Glitz & Glam

Bonacure Oil Miracle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Nyt on taas aika esitellä hiustenhoitoon liittyvää tuotetta.

Bonacuren Oil Miracle Finishing Treatment on hoitoöljy kuiville ja pörröisille hiuksille. Hoitoöljyjä löytyy kaksi eri vahvuutta. On Light Finishing Treatment ja tämä minulla oleva Finishing Treatment. Toki jokainen osaa päätellä tuosta Light sanasta, että mitä eroa näillä öljyillä on. Juttelin Schwarzkopfin edustajan kanssa näistä öljyistä ja hän valotti minulle, että kevyempää öljyä voidaan suositella kaikille ja tätä ”vahvempaa” öljyä erittäin kuiville ja pörröisille, mutta myös ammattilaisille, jotka taitavat annostelumäärät ja kohdentaa öljyn vain sinne minne tarvitaan. Eli osaavissa käsissä voidaan käyttää hennommillekin hiuksille kuivuutta ja pörröisyyttä vastaan. Jos siis olet kiinnostunut öljystä ja olet hieman epävarma, että kumman öljyistä valitsisit, niin valitse mielummin kevyempi versio.

Miksi minä sitten ostin tämän ”vahvemman” öljyn kevyen sijaan? Itselleni ajattelin käyttää vain takaraivoni hiuksille, koska siellä on luonnonkiharuutta ja siellä on joskus ollut vaalennusta, joten hiukset pörröttää herkästi takaraivolla. Tarvitsen vain hyvin paikallisesti öljyä. Sitten minulla on silloin tällöin kuvauskeikoilla laitettavana hiuksia, jotka ovat melko pörröiset ja niistä tarvitsisi saada siloisat.

Toimiiko öljy ja miten sitä käytetään? Itselleni käytän öljyä silloin kun haluan suorat ja siloisat hiukset, mutta en tahdo käyttää suoristusrautaa. Suoristusrauta on aivan älyttömän kuluttavaa hiuksille ja käytin joskus 4-5 vuotta sitten päivittäin suoristusrautaa. Nykyää käytän hyvin harvoin. Suorat ja siloisat hiukset ilman suoristusrautaa saan näin: pesen ja hoidan hiukset hyvin silottavilla ja setvivillä tuotteilla. Saatan suihkauttaa hiuksiin jätettävää hoitoainettakin. Käytän pyyhekuiviin hiuksiin volyymia antavaa tuotetta, usein Osis Body Me Volum -seerumia. Linkistä pääsee postaukseen jossa seerumi esiintyy. Föönaan hiukset puolikuiviksi ja lisään Bonacure Oli Miraclea takaraivoni hapsottaviin ja taipuileviin hiuksiin. Otan öljyä hyvin vähän, noin puolikkaan herneen kokoisen pisaran ja hieron sitä käsissäni hieman, että öljy lämpenee. Käyn käsilläni takaraivoni hiukset läpi ja jatkan föönausta. Öljy imeytyy hiuksiin vielä paremmin lämmön vaikutuksesta ja samalla silottaa ja suoristaa taipuisia hiuksiani. Hiusteni takaosa on suora ja pysyy suorana koko päivän ja mikä parasta, ilman suoristusrautaa. Tuote toimii minulla kuin unelma! 🙂 Jos hiukset ovat todella kiharaiset, niin öljy ja föönaus ei yksinään riitä suoristamaan, joten tällöin kyllä tarvitaan myös sitä suoristusrautaa.

Testasin Oil Miraclea näyttelijä Pia Lunkalle. Hänen hiukset ovat pitkät, taipuisat ja kaikesta käsittelystä luonnollisestikin kuivat. Näyttelijän työssä hänen hiuksensa ovat kovalla rasituksella joten hänen täytyy hoitaa hiuksiaan paljon, mutta se rasitus mitä hänen pitkät hiukset ovat latvoissa jo kokeneet on melkoinen. Käytin öljyä hänen hiuksiinsa melkein koko pituuteen. Jätin tyvestä noin 10-15 senttiä öljyämättä, eli sen osan joka on terve ja hyvinvoiva. Cabaret musikaalissa Pian hiukset kiharretaan lämpöpatukoilla, joten kierritin hiukset patukoille. Kun patukat otettiin pois huomasin, kuinka kiharat olivat kauniit, kiiltävät ja kimmoisat. Öljy hiuksissa teki kiharoista siloisat.

Oil Miracle ei tee hiuksista raskaita ja rasvaisia, kuten voisi kuvitella, kun öljystä on kyse. Tietysti jos tätä hoitavampaa öljyä liikaa käyttää ja käyttää hennoille tai normaaleille hiuksille, jotka eivät ole kuivat, pörröiset ja/tai vaurioituneet, niin lopputulos on varmasti hyvin rasvaisen näköinen. Eli öljyä vain sinne osiin hiuksia minne sitä tarvitaan. Jos hiukset ovat lähes tyvestä asti kuivat ja pörröiset, niin silloin öljyä voi käyttää sinne tyveenkin asti. Aloita aina pienellä määrällä ja lisää tarvittaessa. Suosittelen ehdottomasti öljyä kuiville, karheille ja pörröisille hiuksille. Jos latvat ovat kuivat ja pörröiset, niin öljy on oiva tuote latvojen siloittamiseen ja suojaamiseen. Oil Miraclessa on lämpösuoja, sillä öljy itsessään suojaa hiuksia lämmön haitalliselta vaikutukselta. Kuitenkin suosittelisin käyttämään öljyn lisäksi vielä lämpösuojaa, joka suojaa lämmöltä 200 asteeseen asti aina kun käyttää suoristusrautaa. Öljy auttaa suoristumaan ja siloittamaan pörröisiä hiuksia ja antaa niille tarvitsemaansa suojaa ja kosteutta.
Öljy on myös hyvä suoja näin kesällä paljon uiville ja erityisesti merivedessä uiville, sillä öljy ei liukene veteen heti, kuten monet muut suojat hiuksista. 😉

Sokoksella normaalihintaisena Oil Miracle Light Finishing Treatment ja Oil Miracle Finishing Treatment maksaa 18,50 euroa, eli ei hirvittävän kallista, kun ajatellaan tuotteen riittoisuutta. Itse ostin öljyn Hiusten hellimisviikoilta ja tuolloin öljy maksoi 11,10 euroa, eli tarjoukset aina kannattaa hyödyntää. 😉

Aurinkoista ja lämmintä lauantaita kaikille! 🙂

X