Glitz & Glam

Äitini uusi tukka

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Lupasin teille, että nappaan kuvat äitini uudesta tukasta, kun hän kävi asiakkaanani töissä. Sanoin, että kuvia ei näy, jos unohdin kameran kotiin tai jos pilasin äitini tukan… onneksi kumpikaan ei tapahtunut ja nyt minun pitää jo kiireen vilkkaan postata kuvat. Ettette mieti, että pilasikohan Minna äitinsä hiukset ja ovatkohan he edelleen puheväleissä? 😀 Vitsi, vitsi! Hiukset ovat edelleen päässä ja ne eivät ole vihreät, joten en pilannut mitään. ;D

Pari kuvaa lähtökohdasta. Äitini hiusten väri on aika kulahtanut ja tyvi muutaman sentin. Leikkauksen malli on kasvanut ulos, sillä edellisen kerran hiuksia oli leikattu toukokuussa. Äidilläni on ollut pitkään sellainen rokkitukka, eli kasvava kerrostus, joka on siis päältä lyhyempi ja alta/takaa pidempi.

Suunnittelin etukäteen ehdotuksia äidilleni ja eräs ilta me juttelimme aiheesta. Äitini halusi hiuksiinsa räväkkää väriä ja malliin hän tahtoi kokeilla muutosta. Nythän on muodikasta sileälinjaiset leikkaukset. Ei välttämättä suosita voimakkaasti ”rikottuja” leikkauksia. Ehdotin äidilleni, että kokeilee A-linjaista ja kasvattaa nyt päällishiuksia latvojen kanssa samalle tasolle.

Tälläinen äitini hiukset nyt sitten ovat…

Äidilläni on ollut räikeitä raitoja, palkkeja ja sirppejä. Nyt kokeilin äidilleni leikkausta tukevaa sirpin mallista harsoraitaa sähäkällä värillä. Hiuksiin tulee joku selkeä juju.

Raita on siis tehty kahdesta ohuesta kerroksesta, joka alkaa otsahiuksista ja päättyy korvan taakse. Värinä käytin SIMin raitaväriä, joka siis vaalentaa ja värjää samaa aikaan. Eli minun ei tarvinnut ensin vaalentaa ja värjätä sitten sen päälle, sillä värimassa ensin poistaa vanhaa väriä ja sen jälkeen suoraväripigmentit värjäävät hiuksen. Kätevää sanoisin! Kokeilin ensimmäistä kertaa SIMin raitaväriä, mutta Wellan Magmaa olin kokeillut kerran aikaisemmin, joka on samalla tyylillä toimivaa. Nyt olen tehnyt eräälle toisellekin asiakkaalle SIMin raitavärillä raitaa ja olen tykännyt. 🙂

Tyven värjäsin kylmäsävyisellä tummanruskealla, jonka tummuusaste oli 5. Tiesin, että lopputulos äitini voimakkaasti lämpöistä punervaa hehkuvana ei olisi todella kylmä. Jos olisin tahtonut lopputuloksesta todella kylmän sävyisen, niin minun olisi pitänyt sekoittaa sävyyn reilusti tuhkaa, eli A:ta. Valitsin helmiäisen, eli P, joka ei ole niin voimakkaasti kylmä. Eli tyvi Goldwellin Topchic 3% hapete ja 5BP, johon sekoitin hieman 5N -sävyä antamaan peittävyyttä. Pituuksiin käytin kevytsävyä, eli Goldwellin Colorance (1,5% hapete) ja samat sävyt, eli 5BP ja hieman 5N -sävyä sekaan.

Leikkaus on A-linjainen, eli takaa lyhyempi, kuin sivuilta. Näin muutos ei näytä niin hurjalta, kun sivuilla pituus on säilynyt, mutta takaa malli on lyhyempi. A-linjainen malli toimii monissa eri pituuksissa ja on oikeastaan aika ajaton.

Tälläinen on äitini uusi tukka. Kuvat on aika vauhdilla napattuja, sillä ennen äitiäni minulla oli asiakas ja äitini jälkeen minulle tuli asiakas. Tämän kuukauden aikana on tälle opiskelija tyttöselle tullut joka päivä 1-3 asiakasta. Ihanaa, kun minulle uskaltaudutaan tulemaan asiakkaaksi ja on minulle tultu jo uudestaankin. Pari asiakasta on käynyt minulla jo kaksi kertaa. 🙂 Tekemällä oppii kaikista parhaiten. Päivät menee sutjakkaasti ja niissä on enemmän mielenkiintoa, kuin harjoituspäissä.

Olen tosiaan nyt opiskellut 3,5 kuukautta parturi-kampaajaksi. 🙂 Ihan hyvin olen kehittynyt näinkin lyhyessä ajassa. Aivan hirvittävän paljon on vielä opittavaa ihan tietoudessa ja kättentaidoissa. 😉 Toivon ja odotan kovasti sitä, että kehityn lisää. Kohta minä tosin jään tauolle, sillä minulla on enää ensiviikko asiakaspalvelua, sitten seuraava viikko menee töissä meikkauspuuhissa tulevan kampanjaviikon vuoksi ja sitä seuraavalla viikolla olen koulutuksessa Helsingissä ma-ke ja torstaista jään sitten äippälomalle. Huh, kylläpä meni loppukesä ja tämä syksy nopeaa!

No mutta… Glitz & Glamiin tulee paljon uusia juttuja, kun saan hoidettua tästä viimeiset viikot pois alta. Grimas -postaukset jatkuvat, Chicks’n’Cars -mallien meikki-/korukuvia julkaisen ja järjestänpä teille arvontaakin. 😉 Niin ja plus vielä hirvittävästi tuote-esittelyjä/arvosteluja postailen. Kun vaan ehtisi niihin tutustua, kun kyllä nekin vaativat oman aikansa ja paneutumisensa.

 Toivotelkaa minulle tsemiä viimeisiin viikkoihin, sillä sitä minä kyllä vielä tarvin. Olen jo aikas ”kookkaassa” kuosissa masuni kanssa ja se tietysti hidastaa ja hankaloittaa hieman työntekoani. ;D

X