Edullinen kosmetiikka

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution – eroon epäpuhtauksista BHA-hapon avulla

15.11.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Käytätkö BHA-happoa mustapäiden ja epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon? Minä käytän ja vannon sen nimeen. Ainut mikä tehoaa mustapäihin ennaltaehkäisevästi.  Lisäksi BHA-happo nostaa pintaan ihon syövereissä muhivat epäpuhtaudet.

Tein ison tilauksen Elevenille*. On pitänyt jo kauan tehdä Ordinary-tilaus. Mutta kun tämä todella edullinen ja suosittu brändi myy hyvin, on aina ollut joku haluamani loppu varastosta. Sitten kun olen tällainen unohtelija, kun pitää muistaa joka päivä niin monta asiaa, niin eivät nämä kosmetiikkatilaukset ole aivan ensimmäisenä mielessä. Ja kun taas muistaa, niin kappas, on taas haluamani tuote loppu.

Nyt kävi tuuri, sillä planeetat ja tähdet olivat oikeissa asemissaan. Vain yksi haluamani tuote oli loppu. Se sai nyt jäädä. Tein aivan järjettömän suuren tilauksen! Mutta tiedättekö mitä? Tämä satsi erikoistuotteita maksaisi millä tahansa muulla brändillä maltaita. The Ordinarylla hinta on huokeampi.

Mutta välihuomautuksena, näitä kaikkia ei voi, eikä saa käyttää samaan aikaan. Minä nyt vaan en sitten osannut päättää, että mitä tilaan, niin tilasin kaikkia ja katson sitten mitä testaan ja milloin testaan. Joukossa on monenlaista happoa ja muita tehoaineita. Kaikkea mahdollista ei saa käyttää yhtä aikaa iholla. Johan siinä iho ärsyyntyy, kaikki tasapainot häiriintyvät ja tehoaineet voivat jopa neutralisoitua toistensa vaikutuksista. En tosin voi väittää jälkimmäistä faktaksi, sillä en tunne kemiaa niin hyvin.

Ensimmäisenä aloitin The Ordinary Salicylic Acid 2% Solutionista*. Salisyylihappoa eli betahydroksihappoa, lyhennettynä BHA-happoa, sisältävä neste kuorii ihoa, mutta se myös syväpuhdistaa sitä. Miksi BHA-happo on parempi epäpuhtauksille kuin AHA-happo? AHA-happo toimii epäpuhtauksille jossain määrin, mutta se ei ”läpäise” talia eli rasvaa. BHA-happo imeytyy talin läpi ja pääsee siksi syvälle ihohuokosiin. Sen vuoksi se tehoaa mustapäille ja epäpuhtauksille paremmin.

Sillä ei ole väliä minkä brändin BHA-happoa käytät. Olen aikaisemmin esitellyt ja suitsuttanut Paula’s Choicen BHA-kasvovettä. Se on todella tehokas. Olennaisinta on, että BHA-hapon pitoisuus on riittävä ja tuotteen pH-arvo on oltava happaman puolella. Olen huomannut, että omalle iholleni kaikista tehokkainta on 2 prosentin pitoisuus. Tämän The Ordinary Salicylic Acid 2% Solutionin pH-arvo on 3,2-3,5. Reilusti happaman puolella. Iho on lähempänä neutraalia. Usein puhdistamme kasvomme jollain emäksisellä puhdistusaineella. Silloin on tärkeää, että ensin neutraloi kasvovedellä ihon pinnan pH-arvon. Sitten levittää happaman BHA-hapon kasvoille. Parasta olisi, jos voi hetken odottaa ennen muita ihonhoitotuotteita. Tällöin ihon kanssa lähellä toisiaan olevan pH-arvon omaavat ihonhoitotuotteet eivät neutralisoi välittömästi happaman puolella olevaa BHA-happoa sisältävää tuotetta.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on pipetillä annosteltava. Koostumus on aika seerumimainen. Käyttö on yhtä helppoa kuin seerumin käyttö. Neste vain taputellaan kuten seerumi iholle niille alueille, joilla on epäpuhtauksia ja mustapäitä.

Öljytön ja silikoniton koostumus saattaa aluksi tuntua iholla siltä kuin siinä olisi öljyjä ja silikoneja. Hieman rasvainen ja liukas, joka saattaa iholle hieromisesta vaahtoutua aavistuksen. Tämä ihoa syväpuhdistava kuorinta ei sisällä öljyjä, silikoneja, eikä hajusteitakaan. Tuote on melkein hajuton. Hieman raaka-aineet tuoksuvat, mutta nekin hyvin kevyesti. Lisäksi The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on vegaaninen ja Cruelty Free.

INCI: Aqua (Water), Hamamelis virginiana leaf water, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Dimethyl Isosorbide, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Citric Acid, Polysorbate 20, Hydroxyethylcellulose, Triethanolamine, Ethoxydiglycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

Ordinaryn Salicylic Acid 2% Solution kuivahtaa iholle, eikä tunnu ollenkaan rasvaiselta tai silikoniseltakaan. Aivan kuin olisit levittänyt jonkun keveän kosteusseerumin ihollesi. Jos maltat hetken odottaa, niin voit viivytellä muiden ihonhoitotuotteiden lisäyksessä. Käytä kuitenkin The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution ensimmäisenä ihollasi. Voin omasta kokemuksestani sanoa, että tuote on tehokas, vaikka olen heti lisännyt hyaluronihapposeerumin ja kasvoöljyn.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution toimii yllättävän nopeasti! Veikkaan syyksi sen, että tuote levitetään iholle ja se jää iholle vaikuttamaan. Minua vaivasi aamuisin todella rasvainen iho. Ihon syvyyksissä on selkeästi ollut kaikenlaista epäpuhtautta. Parin käyttökerran jälkeen ihon rasvaisuus helpotti. En tiedä onko sattumaa vai monen tekijän summa, mutta niin joka tapauksessa kävi. Kun aamuisin iho ei ollut niin rasvainen, samaan aikaan joka aamu oli pari valkopäistä finniä. Nyt niiden tulo on alkanut helpottaa. Mustapäät ovat pienentyneet nenällä. Leualla niitä ei enää olekaan. Ihohuokoset ovat puhtaammat. Kyllä vaan BHA-happo on riittävän vahvalla pitoisuudella mahtavasti toimiva. Kun minulla ei ollut vähään aikaan näin vahvaa BHA-happoa, oli ihohuokosissa rasvoittumisen vuoksi jonkun verran talia ja epäpuhtauksia.

Niin mitäkö The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution maksaa ja mistä sitä saa? Esimerkiksi Eleveniltä saa ja maksaa 5,90 € / 30 ml. Jos epäilet, että minulle on käynyt pilkkuvirhe tai joku numero jäänyt laittamatta viitosen eteen, niin ei! Ordinary on oikeasti halpa merkki. Siksi minulla vähän lähti mopo lapasesta, kun kerrankin yhtä tuotetta lukuun ottamatta kaikkea oli saatavilla.

Täältä* voit tilata oman BHA-hapon!

Salicylic Acid 2% Solutionin lisäksi otin käyttööni Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumin*, Caffeine Solution 5% + B12 -silmänympärysseerumin* sekä 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil -kasvoöljyn*. Kuten huomaatte Elevenin verkkokaupassa on usein hyllyt tyhjänä The Ordinaryn osastolla. Mutta tosiaan näistä ja muista mainitsemattomista lisää pitkin talvea ja kevättä. Eikö kuulostakin siistiltä, kun sanon harmaassa marraskuussa, että keväällä?

Vinkki! The Ordinary on niin suosittu, että hyvin usein tuotteet myydään loppuun verkkokaupoista. Jos esimerkiksi Eleveniltä et löydä haluamaasi, kurkkaa onko muiden verkkokauppojen varastoissa ko. tuotetta. The Ordinarya myyvät Elevenin lisäksi Bangerhead*, Lookfantastic*, Nordicfeel* ja Ellos*.

Joko The Ordinary on tuttu? Vihdoin minäkin tutustun konkreettisesti!

Kommentit (17)

Tilasin juuri tämän BHA-putelin ja se on jo käytössä. Vaikuttaa toimivalta, koska laitan sen aamulla meikin alle ja naama ei kiiltele enää entiseen malliin! Mulla on siis tosi nopeasti rasvoittuva iho T-alueella.
Lisäksi tilasin Macin Skin base visage-voiteen rasvaisuutta tasoittamaan, mutta sitä en ole tarvinnut koska tämä BHA-toimii niin hyvin.
Lisäksi tilasin vähän kirkkaampia huulipunia antamaan väriä tähän harmaaseen marraskuuhun 😉
Ja vielä Chloen Nomade-tuoksun itselleni joululahjaksi 🙂 Oijoi, että tämä on I-HA-NA tuoksu <3

Mä testasin paljon hehkutetun Paula’s choicen 2% BHA-nesteen, mutta mun iholle BHA-happo ei mitä ilmeisimmin sovi. Alkuun se näyttikin tehoavan ihan hyvin, mutta pidemmällä käytöllä ihosta tuli kuiva ja hilseilevä jolloin tukkiutuneita ihohuokosia ja ihan rehellisiä finnejäkin tuli vaan koko ajan lisää. Vaikka vaihdoin kosteuttavampiin hoitotuotteisiin ja käytin myös yöaikaan öljyä boostaamaan ihonhoitoa niin kuivuus ja epäpuhtaudet vaan pysyi. Ja sitkeästi käytin tuotetta puolisen vuotta ennen kuin kuukausi takaperin lopetin ja iho on alkanut nyt rauhoittua, kuivuuden tunnetta ei enää ole ja poskissa kiusanneet pienet kohoumat, ovatko sitten miliumeja, on kadonneet kokonaan. Eli kaikille se ei ilmeisesti olekaan se ihmeaine, jolla pääsee epäpuhtauksista eroon :/

Mietin tässä, että kuinka usein käytit BHA:ta? Tuotetta olisi hyvä käyttää aluksi kuurina ja sen jälkeen harventaa. Se kuinka usein enää ylläpidossa käyttää, riippuu jokaisen ihosta. Mitä paksumpi iho (minulla on paksu iho), sitä useammin voi käyttää. Ohuelle ja herkemmälle iholle kerran viikkoon on aika hyvä. Mutta kokeilemalla löytää sen just itselleen sopivan.

Minullakin (paksusta ihosta huolimatta) alkaa pitkässä juoksussa BHA-happo kuivattaa liikaa. Siksi harvennan käyttöä jokapäiväisestä joka toiseen tai joka kolmanteen päivään.

Hiphei! Mä oon ihastunu kyllä moneen The Ordinaryn puteliin ja mulla onkin semmoinen pipetti-pullojen armeija kotona. Tilasin itse Deciemin sivuilta, kun ei vielä saanut Suomesta. Nyt olen ihastunut heidän C-vitamiini voiteeseen jonka tarkkaa nimeä en nyt muista, käytän sitä pari tuntia ennen suihkua, koska sen verran kipristelee jos jätän yöksi. Pitää varmaan tilata jotain Eleveniltä.. Mutta odotan Black Fridayta, jos ois jotain huipoutarjousta jostain mitä tarvitsen;) .
Tätä salisyylihommaa jos ei ole hetkeen käyttänyt niin saa varautua siihen, että lähtee liat liikkeelle naamasta.

Sieltä itsekin yritin tilata, mutta en päässyt läpi prosessissa. Yritin parin päivän ajan, mutta tilaus ei onnistunut jonkun vian vuoksi. Luovutin lopulta ja kirosin, että pitäkää tunkkinne! 😂

Muista olla ekana paikalla Black Fridayna. Muuten on hyllyt tyhjinä. 🙁

Odotan että pääsen näitä testaamaan. Nyt en raskauden aikana uskalla käyttää mitään uusia erikoisia tuotteita..

Ymmärrän. Minulla oli raskausaikana iho ihan turmiolla ja se jatkui aina pitkään sen jälkeenkin. Keskustelin silloin lääkärin kanssa ja sain siunauksen käyttää BHA:ta. Se auttoi. Itse asiassa, tutustuin BHA-happoon kuopustani varttuessa, eli vuonna 2012.

Okei, kiitos vinkistä. Pitääkin miettiä jos kumminkin ottaisi käyttöön, kun iho on kuin teinillä!

Keskustele kuitenkin lääkärin kanssa. Kun ei voi tietää, että onko suositukset muuttuneet. Minulle lääkäri totesi, että iho ei läpäise sellaisia määriä, että se vauvalle mitään vaaraa aiheuttaisi. Mutta suosittelen silti kysymään ensin. Vuonna 2012 ei salmiakki kuulunut kiellettyihin. Moni muukin oli sallittua, mikä sinulla on nyt kiellettyä syödä.

Tilasin minäkin happoseerumin, taisi olla just tuo 2%: nen ja tuon kylmäpuristetun ruusuöljyn. Sen tuoksu ei ole kovin ruusuinen! Ja aika paksua verrattuna aikaisemmin käyttämääni https://www.sokos.fi/fi/sokos/phytomer-rosee-soin-kasvoljy-30-ml.
Tilasin myös pigmenttiläiskiä vaalentavan seerumin, tehosta ei vielä voi sanoa vaikka kohta koko pullo tyhjentynyt.
Happoseerumia en käytä jokailta enkä varsinkaan jos ole käyttänyt jotain muuta happoa sisältävää puhdistusainetta.

Juu, ei ole ruusuinen! 😀 Ja on paksua, mutta yllätyin, että se onkin ihan ok. Ensin olin, että mitä tää oikein on, kun haisee vähän tympeälle ja tuntuu paksulta öljyltä.

Minä myös kokeilen pigmenttiläiskiä vaalentavaa seerumia. En ole vielä aloittanut, sillä kaikkea ei voi kerralla testailla.

Varmaan mun lempisarja tàllà hetkellà. Meinasin odottaa Black Fridayta, mutta sitten huomasin ettà Beauty Baylla oli jo alennuksia, niin laitoin tilauksen (viime vuonna niillà oli niin ruuhkaa, ettà piti ”ottaa jonotusnumero” sivustolle ja monet jutut oli loppuunmyytyjà kun osui oma vuoro 😀
Nyt mulle on siis tulossa Marine Hyaluronics, Matrixyl, Argireline, Primer ja Hylamiden sy-seerumi.
Mulla on jo kàytòssà caffeine, josta en ole ollenkaan vakuuttunut, etteipà jopa vàhàn kuivattaisi, Argireline, joka on siloittanut silmin nàhden otsaryppyjà, Euk (josta en oikein tiedà mità tekee, jàttàà kyllà hyvàn tuntuisen ihon), Retinoidi-emulsio, jonka olen vasta àskettàin aloittanut sekà Rose Hip oil joka tosiaan haisee rypsiòljylle, mutta aamulla ei ole iholla jano, vàhàn sotkee hiuksia ja tyynyliinaa vaikka laitan vain kaksi tippaa.
Aiemmin olen kokeillut mm. hyaluronihappoa, jonka en huomannut tehneen mitààn, haluaisinkin kokeilla Niodin vastaavaa, mutta pieni koko oli loppu, Buffetista mulle ei myòskààn jàànyt oikein mielipidettà, Niaciamide oli ihan ok. (en nyt jaksanut etsià koko nimià, mutta eikòhàn nàistàkin ota selvàà). Loistava sarja ihonhoito-friikeille 😀

Ei kannata odottaa Black Fridayhin. Silloin on hyllyt tyhjinä, jos ei ole ensimmäisenä paikalle ryntäämässä ovien avauduttua. 😀

Mä luulin, että ihmiset vitsaili niitä vuoronumeroita Beauty Baylle. Kun kävin itse huvikseni katsomassa, järkytyin! Olin jonossa joku 250 000. 😲

Minulla on ollut Niodin hyaluronihapposeerumi. Se on hyvä! Mutta minusta aika vastaavanlainen kuin tämä Ordinaryn. Lisää kosteutta ihossa, mutta kun käyttää ja on käyttänyt muitakin, ei sillä tavalla huomaa mitään selkeää eroa. Pitää siis ihon kosteustasapainoa balanssissa ja sitä kautta ihoa sileämpänä ja hehkuvampana.

Ymmärsin lyhenteet. Kiitos kun teit tuollaisen oman kokemuksesi lyhennettynä. ❤😊

Kiitos postauksesta. Kiva lukea myös kommentteja Ordinarysta. Olen jo pitkään miettinyt tilaavani kyseisiä tuotteita ja pakkohan näitä jossakin vaiheessa on itsekin testata.

Minun on pitänyt tilata jo silloin kun niitä ei saanut Suomesta. Ordinaryn oma verkkokauppa vaan tökki silloin, enkä saanut tilausta läpi millään parin päivän aikana. Luovutin ja unohdin. Sitten aina kun olen Eleveniltä meinannut tilata, ovat ne minun halutuimmat olleet loppu. 😀 Nytkin ostoskorissani olleet kamat ehti jo poistua ja noukin niitä takaisin aina kun varasto sai täydennystä.

Nyt on Ordinarya! Kun tilasin sitten hyvässä hetkessä niitä. 😀

Kiitos vinkistä, tilaukseen meni. Ja niin meni muukin tuote kun sinne nettikauppaan pääsin…. 😉

Pakko kysyä, mitä tilasit? Oliko muita Ordinaryja?

Tilasin juuri tämän BHA-putelin ja se on jo käytössä. Vaikuttaa toimivalta, koska laitan sen aamulla meikin alle ja naama ei kiiltele enää entiseen malliin! Mulla on siis tosi nopeasti rasvoittuva iho T-alueella.
Lisäksi tilasin Macin Skin base visage-voiteen rasvaisuutta tasoittamaan, mutta sitä en ole tarvinnut koska tämä BHA-toimii niin hyvin.
Lisäksi tilasin vähän kirkkaampia huulipunia antamaan väriä tähän harmaaseen marraskuuhun 😉
Ja vielä Chloen Nomade-tuoksun itselleni joululahjaksi 🙂 Oijoi, että tämä on I-HA-NA tuoksu <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *