM

Esittelin NYRin tuotteita syksyllä 2016. Tämä luonnonkosmetiikan konkari on perustettu jo 80-luvulla. Sillä on useita sertifikaatteja ja on cruelty free. Silmänympärysseerumissa on käytetty purasruohoa, jossa on omega-rasvahappoja. Nämä rasvahapot ovat todella hyviä atooppisen ihon hoidossa. Koostumus on emulsiomainen, eli ei vesimäisen ohut. Seerumi on aika täyteläinen, mutta imeytyy iholle kuitenkin hyvin ja sen päälle käytettävä silmänympärysvoidekin tasoittuu hyvin, kun antaa seerumin hetken kuivahtaa ennen voiteen levitystä. Olen huomannut, että tämä NYRin silmänympärysseerumi tekee jonkun huomaamattoman kalvon, joka välittömästi hieman liftaa ihoa. Pienet juonteet meinaan oikenevat. Ilmiön kestohan on yhtä pitkä kuin tuotteen pysyvyys iholla. Tämä on kyllä kokeilemisen arvoinen tuote luonnonkosmetiikan puolelta. Ei välttämättä tuo sitä vesimäisen tuotteen nopeaa kosteusbuustia, mutta pidemmällä käytöllä lisää kosteuspitoisuutta.

Hinta: 34,20-36,50 € / 10 ml
Saatavuus: eleven.fi*, Jolie*, House of Organic*

Luonnonkosmetiikkaa käyttävälle!

LUMENE VALO NORDIC-C GLOW BOOST ESSENCE &
LUMENE LÄHDE ARCTIC DEW QUENCHING AQUA SERUM

Saatat olla, että hei hetkinen! Eiväthän nuo Lumenen tuotteet ole silmänympärystuotteita. Eivät ole, ei. Siitä huolimatta olen käyttänyt näitä molempia myös silmänympärysiholleni. Toimivat mahtavasti! Melkein kaikki seerumit soveltuvat myös silmänympärysihon hoitoon, mutta en voi sanoa, että jokaista voisi käyttää. Jos tuotteessa ei ole mitään voimakkaasti ihoa kuorivia tai herkkää ihoa ärsyttäviä ainesosia, kuten vaikka vahvoja alkoholeja, voi kokeilla tuotteen soveltuvuutta silmänympärysihollekin. Jos käyttöohjeissa lukee silmänympärysihoa välttäen, kannattaa tällöin jättää kokeilut väliin.

Molemmissa tuotteissa on mielettömän hyvä kosteuttavuus. Hyaluronihappoa hyödyntävät kosteusbuusterit antavat välittömästi apua kosteusköyhälle iholle. Rypistynyt iho silenee ja ihosta tulee nuorekkaampi. Tietenkin vaikutus kestää yhtä kauan kuin tuotetta on iholla. Nämä kaksi ovat suuria suosikkejani koko kasvojenkin hoidossa, mutta loistavia myös silmänympärysiholle.

Hinta: 23,90-29,90 € / 30 ml (Valo), 18,90-25,90 € / 30 ml (Lähde)
Saatavuus: marketit, tavaratalot, monet verkkokaupat, kuten eleven.fi*

Monikäyttöisyyttä haluavalle!

Kuva: Yves Saint Laurent

YVES SAINT LAURENT FOREVER YOUTH LIBERATOR EYE ZONE SERUM

Mietin, että minkä kalliin ja ylellisen brändin silmänympärysseerumin haluan nostaa viiden parhaimman joukkoon tässä postauksessa. Päädyin tähän Yves Saint Laurentin silmänympärysseerumiin. Minulla ei ole ollut tätä täysikokoisena, mutta muutaman 5 ml:n näytepullon käyttäneenä tunnen tuotteen. Olen tätä joskus kommenteissa suositellut tuotesuositusta pyytäneelle. On pitänyt ostaa ihan täysikokoisenakin, mutta usein olen sitten ottanutkin jonkun uuden kokeiluuni.

Pipettipulloon pakattu seerumi muistuttaa koostumukseltaan aika paljon Lumenen Lähde -seerumia. Kosteuttaa tehokkaasti ja oikeasti saa silmänympärysihosta heleämmän ja sileämmän. Oikeastaan tämän tuotteen kautta minulle avautui silmänympärysseerumien hyöty. Yves Saint Laurentin Forever -tuotelinjan silmänympärysseerumi oli Allure -lehden Best Beauty awardseissa Best Breakthrough, vuonna 2012. En ihmettele, sillä kyllähän tämä silmänympärysseerumi on huikea.

Hinta: 79,90 € / 15 ml
Saatavuus: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja verkkokaupat.

Ylellisyyttä rakastaville!

Kun kosteutta on runsaasti silmänympärysiholla, ja sen lukitsee sinne hyvällä silmänympärysvoiteella, ei peitevärit ja kevyt puuterointi saa ihoa näyttämään kuivalta. Tämä kuva on otettu talvella pitkän pakkaskauden aikana. Ilman hyviä kosteuttajia meikki saisi ihon näyttämään uurteisemmalta. Varsinkin sellaisten pakkasien aikana, joita viime talvena oli.

Tässä postauksessa olevat tuotteet eivät kaikki ole varsinaisesti silmänympärysseerumeja, mutta olen ne kokenut toimiviksi siinäkin tehtävässä. Joskus aikoinaan puhuttiin, että onko erillinen silmänympärysvoide enemmänkin lisämyyntiä kuin tarvetta. Samaa voisi miettiä seerumeista. Kaikkia seerumeja en lähtisi käyttämään omalle silmänympärysiholleni, mutta monia olen kokeillut. Jos kyseessä on kosteuttava seerumi, eikä siinä ole mitään kuorivuudella kirkastavia tai epäpuhtauksia loitolla pitäviä ainesosia, niin uskallan kokeilla. Mutta tosiaan vähän sinne INCI-luetteloon kannattaa kurkata. Olen muuten huomannut, että kaikilla merkeillä ei edes ole erillistä silmänympärysseerumia. Onko syynä heikompi kysyntä niille vai ihan se, että merkiltä löytyy monia seerumeja, jotka soveltuvat myös silmänympärysiholle? Voi olla sekä että.

Jos teillä on vinkkailla loistavia silmänympärysseerumeja, tehotiivisteitä tai muita kosteusbuustereita, niin mielelläni niistä kuulisin. Lukuisia olen jo ehtinyt kokeilemaan, mutta aina kiinnostaa kokeilla uusia.

Oikein ihanaa ja leppoisaa sunnuntaita!

Minä olen niin poikki tämän viikon rummennuksesta, että olen vain nukkunut ja levännyt. Kerron vielä tulevan viikon aikana minun kilpailupäivästäni. Oli kyllä sellainen kokemus kokonaisuudessaan, että se vei kaikki mehut naisesta. 😀 Tänään pänttäilen ruotsin suulliseen tenttiin ja toivon, että sen verran osaisin kieltä, että läpi pääsisin maanantaina. Kun tulevan viikon jaksan painaa, niin sitten on kurssit ohi vähäksi aikaa! Alkaa kesätyö/harjoittelu, jota odotan innolla.

X