Hiukset

Fudge Colour Lock

26.8.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olin aivan innoissani, kun saamastani goodie bagistä paljastui näitä makealta kuulostavia Fudgen tuotteita. Fudgesta tulee ensimmäisenä mieleen toffeelta maistuva pehmeä karamelli. Idea Fudgeen on kuitenkin syntynyt purukumista 90-luvun Australiassa. Vaihtoehtoisesta street-merkistä salonkien suosioon nousseen Fudgen kerrotaan olevan rohkea, ennakkoluuloton ja trendikäs.

Fudgen shampoot ja hoitoaineet ovat kokeneet ulkoisen uudistuksen. En ollut aikaisemmin Fudgen hiusten hoitotuotteita kokeillut, mutta olin tutustunut niihin netin kautta. Tämä uusi pakkaus on ulkonäöltään myyvempi ja näyttävämpi. Kyllä, minä tykkään.

Colour Lock on nimensä mukaisesti värjättyjen hiusten sarja, joka lupaa säilyttää hiusvärin kirkkaampana pidempään.

Colour Lock Shampoo

Sulfaatiton shampoo.

Shampoo on hyvin paksua ja siinä tuntuma on hyvin korkeaviskositeettinen. Siksi suosittelen shampoon levittämistä hyvin märkiin hiuksiin, jotta hiuspohjan puhdistus helpottuu. Shampoota saa annostella hieman reilummin, kuin mihin itse olen tottunut. Ennen shampoon viemistä hiuksiin, kannattaa rakenne rikkoa kunnolla käsissä. Shampoo vaahtoutuu kuitenkin yllättävän hyvin sulfaatittomaksi shampooksi.

Shampoo vaikuttaa kevyesti puhdistavalta. Kaikki kuivashampoot ja muotoilutuotteet puhdistaa hyvin, mutta ei ole yhtä pesevä, kuin syväpuhdistavat shampoot. Omat takkuuntuvat hiukseni vaativat hoitoainetta shampoopesun jälkeen.


Colour Lock Conditioner

Löysin hoitoaineesta tällaisen tiedon:

Hydrolisoitu keratiini ja proteiini yhdessä muodostavat kalvon, joka suojaa UV-valolta, saasteilta sekä kemiallisen käsittelyn ja muotoilun vaurioittavilta vaikutuksilta. Mukana matalaviskoosisia silikoneja ja hydrolisoitua silkkiä, jotka silottaa hiuksia sekä parantaa kiiltoa ja kammattavuutta. Erityissuunnitellut kationiset hoitavat ainesosat lyhentää hiusten kuivumisaikaa, vähentäen hiusten vahingoittumista ja hillitsee hiusten lentelevyyttä. Energinen, piristävä energiajuoman tuoksu.

Yllätyin tekstin tuoksukuvaelmasta, sillä en itse kokenut tuoksussa energiajuomaa. Minusta tuoksussa tuntui latte ja toffee. En edes pidä energiajuomista, saati niiden hajusta. Siksi yllätyin, sillä Colour Lock shampoo ja hoitoaine tuoksuivat minusta hyvälle. Makea tuoksu, joka ei ole liian makea ja liian pitkäksi aikaa hiuksiin jäävä.

Hoitoaine on kovasti mieleeni sen selvittävyyden vuoksi. Hoitoaine ei tehnyt hiuksia liian raskaiksi, mutta antoi niille siloisan pinnan ja hiukset olivat helpommat selvittää. Vaikka tuotteesta kertovassa tekstissä puhutaan kalvosta, niin kalvo ei ole paksu tai hiuksia muovimaisen tuntuiseksi tekevä, kuten toisinaan jotkut hoitoaineet voivat aikaansaada. Hiukset ovat pehmeät ja miellyttävän tuntuiset.

Fudgen Colour Lock oli mieleeni. Shampoo ei ollut ehkä niin hyvä, kuin hoitoaine mielestäni. Hiukset shampoo teki mukavan tuntuisiksi, eikä latistanut niitä, mutta shampoon työläämpi levittäminen oli heikompi puoli. Hoitoaine taas sitä vastoin ei saa minulta moitittavaa. Kokeilemisen arvoinen, joten voin suositella normaaleille hiuksille. Aivan kuiville ja vaurioituneille Colour Lock ei ehkä ole riittävän hoitava ja silottava, ja todella hentoisille hiuksille hoitoaine voi olla turhan raskas.

Mitä shampoon ja hoitoaineen hiusväriä säästävään ominaisuuteen tulee, en osaa arvioida asiaa. En valitettavasti ruskeissa ja mustanruskeissa hiusväreissä huomaa eroa. Toki vältän syväpuhdistavia heti värjäyksen jälkeen, mutta muuten en huomaa eroja. Shampoot ovat sen verran mietoja, että ne eivät puhdista hapetevärejä sen nopeammin. Muiden ominaisuuksien vuoksi suosin usein värjättyjen hiusten tuotteita. Toisaaltaan toiset väitävät, että shampoo ei ole se, joka haalistaa hapetevärin, vaan se olisi happi. Itse uskon vähän molempiin. Shampoo ja vesi puhdistaa ylimääräisiä väripigmenttejä pinnalta, mutta ei hiuksen sisältä. Siellä sen tekisi happi, eli hapettuminen. Mene ja tiedä näistä, sillä tässäkin asiassa on kahtia jakautumista.

Hinnaltaan Fudge on yllättävän edullinen, sillä shampoot ja hoitoaineet näyttäisivät olevan 17-20 euroa / 300 ml. Voi löytyä edullisemminkin. Ei ollenkaan paha hinta kampaamomerkin tuotteista, jotka vaikuttavat laadukkailta ja tuoksuvat hyvältä.

Harmillista on se, että Fudgea ei aivan mielettömästi löytynyt googleteltuani. Jälleenmyyjiä ovat kampaamot, joilla on Fudgen edustus. Verkkokauppoja löysin Hiuksillesi.fi ja Hiusverkko.fi.

Oletteko te huomanneet suuria eroja tavallisten värjättyjen hiusten tuotteiden ja muiden hoitotuotteiden välillä? Säilyvätkö värit pidempään kirkkaina hiuksissanne värjättyjen hiusten tuotteilla? Nyt ei lasketa väripigmenttejä sisältäviä shampoita ja hoitoaineita mukaan. Ne ovat jo tuotteina eri tavalla toimivia.

Tuotteet saatu goodie bagista.

Kommentit (6)

[…] on muitakin hyviä shampoita ja hoitoaineita. Joskus pari vuotta sitten ihastuin Colour Lock -sarjaan. Vasta viikonloppuna sain äidiltäni keltaisen Smooth Shot -sarjan shampoon ja […]

Mulki tulee mieleen sellainen pehmeä, ja hyvää toffeeta 🙂

Joko mun aivot olivat etukäteen päättäneet, että Fudge tuoksuu fudgelle, tai sitten niissä on enemmän vikaa kun olen arvannut. 😀

No, joo riippuu vähän ihmisistä, ja ihmisen aivoista 🙂

Varmaan siksi en haista energiajuomaa, vaan minusta tuoksu on karamellimainen. 😀

Itse asiaan en osaa sanoa mitään, mutta voi luoja mitkä migreeniputilot! 😀
Saa olla vaikka millanen tuote mutta jos ulkonäkö saa välittömästi silmissä vilisemään ja migreenin ensioireet aikaan niin jää kyllä ostamatta 😀

Voi ei! 😀 yhdellä työkaverillani on sellainen raitapusero, joka saa mun silmät sekoamaan. 😀 Onneksi ei migreeniä sentään aiheuta, mutta jännästi silmät sekoaa ja raidat alkaa muka liikkumaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *