Glitz & Glam

5 parasta värjättyjen hiusten shampoota

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Überwood saatu

Mikä on paras shampoo värjätyille hiuksille? Ennen vastausta tuohon kysymykseen tulee määritellä, muutama seikka.

  • Millä hiusvärillä hiukset on värjätty? Onko kyseessä vaalennus, hapeteväri, suoraväri vai kenties kasviväri?
  • Minkälainen hiuspohja on kyseessä? Rasvoittuuko hiuspohja vai onko se kuiva? Shampoo on hyvä valita hiuspohjan mukaan.
  • Minkälaiset odotukset shampoolle asettaa? Haluaako sileyttä, tuuheutta vai jotain muuta?

Olen joskus vuosia sitten kirjoittanut värjättyjen hiusten shampoosta ja odotuksista, joita voi realistisesti asettaa odotuksilleen. Kannattaa lukea tuokin postaukseni, niin vähän ymmärtää, miten värjättyjen hiusten shampoon periaatteet perustuvat. Linkkaan tuon postauksen myös loppuun, niin voit lukea ensin 5 parasta värjättyjen hiusten shampoota.

Goldwell Dualsenses Color Brilliance Shampoo

Tämä shampoo oli suuri suosikkini silloin, kun olin tummahiuksinen. Nyt kun hiukseni ovat vaalennetut, shampoo ei sovi hiuksilleni, mutta ostan tätä nyt tyttärelleni, koska muistan, miten hyvä shampoo tämä on liukkaille ja rasvoittuville hiuksille.

Goldwell Color -sarjan shampoo on tarkoitettu normaaleille ja hennoille hiuksille. Se lisää hiusten kiiltävyyttä, mutta ei latista ja rasvoita hiuksia. Moni on kokenut, että tällä shampoolla väri säilyy kauniimpana pidempään. Kestovärjätyt hiukset säilyttävät kiiltävyytensä, joka saa värin näyttämään kauniimmalta pidempään. Shampoo pesee hellävaraisemmin kuin muut tuuheuttavat shampoot, joten siitä syystä suoravärit eivät peseydy yhtä nopeasti pois. Mutta näissä aina vaikuttaa hiuksen kunto, käytetty väri ja käytetyn värin intensiivisyys.

Rakastin sitä tuuheuden ja ilmavuuden tunnetta, jonka tällä shampoolla sain, kun hiukseni eivät olleet vaalennetut. Nyt vaalennetuille hiuksilleni tarvitsen sileyttävämpää ja hoitavampaa, jotta hiusten selvittäminen ei olisi niin raskasta.

Shampoo sopii myös värjäämättömille hiuksille, sillä se lisää hiusten kiiltävyyttä ja ei ole liian hoitava, ja sitä kautta latista tai rasvoita hiuksia.

Hinta: 13,50-19,90 € / 250 ml & 22,42-33,90 € / 1000 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Lyko, *Bangerhead (jättikoko hyvässä tarjouksessa!), *Lookfantastic

Lue täältä esittelyni shampoosta vuosien takaa. Pakkaus on jälleen uudistunut, tuosta vanhan postaukseni kuvasta.

Überwood Colour Shine Shampoo

Sulfaatittomat shampoot ovat yksi keino värin intensiivisyyden säilyttämiseen. Kaikille sulfaatiton shampoo ei sovi, sillä voimakkaasti rasvoittuvat hiukset tai runsaasti muotoilutuotteita käyttävät eivät välttämättä saa hiuksiansa riittävän puhtaiksi. Sulfaatit ovat tehokkaita puhdistajia, joten sulfaatiton shampoo on oiva värjätyille hiuksille.

Pidän todella paljon luonnonkosmetiikkamerkki Überwoodin Colour Shine shampoosta ja hoitoaineesta. Shampoo on lempeä puhdistaja, joka pesee normaalit ja kuivat hiukset puhtaiksi. Hiukset eivät kuivu, takkuunnu tai pörröönny. Helpompi selvittää takkuja pesun jälkeen.

Shampoo sopii kaikille värjätyille hiuksille, jotka kaipaavat mahdollisimman hellävaraista pesua.

Hinta: 10,95-12,50 € / 200 ml
Saatavuus: *Hyvinvoinnin ja *House of Organic

Lue Überwoodista lisää!

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo

Kaikista paras tapa hiusvärin säilyttämiseen mahdollisimman pitkään on shampoot, joihin on lisätty väripigmenttejä.

Aikaisemmin käytin KC Professionalin Color Mask -sarjan värinaamioita ja sävyshampoita, mutta nyt KC Professional on uudelleen brändännyt Color Mask -tuotteet Four Reasonsin brändin alle. Uusittu ilme, uusitut sävyt. Vanha kunnon Color Mask oli, ja nyt tämä Four Reasonsin Color Mask on varmaan yksi monipuolisimpia sävyvalikoimansa laajuudessaan. Sävyjä löytyy tummasta vaaleaan ja viileistä lämpimiin. Miksailemalla sävyjä saa luotua uudenlaisia sävyjä.

Nämähän ovat niin pigmenttisiä, että vaaleahiuksiset voivat jopa värjätä hiuksensa. Ostin itselleni tämän Rosen, mutta olen lantrannut sitä tavalliseen shampooseen, niin olen saanut helmiäismäisyyttä vaaleaan väriini. Yksinään käytettynä shampoo värjäisi hiukseni vaaleanpunaisiksi. Ehkä joku päivä taas kokeilen ihan vaaleanpunaista väriä ja laitan shampoon vähäksi aikaa vaikuttamaan hiuksiini.

Suoraväripigmenttejä sisältävät shampoot ovat ehdottomasti tehokkain tapa saada värin säilymään intensiivisenä, kun pigmenttejä lisätään hiukseen kaiken aikaa. Kokeile vaikka muutama tippa Rosea hopeashampoon seassa, tummanruskeille tai mustille Chocolatea. Miksaile Apricotia ja Bronzea, niin voit saada lämpimälle ruskealle uuden vivahteen.

Hinta: 18,90-19,90 € / 250 ml
Saatavuus: *Bangerhead, *Lyko sekä monet kampaamot

Fudge Colour Lock Shampoo

Fudgen shampoot ja hoitoaineet ovat tulleet hyvin tutuiksi vuosien aikana. Ollessani harmaahiuksinen, suosin Fudgen hopeashampoota sen erittäin voimakkaan pigmenttisyyden ja erittäin sinipohjaisen sävynsä vuoksi.

Olen myös käyttänyt Fudgen muita shampoita ja hoitoaineita. Colour Lock on ollut yksi hyvistä. Käytin Fudgen Colour Lock shampoota tummahiuksisena. Silloin hiukseni eivät vaatineet shampoolta silottavuutta, mutta halusin riittävästi tekstuuria tyvelle.

Colour Lock on sulfaatiton shampoo värjätyille hiuksille. Se lupaa säilyttää hiusvärin kauniimpana pidempään Colour Shield teknologian avulla, joka lukitsee värin hiussolujen sisään samalla huolehtien hiuksista ja tehden niistä terveemmät. Nooh, itse epäilen, että enemmänkin värin pidempään säilymiseen syynä on sulfaatittomuus.

Vaikka tämä shampoo on sulfaatiton, se vaahtoutuu hyvin ja jättää hiukset todella puhtaan tuntuisiksi. Aika pesevän tuntuinen sulfaatittomaksi shampooksi.

Shampoolla on hyvin paksu ja sitkeä koostumus, jonka rakenne kannattaa rikkoa kunnolla ennen shampoon viemistä hiuksiin. Hiukset kannattaa kostuttaa kunnolla märiksi ennen shampoon levitystä.

Hinta: 16,50-19,90 € / 300 ml
Saatavuus: *Nordicfeel (tarjouksessa!) sekä kampaamot ja jopa jotkut marketit

Lue aikaisempi esittelyni tästä värjättyjen hiusten shampoosta!

KMS Colorvitality Shampoo

Sitten viimeiseksi myös yksi vanha tuttu vuosien takaa, KMS! Tätä shampoota olen ostanut pieninä ja isoina pulloina vuosien aikana. Aikaisemmin pakkaus näytti tältä (linkki yli 8 vuotta vanhaan kuvaani). Nyt muutama vuosi sitten pakkaus on taas saanut uuden ilmeen, mutta tuote yhtä hyvä edelleen.

KMS lupaa sarjan shampoon ja hoitoaineen käytöllä kolme kertaa pidempää säilyvyyttä hiusvärille kuin ilman heidän Colorvitality-suojaa olevilla tuotteilla. Shampoo on sulfaatiton, joten sen puhdistusteho on lempeämpi kuin voimakkaita sulfaatteja sisältävällä shampoolla.

Shampoossa kerrotaan myös olevan maito- ja omenahappoa, jotka parantavat hiuksen rakennetta sisältä. Näiden happojen pH-arvo on reilusti happaman puolella, joka taas on hiuksille hyväksi.

KMS Colorvitality sopii kaikille hiustyypeille. Shampoo ei ole liian hoitava, joten se ei tee hiuksista liian raskaita. Oikein vaurioituneille hiuksille shampoo ei ole riittävän hoitava.

Hinta: 19,50-29,90 € / 300 ml & 32,45-59,90 € / 750 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Lookfantastic, *Bangerhead, *Lyko sekä tietyt kampaamot

Värjättyjen hiusten shampoita on monenlaisia. Yksi asia on kuitenkin valitettava fakta, shampoon avulla ei voi vaikuttaa luontaiseen hapettumiseen, joka tapahtuu kaiken aikaa. Väripigmentit hiuksissa hapettuvat kaiken aikaa (hapetevärit, kuten kesto- ja kevytvärit), UV-säteessä nopeammin, joten väripigmentit vaalenevat. Sitä vastaan ei oikein shampoon avulla vaikuttaa, mutta lisäämällä pigmenttejä, kiiltoa, pesemällä hellävaraisesti ja/tai pitämällä hiuksensa kunnossa, värjätyt hiukset näyttävät pidempään kauniimmilta, ja sitä kautta värikin näyttää säilyvän pidempään tai väri haalistuu kauniimmin.

Mikä on sinun värjättyjen hiuksiesi suosikkishampoo?

Lue myös:

Väriä säästävä shampoo – totta vai tarua?

5 parasta sulfaatitonta shampoota

5 parasta värinaamiota hiusvärin ylläpitoon

5 parasta hopeashampoota

Näin ylläpidän hiusväriäni

Lue myös

X