Glitz & Glam

Huippu hiuskiinne kiharoille ja suorille hiuksille ryhtiä antamaan

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Olen tässä syksyn aikana käynyt useamman kerran luottokampaajillani Helillä ja Lauralla entisellä työpaikallani, Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteellä. Viimeksi perjantaina, kun pikkujouluihin halusin näyttävän kampauksen – laitan postauksen loppuun kuvan.

Kävin myös lokakuussa päivää ennen PING Helsingin miniseminaaria, koska halusin säästää aamusta aikaani. Aamujunani lähti todella aikaisin, joten tein ratkaisun, että nukun pidempään, kun käyn edellisenä päivänä otattamassa kunnon kiharat, jotka sitten aamulla vain vähän freesaan. Se toimi! Kuvassa olen kulkenut läpi tuulen ja tuiskun Helsingissä edellisenä päivänä tehdyissä kiharoissani.

Pyysin samalla kampaajaltani Heliltä suositusta hiuskiinteestä, joka olisi sopiva kiharoilleni. Inhoan liian pitäviä hiuskiinteitä kiharoiden päälle käytettäväksi. Minulla on vaikka kuinka monta hiuskiinnettä, mutta ne ovat liian voimakkaita pitävyydeltään. Kun kiharran hiukseni, ja pidän ne auki, haluan pehmeän hiuskiinteen. En halua, että suortuvat jämähtävät tönköiksi puikoiksi, vaan haluan niiden pysyvän liikkuvina. Siksi ”työstölakka” on kokemukseni mukaan paras hiuskiinne kiharoiden päälle käytettäväksi.

Työstölakka nimenä tulee englanninkielisestä termistä working spray. Kampaajat käyttävät työstölakkaa rakentaessaan kampausta. Se antaa pitoa, mutta mahdollistaa kampauksen työstämisen. Eli työstölakka ei tee kovaa kerrosta hiuksen päälle. Hius säilyy muotoiltavana ja joustavana.

Heli esitteli muutaman vaihtoehdon. Innostuin eniten *KMS Hair Stay Working Spray -hiuskiinteestä. Hän oli käyttänyt samaa hiuskiinnettä minun kiharoideni päälle, jotka siis oli tarkoitus seuraavana aamuna freesata, jotta saan nukkua pidempään ja selviän aamutoimissani nopeammin. Tykkään muutenkin KMS:n muotoilutuotteista. Tuttu merkki jo hiusalalla opiskelun ajoilta. Tuolloin KMS oli KMS California ja pakkaukset olivat värikkäämmät.

KMS Hair Stay Working Spray -hiuskiinteen pitovoimakkuus on 3. Nämä asteikot ovat aina vähän haastavia, sillä minulla on lukuisia hiuskiinteitä, joiden pitovoimakkuus on tuon saman 3, mutta inhoan niitä käyttää lämmöllä muotoiltujen kiharoiden päälle. Tällä KMS:n työstölakkalla saa lisättyä pitoa, kun kerrostaa sitä. Eli sama hiuskiinne sopii myös pitoa vaativiin kampauksiin, kun tätä työstölakkaa kerrostaa.

Syy, miksi pidän KMS Hair Stay Working Spray -hiuskiinteestä, on sen hienojakoisuus ja kestävä, mutta silti niin pehmeä pito. KMS Hair Stay Working Spray ei kastele hiusta ja kovetu, vaan se on kuiva suihke, joka ei tahmaa hiusta ollenkaan. Täydellinen, kun hiukset muotoillaan muotoiluraudoilla. Hius pysyy pehmeästi laskeutuvana, tuntuu luonnolliselta, mutta silti tuntee, että kihara kestää paremmin kuin ilman hiuskiinnettä.

Vinkki!

KMS Hair Stay Working Spray -hiuskiinteessä on lämpösuoja 200-asteeseen asti. Jos sinulla on todella jäykät ja lasimaiset hiukset, jotka eivät meinaa lämpöraudoilla kihartua, kokeile tätä hiuskiinnettä muotoilun alle. Tämä on kampaajien kikka. Tiedän, että joka kerta tämän vinkin täällä blogissa kertoessani, saan epäilyksiä. Tietyt hiuskiinteet sopivat myös muotoilurautojen kanssa käytettäväksi. Saa todella vahvan pidon kiharoille.

Mutta sen lisäksi, että suosittelen KMS Hair Stay Working Spraytä lämpömuotoiltujen kiharoiden ”alle” ja ”päälle”, suosittelen myös suorille hiuksille aukikampauksiin. Antaa kivasti pitoa, niin hiukset eivät leijaile yhtä helposti sähköisinä. Ihan huippu pehmeälle ja hentoiselle hiukselle. Myös ohuille hiuksille sopiva, kun hiuskiinne ei kastele hiusta ja kovetu kuivuessaan ikäväksi kuoreksi. Näitä tällaisia työstölakkoja saatan suihkauttaa myös tyveen ja möyhiä hieman, niin saa ryhtiä hiuskuontaloon.

Minulta aina välillä tiedustellaan parasta muotoilusuihketta/lämpösuojasuihketta. Vinkkaan tähän loppuun, että jo vuodesta 2011 vai 2012 yksi parhaimpia on ollut tämä KMS Therma Shape Hot Flex Spray. Se on vaan niin hyvä! Vinkiksi, jos joku jäi pohtimaan, mikä olisi hyvä suihke myös lämpöraudalla kihartamisen alle? Tämä ko. lämpösuojasuihke oli jo vuosia sitten 5 parasta muotoilusuihketta listalla. Voisin tehdä päivityksen tuolle listalle jossain vaiheessa. Tuossa 5 parasta muotoilusuihketta postauksessa on poistuneita tuotteita ja KMS Therma Shape Hot Flex Spray vanhalla brändinimellä sekä vanhalla pakkausdesignilla.

KMS Hair Stay Working Spray -hiuskiinnettä myydään mm. *Cocopandalla ja *Lykolla, *Bangerheadilla sekä tietyissä kampaamoissa ja tavarataloissa. Lykolla ja Bangerheadilla on muuten saatavilla myös matkakokoinen hiuskiinne.

KMS Therma Shape Hot Flex Spray -muotoilusuihketta myydään mm. *Cocopandalla, *Lykolla, *Bangerheadilla, *Lookfantasticilla sekä tietyissä kampaamoissa ja tavarataloissa.

Lupasin postauksen lopussa näyttää kampauksen, jonka toinen kampaajani Laura minulle loihti viime perjantaina pikkujouluihin. Heh, minulla on kaksi luottokampaajaa! Mikä rikkaus! Tosin he olivat myöskin läheisimpiä työkavereitani parturi-kampaajaksi opiskellessani ja meikkaajana työskennellessäni.

Kampaus oli täydellinen! En ole pikkutarkkojen piiperrysten perään, sillä harvoin kantaja itse niitä edes näkee takaraivoltaan, niskastaan tai sivuosastakaan kunnolla. Enkä myöskään halua itselleni sliipattua kampausta. Minä haluan nähdä kampaukseni ja hiukseni, kun katson peilistä. Haluan isoa ja sillä tavoin näyttävää. Kunnon möyheä ja kunnolla tyvestä kohollaan oleva on minun mieleeni. Laura ja Heli ovat osanneet loihtia kampauksia juuri minun makuuni – aina sen hetken mieltymysteni ja pyyntöjeni mukaisia. Nyt kampauksen piti olla iso ja tyvestä kohollaan, mutta rento. Sellainen kuin olisin sen itse parilla pinnillä laittanut, vaikka oikeasti en kyllä tällaista osaa! Mutta sen piti näyttää siltä kuin sen olisin itse tehnyt. Tämä oli niin ihana, että oli pakko se näyttää teillekin, kun eilen Laura kuvat julkaisi omassa Instagramissaan.

Kuulen mielelläni vinkkejä tämän KMS:n tapaisista hiuskiinteistä. Näin hyviä ja minun mieleisiä on harmillisen vähän.

Lue myös

X