Glitz & Glam

5 parasta tuotetta kotimeikkiin – meikki, joka ei näytä meikiltä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksesssa esiintyy saatuja tuotteita

Hei kaikki ihanat! Tälle sunnuntaille ajattelin tällaista meikkaukseen liittyvää postausta. Ihan ensimmäiseksi kysyn, että meikkaatko tässä poikkeustilanteessa samalla tavalla kuin ennen? Tietysti, jos teet edelleen työtä kotisi ulkopuolella, niin luultavasti toimit kuten ennenkin – meikkaat jos se kuuluu tapoihisi.

Itse teen paikkariippumatonta työtä, joten tällä hetkellä olen vain kotona. En käy edes kaupassa. Meillä mies käy toistaiseksi vielä töissä kodin ulkopuolella, joten hän käy välillä kaupoissakin. Tosin yksi lomautuspätkä häntäkin jo odottaa ensi viikolla.

Kuukausi poikkeusaikaa takana. Nyt alkaa tympiä. Kaipaan ehostautumista arjessakin. Toki olen muutaman kerran laittanut vähän reilumminkin meikkiä, mutta tuntuu jotenkin turhauttavalta meikata tuntia, jos ei edes käy missään. Olenkin alkanut tekemään ns. kotimeikkiä, joka ei edes näytä siltä, että olisin meikannut.

Ennen kun saan kommentteihin päivittelyä turhamaisuudesta näin vakavina aikoina, niin haluan sanoa jotain. Kun tämä ahdistava tilanne on päällä, sitä kantaa huolta kaikista ja kaikesta. Voi, että kun tuntuu välillä hyvältä pohtia näitä pieniä, suorastaan turhia asioita. Se tuo mukavaa vastapainoa mielelle, jotta se jaksaa ja pysyy terveenä. Nyt pitää etsiä arjesta asioita, jotka tuovat iloa. Olkoon se sitten kotimeikki tai Netflix-maraton, kunhan jotain iloa pyrkii löytämään.

Tummia silmänalusia häivyttävä silmänympärysvoide

Tummia silmänalusia häivyttävä silmänympärysvoide on näppärä tuote. Niillä ei ole peittokykyä, kuten peitevoiteella, mutta ne saavat vähän virkeämmän ilmeen silmien seudulle. Lisäksi tuote on samalla ihonhoitotuote, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Tummuutta häivyttävissä silmänympärysvoiteissa on hieman pigmenttiä, joka on usein kellertävää tai oranssista. Keltainen väri neutralisoi violettia sekä kirkastaa ilmettä. Oranssia pigmenttiä sisältävä silmänympärysvoide neutraloi sinisyyttä ja tasoittaa värieroja.

Samalla silmänympärysiho saa kosteutta ja suojaa sekä väripigmentit neutraloivat tummuutta silmien alla.

Täältä voit lukea esittelyni Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème -silmänympärysvoiteesta!

Täältä voit lukea esittelyni Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff -silmänympärysvoiteesta!

Sävyllinen päivävoide tai sävyvoide

Sävylliset päivävoiteet ovat mitä mainioimpia tuotteita kotimeikkiin. Oma suosikkini on Lumenen ihana sävyvoide, Invisible Illumination Instant Glow Fresh Skin Tint.

Lumenen sävyvoiteen voi levittää sormin. Se on keveä ja sulautuu kasvoille kuin päivävoide. Lumene Invisible Illumination Instant Glow Fresh Skin Tint on niin keveä, kosteuttava ja kuultava, että se ei tunnu meikiltä kasvoilla. Tuntuma on kuin raikkaalla päivävoiteella, jota tämä tuote myös onkin. Jälleen kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Päivävoide ja oikein kevyesti peittävä meikkivoide samassa.

Sävyvoide on todella hyvä myös silmänympärysiholle. Alaluomella aivan mahtava, sillä tuote kosteuttaa ja silottaa kivasti ihoa sekä häivyttää tummuutta. Yläluomella se kerääntyy hyvin nopeasti luomivakoon, mutta voit kiinnittää sävyvoiteen yläluomella joko puuterilla tai nudella mattaluomivärillä.

Lumene Invisible Illumination Instant Glow Fresh Skin Tint on ehdoton suosikkini kotimeikissä. Iho ei tunnu, eikä näytä meikatulta, mutta näyttää hieman paremmalta kuin ilman sävyvoidetta. Tämä sävyvoide sopii kaikenikäisille. Suosittelen erityisesti aikuiselle iholle. Tässä meikkivoiteen korvaaja heille, joilla tuntuu kaikki meikkivoiteet tekevän maskimaisen, vanhentavan efektin.

Täältä voit lukea esittelyni Lumenen Invisible Illumination Instant Glow Fresh Skin Tint -sävyvoiteesta!

Lue myös esittelyni The Ordinaryn seerumimeikkivoiteesta, joka myös on loistava tuote kotimeikkiin.

Kulmat esiin kulmageelillä

Kulmakarvat vaikuttavat todella paljon ilmeeseen. Ne antavat kasvoille kehykset. Koska omat kulmakarvani luonnontilassa antavat vähän heikot kehykset kasvoilleni, tykkään buustata niitä edes sävyllisellä kulmageelillä.

Minulla on monta suosikkia sävyllisissä kulmageeleissä. Nyt olen ollut tosi tykästynyt tähän L’Oréal Parisin Plump & Set Brow Artist -kulmageeliin. Siinä on pieni, hieman taivutettu harja. Lisäksi massassa on kuituja, jotka antavat lisätuuheutta ja koostumus on hyvin kulmia kiinnittävä.

Tässä olen ehostanut kulmani pelkästään kulmageelillä, jossa on kuituja mukana. Välittömästi tuuheammat ja erottuvammat kulmat. Jos omissa kulmissa on karvoja ja paksuutta, sävyllisellä kulmageelillä saa toteutettua vastaavan efektin kuin maskaralla silmäripsille.

Lue 5 parasta sävyllistä kulmageeliä -postaukseni!

Väriä ja muotoilua kasvoille poskipunalla

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämmäksi koen poskipunan. Poskipuna antaa terveen hehkun kasvoille ja nuorekkaamman ilmeen, oletko huomannut saman? Pieni sipaisu poskipunaa poskille myös kevyesti muotoilee kasvonpiirteitä.

Minulla on jo vuosia ollut tämä IsaDoran Bare Berry -sävyinen poskipuna. Tämä kuuluu lemppareihini. Erityisen paljon suosin tätä poskipunaa silloin, kun en tee varjostuksia kasvoilleni. Tällainen murrettu sävy on aika universaali ja monille sopiva. Ei liian punainen, mutta ei aivan ruskeakaan. Tällaista sävyä voi laittaa vähän laajemmallekin alueelle poskillaan kuin selkeästi vaaleanpunaisempaa tai ihan punaista sävyä.

Raikas ilme sävyllisellä huulien hoitotuotteella

Tämän ihanan huuliöljyn sain maaliskuun Goodieboxista. Nappasin tuotteen heti käyttööni. Kotona ei oikein kunnon huulipuna tunnu miellyttävältä käyttää, joten suosin sävyllisiä huulivoiteita ja huuliöljyjä, välillä jotain oikein läpikuultavaa ja liukasta kuultopunaa tulee käytettyä.

Punaisen sävyinen huulivoide tai huuliöljy kivasti raikastaa ilmettä. Huuliöljyt ovat kiiltävämpiä kuin huulivoiteet. Jos rakastat kunnolla kiiltäviä huulia, rakastut huuliöljyihin!

BONUS

Ripsiväri on monille tärkein meikkituote. Ripsivärillä silmät tuntuvat avautuvan. Ripsari on niin itsestään selvä tuote monille, että siksi en nostanut sitä tähän 5 parhaan kotimeikkituotteen listalle. Lisäksi ajatuksenani oli toteuttaa sellainen kotimeikki, joka ei edes näytä ja tunnu meikiltä.

Jos ripsiväri ei tunnu ajatuksena kivalta kotihengailussa, mutta jotain haluaisi ripsilleen tehtävän, niin meikkituotteista löytyy sävyttömät ripsi- ja kulmageelit. Myös harjattavilla ripsiseerumeilla saa aavistuksen nostettua huomiota ripsiinsä.

Minulla on nyt ollut käytössäni tämä Clarinsin Double Fix’ Mascara, joka on todellinen monitoimituote. Oikeasti tämä on top coat, jolla saa vesiliukoisesta maskarasta vedenkestävän. Toimii hyvin myös kulmissa sävyttömänä kulmageelinä, mutta myös ripsissä toimiva tuote.

Clarinsin Double Fix’ Mascara on väritön, mutta hieman se näkyy minun vaaleampien ripsieni kärjissä. Jos minulla olisi kestovärjätyt ripset, ei geeli näkyisi vaaleana samalla tavalla ripsien kärjissä. Tämä Clarinsin tuote sekä kaikki sävyttömät maskarat ja kulmageelit nostattavat ripsiä esiin ja jäsentelee niitä hieman.

Lue täältä esittelyni Clarinsin Double Fix’ Mascarasta!

Täältä löydät vertailuni edullisemman vaihtoehdon kanssa.

Täysin ilman meikkiä

No niin, tehdään sitten postauksen loppuun vertailua.

Kevyt kotimeikki

Pieni ero, mutta kuitenkin itselleni tulee tässä ns. meikittömässä meikissä freesimpi ja virkeämpi fiilis. Tuntee itsensä enemmän itseltään, kun voi muutamalla pienellä jutulla vähän raikastaa omaa ilmettään. Heti siitä oma fiiliskin piristyy.

Tässä kotimeikissäni olen käyttänyt tämän postauksen tuotteita yhtä lukuun ottamatta. Tummia silmänalusia häivyttävät silmänympärysvoiteeni ovat loppuneet, joten jouduin toteuttamaan kotimeikkini ilman sellaista. Mutta olen ennenkin toteuttanut tällaisia kotimeikkejä, jos meille on tullut vieraita, enkä ole halunnut vastaanottaa heitä täydessä tällingissä tai täysin laittautumattomana. Nyt ei tule kutsuttuja, eikä yllätysvieraita, niin nyt kotimeikki on käytössä vain omaksi ilokseni.

Onko sinulla kotimeikkiä? Miten sinä toteutat sen?

Lue myös

X