Hiukset

Hiusväri ilman tyvikasvua – siksi rakastan hiusteni väriä!

19.9.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Saanko vähän suitsutella hiusteni väriä? Sitä kun minulla on hiusväri ilman tyvikasvua, eli tyvikasvuton värjäys.

raidoitettu tyvi

Kuinka moni teistä tuskastelee joka toinen kuukausi tyvikasvuaan? Ensimmäinen kuukausi värjäyksen jälkeen on onnea, mutta sitten seuraavan kuukauden aikana alkaa ahdistus. Ai, hitsi! Ei ole ikävä niitä aikoja. Silloin sinimustassa, mustassatummanvioletissamahongissa, ruskeassa, vaaleanruskeassa ja kuparisessa sain tuskailla joka toinen kuukausi tyvikasvuani. (Jos muuten haluat tehdä aikamatkan bloggausvuosien hiusväreihini, niin klik-klik linkeihin.)

Yksi ratkaisuhan olisi olla värjäämättä hiuksiaan. Olla vain omassa luonnonvärissään. Aika moni on lähtenyt sille linjalle ja ottanut välillä piristykseksi jotain raitoja. Nehän voivat olla tummia, vaaleita tai värikkäitä. Mutta on tyvikasvuttomaan väriin toinenkin ratkaisu. Minulla on ollut sellainen jo toista vuotta, lähemmäs pari vuotta.

Kiinnostuitko värjäyksestä, joka kasvaa ilman tyvikasvua? Ei tarvitse värjäillä hiuksia parin kuukauden välein ja kituuttaa viimeisiä viikkoja ennen seuraavaa värjäystä.

Kävin viime kuussa kampaajallani pitkän tauon jälkeen. Vahingossa vierähti viisi kuukautta! Tuollainen aika oli ennen aikoinaan minulle täysin mahdoton, sillä viidessä kuukaudessa tyvikasvu on jo melkoinen. Miksi nykyään voin helposti olla melkein puoli vuotta värjäämättä hiuksiani/tyveä?

raidoitettu tyvi

MAALISKUU 2017

Vastaus piilee raidoitetussa tyvessä. Tyveni on minun oma väri, jota lisäksi raidoitetaan.

raidoitettu tyvi

Tyveen tehdään tiheästi ohuita raitoja.

Hiustani ei vaalenneta koko matkalta joka kerta, vaan ainoastaan tyvestä. Kun tyveen tehdään raidoittamalla vaalennusta, ei useamman kuukauden jälkeen näytä tyvikasvu karmaisevalta.

ilman tyvikasvua

ELOKUUN 2017 ALKU

Hius kasvaa keskimäärin yhden sentin kuukaudessa. Toisilla se on alle, toisilla enemmän. Keskimäärin kuitenkin se on noin yhden sentin verran, mitä hius kuukaudessa kasvaa.

ilman tyvikasvua

Kun tyvessä on oma väri ja raidoituksella vaalennusta, liukuu tyvikasvu luontevasti, eikä synny tarkkaa kasvurajaa. Tämä viiden kuukauden tyvikasvu ei oikeastaan edes näytä pahalta. Näyttää jopa tarkoituksella tehdyltä.

ilman tyvikasvua

ELOKUUN LOPPU 2017

Kun jälleen kävin kampaajallani Helillä, tyvi raidoitettiin ja sävyä freesattiin sävytteellä.

ilman tyvikasvua

Olen jälleen vaaleampi, kun tyvikin on vaaleampi. Minun oma luonnollinen sävyni on tummuudeltaan jotain seiskan luokkaa. Vaalealla raidoitettu tyvi saa tyven näyttämään kasilta, josta se liukuu ysin kautta kymppiin.

Jos tummuusasteet eivät sano mitään, niin 1 on täysin musta ja 10 on aivan vaalea. Joillakin valmistajilla hiusvärien sävyt alkavat numerosta 2 ja joillakin ne jatkuvat numeroihin 11 tai 12. Kuitenkin hiusten tummuusasteet ilmaistaan luvuilla 1-10.

Tietysti nyt esittelin esimerkkiä kuvin, joissa minulla on vaaleat hiukset. Samaa ideaa on toteutettu silloinkin, kun minulla on ollut värikkäämmät hiukset. Tyvessä on käytetty kevytväriä, joka haalistuu luonnollisesti käsittelemättömästä hiuksesta. Siksi tyvikasvua ei syntynyt minun ollessani granny tai malvan värisissä hiuksissa. Raidoissa sävy pysyy, mutta luonnonsävyisestä tyvestä haalistuu hiljakseen.

Tässä kuvassa näkyy hieman granny-hiukseni ja mauve-hiukseni. Grannyssa on pitkäaika edellisestä kampaajakäynnistä ja mauvessa on juuri värjätyt. Tekniikka on tosiaan ollut se, että tyveäni on raidoitettu ja päälle on vedetty sävy.

Ihan kaikissa tapauksissa tällainen tyvikasvun selkeää rajaa välttelevä värjäys ei toimi. Jos minä haluaisin olla kuparisissa tai punaisissa hiuksissa, ei homma oikein toimi. Oma tyveni on liian viileä ja liian vaalea, jotta kupari tai punainen näyttäisi hyvältä. Jos haluaisin palata mustaan tai mustanruskeaan, sekään ei toimisi. Oma tyveni on tosiaan seiska tummuudeltaan, joten viitosen tummuudessakin minun seiska tyveni näyttäisi vaalealta. Ei siis toimisi.

Jos haluat itsellesi tällaisen helpon ja värjäyskierteestä hieman vapauttavan hiusvärin, käy kampaajan puheilla. Ei ole mitään yhtä ja ainoaa tapaa, joka kaikille onnistuu ja kaikille sopii. Oma luonnollinen sävy määrittelee aika pitkälti sen, mikä toimii tällaisessa värjäyksessä. Jos luonnollinen sävy on hyvin viileä, perinteinen maantienharjaa, kuten minulla, ei sen kanssa oikein istu hyvin lämmin kupari tai kirkkaanpunainen. Jos on luonnostaan todella vaalea, ei sitä mustaa väriä oikein voi ylläpitää muuten kuin tyveä säännöllisesti värjäämällä. Eli ääripäitä ei oikein saa toimimaan tällaiseen värjäykseen.

Tykkään tästä vapaudesta! On mahtavaa, kun ei enää tarvitse jatkuvasti värjätä tyveä. Jos koskaan tai ikinä alan julkisesti pohtimaan mustaan paluuta, niin pliis, muistuttakaa minua tällä postauksella. Nämä omalla tyvellä olevat värit ovat vaan niin ihanan mutkattomia. Ilman tyvikasvua on paljon huolettomampaa!

Kuka muu teistä elää ilman tyvikasvua? Vai onko kenties ollut harkinnassa tällainen värjäysmenetelmä?

Kommentit (8)

Ponitukka!!! <3 Taistelen kaiken aikaa kiusausta vastaan. Haluaisin uudestaan ponitukan, mutta sen ylläpito ei nyt vaan houkuta. Ja jos haluan palata takaisin vaaleaksi, joutuisin "puhdistukseen" ja se taas kuluttaisi hiuksiani. Siksi pysytellään nyt tässä blondissa ja ihailen vain toisilla upeita värejä. 🙂

Oon jo pidempään miettinyt tällaista raidoittamista ja pikkuhiljaa oman värin kasvattamista. Mullahan oma väri on melko vaalea, mutta koska värjään sitä vielä vaaleammaksi, niin tyvikasvu näkyy ja alkaa ahdistaa 6 viikon kohdalla. Huomenna onkin kampaajakäynti ja ajattelin asiasta siellä jutella 🙂 Olisi muutenkin kiva saada vähän useampaa sävyä hiuksiin, kuin tällaista vaaleaa (ja pinkkiä) 🙂

Mihin päädyitte kampaajan kanssa? 🙂

Tällä kertaa päädyttiin vielä normivärjäykseen. Ens kerralla tehdään sitten varmaan jotain ponitukkaa. Mutta luultavasti jatkossa sitten aletaan pikkuhiljaa siirtyä tähän samantyyliseen tyvikasvuttomaan värjäykseen ^_^

Ponitukka!!! <3 Taistelen kaiken aikaa kiusausta vastaan. Haluaisin uudestaan ponitukan, mutta sen ylläpito ei nyt vaan houkuta. Ja jos haluan palata takaisin vaaleaksi, joutuisin "puhdistukseen" ja se taas kuluttaisi hiuksiani. Siksi pysytellään nyt tässä blondissa ja ihailen vain toisilla upeita värejä. 🙂

Kauniit hiukset sinulla. Itselläni on vaalennetut pitkät hiukset joita olen kasvattanut n. 5 vuotta. Juurikasvua on tälläkin hetkellä, juhannuksen aikaan vaalensin tyveni viimeksi. Juurikasvu ei vaivaa päätäni mahdottoman paljon mutta häiritsee koska se näyttää epäsiistiltä.. Olen juuri haaveillut että kasvatan omaa väriäni ja ottaisin vaaleita raitoja. Pidän vaaleasta hiusväristäni paljon mutta aina ei jaksa olla värjäämässä :’D

Kiitos! 🙂

Kokeile ihmeessä tuota raidoitusta jatkossa. Toki tässä on se, että ilme muuttuu tummemmaksi hiusten kasvaessa, jos oma luonnonväri on tummempi, kuin pituuksien. Mutta silti ei tarvitse olla niin usein tyveä käsittelemässä, kun raidoituksella tyvi säilyy siistinä pidempään, mutta toki kokonaisuus aina vähän muuttuu tummemmaksi, jos tyvikasvua on useita senttejä.

Täällä sama tekniikka ollut vuosikaudet käytössä. Ihan loistavaa kun ei tartte käydä kampaajalla kuin muutaman kerran vuodessa 🙂

No sepä se! Ei tarvitse niin usein käydä. Eri asia on sitten, jos haluaa muutoksia väriin. Silloin aikoinaan värjäsin paljon kotonakin. Ei sekään kyllä kivaa ole, kun 2-3 kk välein saa olla värjäämässä. Ja jos sen 3 kk piti taukoa, niin oli ahdistava olo, kun mustat pituudet, mutta blondi tyvi tunki esiin. Ei ole ikävä niitä aikoja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *