Hiukset

Ensikosketukseni Joicoon

8.9.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joico on hiusbrändi, joka on kiinnostanut minua jonkun aikaa. Kyseessä on monien ammattilaisten suosima merkki ja tästä syystä itseänikin on kovasti kiinnostanut tutustua Joicoon jossain vaiheessa. Pretty.fi on laajentanut hurjasti hiusbrändien valikoimaa. Kun minulta tiedusteltiin halukkuudestani testata jotakin uusista brändeistä, niin luonnollisestikin valitsin niistä Joicon.
 

Valikoimasta löytyy täysi- ja matkakokoisia hiustenhoito- ja muotoilutuotteita. Matkakokoiset pakkaukset sisältävät aina shampoon, hoitoaineen ja muotoilutuotteen tai jonkun tehohoidon/öljyn.

Tykkään käyttää kosteuttavia tuotteita omille hiuksilleni. Shampoo saa olla tuuheuttava, mutta hoitoaineen tulee olla vähän tehokkaampi. Luon tuuheuden mieluiten muotoilutuotteiden avulla. Siksi valitsin kosteuttavan tuotelinjan shampoon ja hoitoaineen sisältävän matkapakkauksen.

Moisture Recovery Shampoo

Kuiville hiuksille kosteuttava shampoo.

Shampoosta en osaa sanoa mitään erityistä. Se on perushyvä. Koostumus on tavallinen, sävyltään hennon sinervää. Tuoksuu raikkaalle, mutta tuoksu ei ole voimakas. Hyvin neutraali fiilis jää tuoksusta. Vaahtoaa mukavasti ja puhdistaa tehokkaasti. Hiukseni eivät jää huuhtelun jälkeen aivan siloisiksi. Tämä kertoo siitä, että shampoossa ei ole käytetty paljon silikoneja.

Moisture Recovery Conditioner

Kosteuttava hoitoaine kuiville ja karheille hiuksille.

Helposti hiuksiin levittyvä hoitoaine selvittää mukavasti minun herkästi takkuuntuvia hiuksia. Hoitoaineen pH on 3.5-4.5, joka on hiuksille hyväksi. Hius pitää happamasta tai oikeastaan happamat tuotteet hiustenhoidossa antavat hiukselle helpomman käsiteltävyyden.

Hyvä hoitoaine, joka tuntuu kosteuttavalta, hiuksia selvittävältä ja antaa hiuksille helpomman käsiteltävyyden. Hiukset tuntuvat shampoopesun ja hoitoaineen käytön jälkeen pehmeiltä ja ne ovat helpot saada tuuhean näköisiksi tuuheuttavilla tuotteilla. Toisin sanoen, tuotteet eivät tee hiuksia liian raskaiksi.

Moisture Recovery vaikuttaa parhaimmalta vaihtoehdolta normaaleille hiuksille, jotka kärsivät kuivuudesta ja karheudesta. Aivan pörröisille ja todella jouhimaisen karheille Moisture Recovery ei ole riittävän silottava, jos sitä ominaisuutta toivotaan.

Power Gel Sculpting Gel

Kiiltävä, erittäin vahvan pidon antava geeli. Sisältää lämpösuojan.

Olen maailman huonoimpia arvioimaan geelejä. Otin silti tähän postaukseen tämän matkapakkauksessa olleen geelin. Geelit toimivat lyhyissä hiuksissa. Näin pitkähiuksiselle tuote on vaikea testata konkreettisesti. Lisäksi oman miehen hiuskuontalo on sen verran tuulta läpipäästävä, että geelit eivät oikein sovellu hänen hiuslaatuunsa.

Geelit olivat hyvinkin yleisiä vielä 80- ja 90-luvulla, mutta 2000-luvusta eteenpäin ovat mattaiset vahat olleet suositumpia. Silti väitän geelien tulevan uudestaan, ainakin miesten hiustenmuotoilussa, sillä muodissa on ollut hyvin sliipattuja ja ehkä vähän wet look -tyylisiä kampauksia.

Power Whip Whipped Foam

Tuuheutta antava muotovaahto.

Tämä muotovaahto sai minut haukkomaan henkeä. Todella vahvan pidon antava. Minulla on ollut pitkään hiustenlaitossa kausi, jossa käytän tyvelle muotovaahtoa ja pituuksille jotain lämpösuojan sisältävää suihketta ennen kuivaksi föönaamista. Joicon Power Whip on uskomattoman vahvan pidon antava. Ensimmäisellä käyttökerralla annostelin tuotetta liikaa. Vähensin seuraavilla kerroilla, jotta tyvi ei olisi ihan niin ”tönkkö”. Jos joku etsii todella vahvan pidon antavaa muotovaahtoa, niin tulen ehdottomasti vastaamaan henkilölle, että osta Joicon Power Whip.

Power Whipin jälkeen en välttämättä tarvitsisi kuivashampoota kohottamaan tyveä. Olen kuitenkin käyttänyt monesti lisänä kuivashampootakin. Saan maksimaalisen kohotuksen tyvelle, joita pitkät ja raskaat hiukseni painavat herkästi päätä pitkin.

Joico on tämän testailun perusteella ihan vaikuttava. Suurimman vaikutuksen minuun teki muotovaahto.

Vinkkinä Joicosta ja tietty muistakin hiustenhoitotuotteista kiinnostuneille ja niitä tarvitseville… Pretty.fillä on vielä tämän viikon ajan Good Hair Days -kampanja. Paljon eri merkkien tuotteita tarjouksessa. Kuten juuri tämä Joico, Rich, British Hair, Simin DS -tuotteet ja erityisesti haluan mainita hiuspohjan ongelmia tehokkaasti hoitavasta Systen 4 -tuotesarjasta. Ostin viime keväänä isoja puolen litran pulloja, joita minulla on vielä jäljellä, koska kesällä niitä ei tarvinnut käyttää. Keväällä kirjoittamaani postaukseen pääsee tästä. Tuo 15,90 euroa 500 ml:n pullosta on todella hyvä tarjous.

Pakko kysyä, että onko siellä ketään geelinkäyttäjiä? Minua jäi kovasti mietityttämään, että käytetäänkö geeliä enää yleisesti? Olen tainnut yhden tai kahden kerran myynnyt asiakkaalle geeliä. Molemmilla kerroilla kyseessä on ollut +40 mies.

Joicon tuotteet saatu blogin kautta Pretty.filtä.

Kommentit (18)

Tykkäsin kovasti ja tehohoitoa jäi itseasiassa vielä jäljellekin. Ei ole hiukset olleet lähellekään niin rähjäiset kesän jäljiltä kuin aikaisempina vuosina 😉

Ihan tuntematon merkki minulle,mutta kivoja tuotteita oot saanut testiin.Puolisoni käyttää geeliä =)

Juu, se tuntuu olevan miesten tuote enemmänkin, kuin naisten. Toki geeli on hyvä tuote ammattilaisten käsissä, mutta sitä pohdin, että osaako naiset käyttää geeliä? Minä en oikein osaa käyttää kenellekään. Miehillekin käytän lähes aina vahaa.

Joicolla on todella hyvä kosteussuojasuihke! Olen tainnut kirjoitellakin siitä omassa blogissani….

Katsoin, että Pretty.fillä hinnat ovat hieman halvemmat ihan normaalihintaisinakin. Valikoima kylläkin tällä hetkellä laajempi. Nuo Structure -linjan pullot ja tuubit on niin hienoja. <3

Ahaa! Kiitos vinkistä! 🙂

Hauskaa, että sinäkin koit ensikosketuksen Joicoon, sillä itsekin tilasin juuri pari viikkoa takaperin Pretty.fin alesta ensimmäistä kertaa Joicon tuotteita. Tilasin Smooth Cure-sarjan hoitoaineen, lämpösuojasuihkeen sekä hiuksiin jätettävän hoitoaineen ja olen ollut todella tyytyväinen! Omat hiukseni ovat todella paksut, karheat ja tällä hetkelä myös valitettavasti latvoista tosi kuivat. Tuntuu, että latvojen takkuuntuminen ja karheus on näiden Joicon tuotteiden avulla jo reilussa viikossa parantunut.

Tuo muotovaahto täytyy pitää mielessä, sekin kuullostaisi ihan itselleni sopivalta 🙂

Yleensä tulos on monien tuotteiden summasta. 🙂 Harvoin on yhdellä tuotteella päässyt onneen. 🙂 Tekisi vain mieli kokeilla uusia merkkejä, joten siksi kyselin. 😉 Kiitos sinulle Noora! <3

En osaa ihan tarkkaan sanoa, mikä noista kolmesta tuotteesta on omien kuivien latvojeni takkuuntumista helpottanut, vai onko vain kaikkien tuotteiden yhteissumma, sillä olen nyt tosiaan hetken aikaa käyttänyt noita kaikkia samaan aikaan. Suihkussa hoitoainetta ja myöhemmin ennen hiuksien föönausta lämpösuojasuihketta ja sitä jätettävää hoitoainetta. Hyvältä tuo jätettävä hoitoaine kuitenkin ainakin hiuksiin levittäessä tuntuu ja sen jälkeen, kun föönailee, niin tuntuisi että hiukset siliäisivät takuista helpommin kuin yleensä 🙂

Hei, tuo hiuksiin jätettävä hoitoaine kiinnostaa erityisesti. Selvittääkö tehokkaasti takkuja ja niiden syntymistä? Minulla kun tosiaan on luonnonkiharaa takaraivolla, niin hiukset takkuuntuu herkästi.

Mie oon monesti katellut Joicoa nettikaupoissa, mutta päätynyt sitten kuitenkin aina johonkin muuhun merkkiin. Ehkä seuraavalla kerralla kun taas tarvii jotain (ja siihen voikin mennä aikaa, varsinkin kun meille kauppaan tuli nyt syksyn uutuusjuttuja mitä haluisin testailla… 🙂 )! Mulla on semmoinen Redkenin geeli, Duo Shield 07 (se on kai sittemmin jotenkin uudistunut), mutta se on enemmänkin lämpösuoja kuin oikea muotoilutuote kaiketi… Erinomainen tuote kuitenkin, sillä saa ainakin polkkatukan ihanan kuohkeaksi. 🙂 mutta joo, en miekään siis tiedä geeleistä oikein mitään. 🙂

Nykyään tulee oltua sellainen, että sitä ostaa tutuilta merkeiltä ja ennestään tuntemattomiin tulee tutustuttua blogin kautta tuotteita saamalla. Kun tarpeita ei ole ollut äsken mainitsemastani syystä (olen ostanut ja saanut niin paljon hiustuotteita), niin Joico on aina jäänyt sitten jossain vaiheessa -ajatustasolle.

Lyhyisiin hiuksiin geelit taitaa toimia kivasti. Joskus olen föönannut (en omaan päähän) pyöröharjan avulla niin, että geeli oli pohjalla. Tuli kyllä napakka pito. 🙂

Kävin kesällä Helsingissä Hakaniemen Sokoksella, ja Mariela Sarkima sattui olemaan siellä, ja hän suositteli minulle yhtä pyöröharjaa, minkä kanssa olenkin ollut erottamaton siitä lähtien. Olin lapsesta asti potenut pyöröharjatraumaa, kun pyöritin kapean harjan tukkaani kiharoiden toivossa, ”kun äitikin aina tälleen kihartaa”. Ja niin siinä sitten kävi, että harja lähti vain leikkaamalla, jäi vain pieni töpö sivuhiuksia jäljelle 😀

Juuh… minäkin ”kiharsin” pienellä pyöröharjalla hiuksiani lapsena. Lopputuloksena lyhyt töyhtö takaraivolla. 😀 Lyhyille hiuksille pyöröharja ja fööni on ehdoton yhdistelmä. 🙂

Nyt muistuikin mieleen että mullakin on ollu tarkotus jo kauan aikaa hankkia Joicon tuotteita! Olen vaan ollut viimeiset kaksi vuotta kampaamojen yhteydessä yrittäjänä ja hankkinut tuotteet aina ”oman” katon alta eikä ole Joicoa ollut myynnissä niin jääny kokeilematta. Nyy kun ne täältä voittamani Goldwellin kesätuotteet on lopussa ja syksy muutenki tuloillaan niin voisin tähän väliin kokeilla seuraavaksi jotain Joicolta.. 🙂

Tykkäsin kovasti ja tehohoitoa jäi itseasiassa vielä jäljellekin. Ei ole hiukset olleet lähellekään niin rähjäiset kesän jäljiltä kuin aikaisempina vuosina 😉

No sepäs se! Vähän samasta syystä on jäänyt Joico ja moni muu testailematta. 😉 Blogin kautta onneksi tietämys ja kokemus laajenee.

Ai niin! Sinä olit yksi arvonnan voittajista. 🙂 Toivottavasti pidit Goldwellista. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *