Glitz & Glam

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution – eroon epäpuhtauksista BHA-hapon avulla

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Käytätkö BHA-happoa mustapäiden ja epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon? Minä käytän ja vannon sen nimeen. Ainut mikä tehoaa mustapäihin ennaltaehkäisevästi.  Lisäksi BHA-happo nostaa pintaan ihon syövereissä muhivat epäpuhtaudet.

Tein ison tilauksen Elevenille*. On pitänyt jo kauan tehdä Ordinary-tilaus. Mutta kun tämä todella edullinen ja suosittu brändi myy hyvin, on aina ollut joku haluamani loppu varastosta. Sitten kun olen tällainen unohtelija, kun pitää muistaa joka päivä niin monta asiaa, niin eivät nämä kosmetiikkatilaukset ole aivan ensimmäisenä mielessä. Ja kun taas muistaa, niin kappas, on taas haluamani tuote loppu.

Nyt kävi tuuri, sillä planeetat ja tähdet olivat oikeissa asemissaan. Vain yksi haluamani tuote oli loppu. Se sai nyt jäädä. Tein aivan järjettömän suuren tilauksen! Mutta tiedättekö mitä? Tämä satsi erikoistuotteita maksaisi millä tahansa muulla brändillä maltaita. The Ordinarylla hinta on huokeampi.

Mutta välihuomautuksena, näitä kaikkia ei voi, eikä saa käyttää samaan aikaan. Minä nyt vaan en sitten osannut päättää, että mitä tilaan, niin tilasin kaikkia ja katson sitten mitä testaan ja milloin testaan. Joukossa on monenlaista happoa ja muita tehoaineita. Kaikkea mahdollista ei saa käyttää yhtä aikaa iholla. Johan siinä iho ärsyyntyy, kaikki tasapainot häiriintyvät ja tehoaineet voivat jopa neutralisoitua toistensa vaikutuksista. En tosin voi väittää jälkimmäistä faktaksi, sillä en tunne kemiaa niin hyvin.

Ensimmäisenä aloitin The Ordinary Salicylic Acid 2% Solutionista*. Salisyylihappoa eli betahydroksihappoa, lyhennettynä BHA-happoa, sisältävä neste kuorii ihoa, mutta se myös syväpuhdistaa sitä. Miksi BHA-happo on parempi epäpuhtauksille kuin AHA-happo? AHA-happo toimii epäpuhtauksille jossain määrin, mutta se ei ”läpäise” talia eli rasvaa. BHA-happo imeytyy talin läpi ja pääsee siksi syvälle ihohuokosiin. Sen vuoksi se tehoaa mustapäille ja epäpuhtauksille paremmin.

Sillä ei ole väliä minkä brändin BHA-happoa käytät. Olen aikaisemmin esitellyt ja suitsuttanut Paula’s Choicen BHA-kasvovettä. Se on todella tehokas. Olennaisinta on, että BHA-hapon pitoisuus on riittävä ja tuotteen pH-arvo on oltava happaman puolella. Olen huomannut, että omalle iholleni kaikista tehokkainta on 2 prosentin pitoisuus. Tämän The Ordinary Salicylic Acid 2% Solutionin pH-arvo on 3,2-3,5. Reilusti happaman puolella. Iho on lähempänä neutraalia. Usein puhdistamme kasvomme jollain emäksisellä puhdistusaineella. Silloin on tärkeää, että ensin neutraloi kasvovedellä ihon pinnan pH-arvon. Sitten levittää happaman BHA-hapon kasvoille. Parasta olisi, jos voi hetken odottaa ennen muita ihonhoitotuotteita. Tällöin ihon kanssa lähellä toisiaan olevan pH-arvon omaavat ihonhoitotuotteet eivät neutralisoi välittömästi happaman puolella olevaa BHA-happoa sisältävää tuotetta.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on pipetillä annosteltava. Koostumus on aika seerumimainen. Käyttö on yhtä helppoa kuin seerumin käyttö. Neste vain taputellaan kuten seerumi iholle niille alueille, joilla on epäpuhtauksia ja mustapäitä.

Öljytön ja silikoniton koostumus saattaa aluksi tuntua iholla siltä kuin siinä olisi öljyjä ja silikoneja. Hieman rasvainen ja liukas, joka saattaa iholle hieromisesta vaahtoutua aavistuksen. Tämä ihoa syväpuhdistava kuorinta ei sisällä öljyjä, silikoneja, eikä hajusteitakaan. Tuote on melkein hajuton. Hieman raaka-aineet tuoksuvat, mutta nekin hyvin kevyesti. Lisäksi The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on vegaaninen ja Cruelty Free.

INCI: Aqua (Water), Hamamelis virginiana leaf water, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Dimethyl Isosorbide, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Citric Acid, Polysorbate 20, Hydroxyethylcellulose, Triethanolamine, Ethoxydiglycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

Ordinaryn Salicylic Acid 2% Solution kuivahtaa iholle, eikä tunnu ollenkaan rasvaiselta tai silikoniseltakaan. Aivan kuin olisit levittänyt jonkun keveän kosteusseerumin ihollesi. Jos maltat hetken odottaa, niin voit viivytellä muiden ihonhoitotuotteiden lisäyksessä. Käytä kuitenkin The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution ensimmäisenä ihollasi. Voin omasta kokemuksestani sanoa, että tuote on tehokas, vaikka olen heti lisännyt hyaluronihapposeerumin ja kasvoöljyn.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution toimii yllättävän nopeasti! Veikkaan syyksi sen, että tuote levitetään iholle ja se jää iholle vaikuttamaan. Minua vaivasi aamuisin todella rasvainen iho. Ihon syvyyksissä on selkeästi ollut kaikenlaista epäpuhtautta. Parin käyttökerran jälkeen ihon rasvaisuus helpotti. En tiedä onko sattumaa vai monen tekijän summa, mutta niin joka tapauksessa kävi. Kun aamuisin iho ei ollut niin rasvainen, samaan aikaan joka aamu oli pari valkopäistä finniä. Nyt niiden tulo on alkanut helpottaa. Mustapäät ovat pienentyneet nenällä. Leualla niitä ei enää olekaan. Ihohuokoset ovat puhtaammat. Kyllä vaan BHA-happo on riittävän vahvalla pitoisuudella mahtavasti toimiva. Kun minulla ei ollut vähään aikaan näin vahvaa BHA-happoa, oli ihohuokosissa rasvoittumisen vuoksi jonkun verran talia ja epäpuhtauksia.

Niin mitäkö The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution maksaa ja mistä sitä saa? Esimerkiksi Eleveniltä saa ja maksaa 5,90 € / 30 ml. Jos epäilet, että minulle on käynyt pilkkuvirhe tai joku numero jäänyt laittamatta viitosen eteen, niin ei! Ordinary on oikeasti halpa merkki. Siksi minulla vähän lähti mopo lapasesta, kun kerrankin yhtä tuotetta lukuun ottamatta kaikkea oli saatavilla.

Täältä* voit tilata oman BHA-hapon!

Salicylic Acid 2% Solutionin lisäksi otin käyttööni Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumin*, Caffeine Solution 5% + B12 -silmänympärysseerumin* sekä 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil -kasvoöljyn*. Kuten huomaatte Elevenin verkkokaupassa on usein hyllyt tyhjänä The Ordinaryn osastolla. Mutta tosiaan näistä ja muista mainitsemattomista lisää pitkin talvea ja kevättä. Eikö kuulostakin siistiltä, kun sanon harmaassa marraskuussa, että keväällä?

Vinkki! The Ordinary on niin suosittu, että hyvin usein tuotteet myydään loppuun verkkokaupoista. Jos esimerkiksi Eleveniltä et löydä haluamaasi, kurkkaa onko muiden verkkokauppojen varastoissa ko. tuotetta. The Ordinarya myyvät Elevenin lisäksi Cocopanda*, Bangerhead*, Lookfantastic*, Nordicfeel* ja Ellos*.

Joko The Ordinary on tuttu? Vihdoin minäkin tutustun konkreettisesti!

Lue myös

X