Glitz & Glam

Kaksinkertainen Suomen mestari

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Eräs minulle rakas ihminen on tämän päivän postaukseni aiheena. Nuori nainen, joka on kuin feenikslintu. Tulessa poltettu, ikäisekseen kohtuutonta surua kokenut, mutta tuhkasta aina vain noussut. Nyt hän on kaksinkertainen Suomen mestari. Hän on taistelija, hän on voittaja… hän on selviytyjä.

Vanhemmat lukijat saattavat muistaa tämän neitokaisen. Julkaisin loppukesästä 2014 meikkikuvia läheisestäni. Hän on Anni Viantie. Anni vietti viimeistä päivää Suomessa, sillä hän oli lähdössä Tukholmaan töihin. Tein hänelle silloin kesäisen menomeikin viimeistä kavereiden treffailuiltaa varten. Paljon on tapahtunut tuossa välissä. Anni viihtyi pari vuotta Tukholmassa, kunnes iski koti-ikävä ja hän palasi takaisin kotiin.

Esikoiseni viikon vanhana ensimmäistä kertaa enonsa sylissä.

Anni on edesmenneen pikkuveljeni avopuoliso. Nuori rakkaus, yhteinen tulevaisuus, vasta ostettu talo lapsiystävälliseltä alueelta jne. Kaikki mallillaan ja sydämet toivoa täynnä. Sitten kohtalo puuttui peliin ja rikkoi tuon toivon. Kaikki otimme siipeemme ja suremme menetystä omaan viimeiseen päivään asti, mutta me kaikki selvisimme.

Meikkikoulun näyttötyö: häämeikki | Vuosi: 2011 | Teema: sureva morsian | Kuva: Sofia Virtanen

Kun pahin ja lamauttavin suru oli käyty läpi, minä lähdin opiskelemaan meikkaaja-maskeeraajaksi sekä aloitin tämän blogini kirjoittelun.

Anni viimeisteli omat opintonsa ammattikorkeakoulussa, kävi töissä ja hoiti yksin omakotitaloa. Vähän ajan päästä hän löysi nyrkkeilyn. Anni on painanut itselleen mielekkään tekemisen parissa, kuten minä omani. Tehnyt sitä suurella sydämellä.

Viime sunnuntaina tämä supernainen voitti toisen kerran naisten nyrkkeilyn 64-kiloisten sarjan Suomen mestaruuden! Onnea Anni! Olen niin käsittämättömän ylpeä sinusta! Olet niin kultaa.

Näitä peräkkäisiä kultamitaleja edelsi pronssia 2014 ja hopeaa 2015. Ehkä se Olympiapaikkakin sieltä vielä aukeaa. Olen niin varma, että jos Annin nälkä riittää, niin pääsen vielä katsomaan Annin ottelua telkkarista.

Ihailen Annia suuresti. Sen vuoksi tämän postauksen halusin kirjoittaa – motivaatioksi itselleni ja muillekin. Elämä on toisinaan raskasta ja se välillä ottaa jotain kallisarvoista, mutta siitä voi selvitä. Omia unelmia pitää tavoitella, sillä se mitä tekee koko sydämellään, se myös usein palkitsee jossain vaiheessa.

Kerran Anni oli meillä kylässä ja juttelimme kuulumisiamme. Muistelimme vanhoja ja pohdimme missä kaikkialla olemme nyt. Kuinka olemme päätyneet tekemään itsellemme tärkeitä asioita ja saaneet jopa menestystä. Naureskelin Annille, että sinä se vaan treenailet Eva Wahlströmin kanssa ja asustat Tukholmassa (siihen aikaan hän vielä asui Tukholmassa ja ihan oikeasti treenaili Evan kanssa). Enpä nyt muista mitä jännää omassa elämässä juuri sillä hetkellä tapahtui, mutta sain vastaavan kuittauksen takaisin. Totesimme yhdessä, että emme varmasti olisi osanneet kuvitella mitään tällaista silloin kesällä ja syksyllä 2010, kun veljeni oli kuollut. Emme varmasti olisi uskoneet, että meistä on vielä johonkin – niin rikki silloin olimme. Suomen mestari ja… mikähän minä olisin? Ei minulla ole hienoja titteleitä, mutta pärjännyt tyyppi kuitenkin.

Meidän paikallinen lehti, eli Kouvolan Sanomat on kirjoitellut paljonkin Annista. Moni varmaan olettaisi, että Anni on nyrkkeillyt mitalit kouvolalaiselle nyrkkeilyseuralle. Tällä hetkellä Anni Viantie edustaa Rovaniemen Reipasta.

Mukavaa torstaita! Glitz & Glam jää taas parin päivän tauolle ja palaa jälleen sunnuntaina, eli vappuaattona. Sunnuntai on totutusti 5 parasta -postauksen päivä. Lupaan vappuaatolle vähän erilaisen 5 parasta -aiheen. 😉

Mitä teette vappuna? Meillä on niinkin ihanasti, että miehellä vapaat vappuna. Koko perhe koossa. Grillikauden avajaisia vähän pohdimme, mutta saa nähdä innostuuko mies grillaamaan ulkona pilkkihaalarit päällä?

 

X