Glitz & Glam

Coolit blondit - apuja keltaisuutta vastaan

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Viileät blondit ja coolisti vaalealla raidoitetut huomio!

Monille on tiedossa, että millä tuotteilla ylläpidetään sitä viileää sävyä hiuksissa, mutta ajattelin nyt kuitenkin kirjoittaa aiheesta, sillä kaikille ei silti ole täysin selvää.

Minähän en ole blondi ja näin ei omakohtaista kokemusta ole viileänä blondina säilymisestä, mutta raitojen ja osioiden taitoista on kokemusta ja tietysti asiakkaiden hiuksista. Tai noh, olenhan minä aika vaalea omalta väriltäni, mutta sitä ei ole ollut tyveä lukuunottamatta esillä kohta 20 vuoteen.

Nykyää on jos jonkinlaisia tuotteita myytävänä asiakkaille kotihoitoon, joilla säilyttää ja pidentää viileän sävyn säilymistä. Ongelma yleensä on, että kylmäsävyinen vaalea kellastuu ja muuttuu lämpöiseksi.

Ihmettelettekö, että miksi minulla on tälläisiä vaaleiden hiusten viileää sävyä ylläpitäviä tuotteita? Nämä tuli ostettua, kun raitojani sävytettiin vaalennusvärillä, joka oli kylmä sävyinen. Silloin vielä halusin ylläpitää hiuskuontalossa kylmää sävyä. Nykyää olen lämminsävyinen, sillä halusin vaihteeksi lämpöisempää. Ostin sitten kasan tuotteita raitojeni viileän sävyn säilyttämiseen. Aikani jaksoin käyttää ja kun lopetin, niin kyllähän ne raidat lämpöisemmiksi muuttuivat. Nyt minulla on sitten lämpöinen sävy kaikkialla.

Ns. hopeashampoo on shampoota, jolla hiukset puhdistetaan, mutta samalla vaaleiden hiusten ei toivottua keltaista sävyä saadaan neutraloitua. Lisäksi hopeashampoot pitävät hiukset kirkkaampina estämällä metallin kertymistä hiukseen vedestä.

Hopeashampoo on väriltään violettista ja usein melko pesevää shampoota. Liiallisella käytöllä seurauksena saattaa olla Pirkko Liinamaa -efekti. Hopeashampoon käytössä kannattaa seurailla sitä omaa hiusten väriä. Mitä vaaleampi, niin sitä tarkempi kannattaa olla, jos haluat välttää violetin tukan saamista. Tosin tällä hetkellä pastellilila on huippu trendikästä hiuksissa.

Värinaamioita löytyy monelta valmistajalta ja ovatkin ehkä hieman uudempi juttu markkinoilla, kuin hopeashampoo. Värinaamiot kasvattavat suosiotaan kaiken aikaa ja näitä käytetään ammattikäytössäkin. Värinpoiston jälkeen saatetaan taittaa/neutraloida vaalennusprosessissa esiin tulleita keltasia sävyjä. Toimivat hyvin siinä vaiheessa. Jos hius on todella huonokuntoinen ja huokoinen, niin värinaamioilla voidaan sävyttää ja samalla hoitaa pituuksia. Tyvi tietysti värjätään hapetevärillä, mutta pituuksiin voidaan käyttää sävytteenä värinaamiota. Pahasti permanentista vaurioituneet hiukset saa turvallisesti sävytettyä värinaamioilla.

Värinaamiot hapetevärejä, joten niiltä ei kannata odottaa suuria muutoksia, sillä ne eivät ole tarkoitettuja sellaiseen. Värinaamiot ovat hoitoaineita, joissa on suoraväripigmenttejä. Pääsääntöisesti tarkoitettuja hiusten kotihoitoon kampaaja käyntien väliajaksi pitämään sävyä yllä.

Haluan huomauttaa, että hieman joskus markkinointi mainoksissa on harhaanjohtavaa. Tv:ssäkin on mainostettu hoitavaa värinaamiota. Kyseessä on hapeteväri, joka ei ole sama asia. Nykyää puhutaan paljon hoitavista värinaamioista, joten erehdyksiä välttääksenne nyrkkisääntö: hapeteväri sekoitetaan kahdesta nesteestä/voiteesta tai jauheesta ja nesteestä. Näitä hoitavia värinaamioita ei sekoiteta minkään kanssa, vaan ovat suoraväriä ja hoitoainetta.

Koostumus värinaamiossa on paksumpi, kuin shampoossa ja sävy violetti, koska violetti sävy neutraloi/taittaa keltaisuutta. Yleensä hiuksissa puhutaan taitosta ja meikkauksessa neutraloinnista.

Vaahtosävytteet ovat näistä vaihtoehdoista tehokkain tapa viileän sävyn ylläpitämiseen. Vaahtosävytteitä käyttää myös ammattilaiset taittoihin tai sävyttääkseen muuten vain kevyesti. Sävyt 10V, 10BS, 10BG ja REF ovat Goldwellin Soft Color vaahtosävytteiden sävyjä, joilla ylläpidetään erityisen vaaleiden hiusten viileää sävyä. Tummemmille löytyy sävy 6A viileän sävyn ylläpitämiseen. Minulta löytyy näitä vaahtoja myös sävy 7G, mutta sitä en ole vielä käyttänyt. Nyt olen miettinyt, että sävyttäsin sillä raitojani tummemmiksi.

Vaahtosävytteitä käytetään levittämällä pestyihin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa haluttu aika ja huuhdellaan pois. Jos kyseessä on tummempi hius, kuin kirkkaanvaalea, niin vaahto voidaan jättää hiuksiin. Tällöin taiton tehokkuus voimistuu.

Koostumus vaahtoa ja sävyltään violettista. Tehokkuutensa vuoksi kannattaa olla valppaana vaikutusajalla, kun ensimmäistä kertaa käytät. Mitä vaaleampi ja huokoisempi hius, sitä lyhyempi vaikutusaika. Tosin keltaisuuden voimakkuus määrittelee vaikutusaikaa.

Lisäksi olen kuullut kehuja Four Reasonsin Silver Mist -suihkeesta. Lukijoita kommentoi Four Reasonsin Cristal Mist -suihkepostaukseen ko. tuotteesta. Kiitoksia Taru ja Mohn tästä tiedosta! Bloggaajana oppii kaikenlaista lukemalla, tutkimalla, testaamalla, koulutuksissa, esittelyissä, lukemalla blogeja, mutta myös oman bloginsa lukijoilta. Olette kyllä ihania, kun jaatte omia kokemuksianne ja suurta tietoutta. 🙂 Kiitos!

Tälläisillä tuotteilla sitä viileää sävyä saadaan ylläpidettyä vaaleissa hiuksissa. Vaihtoehtoja on ja jokainen varmasti löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon ylläpitääkseen tai pitkittääkseen viileyden säilymistä. Näitä kuvissa näkyviä tuotteita löytyy kampaamoista, tavarataloista, joilla on kampaamo (Sokos, Stockmann) ja hiustuotteita myyvistä verkkokaupoista.

Kuinkas monta coolia blondia sieltä ruutujen takaa löytyy?

Pakko kertoa pikainen kuulumiseni… Tänään menemme katsomaan meidän Millan esiintymistä päiväkodin kevätjuhlassa. :O Herttinen! Minun esikoinen on jo niin vanha, että esiintyy kevätjuhlassa. Voi olla, että olen siellä *niisk*, kun liikutun. :’)

Ps. Yritän tänään suorittaa arvonnan, joten peukkuja kaikille Goldwell Rich Repair -tuotesettien arvontaan osallistuneille. 🙂

X