Hiukset

Batisten kuivashampoot vertailussa

28.9.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Batisten kuivashampoot ovat vihdoin tulleet myyntiin ainakin Sokoksille ja marketteihin. Aikaisemmin Batistea myi vain Kicks täällä Suomessa ja tietysti jotkut verkkokaupat. Muista paikoista en ainakaan tiennyt. Hihkuin ilosta, kun näin alkukeväällä muutaman version Batisten kuivashampoita Sokoksen hyllyssä, sillä täällä Kouvolassa ei ole Kicksiä. Vielä enemmän innostuin, kun meidän Prismaankin nämä vihdoin tulivat! Ovat nyt helppoja ostaa tai kirjoittaa miehelle kauppalappuun: maitoa, leipää, juusto, Batiste XXL -kuivashampoo (sellainen fuksiainen/hopeinen pullo), vessapaperia, vaippoja jne.

Ajattelin kirjoittaa hieman vertailevaa postausta näiden Batisten kuivashampoiden välillä, sillä vaihtoehtoja löytyy. Toki ei joka kaupasta ja liikkeestä löydy kaikkia vaihtoehtoja.

Voin erehtyäkin, mutta ilmeisesti Suomessa yleisesti (vielä hetki sitten) on myynnissä nämä vaihtoehdot. Maailmalta löytyy lisää valikoimaa Batisten kuivashampoisiin. Vaihtoehtoja löytyy niin mielettömästi! Suomessa joistakin verkkokaupoista on saanut muitakin vaihtoehtoja, kuin nämä kauppoihin tänä vuonna tulleet. Maailmalta vaihtoehtoja löysin mm. Tropical, Wild, Monochrome, Floral, Oriental, Floral Essences, Vibrant & Red (sävyllinen), Pixie Lott, Black Lace, Strength & Shine, Care & Vitality, Nourish & Enrich ja jopa Smoothing Conditioning Mist -kuivahoitoaine. Lisäksi on erilaisia Limited Edition -malleja. Huh, olisi siinä ollut testailemista, jos nuokin kaikki kokeilisi. En sitten tiedä rantautuuko Suomeen muitakin Batisten kuivashampoita, mutta aluksi on lähdetty kuvassa näkyvällä kokoonpanolla liikkeelle. Kyllähän valikoimaa riittää tässäkin.

Batiste Dry Shampoo Original

Nimensä mukaisesti se alkuperäinen. Hyvin retro ulkonäkö pullolla. Tuoksu on melko mieto ja raikas. Raikastaa mukavasti hiuksia ja poistaa tehokkaasti rasvaisuuden hiuksista. Antaa keskivahvan pidon tyveen ja maltillisesti volyymia.

Batiste Dry Shampoo XXL Volume

Poistaa tehokkaasti rasvaisuuden ja antaa vahvan pidon tyvelle. Todella paljon rakennetta ja volyymia antava kuivashampoo. Näistä Batisten kuivashampoo vaihtoehdoista se vahvimman pidon ja suurimman volyymin antaja.

Batiste Dry Shampoo Fresh

Näistä vaihtoehdoista raikkain tuoksu ja raikkaimman tunteen antava. Fresh ei ole kaikista vahvin pidoltaan, eikä volyymia antava. Oikeastaan minusta Fresh on kaikista vähiten volyymia ja pitoa antava, mutta kaikista raikastavin. Sopii parhaiten puhtauden tunnetta hakevalle, kuin volyymia ja tyven kohotusta hakevalle.

Batiste Dry Shampoo Blush

Minusta Blush on hyvin samanlaisen tunteen hiuksiin jättävä, kuin ihan Original. Erona vain se, että Blush tuoksuu naiselliselle ja hieman parfyymiselle. Kukkaismainen tuoksu, joka on aika kiva. Ei tuoksu minun nenääni voimakkaasti, mutta muistutan, että työskentelen kesälauantaisin kampaamossa. Siellä ei herkkänenäiset ja astmaatikot selviäisi päivästä.

Batiste Dry Shampoo Cherry

Ominaisuuksiltaan Cherry ei minusta eroa Originalista tai Blushista, mutta Cherry tuoksuu veikeälle. Kirsikkainen, mutta ei kuitenkaan liian esanssinen tuoksu. Erityisen hauskaa Cherryssä on pin up -tyylinen pullo.

Batistella on myös sävyllisiä kuivashampoita, joilla voi näppärästi häivyttää tyvikasvua. Niitä on myös mukava käyttää siinä mielessä, että tummahiuksisten ei tarvitse tehdä niin huolellista työstämistä, jotta tyvi ei jäisi harmaaksi. Uh, muistan miten mustahiuksisena oli ärsyttävää saada se valkoisuus piiloon. Ja jos oli kiire aamulla, niin kiva huomata kotiin tullessa, että kappas! Olenpa sitten mennyt tuolla valkoinen raita etuhiuksissa tai tyvi harmaana.

Minusta loppujen lopuksi nämä sävylliset eivät eronneet kovinkaan paljon Originalista ja muista sen kanssa samanlaisista kuivashampoista. Olisiko näissä ehkä hieman enemmän pitoa? Sen olisin jotenkin huomannut, kun oikein ajatuksella olen tehnyt vertailua.


Light & Blonde

Vaaleille hiuksille. Minusta Light & Blonde on hieman lämminsävyinen. Tämä on periaatteessa vain hyvä asia, sillä ihan peruskuivashampoo, joka on ilman sävyä, antaa hieman viileän sävyn harmautensa vuoksi. Siksi ihan kiva, että lämpimälle blondille löytyy sävyllinen kuivashampoo. Joudun myöntämään, että tämä Light & Blonde on ollut aika vähällä testailulla, koska hiukseni ovat kupariset ja tummemmat. Parina kotipäivänä olen kokeillut itselleni ja sävyn olen testaillut vaaleahiuksiselle tyttärelleni, kun olen tehnyt hänelle juhlakampausta. Tyttäreni hiusten sävy on aika tuhkainen, joten huomasin sen vuoksi Light & Blonden olevan lämpimämpi.

Medium & Brunette

Nimestäkin voi päätellä, että keskiruskeille hiuksille. Minusta toimii oikein hyvin myös kuparisille hiuksille, kuten minulla. Medium & Brunette on hieman lämminsävyinen.

Dark & Deep Brown

Tummanruskeille ja mustillekin hiuksille sopiva kuivashampoo. Yllättävän tumma sävy. Käytin tätä silloin, kun hiukseni olivat tummemmat. Kuvissa näkyvä pullo on tyhjä, mutta säästin sen jo aikoinaan tällaista postausta ajatellen. Voin kertoa, että näin tumma kuivashampoo kyllä sotkee päänahan. En koskaan huomannut tyynyillä tai vaatteilla sotkua, mutta jos päätä raapi tai hieroi, niin jää kyllä likaa sormiin. On siis hyvin pigmenttistä kuivashampoota.

Batisten kuivashampoissa ei ole kuulaa, joten näitä kannattaa ravistaa hyvin huolellisesti ennen käyttöä. Muuten kuivashampoo suihkuaa heikosti ja epätasaisesti. Batistet eivät pöllyä minusta kovin herkästi hiuksista, eli niissä on mukana riittävästi kiinnitysaineita. Hiukset eivät jää aivan ritisevän ja jauhoisen tuntuisiksi, mutta silti selkeästi tekstuuri tuntuu niissä.

Hintaa Batisten kuivashampoilla on (jälleenmyyjästä riippuen) 6-9 euroa. Isossa pullossa on 200 ml tuotetta. Joitakin vaihtoehtoja löytyy matkakokoisina, kuten ainakin Original ja XXL Volume.

Minun suosikkini Batistelta ovat XXL Volume, Cherry ja tällä hiusvärilläni Medium & Brunette. XXL Volume on mieleeni sen suuren volyymin ja pidon antamisen vuoksi, Cherry tuoksuu ihanalle ja sävyltään Medium & Brunette on paras.

Mikä on sinun suosikkisi Batistelta ja miksi?

Light & Blonde, Medium & Brunette ja Blush blogin kautta saatuja. Muut itse ostettuja.

Kommentit (24)

Minullakin talvella kuivashampoo kuivattaa. 🙁 Siksi minun täytyy käyttää hiuspohjaa kosteuttavia tuotteita. Kesällä tätä ongelmaa ei koskaan ole.

Minä bongasin Batisten pulloja ihan ÄS-marketissa. Originalia tuuppasin kärryihin pari putelia onnesta soikeana, se tai Cherry on parahaita karkeille hiuksilleni.
Nina

Osaan samaistua onneesi. 🙂 Olin itse varmasti tyhmä virne naamalla, kun näin Batistet ruokaostoksilla käydessämme. 😀

Kiva postaus 🙂 XXL volyme löytyy täältäkin. Tuota medium brunettea aion kokeilla kyllä seuraavaksi, jahka tulee Prismassa käytyä. 5.90 on Prismassa ollut hintana ja se on kyllä varsin kohtuullinen hinta näin hyville tuotteille. Tuo kirsikka alkoi kyllä tuoksunsa vuoksi houkutella ja pullokin on nätti. Selkeästi tuo medium on mulle passeli. Ensin vähän arvoin sen ja tummemman välillä, mutta tämä postaus auttoi kyllä tekemään ratkaisun 🙂

Tämä merkki kyllä peittosi Klippotekin, joka oli aikaisemmin suosikkini ja jota tuli hamstrattua Sokoksen alesta.

Joo, Prismassa olen itsekin nähnyt edullisimman hinnan, eli tuon 5,90 € (jonka siis pyöristin 6 euroon).

Kirsikassa on makea tuoksu, mutta se ei minusta ole mitenkään cocktail-kirsikkaan viittaava, vaan enemmän kirsikkamehuun.

Dark on hyvin tumma. Toki hiusten värjäyksiä tehdessä tyvi saatetaan värjätä paljon tummemmaksi, kuin pituudet. Syy tähän värjäystekniikkaan on se, että syntyy varjoja, joka taas saa esim. ohuet hiukset näyttämään paksummilta ja tuuheammilta. Joten periaatteessa se piirun verran liian tumma ei haittaisi. Mutta jos hiuksesi eivät ole aivan tummat, niin ota Medium. 🙂

Mä olen käyttänyt vuosia noita ”perus”versioita (original, fresh, blush). Ovat minusta parhaita kuivasampoita! Seuraavaksi haluan testata tuota XXL-versioita 🙂

Tosi kivaa, kun näitä saa nyt ihan lähi-Cittarista: aiemmin oli kova homma raahata näitä junassa noin 150 km:n päästä 😀 (Ja piti tietenkin aina ostaa vähä isompi satsi, kun sinne asti lähti sen verran harvoin.)

XXL on selkeästi stydimpää, kuin muut versiot. Siksi minä siitä tykkään. 🙂

Jep, harmitti aina, kun pullo loppu. Nyt ei enää harmita, kun niitä on helppo saada. 🙂

Mun suosikki on tuo Tropical (ainakin Kickseistä saa sitä ja Orientalia) ihanan kesäisen tuoksunsa takia, Blush ja Cherry jakavat sitten toisen sijan. XXL Volume onkin sitten tosiaan ihan toista kategoriaa, mulla on aina kaapissa sekä se, että joku näistä muista, ja käytän tarpeen mukaan. Nämä ovat kyllä niin ihania! 🙂

Jep, XXL on omassa kategoriassaan. 😀

Niin Kickseissä tosiaan on enemmän valikoimaa.

Mulla on ollut varmaan kaikki nuo, paitsi Original 😀 Tuo Dark & Deep Brown löytyy tälläkin hetkellä, mutta sen ongelma on kyllä se että se värjää sormet ja kaiken. Lakanoihinkin joskus on jäänyt siitä tummaa kohtaa. Mä kun itse olen varsinkin semmonen tukan pöyhijä, ja etutukkaa nostelen useinkin sormilla pörröisemmäksi pitkin päivää. Aina sormet ihan tummana.

Oho! Se alkuperäinen on jäänyt kokeilematta. 😀

Jep, se värjää sormet. Köhöm… en kehdannut postaukseen kertoa, mutta kerron tässä. Lastemme päiväkodissa oli täiepidemia. Laitoin miehen tutkimaan minun pääni. Mies syynäsi sen tarkasti minun ohjeiden mukaan. Mies sanoo lopussa, että en yhtään täitä tai saivaretta näe, mutta jotain p*skaa sun hiuksissa on, kun sormet tulee mustaksi ja samalla näyttää minulle sormiaan. Repesin totaalisesti! 😀 Nauroin miehelleni vedet silmissä, että mitä se ajatteli, kun hänen kauneusalalla työskentelevän vaimon hiuksiin koskiessa likaantuu kädet? Kerroin hänelle sitten, että se on värillistä kuivashampoota, että ei ole hiukset niin ”likaiset”. 😀

Varmasti muuten sotkee tyynyt, jos hiukset ovat lyhyet ja/tai voimakkaasti kerrostetut. Tasapitkässä kuontalossa tyynyt eivät pääse niin lähelle päänahkaa, että sotkua pääsisi syntymään.

Mä käytän yleensä aina Tropicalia. Tai sitten Orientalia. Parhaimmat tuoksut!

En oo koskaan päässy nuuhkimaan. 🙁

Mä tykkään erityisesti tuosta ”blush”, sillä se on vähän tyttömäinen 🙂

Totta! Niin tuoksultaan, kuin ulkonäöltään. 🙂

ps. sulla ei ole tota kookoksen shampoo, ja jos aijot ostaa niin en suosittele, koska siinä on aika kova kookoksen tuoksu, mutta jos olet kookoksen ystävä niin sitte sä tykkäät, mä henkilökohtaisesti en tykänny siitä 🙂

Minä itse asiassa pidän kookoksen tuoksusta. 🙂 Mutta noita Tropicaleja ei myydä täällä Kouvolassa tai ainakaan itse en ole vielä nähnyt. Tietysti jos käyn Helsingissä, niin kuulemma Kicks myy sitä versiota.

Oon tainnu tuota perusmallia kokeilla ja en kokenust sitä hyväksi. Voisi ottaa testiin tuon värillisen, koska muutaman kerran olen vahingossa mennyt ulos se valkoinen rantu tukassa..

Joo, se valkoinen jälki hiuksissa on ärsyttävää. Nyt on helpompaa, kun hiukseni ovat vaaleammat tai käytän sävyllisiä kuivashampoita. Ei tarvitse huolehtia samalla tavalla. 😀

Oooo, Batiste-herkkua! Ihania kuvia 😀

Mun suosikki on ehkä Cherry ja XXL. Tropical eli se kookoksentuoksuinen on jonain päivänä jees, jonain liikaa. Noista haluaisin kokeilla tuota Freshia ja tuon värillisen Medium/Brunetten taidankin ostaa seuraavaksi..! Kiitti vain vinkistä! Vielä kun se ilmestyisi meidänkin Prisman hyllyille niin olisin oikein tyytyväinen..! 🙂

Fresh on kyllä ihanan raikastava, mutta ei sitten niin voimakasta pitoa ja tyvelle kohotusta antava, kuin muut. Prismoissa taitaa vielä olla vain muutama versio. Mitä enemmän niitä menee ja kysyntää on, nin kyllähän kaupat kasvattavat valikoimaansa. En enää millään muista mistä ostin Cherryn, kun sitä jouduin metsästämään. Ei ollut Prismassa. Löysinköhän sen sitten Sokokselta, kun uudestaan katsoin sieltä?

Toi cherry kyllä kirsikkanarkomaanina houkuttelee, mutta vähän arastelen tuommosta sävytöntä tähän mustaan kuontaloon. Mun elämäni eka kuivashampoo on juurikin tuo dark & deep brown joka kyllä on hyvä apu juurikasvukatastrofipäiviinkin 😀 pari kertaa oon tosin kans hoksannu vasta kesken koulupäivän, että otassa on komee ruskee juova ;p

Joo! 😀 Kyllä noiden sävyllistenkin kanssa saa varoa. Minulla saattaa olla harjan vuoksi pisteitä ohimoilla. 😀 Pitää olla tarkkana, ettei harjatessa osu hiusrajan väärälle puolelle. 😀

Himpula kun pitää olla niin kuiva päänahka. Muuten ostaisin koko valikoiman riviin kylppärin hyllylle….. Ei kuitenkaan ihan koristeiksi vain viittis….

Minullakin talvella kuivashampoo kuivattaa. 🙁 Siksi minun täytyy käyttää hiuspohjaa kosteuttavia tuotteita. Kesällä tätä ongelmaa ei koskaan ole.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *