Hiukset

Fanola No Yellow Shampoo – huikea hopeashampoo

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Fanola No Yellow Shampoo – onko tuttu nimi entuudestaan? Joko olette kuulleet tästä huippushampoosta?

fanola no yellow

Fanola No Yellow Shampoo on nyt suuresti hypetetty hopeashampoo. Hiusalan ammattilaiset kehuvat ja luottavat tämän shampoon voimaan. Tietysti olin tietoinen ammattilaisten sisäpiirin supinasta ja olin päättänyt itsekin testata tätä. Eräs päivä eleven.fi lähetti minulle yllärilähetyksen. Voi sitä minun muikeaa hymyäni. He olivat selkeästi tietoisia mitä lähettävät ja kenelle lähettävät. Tämä on aina sellaista bloggaajan mieltä lämmittävää. Tietenkin tiedän, että pyrkimys on, että minä pitäisin tuotteista ja kirjoittaisin niistä myös. Mutta hekin ovat käyttäneet aikaansa ja vaivaansa, ja lähettäneet tuotteita, joita ovat olettaneet minua kiinnostavan. Tätä arvostan.

fanola no yellow

Fanola ei ole ennestään ollenkaan tuttu brändi. Olen brändiin törmännyt vasta, kun No Yellow -shampoon hypetys alkoi ammattilaisten piirissä. Olen nähnyt huikeita kuvia tämän shampoon taittokyvystä.

Yleensä ongelma on se, että vaalennuksessa pohja jää liian keltaiseksi. Siihen kun käytetään taittoa, saattaa sävy vihertää, jos taitossa on liikaa sinistä. Violetin liiallinen sinisyys keltaisella pohjalla tekee vihertävän lopputuloksen. Hyvin tyypillinen juttu. Kaikki muistavat Fudgen hopeashampoon. Se oli minun luottotuotteeni pitkään. Nyt vaaleana en sitä enää uskalla käyttää, sillä pelkään hiusteni värjääntymistä siniseksi tai vähintään siniharmaaksi.

fanola no yellow

Fanola No Yellow on koostumukseltaan melko ohutta. Se ei ole paksua ja geelimäistä, vaan melko juoksevaa. Tuoksu on minulle äärimmäisen tuttu ja tunnistinkin välittömästi mikä shampoo tuoksuu samalle. Kaypro Anti Yellow tuoksuu täsmälleen samalta. Koostumuskin on vähän samanlainen. Esittelin Kaypron huipun hopeashampoon täältä löytyvässä postauksessa.

fanola no yellow

Shampoo levittyy ihan hyvin hiuksissa, mutta muotoilutuotteista ja/tai talista likaiset hiukset vaativat runsaan annostelun. Fanola No Yellow ei vaahtoa erityisen voimakkaasti likaisissa hiuksissa, mutta puhtaammista vaahtoavuus on voimakkaampi. Pigmenttisyyttä kuitenkin riittää! Suosittelen pesemään hyvin likaiset hiukset ensin jollain puhdistavammalla shampoolla, sillä Fanola No Yellow pesee hellävaraisesti. Huippu juttu, sillä hyvin usein hopeashampoot ovat todella kuivattavia. Sen huomasin, että tämä hopeashampoo on pH-asteikon happamalla puolella. Tämä on hyvä asia hiusten kannalta. Emäksisyys kuivattaa, pörröttää ja todella emäksinen vaurioittaa hiusta. Happaman puolella oleva pH-arvo parantaa hiuksen käsiteltävyyttä ja pitää ne sileämpinä. Tietenkin jo voimakas happamuus on taas eri asia. Ideaali pH hiuksille on 4-6. Fanola No Yellow Shampoossa pH-arvo on 5,0-5,2.

fanola no yellow

Fanola No Yellow Shampoo on käsiä värjäävä. Mutta tämä seikka kertoo shampoon mielettömästä pigmenttisyydestä. Kuten näette, värjääntymä ei ole sininen, vaan violetti.

Keväällä ja alkukesästä en käyttänyt hopeatuotteita hiuksilleni. Ihan silloin tällöin käytin, mutta tarkoituksella hain vähän hunajaisempaa sävyä. Halusin olla vähän lämpöisempi kun ne kesän hellesäät alkavat. No kattia kanssa! Ei ollut helteitä. Tässä kuvassa edellisestä kampaajakäynnistä oli kulunut pari kuukautta.

fanola no yellow

Sitten tulikin se, että halusin olla viileä blondi, mutta halusin kuitenkin, että vaaleat hiukseni ovat kirkkaat. Pesin hiuksiani Fanola No Yellow Shampoolla muutamia kertoja ilman vaikutusaikaa. Vaalea sävy kirkastui ja viileys lisääntyi. Tässä kuvassa edellisestä kampaajakäynnistä on kulunut noin 5 kuukautta.

fanola no yellow

Nyt kun olen käynyt kampaajalla, käytän Fanola No Yellow Shampoota viileyden ylläpitoon. Yllättävää on se ettei Fanola värjää näinkään vaaleaa ja näin viileää blondia violetiksi. En tietenkään anna vaikuttaa, vaan teen nopean pesun ja käytän vain 1-2 kertaa viikossa. Fudge olisi vetänyt näin vaalean ja valmiiksi viileän todella harmaaksi ja kirkkaus katoaisi pitkässä käytössä. Fudgen sinisyys on oiva, jos hiuksissa on myös oranssisia pigmenttejä ja halutaan kunnon siniharmaata tai ylläpidetään harmaata. Fanolakin sopii erinomaisesti harmaan ylläpitoon, mutta harmaa ei ole niin sininen.

Nyt listaan muutaman käytännön neuvon sekä olennaisen asian tällaisiin shampoisiin liittyen:

  • Pigmenttisinkään hopeashampoo ei muuta tummaa hiusväriä vaaleaksi. Taittoa tehdessä pohjan tulee olla vaalea.
  • Fanola No Yellow toimii parhaiten vaalennettuun hiukseen, mutta luonnonvaaleassakin se saattaa toimia. Riippuu paljon hiuksen kunnosta ja vaaleudesta. Mitä huokoisempi hius, sen paremmin pigmentit tarttuvat.
  • Fanola No Yellow taittaa keltaisuutta, ei poista sitä.
  • Jos ylläpidät vaaleiden hiusten viileyttä, seuraa käyttötiheyden ja vaikutusajan tarvetta (1-5 min). Riippuu hiuksiesi kunnosta, vaaleudesta sekä viileydestä käyttötiheyden tarve ja vaikutusaika.
  • Jos taitat keltaisuutta, vaahdota shampoota runsas määrä tasaisesti hiuksiin ja anna vaikuttaa 5-15 minuuttia. Huuhtele ja käytä haluamiasi hoitoaineita tavalliseen tapaan.
  • Fanola No Yellow Shampoo ei ihan helposti muuta keltaista vihreäksi eikä vaaleaa siniseksi.
  • Sopii mahtavasti vaalennetuille raidoille ja liukuväriin. Vaaleat raidat ja liukuvärin latvat saavat viileyttä ja kirkkautta.
  • Mitä useammin hopeashampoota käytät, sitä enemmän pigmentit kertyvät hiuksiin ja sitä voimakkaamman tuloksen saat.
  • Hankalimmissa tapauksissa kannattaa kokeilla kuiviin hiuksiin levittämistä ja kunnon vaikutusaikaa ennen huuhtelua.

fanola no yellow

Tätä huippua Fanola No Yellow -hopeashampoota myy kuluttajille jotkut kampaamot, Nordicfeel* sekä eleven.fi*, jossa 350 ml maksaa 21,70 € ja 1000 ml maksaa 47,50 €. Jättikoko on nyt tilapäisesti loppunut, mutta varmasti on tulossa lisää. Tämä shampoo on nyt niin iso hitti. Olen ymmärtänyt, että Fanola No Yellow Shampoot viedään maahantuojankin käsistä.

Kannattaa myös katsoa Hajuvesi.fi*, sillä sieltä Fanolan hopeashampoon saa todella edullisesti.

Jos muuten haluatte nähdä Fanolan taittokykyä, niin tässä linkki Googlen kuvahakuun, josta näette huikeita muutoksia. Minulla kun on jo lähtökohtaisesti loistava pohja tämän shampoon käyttöön, en voi esitellä omilla hiuksilla hurjaa taittokykyä.

Oletteko kokeilleet Fanola No Yellow Shampoota? 

Tuote saatu eleven.filtä.

Lue myös

X