Glitz & Glam

Ihonhoitotuotteita kesälle — valmistauduin kesään uusilla hankinnoilla

Hyvin usein kesällä iho tarvitsee hieman toisenlaisia tuotteita kuin talvella. Oma ihoni muuttuu rasvoittuvammaksi ja sitä kautta epäpuhtaammaksi. Lisäksi auringon UV-säteiltäkin täytyy suojautua myös ihan aurinkoihottumankin takia. Siispä oli aika hankkia tarpeellisia tuotteita kesää varten.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Hyvin usein kesällä iho tarvitsee hieman toisenlaisia tuotteita kuin talvella. Oma ihoni muuttuu rasvoittuvammaksi ja sitä kautta epäpuhtaammaksi. Lisäksi auringon UV-säteiltäkin täytyy suojautua myös ihan aurinkoihottumankin takia. Siispä oli aika hankkia tarpeellisia tuotteita kesää varten.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tilasin Skincityltä ihonhoitotuotteita täysin puhtaasti juuri alkanutta kesää ajatellen. Kasvojen puhdistustuotteeni alkoivat vedellä viimeisiään, kuten myös BHA-happoa sisältävä kasvovesi. Niinpä suuntasin tällä kertaa erityisesti korkealaatuisia ihonhoitotuotteita myyvään verkkokauppaan, *Skincityyn.

Ostin pääasiassa vanhoja tuttuja, hyväksi havaitsemiani ihonhoitotuotteita, mutta jotain melkein uuttakin mukaan tarttui.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid

Vanha tuttu jo vuosien takaa, Paula’s Choicen BHA-happo. Pakkaus on muuttunut vuosien saatossa monet kerrat. Eilisessä postauksessa esittelin tyttärelleni jo aikaisemmin tilattuja tuotteita epäpuhtaan ihon hoitoon, tämä on sitten äidin eli minun tuotteeni samaan tarkoitukseen.

Olen pitkään käyttänyt Cosrx BHA Blackhead Power Liquid -happokuorintaa, mutta nyt teki mieli pitkästä aikaa palata vanhan tutun tuotteen pariin. Paula’s Choicen nestemäinen BHA-happokuorinta on todella tehokas mustapäiden poistoon ja ihohuokosten syväpuhdistukseen.

Tämä Paula’s Choicen BHA-happo saattaa hieman kuivattaa ihoa, jos ei huolehdi riittävästä kosteutuksesta. Tämä on tavallinen ominaisuus salisyylihapolle, joka kuuluu BHA-happoihin. Cosrx on mielestäni enemmänkin kosteuttava, mutta siinä onkin käytetty BHA-happona betaiinisalisylaattia.

Koska nyt on kesä, se tietää myös rasvoittuvampaa ihoa minulle. Siksi ajattelin nyt pitkästä aikaa kokeilla vähän järeämpää asetta. Pakko vielä muistuttaa, että käyttäessään mitä tahansa happokuorintaa tai esimerkiksi A-vitamiinituotteita tulee muistaa aurinkosuoja. Erityisen tärkeää näin kesällä, sillä iho voi palaa herkemmin.

Paula’s Choicen BHA-happokuorinnan voit *tilata täältä.

Lue myös: Pyyhi mustapäät iholtasi — mahtava löytö mustapäiden poistoon!

Paula’s Choice Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser

Kesälle täytyi tietenkin hankkia kasvojen puhdistajia. Tykkään todella paljon Paula’s Choicen puhdistustuotteista niiden hellävaraisen, mutta tehokkaan puhdistustehon vuoksi. Tämä on minulle ennestään tuntematon, mutta olen aikaisemmin ostanut lukuisia kertoja tuotesarjan kaikille ihotyypeille suunnattua, kosteuttavaa *Resist Optimal Results Hydrating Cleanseriä.

Tällä kertaa päätin kokeilla tätä erityisesti normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle suunnattua kasvojen puhdistajaa.

Tuotteesta kerrotaan seuraavasti:

”Kevyesti vaahtoava puhdistusvoide sekaiholle, rasvoittuvalle ja aikuiselle iholle. Puhdistaa hellävaraisesti, mutta huolellisesti ja auttaa rasvoittuvaa ja ikääntymisen merkeistä kärsivää ihoa näyttämään nuorekkaammalta. Ainesosat poistavat epäpuhtaudet ja liiallisen talin hellävaraisesti vahingoittamatta ihon herkkää suojakerrosta. Keramidit ja hyaluronihappo pehmentävät ja kosteuttavat ihoa. pH 6,2–7.”

Tuotteen luvataan puhdistavan jopa vedenkestävän meikin. Sitä vähän kyseenalaistan, mutta täytyy tosiaan kokeilla ja testailla asiaa.

Tämän pumppupulloon pakatun Paula’s Choicen kasvojen puhdistajan voit *tilata täältä.

Lue myös: Näitä ostan aina vaan uudestaan

Paula’s Choice Calm Nourishing Cleanser

Tarvitsen kaksi kasvojen puhdistustuotetta, koska toinen menee suihkuun ja toinen jää kodinhoitohuoneeseen, missä puhdistan kasvoni. Vessamme olen vapauttanut täysin muuhun käyttöön.

Koska tilanne oli tosiaan se, että kasvojen puhdistustuotteet alkoivat olla lopussa, tilasin toisen Paula’s Choicen puhdistajan. Tämä tuote on minulle ennestään tuttu, mutta pakkaus ja nimikin ovat ehtineet päivittyä sitten viime kerran. Tämän kasvojen puhdistajan valitsin vuoden 2019 parhaimmaksi puhdistusgeeliksi. Lisäksi tuote on ollut parhaimpien puhdistajien joukossa talviaikana, mutta nyt laitan tuotteen testiin kesällä, luotan sen lempeään tehokkuuteen.

Täysikokoisen lisäksi tilasin matkakokoisen pullon samaa puhdistajaa, koska se nyt vaan on käytännöllistä näin kesän kynnyksellä. En vielä tiedä, tuleeko tässä niinkään matkailtua edes kotimaassa, mutta sen verran kuitenkin, että lähdemme miehen kanssa viettämään hääpäiväämme Hotell & Spa Resort Järvisydämeen.

Paula’s Choicen Calm Nourishing Cleanser on mieto ja hellävarainen, mutta erittäin tehokas puhdistamaan talia iholta. Myös kevyt meikki puhdistuu, mutta itse suosin aina kaksoispuhdistusta meikinpoistoon. Tällöin Calm Nourishing Cleanser on todella hyvä meikkijäämien ja talin puhdistukseen, jonka puhdistusöljy on ensin irrottanut.

Tätä suosittelen kaikille, jotka haluavat hellävaraisen, mutta tehokkaan puhdistusgeelin. Miellyttävä käyttää, ja tuote jättää mukavan tunteen kasvoille. Ei kirvele silmissä, eikä kiristä ihoa.

Calm Nourishing Cleanserin voit *tilata täältä.

Lue myös: 5 parasta talvi-ihon putsaria — lempeät kasvojen puhdistajat

Skincity Essentials Sun Protection SPF50 Stick

Sain viime kesänä testiini Skincityn oman brändin puikkotuotteita. Rakastuin tähän puikkomaiseen aurinkosuojaan! Siksi oli tilattava tälle kesälle uusi aurinkopuikko.

Tuote sopii käytettäväksi niin kasvoille kuin vartalolle. Itse käytin viime kesänä lähinnä vain vartalolle, erityisesti käsivarsille ja dekolteelle. Minulla on niin sanottu aurinkoallergia, eli saan auringon UVA-säteistä ihottumaa. Ihottumaa tulee erityisesti käsivarsille ja dekolteelle.

Viime vuonna kesäkuu oli erittäin kuuma ja aurinkoinen. Olimme silloin Savonlinnassa viettämässä hääpäiväämme. Olimme terasseilla, kävimme venekierroksella Saimaalla ja vietimme muutenkin paljon aikaa ulkona ihanan sään vuoksi.

Skincityn aurinkopuikko antaa todella hyvän ja kestävän suojan. En saanut minkäänlaista aurinkoihottumaa, vaikka suuri riski sille olisi ollut. Silloin tuli ihan konkreettisesti koettua, miten hyvän suojan tuote antaa.

Puikko on myös siitä kätevä, että siitä on helppo lisäillä suojaa pitkin päivää. Koska puikko on täysin kirkasta, voi lisäämisen tehdä tarvittaessa vaikka ilman käsin levittämistä pienille alueille. Suosittelen kuitenkin myös käsin levittämistä sen jälkeen, kun ensin levittää suoraan puikosta.

Ihan koko vartaloa en kuitenkaan tällä puikolla suojaisi, sillä silloin siitä muuttuu hankalakäyttöisempi ja puikko kuluisi nopeasti loppuun. Mutta käsivarret, dekoltee ja kaula ovat hyviä alueita, joille aurinkopuikkoa käyttää. Tuotteessa on hieman sitruksinen, makeahko tuoksu. Voi olla toisten makuun liian voimakas, mutta minua se ei häiritse.

Koostumus on kiinteä, joka notkistuu ihon lämmöstä. Vaikka tuote onkin öljypohjainen, se ei jätä ällöttävää rasvaisuutta, vaan on yllättävän huomaamaton — ainakin vartalon iholle käytettynä. En myöskään ole havainnut koko viime kesänä vaatteiden tahriintumista.

Sen verran raskas tuote kuitenkin on, että kasvoilleni valitsen jonkun toisen tuotteen. Ihoni on kesällä todella paljon rasvoittuvampi, niin meikin alla en oikein voi tätä käyttää öljypohjaisuutensa vuoksi. Toisille ihotyypeille saattaa sopia erittäin hyvin.

Lämmin suositus kaikille, jotka tarvitsevat käsilaukkuun mahtuvaa ja helposti käytettävää aurinkosuojaa.

Korkean aurinkosuojakertoimen puikon voit *tilata täältä.

SkinCeuticals Oil Shield UV Defence Sunscreen

Tilasin kasvoille oman aurinkosuojan. Tämä on tavallaan uusi testailu, mutta ei aivan täysin. Esittelin keväällä tältä merkiltä kosteuttavan aurinkosuojavoiteen. Jo silloin sanoin, että voisinkin kesälle hankkia myös rasvoittuvalle iholle suunnatun suojavoiteen. Niin sitten tein, ja tilasin tämän SkinCeuticalsin korkean aurinkosuojakertoimen kasvovoiteen, joka on erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle tarkoitettu.

Aurinkosuojavoide pohjautuu fysikaaliseen ja kemialliseen suojaan. Se suojaa niin UVA- kuin UVB-säteiltä. Aurinkosuojakerroin on korkea, 50.

Valkea voide levittyy iholle mukavasti ja jättää kivan mattaisen pinnan. Luultavasti esittelen tämän aurinkosuojavoiteen myöhemmin, kun saan ensin testailtua sitä riittävästi.

Jos kiinnostuit tästä mattapinnan jättävästä kasvojen aurinkosuojavoiteesta, niin sen voit *tilata täältä.

Lue myös: Uusi suosikkini: kosteuttava ja hikoilua kestävä UV-suoja kasvoille (postaus saman merkin kosteuttavasta suojavoiteesta)

Skincity Glowing Star Instant Moisture Bio-Cellulose Face Mask

Skincityllä oli jokin kampanja, jossa tilaamalla tietyllä summalla, sai heidän kangasnaamion (meinasin kirjoittaa kangasmaskin! 😅) kaupan päälle.

Tätä ei enää ole, mutta tarkistessani asiaa, huomasin, että nyt siellä olisi superihana kaupanpäällinen! Jos vain ymmärsin oikein. Sen saa, jos ostokset ovat yli 120 euroa. Nämä minun ostokseni olisivat olleet. Tuon kangasnaamion sai muistaakseni yli 50 euron ostoksista.

Nooh, kiva kaupanpäällinen tuo kosteuttava kangasnaamiokin on, koska tykkään hemmotella itseäni niillä aina silloin tällöin.

Lue myös: 5 parasta kangasnaamiota — parhaat sheet maskit kasvoille

Kesä, olen valmis! Nyt on aurinkosuojaa ja ihonpuhdistustuotteita rasvoittuvuutta vastaan. Kesälomaa joudun vielä kuukauden päivät odottelemaan, mutta meidän lapsien lomakammassa ei ole enää montaa piikkiä jäljellä.

Oletko itse tehnyt hiljattain hankintoja kesää varten? Kerro kommenteissa, mitä olet hankkinut.

 

Lue myös:

5 parasta meikkivoidetta korkealla aurinkosuojakertoimella

Panosta tai pihistä: meikin päälle käytettävät aurinkosuojasuihkeet

Aikuisen ihon aurinkosuojakertoimellinen meikinpohjustaja

X