Glitz & Glam

Banaanisia herkkuja kuiville hiuksille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Shampoo ja hoitoaine saatu L’Oréalilta

On olemassa kaksi asiaa, joissa rakastan inhoamaani banaania: banaaniletut ja Garnierin Banana Hair Food -hiustuotteet. Missään muussa muodossa en voi sietää banaania.

Rakastuin vuosi sitten Garnierin banaanihiusnaamioon. Löydät vanhan postaukseni täältä.

Banana Hair Food Hair Mask on noussut suureen suosioon hetkessä. Voisi sanoa, että suorastaan kulttimaineeseen.

Suosio oli niin korkealla, että Suomesta tätä Garnierin mahtavaa hiusnaamiota ei edes löytynyt. Juuri silloin Curly Girl -metodi oli suorastaan räjähtänyt, joten kaikki ko. metodiin soveltuvat hiustuotteet myytiin loppuun Suomessa.

Mummoni oli myös kiinnostunut kokeilemaan Garnierin Banana Hair Foodia, mutta mistään kaupasta sitä ei hän tai kukaan meistä läheisistä löytänyt. Joten, tilasin sitten Lookfantasticilta tätä suosittua hiusnaamiota – mummolle kolme purkkia ja itselleni kaksi.

Huomasin tuolloin, että Garnierillakin on muissa maissa eri brändejä. Suomen markkinoilla Banana Hair Foodit kuuluvat Fructis -brändin alle ja esimerkiksi Briteissä Ultimate Blends -brändin alle.

Nyt tuotevalikoimaa on laajennettu. Nyt saa myös Banana Hair Foodin shampoota ja hoitoainetta.

Garnierin Hair Food -sarjaan kuuluu muitakin kuin banaanituotteita kuiville hiuksille. On myös macadamia, papaya ja aloe vera.

Näitä kaikkia Hair Food -sarjan tuotteita yhdistää niiden silikonittomat ja vegaaniset koostumukset sekä kierrätettävät pakkaukset.

Lisäksi kaikissa tuotteissa on käytetty 98 % luontaista alkuperää olevia ainesosia.

Kaikissa kokeilemissani Garnierin Food Hair -tuotteissa on ihanat tuoksut, mutta tämän Banana Hair Foodin tuotteissa on erityisen koukuttava tuoksu. Muistutan, että olen inhonnut banaania ja sen hajua lapsesta asti. Syön banaania vain banaaniletuissa ja joissakin oikein mehevissä suklaakakuissa, jos banaania on käytetty kakkutaikinassa – mutta silloinkaan se ei saa maistua selkeästi.

Se, että olen koukuttunut Garnierin Banana Hair Foodin hiustuotteiden ihanan makeaan ja karkkimaiseen banaanintuoksuun, on kyllä melkoinen yllätys minulle. Mutta totta se on. Aina kun olen käyttänyt banaanihiusnaamiota tai nyt näitä shampoota ja hoitoainetta, nuuhkin hyvältä tuoksuvia hiuksiani.

Shampoo on mukavasti vaahtoava ja hiuksia puhdistava. Koostumukseltaan kirkas geelimäinen, joka on helppo ja vaivaton levittää ja vaahdottaa hiuksiin. Huuhtelun jälkeen hiukset ovat mukavan tuntuiset.

Minun luonnontaipuisa ja vaalennettu hius ei mene pahasti takkuiseksi Banana Hair Food shampoolla. Suosittelen suurella lämmöllä takkuhiuksisten shampooksi, jotka tarvitsevat tehokasta pesua hiuksilleen, mutta vähemmän kuivattavan ja hiuksia takkuiseksi saavan shampoon. Shampoo ei kuitenkaan sovellu Curly Girl -metodiin, koska siinä vältellään sulfaatteja.

Hoitoaine on koostumukseltaan paksua, joka ei meinaa tulla pullosta ihan helposti ulos. Hiukset suorastaan syövät hoitoaineen. Huuhtelun jälkeen hiukset ovat melko helposti selvitettävät.

Hiuksista tulee pehmeät ja hyvinvoivalta tuntuvat, mutta ei ollenkaan raskaat. Todella hyvä shampoo ja hoitoaine kuiville hiuksille.

Banana Hair Food shampoo soveltuu päivittäiseen käyttöön. Niin myös hoitoaine tai oikein kuiville hiuksille voi päivittäinkin käyttää hiusnaamiota.

Mitä eroa sitten hoitoaineella ja hiusnaamiolla on? Koostumuksissa huomaa hieman eroa, koska hoitoaineessa on samettisempi koostumus, kun taas hiusnaamio on vähän puuromaisempi. Hiusnaamion ainesosaluettelo on paljon pidempi kuin hoitoaineen. Hiusnaamiossa on enemmän hoitavia ainesosia.

Jos haluaa oikein tehohoitaa, niin kannattaa välillä käyttää shampoopesun jälkeen hiusnaamiota ja vielä lopuksi hoitoainetta, niin tulee oikein hellittyä hiuksia. Banana Hair Food Hair Mask on nimeltäänkin Multi-Use Mask, eli sitä voi käyttää myös hiuksiin jätettävänä hoitoaineena.

Garnierin Hair Food -sarja on luultavasti saanut nimensä niiden ominaisuudesta, jossa tuntuu, että hiukset suorastaan ”syövät” hoitoaineet ja hiusnaamiot. Tämä on aika jännä ominaisuus, mikä näissä on. Olen tottunut, että hoitoaineet ja naamiot jäävät tuntumaan hiuksen pinnalla vaikutusajalla, mutta Garnierin Hair Foodit ihan kuin imeytyisivät hiuksiin. Poishuuhtelun jälkeen vasta tuntee, miten hiuksen tekstuuri tuntuu paremmalta.

Garnier Hair Food -hiustuotteet löytyvät markettien ja tavaratalojen hyllyiltä sekä verkkokaupoista, kuten *Lyko, *Hajuvesi.fi, *Lookfantastic jne.

Oletko kokeillut mitään Garnierin Hair Food -hiustuotteita?

Lue myös

X