Glitz & Glam

Näin teet pirteät pääsiäiskynnet

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Keväiset kynnet piristävät aina, eikö vain? Tein toisen todella helpon tutoriaalin, jolla voi kotioloissa aikansa kuluksi tuunailla kynsiään. Elämme pääsiäisviikkoa, joten mikä olisikaan ajankohtaan sopivampi kynsilakkaus kuin polka dots pastellisissa sävyissä.

Jos missasit aikaisemman kynsitutoriaalini, niin sen löydät tästä linkistä.

Tällä kertaa ei tehdä liukuväriä, vaan tehdään lapsenmieliset pääsiäiskynnet. Näistä tulee mieleen maalatut pääsiäismunat. Jokainen kynsi on erilainen, mutta aivan yhtä hyvin kaikki kynnet voi tehdä samanlaisiksi, tai sitten tekee vain kahta erilaista toteutusta kynsillensä.

Tarvitset tähän kynsilakkaukseen 2-5 kynsilakkasävyä ja dotting tool -välineen, mutta jos sinulla ei ole dotting toolia, voit korvata sen hammastikulla, kutomapuikolla, virkkuukoukulla tai vaikka pinnillä.

Jos teet kaikki kynnet samanlaisiksi, riittää kaksi eri sävyistä kynsilakkaa. Minun pääsiäiskynsissäni käytin viittä eriväristä kynsilakkaa. Valitsin vähän tummemman persikan, vaaleanpunaisen, lilan, mintunvihreän ja vaaleankeltaisen.

Sitten lakataan kaikki kynnet erivärisiksi. Minulle kävi, kuten aina yrittäessäni toteuttaa erivärisiä kynsiä. Vaikka kuinka mantrasin aloittaessani, että muista vaihtaa väriä, muista vaihtaa väriä, muista vaihtaa väriä… Niin mitä? Etusormen kynttä lakkaillessani huomaan mantraavani tuota, mutta silti lakkasin kynnen samalla värillä kuin peukalon. Argh!

Oli yllättävää, että huomasin niinkin ajoissa. Yleensä huomaan sen vasta pikkurillin kynttä lakkaillessa. Koska olin päättänyt toteuttaa moniväriset polka dots -kynnet, poistin kynsilakan etusormen kynneltä ja jatkoin keskittyneemmin lakkailemista, jotta jokainen kynsi olisi erivärinen.

Kun kynsilakkaus on kuivahtanut, tehdään pilkut dotting toolin tai jonkun muun korvaajan avulla. Pinni tai virkkuukoukku on oikein hyvä, mutta hammastikullakin pärjää.

Välineen kärki kastetaan kynsilakkaan ja painetaan tippa kynsilakkaa kynnelle.

Tee pisteistä haluamasi kokoisia ja sommittele ne vapaasti kynsille.

Näissä minun pääsiäiskynsissä tein pisteet ristiin samoilla väreillä kuin pohjalakka. Peukalolla pilkut ovat samaa kynsilakkaa kuin etusormen kynnen pohjalakka, etusormella pilkut samalla kuin pikkurillin pohjalakka jne.

Kun pilkut ovat kuivahtaneet, päälle voi levittää kirkkaan päällyslakan tai pikakuivattajan. Muista levittää reilu kerros 1-2 vedolla. Jos sivelee liikaa ohuella kerroksella, pilkut sotkeentuvat. Siksi roima kerros ja vain parilla vedolla.

Minä lisäsin hieman kimallusta ja lakkasin glitterisellä päällyslakalla, jonka päälle levitin pikakuivattajan. Näin sain kynsistä valossa säihkyvämmät.

Mikä on sinusta paras väriyhdistelmä? Minuun vetoaa eniten mintunvihreä violettisilla pilkuilla.

X