Glitz & Glam

Hiusviikko: Kampausvinkkejä osa 1

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tässä ensimmäisessä tukkavinkit -postauksessa on muutamia vinkkejä miten käsitellä hiuksiaan saadakseen kampauksia tai tehdäkseen kampauksia. Lisäksi olen kerännyt vanhoja meikkikuvia joissa näkyy tekemiäni simppeleitä juttuja joilla voi ilmettään ja tyyliään muokkailla vaikka päivittäin. 😉

Huomisessa postauksessa on vinkkejä ja yritelmäni tutorialista. Se ei ollut helppoa, sillä sen jouduin kuvaamaan itse järjestelmä kameralla, mutta ehkä siitä jotain vinkkiä saatte.

Lisäksi haluan vielä sanoa, että en osaa oikein laittaa omia hiuksiani ja toistenkin nyt jotenkuten, mutta yritin nyt jotain teille saada tehtyä.

Kiharat patukoilla tai foliopatukoilla

Hiuksia voi kihartaa ”piipparilla”, lämpörullilla, tavallisilla rullilla, papilioteilla, sormikiharoita tekemällä ja patukoilla, joita löytyy myös lämpöpatukoina. Lämpöpatukat ovat kaikkein nopein tapa saada korkkiruuvikiharoita, sillä patukat ovat nopeat laittaa päähän ja lämmön vuoksi niitä ei tarvitse pitää kauaa päässä. Patukoita voi tehdä myös itse foliosta. Minulla ei ole patukoita, eikä lämpöpatukoita, joten käytin foliota, jota melkein kaikilta löytyy tai sitä voi ostaa halvalla kaupasta. En ottanut tutorial-kuvia kuinka patukat tehdään, sillä kuvista näkee minkälaisia ne ovat, ellet ole ennen nähnyt tai käyttänyt. Foliosta tehdään pötköjä, ei sen vaikeampaa. 🙂

Ota hiuksista yksi osio. Aloita hiuksien etuosasta ja etene siitä taakse. Itse laitan ensin edestä alkaen päälliosan, sitten siirryn sivuille ja lopuksi takaosa.

Suihkauta muotoilusuihketta tai kiharasuihketta. Voit myös kostuttaa hiuksia hieman vedellä suihkuttamalla suihkepullolla ja lisäksi käyttää muotoilusuihketta. Levitä suihke kampaamalla osio tai sormin levittämällä.

Laita foliopatukka hiusosiolle kuvan tavalla.

Ota latvasta kiinni ja ala pyörittämään hiuksia patukan ympärille.

Kun latva on pyöritetty patukan ympärille, niin pidä sormella kiinni ja ala pyörittämään patukkaa niin, että se kiertää hiuksia sen ympärille.

Yritä saada kierriteltyä hiukset latvaosan päälle, jotta hiukset eivät pääse karkaamaan patukan ympäriltä.

Jatka patukan pyörittämistä tyveen asti. Varo, että et kierritä hiuksia liian tiukasti patukoille.

Käännä foliopatukat päät, jotta se pysyy päässä ja hiukset eivät karkaa siltä.

Sitten otetaan seuraava osio ja aloitetaan alusta.

Uudestaan kuvin…

Koko pää foliopatukoilla. Föönaa päätä hieman, jotta foliot lämpenevät ja näin varaavat lämpöä. Muotoilusuihkeet usein reagoivat lämmön kanssa ja näin saat kestävämmät kiharat.

Voit laittaa patukat hiuksiin ennen nukkumaan menoa tai voit laittaa patukat aamulla ja illalla sinulla onkin kiharat. Jatkoa tähän kiharakampaukseen tulee huomenna. 😉
Foliopatukoita ei kannata heittää pois, sillä ne voi uudelleen käyttää jos haluat taas tehdä kiharoita. 😉

Suoristus

Kuten kuvasta näette, niin minulla on taipuisuutta hiuksissa, joka ilmestyi aikuisiän kynnyksellä. Normaalisti hiukseni eivät ole noin säkkärällään, mutta tarkoituksella kävin kuvaa edeltävänä iltana hiukset märkinä nukkumaan. Silloin hiuksistani tulee todella taipuista ja jopa pörröiset. Jos annan hiusten kuivua vapaasti, niin takaraivolla hiukset tekevät hieman S-kuviota. Jos föönaan hiukseni, niin saan suorat hiukset ja suoristamalla saan super-suorat. Hassua kylläkin, mutta kihartaminen ja niiden pysyminen ei ole ihan helpoimmasta päästä minun hiuksiini.

Aloita suoristus hiustesi alaosasta. Ota päälliosa sivuun vaikka pinnillä tai kilpsulla. Ota hiusosio ja suihkuta siihen suoristussuihketta tai jotain muuta muotoilusuihketta, jossa on lämpösuoja.

Kampaa hiusosiota.

Ota hiusosio kampaan lähelle tyveä ja ota hiusosio suoristusraudan väliin tyven ja kamman välistä.

Vedä kampaa ja suoristusrautaa hiuksia pitkin…

… latvaan asti.

Super-suoraa jälkeä ja hiuksiin ei tule mutkia, koska kampa silottaa raudan edellä hiuksia.

Kuva siitä, että tämän pystyy tekemään hiusten takaosaankin. Joskin hieman hankalaa, mutta onnistuu kyllä, kun hieman harjoittelee.Hiuspuuterin levitys

Tapa 1

Tee jakaus piikkikammalla.

Sirottele hiuspuuteria haluamasi määrä. Ei tarvitse paljoa.

Hiero sormin tyveä.

Tee toinen jakaus ja sirottele puuteria ja hiero sormin tyveä. Etene jakaus jakaukselta.

Toiset pelkäävät puutereiden mattaavaa vaikutusta, mutta kuten kuvasta näette, niin mattaava vaikutus on aika minimaalista valmiiksi kiiltävissä ja terveissä hiuksissa. Ainahan hiuksiin voi lopuksi suihkuttaa kiiltosuihketta.

Tapa 2

Sirottele puuteria sormille.

Hiero varovasti puuteria käsiin.

Hiero puuteri tyveen.

Tässä hieman osviittaa hiuspuuterin kohottavasta vaikutuksesta. Kuvan oikealla puolella hiukset roikkuvat omassa luonnontilassaan ja vasemmalla puolella on käytetty hiuspuuteria ja hierottu tyveä. Pitävyyttä ja massiivisuutta kohotukseen saa vielä tupeeraamalla tyveä ja suihkauttamalla hiuslakkaa kevyesti.

Käännetyt latvat

Tästä ei ole kuvia tekovaiheesta, koska omat hiukset ovat liian pitkät, että taivuttaisin latvoja ulospäin suoristusraudalla. Ko. look oli muutaman vuoden mun juttu. Siispä vanhojakin vanhempia kuvia minusta. ;D

Tässä on käytetty kiharrinta hiusten kääntämiseen.

Eli hiuksia suoristusraudalla vetäessä latvaa kohti tulessa käännä rautaa noin 90 astetta ja muuta kätesi liikerataa alaspäin kulkevasta alaviistoon kulkevaksi kulkevaksi. Jos sinulla on voimakkaasti kerroksittan leikatut hiukset, niin voit tehdä kerrostuksille samaa ulkospäin taivuttavaa liikettä raudalla. Muotoile vahalla ulospäin taipuvia osioita ja kiinnitä hiuslakalla.

Volyymia hiuksiin

Tapoja on monia ja itse yleisimmin käytän lämpörullia tai tuupeerausta erilaisia tuotteita apuna käyttäen. Mutta yksi tapa jolla saa volyymia ja toiset tällä tavalla saa kiharatkin. Minä en saa kiharoita, mutta saan taipuisuutta ja volyymia.

Levitä reilusti muotovaahtoa kosteisiin hiuksiin. Vot suihkuttaa kiharrussuihketta tai jotain muuta muotoilusuihketta. Puristele hiuksia alhaalta ylöspäin. Anna kuivua vapaasti tai föönaa hiuksia pää alaspäin ollessa niin, että fööni puhaltaa alhaalta ylöspäin. Puristele kaiken aikaa hiuksiasi kun föönaat.

Olen koonnut vanhoja meikkikuvia joissa näkee hieman kampauksiakin. Kaikki kampaukset ovat simppeleitä. Niistä näkee miten eri näköinen ja tyylinen sitä voi olla. 😉 Olen kertonut lyhyesti kampauksesta.

Auki olevat

Suoristusraudalla läpi käydyt hiukset, keskellä päätä jakaus. Tyvi on kohotettu hiuspuuterilla ja kevyellä tupeerauksella.

 Sileät suoristusraudalla läpikäydyt hiukset. kevyt kohotus tyvessä hiuspuuterilla ja tupeerauksella. Toispuoleinen, eli toiselta puolelta hiukset ovat korvan takana, josta kaikki hiukset on vedetty toisen olkapään päälle.

Suoristetut hiukset otsatukalla. Tyvi on kohotettu vain hiuspuuterilla.

Ponnareita & saparoita

Hiukset on kevyesti kiharrettu ”piipparilla” ja laitettu ponnarille. Sivujakaus ja toispuoleisen näköinen kampaus, eli toiselta puolelta kaikki etuosan hiukset ovat kiinni ja toisella puolella osa on vapaana.

Kohotettu tyvi hiuspuuterilla ja tupeerauksella. Sivuponnari, joka on kevyesti tupeerattu muhkeamman näköiseksi. Sivujakaus ja molemmilla puolilla on vähän vapaana olevia hiussuortuvia.

Tyttömäiset saparot alhaalla, keskellä päätä jakaus.

Korkea ”etujee-jee”, sliipit sivut ja takana korkea ponnari.

Takana kiinni olevat

Taakse kiinni hiusklipsillä. Tyvi on kohotettu hiuspuuterilla ja kevyellä tupeerauksella.

Taakse sikin sokin pinnejä. Jätetään muutamia hiussuortuvia ja käsitellään niitä hiusvahalla ja hiuslakalla, jotta ovat pysyvämpiä ja piikkimäisiä. Kuvaa takaanta ei ole. 🙁

Hiukset on käsitelty aiemmin mainitsemallani tavalla, kun tehdään volyymia hiuksiin. (katso siis ylempää) Etuhiukset eteen ja sivuille hieman pidemmat suortuvat roikkumaan. Vedetään hiukset taakse ja aletaan kiinnittää pinneillä niin, että pinnit työnnetään hiuksiin alhaalta ylöspäin. Näin hiuksia jää myös vapaana roikkumaan.

Muhkeat & huolittelemattoman näköiset

Lämpörullilla tehtyä volyymia hiuksiin. Hiuspuuteria tyveen ja kevyttä tupeerausta. Saa massiivisen kohotuksen hiuksiin. Sivuponnarille kiinni ja etuosa hiuksista sivulle.

Pörrötelty hiuspuuterilla pää alaspäin ollessa. Suihkauteltu hiuslakkaa pään ollessa alaspäin.

Tehty kuten äskeisessäkin kampauksessa, mutta lisäksi hiuksia on kevyesti tupeerattu koko pituudelta. (Tämä meikki näyttää kamalalta minulla. Jos joku ei tiennyt tai ei muista, niin tässä meikissä oli ideana tehdä tyypillinen teinimeikki.)

Hiuskoristeita & pantoja

Perus tylsä sivuponnari, mutta hiuskukka tuo tavalliseen kampaukseen hieman näyttävyyttä.

Etujee-jee, sliipit sivut taakse vedettynä. Takaosa kiinnitetty pinneillä pystysuorasti, jotta saadaan takaraivon keskiosaan pystysuorasti kulkeva”kasa” hiussuortuvia.
Koristeena olen käyttänyt hiuskukkaa ja vanhaa kaulakorua, jonka kiinnitin parilla pinnillä.

Kohotettu tyvi puuterilla ja tupeerauksella. Kiinnitetty taakse pinneillä pyöräyttämällä hiussuortuvia rullalle. Valitan, että tästäkään ei ole kuvaa takaanta. 🙁 Juju kampauksessa on helmipannassa.

Tavallinen arkikampaus letillä ja pannalla, joka antaa näköä kampaukseen.

Pantoja on myös todella näyttäviä ja koristeellisia, joilla voi pelastaa oman taidottomuuden kampauksien tekoon. Kokonaisuus on juhlava ja näyttävä, vaikka itse kampaus ei näyttäisi juurikaan miltä. Hiuskoristeet ja näyttävät pannat pelastavat taidottomat, kuten minut. 😀

Huomenna vielä postaus hiusviikkoa ja sitten jatketaan taas kynsillä ja meikkauksilla jne. 😉 Huomisessa postauksessa luvassa siis yritelmä tuggatutorialista ja muutamia vinkkejä lisää. 😉

On muuten aivan hirvittävän vaikeaa selittää näitä kampausjuttuja. Osaisin näyttää ja selittää sanoin, mutta kirjoittamalla… vaikeaa! 😀

X