Edullinen kosmetiikka

Halvin hopeashampoo ja hoitoaine marketista

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Pakko vinkata löytö Prisman hyllyltä. Koska blondi olen, käytän hopeatuotteita hiuksilleni. Tasapainoilen kaiken aikaa käyttötiheyden kanssa. Joskus haluan olla todella viileä, käytän enemmän hopeatuotteita. Joskus taas tykkään olla siinä keskivaiheilla eli ei lämmin, mutta ei aivan viileä blondikaan. Testailen paljon hopeashampoita.

Tässä taannoin bongasin Prisman hyllyltä Cameleo hopeashampoon ja pigmenttisen hoitoaineen. Mielenkiintoni heräsi. Onko näistä mihinkään? Merkki on aivan tuntematon ja hintaa alta neljä euroa. Voisiko näistä olla haastajaa kalliimmille merkeille?

Cameleo on Delia Cosmeticsin brändi. Delia Cosmetics on puolalainen kosmetiikkayritys, joka valmistaa kosmetiikkaa päästä varpaisiin. Mitä vähän yrityksen ja brändin taakse kurkistin, näyttää siltä, että kyseessä on hyvin laajasti myynnissä oleva ”markettibrändi”. Delia Cosmeticsia myydään 79 maassa. Ainakaan aikaisemmin ei ole osunut minun silmiini Suomessa.

Cameleo Silver Shampoo on kätevästi pumppupulloon pakattu hopeashampoo. Shampoo on tarkoitettu vaaleille, vaalennetuille ja harmaille hiuksille. Yllätys, yllätys! Ostohetkellä minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä shampoon pigmenttisyydestä.

Koin todella positiivisen yllätyksen tämän edullisen hopeashampoon pigmenttisyydestä. Shampoo on todella pigmenttistä, mutta ei niin pahasti käsiä ja ihoa värjäävää kuin esimerkiksi Fanola tai Fudge ovat. Melko juokseva, geelimäinen koostumus vaahtoaa ihan mukavasti hiuksissa. Sen olen huomannut, että hopeashampoot eivät ole kaikista paksuimmin vaahtoavia. Tämä johtuu luultavasti pigmenteistä. Muuten taas hopeashampoot ovat aika peseviä ja siksi hiuksia kuivattavia. Tämä Cameleo Silver Shampoo ei ole kaikista kuivattavin, mutta en sano kaikista hellävaraisimmaksikaan. Sellainen keskitietä kulkeva yksilö. Pigmenttiä kuitenkin tarttuu hiuksiin aika mukavasti, ainakin näin vaaleisiin kuin minulla. Kuten aina, mitä huokoisempi hius, sitä paremmin hopeashampoon pigmentit tarttuvat ja kerrostuvat.

Entäpä minkälainen on violetteja pigmenttejä sisältävä Cameleo Silver Conditioner? Tuubiin pakattu hoitoaine, joka sisältää violetteja pigmenttejä. Kyseessä ei ole värinaamio, vaan hoitoaine.

Kuvasta huomaakin, että pigmenttisyys on aika heikko. Vaikka hoitoaineen pakkauksessa varoitetaan, että voi vaikuttaa akryylikynsien väriin, en itse ainakaan kokenut hoitoainetta voimakkaasti värjäävänä. Hoitoaine on lähinnä hyvä lisä viileyden ylläpidossa, ei niinkään tuote, jolla luotaisiin viileys hiuksiin. Pigmenttisen shampoon kanssa yhdessä käytettynä hyvä lisä. Hoitoaineelle neuvotaan maksimissaan 3 minuutin vaikutusaikaa. Hieman hassua, kun pigmenttejä on aika maltillisesti. Jopa minun huokoisissa hiuksissa voi pidellä pidempään ennen huuhtelua.

Hoitoaineen ominaisuuksista sen verran, että sopii hyvin hennoille ja hyväkuntoisille hiuksille. Ei tee hiuksia raskaiksi. Itse kaipaisin vähän vielä silottavampaa ja selvittävämpää ominaisuutta. Oma hiuslaatuni kun on aina ollut takkuuntuva, vaikka olisi täysin käsittelemätön hius. Tyttäreni hius on aivan samanlaista.

Ihan kelpo tämä Cameleo. En tiedä kilpailevatko ihan suosikkejani vastaan, mutta kyllä nämä tehtävänsä hoitaa siinä missä suosikkini. Kyllä hius näillä sävyttyy viileäksi, jos pohja on ns. ”puhdas” eli ei tunkkaisen keltainen ja oranssinen. Mitä useammin pesee hiuksensa hopeatuotteilla, sitä enemmän viileyttä, sillä suoraväripigmentit kertyvät hiukseen. Tuoksu on ihan hyvä. Sellainen parfyyminen, johon en itse edes kiinnitä huomiota.

Voi, että kun silloin minun harmaiden hiusten aikana olisi marketista löytynyt näin pigmenttinen shampoo. Muutenkin silloin 2015 oli huonosti tarjolla todella pigmenttisiä hopeashampoita. Ehkä se trendi harmaista hiuksista pakotti valmistajat reagoimaan ja tekemään huippupigmenttisiä shampoita. Kerrassaan mielenkiintoinen löytö marketin hyllyltä!

Hinnaltaan nämä Cameleot olivat: shampoo 3,48 € / 250 ml ja hoitoaine 3,48 € / 200 ml. Todellakin edullisin hopeashampoo ja pigmenttejä sisältävä hoitoaine mitä tiedän. En tiedä missä kaikkialla ovat myynnissä, mutta luultavasti Prismojen lisäksi voisin kuvitella, että Tokmannit ja mahdollisesti Citymarketitkin myyvät. Sekä tietty muut ”sekatavaratalot” ovat luultavasti paikkoja, mistä löytää.

Oletko sinä kokeillut Cameleota? Mitä pidit?

 

Lue myös

X