Glitz & Glam

Four Reasons hiuspuutereita

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Hiuspuuterit ovat selkeästi tämän ajan hittituote ja niin monen pelastus hiustenlaitossa. Puutereita käytetään hiusten kohotukseen, ”karhennukseen”, eli hiuksiin saadaan käsiteltävyyttä ja pitoa, että myös ns. ”puhdistukseen” kuivashampoon muodossa. Kuivashampoo ei sinällään puhdista hiuksia, mutta freesaa niitä ja ”syö” hiusten rasvaisuuden pois.

Hiuspuutereita joko vihataan tai rakastetaan. Toiset eivät pidä siitä tunteesta minkä hiuspuuterit saa hiuksiin, sillä silloin hius ei ole liukas ja sileän tuntuinen. Toiset eivät osaa käyttää ja siksi eivät pidä puutereista ja sitten toiset… ovat kokeneet puuterit maailman parhaimmaksi keksinnöksi. Hiuksia, makuja ja tottumuksia on monia, tasan yhtä monta, kuin on päitäkin. 😉

Miraculos otti minuun alkukesästä yhteyttä ja kysyi, että haluaisinko kokeilla heidän puuterituotteita? No mikäs siinä, sillä olenhan minä joitakin Four Reasonsin tuotteita kokeillut ja käyttänyt. Aika paljon olen myös kuullut tuotteista mielipiteitä ja olen sitä kautta myös Sokoksen työkeikoilla auttanut asiakkaita myös Four Reasonsin tuotteiden valinnassa.

Saamassani setissä oli Four Reasonsilta Hair Powder suurena ja pienenä pullona. Kyseessä on suihkutettava hiuspuuteri, joka toimii myös kuivashampoona. Lisäksi oli purkki ihan perinteistä hiuspuuteria, eli Duster.

Minulla olikin ollut pieni pullo suihkutettavaa puuteria, mutta nyt sainkin sitten lisää. Se pieni pullo hiuspuuteria tuli käytettyä työkeikoilla liukkaiden hiusten taltutteluun. 😉 Kirjoitanpa hieman omia mielipiteitä ja käyttötapoja näiltä tuotteita. 😉

Four Reasons Hair Powder

Saatavana kahta ei kokoa, eli suurempi pullo 250 ml ja pieni, matkakokoinen 100 ml pullo. Hinnat ovat olleet aika pitkälti samat joka paikassa, tarjouksia lukuunottamatta. Iso pullo 10,90 € ja pieni 4,90 €. Eli ei mikään hirvittävän kallis merkki. 😉

Käyttötapoja tälle tuotteelle on monia!

Likaiset hiukset, eikä ehdi pesemään hiuksia:

Suihkuta puuteri tyveen kauttaaltaan, mutta erityisesti alueille, joissa tyvi on selkeästi rasvoittunut, eli yleensä etuosa, ohimot ja muut hiusrajat. Anna puuterin hetken kuivahtaa ja kampaa ja/tai hiero puuteri sormin tyveen. Itse mustahiuksisena hieron sormin, jotta hiuksiin ei jäisi harmahtavuutta.

Liukkaat, puhtaat ja vaikeasti hallittavat hiukset:

Jos olet tekemässä jonkinlaista pinnikampausta, niin tupeeraukseen saat pitoa ottamalla osion hiuksia ja suihkauttamalla kevyesti puuteria tyvestä koko pituuteen. Tupeeraa osiota. Tupeeraus on helpompaa ja pitävämpi, kun hius on karheampi ja samalla kampauskin saa parempaa pitoa jo tyvestä.

Kohotusta latteaan kampaukseen:

Suihkuta puuteria tyveen jakaus jakaukselta. Hiero sormin. Jos haluat maksimaalista kohtusta, niin tupeeraa tyvi jakaus jakaukselta ja muotoile kampaus haluamaasi muotoon.

Tuote toimii minusta hyvin kaikissa näissä tehtävissään. Näppärä apulainen ja toisinaan pelastus hiustenlaitossa. Purkit ovat ihania ulkonäöltään ja ne ovat piristäviä. 🙂
Hair Powderia käyttäessä kannattaa muistaa AINA ravistaa pullo kunnolla ennen käyttöä. Ravista niin hyvin, että ”kilikalipullon”, eli spray-pullon helmi lähtee liikkeelle ja ravista hetki niin, että helmi liikkuu pullossa.
Hair Powder tuoksuu kevyesti kuivashampoomaiselta, mutta ei ole läheskään niin voimakas, kuin esim. Klippoteketin kuivashampoo.

Four Reasons Duster

Annostelu tapahtuu sirottelemalla suoraan tyveen jakaus jakaukselta tai sormien kautta. Eli sirotellaan ensin puuteria sormille ja siitä hierotaan tyveen. Pito on yleensä voimakkaampi, jos sirottelee suoraan tyveen jakaus jakaukselta ja sormien kautta käyttämällä tyveen saa pehmeämmän ja luonnollisemman tuntuisen pidon.

Purkissa on 10 grammaa hiuspuuteria. Hinta yleensä 10,90 euroa.

Toimii kuten edellä kirjoittamani Hair Powder, mutta Duster ei ole suihkutettava. Lisäksi Duster on minusta voimakkaamman pidon antava.
Duster sopii ehkä parhaiten tyven kohotukseen, mutta Dusterillakin saa freesattua likaista tukkaa ja käsiteltävyyttä liukkaisiin hiuksiin. Tosin Hair Powder on spray-pullon vuoksi helpompaa käyttää, kuin irtomallinen ja siroteltava Duster.
Puutereissa pätee sääntönä, että mitä enemmän puuteria käytät, niin sitä pitävämmän pidon saat. Eli itse voi puuterin määrällä määritellä sen, kuinka napakan pidon haluaa tyveen. 

Itse käytän irtomallisia puutereita, kuten Dusteria, puhtaisiin hiuksiin ja sen vuoksi hiukseni eivät rasvoitu niin nopeasti. Puutereiden vuoksi minun ei enää nykyää tarvitse pestä hiuksiani joka päivä. 🙂 Helpottaa elämää suuresti, kun aamuisin ei tarvitse tehdä niin paljoa töitä saadakseen tyveä koholleen ja hiustenkäsittely on helpompaa puutereiden avulla.

I LOVE HAIR POWDER!!!! 🙂 Onko muita, jotka fanittavat hiuspuutereita ja eivät voisi enää elää ilman näitä mahtavia arjenpelastuksia? Minusta yksi parhaimpia keksintöjä hiustenmuotoilun saralla. 🙂

X