Glitz & Glam

Miten säilyttää vaaleanpunaiset hiukset? Voiko shampoolla värjätä hiuksia?

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkin

Oikein mahtavaa alkanutta viikkoa! Esittelin taannoin kaksi hopeashampoota, jonka yhteydessä vilautin markettien hyllyiltä löytyvää, todella edullista shampoota. Erikoista tuossa shampoossa oli se, että se oli vaaleanpunaista. Nyt tuo ensimmäinen pullo on käytetty ja ostin toisen pullon sekä korkkasin sen käyttööni.

Kyseessä on Delia Cameleo Pink Shampoo ja Pink Conditioner. Esittelin talvella merkin hopeashampoon ja hoitoaineen. Löydät niiden esittelyn tämän linkin takaa.

Värjäytin jälleen vaaleanpunaiset hiukset. Koska en halua kunnon shokkiväriä, on vaaleanpunaisen ylläpidossa haastetta. Se ei tosiaan meinaa kestää yhtä pesua pidempään. Tällä kertaa vaaleanpunainen sävy tehtiin hapetevärillä. Entinen työkaverini Laura Ollikainen teki kauniin sävyn hiuksiini. Hapetevärillä värjätty kestää vähän paremmin kuin suoraväri, mutta pitkää kestoa ei siltäkään voi odottaa. Kun haluamani väri on sen näköinen kuin se olisi haalistunut pinkki, eihän se voi olla pitkäkestoinen ilman ylläpitoa.

Olen havainnut, että kaikista paras tuote värin ylläpitoon on shampoo. Hiukset pestään, eikä se vaadi mitään ihmeellisiä kikkailuja. Olen tehnyt itse sävyshampoita. Olen sekoittanut tavallisen shampoon sekaan suoraväriä. Olen vain havainnut, että se ei ole yhtä hyvä kuin kosmetiikkavalmistajan tuotos. Pigmentit tarraavat epätasaisemmin niissä itse miksatuissa.

Cameleo Pink Shampoo on tarkoitettu vaaleille, vaalennetuille, harmaille, punaisille ja vaaleanpunaisille hiuksille. Sillä voidaan ylläpitää väriä, taittaa vivahteita ja jopa VÄRJÄTÄ! Cameleo Pinka Shampoo on värjäävä shampoo. Pakko vinkata, että tällä taittaa tehokkaasti vihertävyyttä.

Shampoon väri yllätti minut. Kirkas, geelimäinen shampoo vaahtoaa hyvin ja pesee halvaksi shampooksi mukavan hellävaraisesti. I like it! Vaalennettu hius ei oikein tykkäisi liian pesevistä shampoista. Shampoon koostumuksen värin perusteella voisi luulla tummanpunaiseksi shampooksi, mutta tässä on vähän korallista pinkkisyyttä. Koska minulla on niin kylmä pohja, taittuu vaaleanpunaisesta viileä. Luulen, että tällä saisi lämpöisempään pohjaan toisenlaisen vaaleanpunaisen, sellaisen lohenpunaisen.

Tässä hiukseni, kun olen värjännyt ne vain käyttämällä pinkkiä shampoota. Tämä kuva on siis otettu toukokuun alulla, kun lähdin ystäväpariskunnan kanssa illanviettoon. Muistaakseni olin pessyt 2-3 kertaa Cameleo Pink Shampoolla. Näin paljon väri alkoi kääntyä vaaleanpunaiseen. Tietenkään shampoo ei tyveeni tarttunut niin tasaisesti, sillä mitä hyväkuntoisempi hius, sen heikommin suoraväri tarttuu. Lopputulos oli silti aika kiva.

Jos haluaa tasaisen lopputuloksen, kannattaa käydä kampaajan kautta ja sitten kotona ylläpitää sävyä. Shampoonkin voi antaa vaikuttaa, jolloin sen pigmentit pääsevät paremmin tarttumaan ja väristä tulee hiljakseen syvempi. Voit myös sekoittaa Cameleo Pink Shampoota jonkun hopeashampoon joukkoon, jos haluat lisätä helmiäisyyttä hiuksiisi.

Pinkin shampoon pariksi kuuluu myös sävyllinen hoitoaine. Hoitoaine huuhdellaan hiuksista vaikutusajan jälkeen. Ei mikään supersilottava ja raskas hoitoaine. Itse haluaisin vähän silottavamman, niin olisi helpompaa selvittää hiuksia.

Sävyltään hoitoaine on hyvin hentoista. Se ei yksinään värjää minunkaan hiuksia vaaleanpunaiseksi, mutta on ihan ok lisä shampoon kanssa käytettäväksi. Shampoo on ehdottomasti se, jossa on potkua. Hoitoaine on hyvin vaisu sen rinnalla. Shampoota olen kuluttanut jo yhden pullon, hoitoainetta on edelleen tämä ensimmäinen tuubi jäljellä.

Nämä kaksi vaaleanpunaista hiustuotetta löydät markettien ja tavaratalojen hyllyiltä. Omani osti ihan Prismasta. Shampoo maksaa 3,48 € / 250 ml ja hoitoaine 3,48 € / 200 ml. Tällaista shampoota on kaivattu! Mahtavaa, että vihdoin sellainen on. Yllättävää vaan, että kyseessä ei ole salonkimerkki, vaan todella edullinen markettimerkki.

Nyt kun joka toinen on hurahtanut Curly Girl -metodiin, niin heille tiedoksi, että nämä tuotteet eivät sovi metodin ehdottomuuksiin. Mutta jos olet Curly girl, joka ei orjallisesti noudata, niin kokeile!

Muokkaus: Cameleon pinkkishampoon saatavuus on huonontunut. Jos haluat kokeilla tehokkaampaa vaaleanpunaistashampoota, kokeile Four Reasonsin Rose -värishampoota. *Tässä linkki, mistä shampoon voi tilata.

Kivaa alkanutta viikkoa!

Lue myös:

5 parasta värjättyjen hiusten shampoota

Parhaimmat värinaamiot

Halvin hopeashampoo marketista

Lue myös

X