Glitz & Glam

Batisten kuivashampoot vertailussa

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Batisten kuivashampoot ovat vihdoin tulleet myyntiin ainakin Sokoksille ja marketteihin. Aikaisemmin Batistea myi vain Kicks täällä Suomessa ja tietysti jotkut verkkokaupat. Muista paikoista en ainakaan tiennyt. Hihkuin ilosta, kun näin alkukeväällä muutaman version Batisten kuivashampoita Sokoksen hyllyssä, sillä täällä Kouvolassa ei ole Kicksiä. Vielä enemmän innostuin, kun meidän Prismaankin nämä vihdoin tulivat! Ovat nyt helppoja ostaa tai kirjoittaa miehelle kauppalappuun: maitoa, leipää, juusto, Batiste XXL -kuivashampoo (sellainen fuksiainen/hopeinen pullo), vessapaperia, vaippoja jne.

Ajattelin kirjoittaa hieman vertailevaa postausta näiden Batisten kuivashampoiden välillä, sillä vaihtoehtoja löytyy. Toki ei joka kaupasta ja liikkeestä löydy kaikkia vaihtoehtoja.

Voin erehtyäkin, mutta ilmeisesti Suomessa yleisesti (vielä hetki sitten) on myynnissä nämä vaihtoehdot. Maailmalta löytyy lisää valikoimaa Batisten kuivashampoisiin. Vaihtoehtoja löytyy niin mielettömästi! Suomessa joistakin verkkokaupoista on saanut muitakin vaihtoehtoja, kuin nämä kauppoihin tänä vuonna tulleet. Maailmalta vaihtoehtoja löysin mm. Tropical, Wild, Monochrome, Floral, Oriental, Floral Essences, Vibrant & Red (sävyllinen), Pixie Lott, Black Lace, Strength & Shine, Care & Vitality, Nourish & Enrich ja jopa Smoothing Conditioning Mist -kuivahoitoaine. Lisäksi on erilaisia Limited Edition -malleja. Huh, olisi siinä ollut testailemista, jos nuokin kaikki kokeilisi. En sitten tiedä rantautuuko Suomeen muitakin Batisten kuivashampoita, mutta aluksi on lähdetty kuvassa näkyvällä kokoonpanolla liikkeelle. Kyllähän valikoimaa riittää tässäkin.

Batiste Dry Shampoo Original

Nimensä mukaisesti se alkuperäinen. Hyvin retro ulkonäkö pullolla. Tuoksu on melko mieto ja raikas. Raikastaa mukavasti hiuksia ja poistaa tehokkaasti rasvaisuuden hiuksista. Antaa keskivahvan pidon tyveen ja maltillisesti volyymia.

Batiste Dry Shampoo XXL Volume

Poistaa tehokkaasti rasvaisuuden ja antaa vahvan pidon tyvelle. Todella paljon rakennetta ja volyymia antava kuivashampoo. Näistä Batisten kuivashampoo vaihtoehdoista se vahvimman pidon ja suurimman volyymin antaja.

Batiste Dry Shampoo Fresh

Näistä vaihtoehdoista raikkain tuoksu ja raikkaimman tunteen antava. Fresh ei ole kaikista vahvin pidoltaan, eikä volyymia antava. Oikeastaan minusta Fresh on kaikista vähiten volyymia ja pitoa antava, mutta kaikista raikastavin. Sopii parhaiten puhtauden tunnetta hakevalle, kuin volyymia ja tyven kohotusta hakevalle.

Batiste Dry Shampoo Blush

Minusta Blush on hyvin samanlaisen tunteen hiuksiin jättävä, kuin ihan Original. Erona vain se, että Blush tuoksuu naiselliselle ja hieman parfyymiselle. Kukkaismainen tuoksu, joka on aika kiva. Ei tuoksu minun nenääni voimakkaasti, mutta muistutan, että työskentelen kesälauantaisin kampaamossa. Siellä ei herkkänenäiset ja astmaatikot selviäisi päivästä.

Batiste Dry Shampoo Cherry

Ominaisuuksiltaan Cherry ei minusta eroa Originalista tai Blushista, mutta Cherry tuoksuu veikeälle. Kirsikkainen, mutta ei kuitenkaan liian esanssinen tuoksu. Erityisen hauskaa Cherryssä on pin up -tyylinen pullo.

Batistella on myös sävyllisiä kuivashampoita, joilla voi näppärästi häivyttää tyvikasvua. Niitä on myös mukava käyttää siinä mielessä, että tummahiuksisten ei tarvitse tehdä niin huolellista työstämistä, jotta tyvi ei jäisi harmaaksi. Uh, muistan miten mustahiuksisena oli ärsyttävää saada se valkoisuus piiloon. Ja jos oli kiire aamulla, niin kiva huomata kotiin tullessa, että kappas! Olenpa sitten mennyt tuolla valkoinen raita etuhiuksissa tai tyvi harmaana.

Minusta loppujen lopuksi nämä sävylliset eivät eronneet kovinkaan paljon Originalista ja muista sen kanssa samanlaisista kuivashampoista. Olisiko näissä ehkä hieman enemmän pitoa? Sen olisin jotenkin huomannut, kun oikein ajatuksella olen tehnyt vertailua.


Light & Blonde

Vaaleille hiuksille. Minusta Light & Blonde on hieman lämminsävyinen. Tämä on periaatteessa vain hyvä asia, sillä ihan peruskuivashampoo, joka on ilman sävyä, antaa hieman viileän sävyn harmautensa vuoksi. Siksi ihan kiva, että lämpimälle blondille löytyy sävyllinen kuivashampoo. Joudun myöntämään, että tämä Light & Blonde on ollut aika vähällä testailulla, koska hiukseni ovat kupariset ja tummemmat. Parina kotipäivänä olen kokeillut itselleni ja sävyn olen testaillut vaaleahiuksiselle tyttärelleni, kun olen tehnyt hänelle juhlakampausta. Tyttäreni hiusten sävy on aika tuhkainen, joten huomasin sen vuoksi Light & Blonden olevan lämpimämpi.

Medium & Brunette

Nimestäkin voi päätellä, että keskiruskeille hiuksille. Minusta toimii oikein hyvin myös kuparisille hiuksille, kuten minulla. Medium & Brunette on hieman lämminsävyinen.

Dark & Deep Brown

Tummanruskeille ja mustillekin hiuksille sopiva kuivashampoo. Yllättävän tumma sävy. Käytin tätä silloin, kun hiukseni olivat tummemmat. Kuvissa näkyvä pullo on tyhjä, mutta säästin sen jo aikoinaan tällaista postausta ajatellen. Voin kertoa, että näin tumma kuivashampoo kyllä sotkee päänahan. En koskaan huomannut tyynyillä tai vaatteilla sotkua, mutta jos päätä raapi tai hieroi, niin jää kyllä likaa sormiin. On siis hyvin pigmenttistä kuivashampoota.

Batisten kuivashampoissa ei ole kuulaa, joten näitä kannattaa ravistaa hyvin huolellisesti ennen käyttöä. Muuten kuivashampoo suihkuaa heikosti ja epätasaisesti. Batistet eivät pöllyä minusta kovin herkästi hiuksista, eli niissä on mukana riittävästi kiinnitysaineita. Hiukset eivät jää aivan ritisevän ja jauhoisen tuntuisiksi, mutta silti selkeästi tekstuuri tuntuu niissä.

Hintaa Batisten kuivashampoilla on (jälleenmyyjästä riippuen) 6-9 euroa. Isossa pullossa on 200 ml tuotetta. Joitakin vaihtoehtoja löytyy matkakokoisina, kuten ainakin Original ja XXL Volume.

Minun suosikkini Batistelta ovat XXL Volume, Cherry ja tällä hiusvärilläni Medium & Brunette. XXL Volume on mieleeni sen suuren volyymin ja pidon antamisen vuoksi, Cherry tuoksuu ihanalle ja sävyltään Medium & Brunette on paras.

Mikä on sinun suosikkisi Batistelta ja miksi?

Light & Blonde, Medium & Brunette ja Blush blogin kautta saatuja. Muut itse ostettuja.

Lue myös

X