Glitz & Glam

Ensikosketukseni Joicoon

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joico on hiusbrändi, joka on kiinnostanut minua jonkun aikaa. Kyseessä on monien ammattilaisten suosima merkki ja tästä syystä itseänikin on kovasti kiinnostanut tutustua Joicoon jossain vaiheessa. Pretty.fi on laajentanut hurjasti hiusbrändien valikoimaa. Kun minulta tiedusteltiin halukkuudestani testata jotakin uusista brändeistä, niin luonnollisestikin valitsin niistä Joicon.
 

Valikoimasta löytyy täysi- ja matkakokoisia hiustenhoito- ja muotoilutuotteita. Matkakokoiset pakkaukset sisältävät aina shampoon, hoitoaineen ja muotoilutuotteen tai jonkun tehohoidon/öljyn.

Tykkään käyttää kosteuttavia tuotteita omille hiuksilleni. Shampoo saa olla tuuheuttava, mutta hoitoaineen tulee olla vähän tehokkaampi. Luon tuuheuden mieluiten muotoilutuotteiden avulla. Siksi valitsin kosteuttavan tuotelinjan shampoon ja hoitoaineen sisältävän matkapakkauksen.

Moisture Recovery Shampoo

Kuiville hiuksille kosteuttava shampoo.

Shampoosta en osaa sanoa mitään erityistä. Se on perushyvä. Koostumus on tavallinen, sävyltään hennon sinervää. Tuoksuu raikkaalle, mutta tuoksu ei ole voimakas. Hyvin neutraali fiilis jää tuoksusta. Vaahtoaa mukavasti ja puhdistaa tehokkaasti. Hiukseni eivät jää huuhtelun jälkeen aivan siloisiksi. Tämä kertoo siitä, että shampoossa ei ole käytetty paljon silikoneja.

Moisture Recovery Conditioner

Kosteuttava hoitoaine kuiville ja karheille hiuksille.

Helposti hiuksiin levittyvä hoitoaine selvittää mukavasti minun herkästi takkuuntuvia hiuksia. Hoitoaineen pH on 3.5-4.5, joka on hiuksille hyväksi. Hius pitää happamasta tai oikeastaan happamat tuotteet hiustenhoidossa antavat hiukselle helpomman käsiteltävyyden.

Hyvä hoitoaine, joka tuntuu kosteuttavalta, hiuksia selvittävältä ja antaa hiuksille helpomman käsiteltävyyden. Hiukset tuntuvat shampoopesun ja hoitoaineen käytön jälkeen pehmeiltä ja ne ovat helpot saada tuuhean näköisiksi tuuheuttavilla tuotteilla. Toisin sanoen, tuotteet eivät tee hiuksia liian raskaiksi.

Moisture Recovery vaikuttaa parhaimmalta vaihtoehdolta normaaleille hiuksille, jotka kärsivät kuivuudesta ja karheudesta. Aivan pörröisille ja todella jouhimaisen karheille Moisture Recovery ei ole riittävän silottava, jos sitä ominaisuutta toivotaan.

Power Gel Sculpting Gel

Kiiltävä, erittäin vahvan pidon antava geeli. Sisältää lämpösuojan.

Olen maailman huonoimpia arvioimaan geelejä. Otin silti tähän postaukseen tämän matkapakkauksessa olleen geelin. Geelit toimivat lyhyissä hiuksissa. Näin pitkähiuksiselle tuote on vaikea testata konkreettisesti. Lisäksi oman miehen hiuskuontalo on sen verran tuulta läpipäästävä, että geelit eivät oikein sovellu hänen hiuslaatuunsa.

Geelit olivat hyvinkin yleisiä vielä 80- ja 90-luvulla, mutta 2000-luvusta eteenpäin ovat mattaiset vahat olleet suositumpia. Silti väitän geelien tulevan uudestaan, ainakin miesten hiustenmuotoilussa, sillä muodissa on ollut hyvin sliipattuja ja ehkä vähän wet look -tyylisiä kampauksia.

Power Whip Whipped Foam

Tuuheutta antava muotovaahto.

Tämä muotovaahto sai minut haukkomaan henkeä. Todella vahvan pidon antava. Minulla on ollut pitkään hiustenlaitossa kausi, jossa käytän tyvelle muotovaahtoa ja pituuksille jotain lämpösuojan sisältävää suihketta ennen kuivaksi föönaamista. Joicon Power Whip on uskomattoman vahvan pidon antava. Ensimmäisellä käyttökerralla annostelin tuotetta liikaa. Vähensin seuraavilla kerroilla, jotta tyvi ei olisi ihan niin ”tönkkö”. Jos joku etsii todella vahvan pidon antavaa muotovaahtoa, niin tulen ehdottomasti vastaamaan henkilölle, että osta Joicon Power Whip.

Power Whipin jälkeen en välttämättä tarvitsisi kuivashampoota kohottamaan tyveä. Olen kuitenkin käyttänyt monesti lisänä kuivashampootakin. Saan maksimaalisen kohotuksen tyvelle, joita pitkät ja raskaat hiukseni painavat herkästi päätä pitkin.

Joico on tämän testailun perusteella ihan vaikuttava. Suurimman vaikutuksen minuun teki muotovaahto.

Vinkkinä Joicosta ja tietty muistakin hiustenhoitotuotteista kiinnostuneille ja niitä tarvitseville… Pretty.fillä on vielä tämän viikon ajan Good Hair Days -kampanja. Paljon eri merkkien tuotteita tarjouksessa. Kuten juuri tämä Joico, Rich, British Hair, Simin DS -tuotteet ja erityisesti haluan mainita hiuspohjan ongelmia tehokkaasti hoitavasta Systen 4 -tuotesarjasta. Ostin viime keväänä isoja puolen litran pulloja, joita minulla on vielä jäljellä, koska kesällä niitä ei tarvinnut käyttää. Keväällä kirjoittamaani postaukseen pääsee tästä. Tuo 15,90 euroa 500 ml:n pullosta on todella hyvä tarjous.

Pakko kysyä, että onko siellä ketään geelinkäyttäjiä? Minua jäi kovasti mietityttämään, että käytetäänkö geeliä enää yleisesti? Olen tainnut yhden tai kahden kerran myynnyt asiakkaalle geeliä. Molemmilla kerroilla kyseessä on ollut +40 mies.

Joicon tuotteet saatu blogin kautta Pretty.filtä.

Lue myös

X