Hiukset

Absolut Repair Lipidium – vaurioituneiden hiusten elvytykseen

2.8.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postaus sisältää L’Oréalilta saatuja tuotteita.

Tämä kesä on ollut hiuksia säästävämpi kesä. Melko vähän on aurinko paistanut ja sen vuoksi moni on varmasti huomannut hiusten olevan vähemmän vaurioituneet, kuin erittäin aurinkoisina kesinä. Auringon paistaessa hiuksissa tapahtuu happivaurioita, joka siis vastaa samaa kuin hiuksia olisi käsitelty hapetteellisella värjäys- tai vaalennustuotteella. Tietenkin happivauriot ovat paljon pienemmät, kuin kemiallisessa käsittelyssä, mutta luontaista happivauriota tapahtuu kaiken aikaa – kesällä voimakkaammin. Olen muuten aihetta hieman sivuuttanutkin postauksessa, jossa pohdittiin hiusten UV-suojan järkevyyttä. Kannattaa myös lukea kommenttiosuus, sillä siellä käyn mielenkiintoista keskustelua tietävän kanssa happiatomitasolla asti. 🙂

Vaikka tämä kesä ei olekaan ollut erityisesti hiuksia vaurioittava, on meillä naisilla ja miehillä monia muitakin tapoja vaurioittaa hiuksiamme. Katkeilevatko hiukset, ovatko ne karheat, heikot ja kuivat? Totuushan on se ettei hiusta voida korjata rakennepaikkaavilla tuotteilla, vaikka niitä sillä tavoin markkinoidaankin. Kuolleesta solukosta oleva materiaali, eli hius, ei pysty korjaantumaan. Ainut keino millä ne kuivat ja rakenteensa menettäneet hiukset saa pois, ovat sakset. Mutta jos tuntuu ettei haluaisi kaikkea hiuksistaan saksia, niin on olemassa hiustuotteita, joilla saada lisäaikaa ja pientä ”tekohengitystä” todella vaurioituneille hiuksille.

L’Oréalin ammattilaishiuskosmetiikka on hieman uudistunut. On tullut uusia tuotteita ja pakkauksia on uudistettu. Kuvassa näkyvä pienempi pullo on Absolut Repair Lipidium -sarjan vanhempaa designia, kun taas kaksi muuta pakkausta ovat uudempaa.

L’Oréal Serie Expert Absolut Repair Lipidium on vaurioituneille hiuksille loistava sarja. ”Repair” viittaa hiustuotteissa rakennepaikkaavuuteen. Joissakin rakennepaikkaavissa hiustuotteissa on todella voimakas se ”rakennepaikkaavuus” ja joissakin vähäisempi tai toisenlainen. Usein kyseessä on keratiini, joka kertyy hiuksen pintaan ja sillä tavoin hiuksen pinta sileytyy ja hius tuntuu vahvemmalta. Tällaisia rakennepaikkaavia ei suositella joka pesun yhteyteen, koska hius saattaa kovettua liikaa ja sen seurauksena katkeilla.

Minulle rakennepaikkaavat eivät ole oikein toimineet sen jälkeen, kun hiukseni ovat menneet heikkoon kuntoon. Ne katkeilevat entistä enemmän rakennepaikkaavien vuoksi. L’Oréalin Absolut Repair Lipidium toimii jotenkin toisin ja sen vuoksi se on äärimmäisen hyvä minun hiuksilleni. Olen usein huomioinut, että monet keratiiniset rakennepaikkaavat eivät selvitä hiuksiani. Sitä tarvitsen hyväkuntoisissakin hiuksissa, sillä hiuslaatuni on aina ollut takkuuntuva. Mitä enemmän hiusta joutuu aukiharjaamaan, sitä enemmän se hiusta rasittaa. Siksi suosin todella selvittäviä hiustuotteita.

Tutkin vähän tämän L’Oréalin Absolut Repair Lipidium -tuotteiden tehoaineita. Löysin tiedon, että näissä on käytetty maitohappoa, phytokeratiinia, keramidia ja lipidejä. Ainesosia siis, jotka ovat hiusten kannalta hyviä. Toki tarkistamattakin tiedän näissä olevan myös silikoneja, jotka auttavat hiuksien selvittämisessä ja lisäävät sileyden tunnetta.

Absolut Repair Lipidium Shampoo

Tämä shampoo on vanhaa pakkausdesignia. En tiedä onko koostumus suuresti muuttunut, mutta pakkaus on hieman.

Shampoolla on runsas ja täyteläinen koostumus. Shampoo vaahtoaa hiuksissa hyvin ja tuntuu muutenkin hyvin miellyttävälle kuivan karheissa ja vaurioituneissa hiuksissa. Pesutehoa on, sillä kuivashampoo puhdistuu, mutta hius ei jää aivan solmuun ja narskuvan tuntuiseksi. Loistava tällaisille vaalennuksesta hiuksensa heikkoon kuntoon saanneille.

Tämä saamani 100 ml:n matkakokoinen pullo on jo kulutettu loppuun, joten en saa sisällöstä teille näytekuvaa. Pahoitteluni siitä. Sain tämän aikaisemmin, enkä käyttäessäni arvannut, että haluan esitellä tämän sarjan teillekin.

Absolut Repair Lipidium Conditioner

Uusi pakkausdesign näyttää tältä. Ennen tällä hoitoaineella on ollut se L’Oréalin tuttu tuubimainen muoto, jossa pakkauksen yläosa on kaareva. Värjättyjen hiusten sarjasta hoitoaine on minulle tuttu jo useiden vuosien takaa. Ostin aina Vitamino Color -sarjan hoitoainetta.

Koostumus on ohuen voidemainen tässä Absolut Repair Lipidiumissa. Hiuksiin levittäessä se tuntuu aika ”lirulle”. Tulee levitysvaiheessa sellainen tunne, että selvittääköhän tämä hiuksia ollenkaan? Muutaman minuutin vaikutusajan jälkeen huuhdellessa huomaa hoitoaineen selvittävyyden. Hius on sileämpi, pehmeämpi ja ei ollenkaan enää niin kuiva ja karhea.

Absolut Repair Lipidium Masque

Sarjasta löytyy myös hiusnaamio tehokkaampaan hoitoon. Usein hiusnaamioita suositellaan 1-2 kertaa viikossa käytettäväksi. Itse olen käyttänyt tätä joka pesussa, sillä tässä mitä huonokuntoisempi hius, sitä parempi sen kestävyyden kannalta on, mitä tehokkaammin sitä hoitaa. Tietenkään tämä ei ole absoluuttinen totuus, sillä hiusnaamioita on erilaisia. Olen käyttänyt ensin tätä hiusnaamiota ja sen huuhtelun jälkeen levittänyt hetkeksi joko saman sarjan hoitoaineen, eli Absolut Repair Lipidium Conditionerin tai Matrixin Total Results Moisture Me Rich Conditioner -hoitoaineen. Ostin ko. hoitoainetta vähän isomman pullon, niin riittää. Nuo kaksi hoitoainetta toimivat mahtavasti tämän hiusnaamion jälkeen käytettäväksi.

Hiusnaamio on todella paksua ja väriltään keltaista. Paksusta, lähes voimaisesta koostumuksestaan huolimatta, hiusnaamio levittyy kosteisiin hiuksiin suhteellisen helposti. Tuote tuntuu riittoisalta sen paksun koostumuksensa vuoksi, mutta silloin tällöin käytettynä kannattaa annostella kunnolla ja antaa vaikuttaa vähintään 5 minuuttia. Minun jokaisessa pesussa käytöllä olen tyytynyt pienempään annosteluun. Hiusnaamioiden jälkeen tavallinen hoitoaine voi olla tarpeen. Riippuu aina hiusten kunnosta ja hiuslaadusta. En välttämättä tarvitsisi, mutta olen jo muutenkin pitkään harjoittanut kahden hoitoaineen taktiikkaa. Joko kahta erilaista hoitoainetta vuorotellen, tai hiusnaamio ja sen jälkeen hoitoaine. Hiusnaamio yksinäänkin selvittää hiuksia ja antaa kosteutta. Ihan huippu hiusnaamio todella vaurioituneille hiuksille!

Se mitä olen huomioinut, niin aika monessa L’Oréalin brändissä on vahvemmat tuoksut. Nämä Absolut Repair Lipidiumit tuoksuvat selkeästi kampaamosarjan tuotteille. Tuoksu on parfyyminen, mutta ei kuitenkaan lähellekään niin voimakas, kuin esimerkiksi Moroccanoilin tuotteissa. Itse pidän näiden tuoksusta, eikä tuoksu tunnu jäävän voimakkaasti hiuksiin. Toki tuoksuttomuuteen tai lähes tuoksuttomuuteen tottuneille näissä saattaa olla vähän liian tuhti tuoksu. Tuoksuvia tuotteita käyttävät eivät välttämättä edes tiedosta tuoksua.

L’Oréal Professionnel on siitä kiva hiusbrändi, että sitä myydään hyvin laajasti. Ei tietenkään joka kampaamossa, mutta hyvin useista kampaamoista ja kampaamoalan tuotteita myyvistä liikkeistä ja verkkokaupoista löytyy. Lisäksi Sokos– ja Stockmann-tavaratalot verkkokauppoineen myyvät merkin tuotteita. Molempien tavaratalojen kampanjaviikoilla on lähes tulkoon aina L’Oréal Professionnel kivoissa kampanjahinnoissa.

Hintatasoltaan L’Oréal Professionnel Serie Expertin tuotteet ovat aika kohtuullisia. Peruskokoinen (250 ml) shampoopullo maksaa noin 16,90 € ja suurikokoiset (500 ml) 24,50 €. Huomasin, että Stockmann myy todella edullisesti joitakin merkin tuotteita. Ehkä vanhan pakkausdesignin vuoksi. Verkkokaupasta on lähes kaikki 2-4 euron tuotteet loppuneet, mutta tavarataloissa (vaihtelevasti toki) näyttäisi ainakin heidän järjestelmän mukaan vielä olevan saatavilla. Että jos huipputuotteita mielii todella edullisesti, niin kannattaa käydä kurkkaamassa.

Olen tässä taas tekohengitellyt latvojani. Tässä kuussa olisi pakko mennä kampaajalleni. On pakko sanoa, että leikkaa Heli huonot pois. Just kun olen saanut kasvateltua, niin taas on pakko pätkäistä. Argh!

Postauksen tuotteet saatuja lehdistönäytteitä.

Lue myös

Suosittelemme