Glitz & Glam

Hiusviikko: Kampausvinkkejä osa 2

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Kampausvinkit jatkuvat… Eilen olin Haminan teatterin kesällä ensi-iltansa saavan näytelmän/musikaalin promokuvien maskeja ja kampauksia tekemässä. Tuli tehtyä 5 kampausta ja maskia, joista 3 oli naisia ja 2 miestä. Olen aivan uudella tavalla kiinnostunut kampauksista ja hiuksista ja se varmasti myös näkyy promokuvissakin. 😉 Niitä näette sitten kun on niiden aika. Tänää katsellaan tavallisempia kampauksia.

Tukkatuto

Eilisessä postauksessa jäimme tähän kohtaan. Kun patukat ovat olleet päässä yön yli tai useita tunteja, niin poista ne.

Aarne Tenkasen laulun sanoin hemaisevan seksikäs pörröpää… 😀 Olen tässä aukonut kiharoita varovasti sormin. Ennen kun aloitin aukomisen, suihkautin kevyesti hiuslakkaa hiuksiini.

KUKKUU! Yritin kuvata mustaa tukkaani valkoista taustaa vasten, jotta näette kiharat vähän paremmin.

Itse laitoin vähän hiuspuuteria päälliosan tyveen, mutta se ei ole välttämätöntä. Tupeetasin päälaen hiuksia hieman jotta ne vähän nousisivat kuvan tavalla. Kiinnitin hiusten latvat ristikkäispinneillä takaraivolleni asemaksi. En tiedä oikeaa nimitystä, mutta itse puhun pinniasemasta, kun tarkoitan sellaista tukikohtaa minkä ympärille rakennan kampauksen ja siihen kohtaan työnnän pinnit kiinni.

Kun olen tehnyt sen tukiaseman, niin otan seuraavan hiusosion ja kiinnitän sen hengettömällä tukiasemaan.

Teen toiselle puolelle samalla tavalla, eli otan suunnilleen samasta kohdasta hiusosion ja ja kiinnitän sen hengettömällä tukiasemaan.

Kiinnitän hiusosioita kerros kerrokselta tukiasemaan aina puoli kerrallaan, jotta kampauksesta tulisi tasapainoisen näköinen.

Aloitin osioiden kiinnittelyn takaosasta sivuilta. Jätin korvasta kasvoihin päin olevat hiukset vielä laittamatta ja takaosasta ihan keskimmäisen osan.

Kun takaosan sivut on kiinnitetty kummaltakin puolelta, niin kiinnitän keskiosan.

Nostin keskiosan ylös ja kiinnitin senkin hengettömillä.

Otin monta kuvaa tästä pää eri kulmissa, jotta näette hieman kuinka kiharat saavat hieman ”sojoittaa” kampauksesta.

Kiharassa hiuksessa on volyymia paljon, joten siksi sillä saa helposti muhkean näköisen pinnikampauksen. Kiharakampaus myös on helpompi hallita ja siinä on ilmavuutta, joka helpottaa kampauksen rakentamisessa.

Sitten kiinnitetään sivuosat muutamassa eri osiossa.

Tässä taas kuvaa yhden osion kiinnityksestä…

… eli vedän osion taakse ja kiinnitän hengettömillä.

Jos et halua jättää sivuille mitää kiharoita roikkumaan, niin vedä kaikki taakse kiinni. Minä otin tuosta vielä hieman pois, jotka kiinnitin taakse.

Kampaus valmis takaa.

Tämän kampauksen kiinnittämiseen käytin Goldwellin Style Sign Texture -sarjan Pump Freezer pumppulakkaa, joka kiinnittää todella tiukasti hiukset. En suosi omalle hiuslaadulle pumppulakkaa muuten kun pinnikampauksissa tai puoliksi kiinnikampauksissa. Täysin auki oleviin se on minulla liian ”ytyä”. Ja kyllä pysyi kampaus koko päivän ja kertaakaan en lisännyt hiuslakkaa. 😉

Kampaus valmis sivulta.

Jos mietit, että miten käytin niitä pinnejä ja hengettömiä, niin postauksen lopussa on vinkkejä pinnienlukitukseen (ristipinneihin) ja hengettömien käyttöön.

Ja toiseltakin sivulta.

Otsatukka

Jos sinulla on otsari ja sille on käynyt näin, niin kun minulla tässä näkyy. Eli otsatukka onkin sivuilla, eli keskellä päätä on jakaus. Jos ei jaksa/ehdi kostuttaa hiuksia ja föönata niitä takaisin muotoonsa, niin otsarin saa takaisin eteen seuraavalla tavalla…

Nosta kampaamalla otsatukka ylös.

Tupeeraa niitä, erityisesti siitä mihin ei toivottu jakaus on tullut. Suihkauta hiuslakkaa. Hiuslakka antaa tukea, kiinnittää ja se myös hieman auttaa hiuksia pysymään kuivempina ja kestävämpinä jos hiki lentää zumbassa tmv. ;D Minulla vain hieman, sillä olen kova hikoilemaan pään kautta ja tukka kastuu… mutta en siis kuitenkaan käy zumbassa. Mulla ei ole aikaa sellaiseen. 🙁

Harjaa varovasti hiukset takaisin alas ja silota.

Hieman otsari vääntää minulla, sillä keskijakaus oli kotioloissa minulla pari päivää, joten hiukset olivat ehtineet jo muotoutua siihen malliin. Mutta kuitenkin tämä nyt menettelee ja sillä kehtaa poistua kotoonta.

Suihkuta hiuslakkaa pintaan. Etuhiuksille suosin medium pitoista hiuslakkaa, sillä voimakkaampi tekisi otsarista liian liikkumattoman.

Seuraavaksi otan muotoiluvahaa.

Hyvin pieni määrä riittää. Hiero vahaa käsissäsi, jotta se lämpenee ja pehmenee.

Haro vahaa otsahiuksiin, mutta varo, että et käytä vahaa liikaa.

Piikkikamman piikillä voi asetella otsatukkaa.

Jos haluat, että otsatukka hieman taipuu sisäänpäin ja siihen tulee hieman nostetta, niin nosta kädellä hieman otsaria ja suihkuta hiuslakkaa.

Lopuksi kiiltoa ja silottavuutta hiuksien pintaan kiiltosuihkeella.

Kampaus täysin valmiina edestäpäin.
Kuvan meikki ja näissä tutorialeissa näkyneet kynnet esittelen tarkemmin tällä viikolla. 😉 Mälsää kun ne ovat kuvissa jo vilkkuneet. Tosin meikki ei ole kokonaan valmis näissä kuvissa. 😛

Pinnienlukitus, eli ristipinnit

Laitan teille kuvin kuinka pinnit saa pysymään parhaiten kampauksessa. Käytin tässä ohjeistuksessa harjoituspäätä, jonka olemassa oloa en muistanut. Lainasin parturi-kampaaja kaveriltani hänen kouluaikaisen harjoituspään oman meikkaaja-maskeeraajakoulun näyttötöiden alla harjoitellakseni kampauksia, mutta enhän minä sitten ehtinytkään harjoitella. Pää on edelleen minulla, joten ajattelin käyttää sitä havainnollistaakseni pinnien käytöstä.

Tavallisin ristipinni

Työnnä pinni kampaukseen haluttuun kohtaan.

Lukitse pinnit ristikkäin, eli työnnä toinen pinni toisesta suunnasta toisen pinnin päälle.

Eli näin.

Limittäin pinnitys

Pinnit voidaan lukita myös näin. Erityisesti kun halutaan, että kampaus pysyy sliipisti jostakin kohtaa. Esim. banaaninutturassa jne.

Ristipinnitys sarjana

Tämä on taas kahden aiemman lukituksen sekoitus.
Teen ristipinnitys.

Tee toinen ristipinnitys toisen perään niin, että toisen ristin ensimmäinen pinni menee ensimmäisen ristin toisen pinnin yli.

Hengettömien käyttö
Hengettömät ovat erittäin käteviä, kun niitä oppii käyttämään. Hengettömät eivät paina kampausta kasaan, niin helposti kuin pinnit. Erityisesti itselle kampausta tehdessä herkästi käy niin, kun joutuu vain ”käsikopellolla” hakemaan paikkaa pinnille.
Hengettömillä toki voi myös painaa kampausta kasaankin jos niin haluaa.
Tässä seuraavassa hengettömien kiinnitysohjeessa hengetön ei latista kampausta ja hengetön pitää hiussuortuvan kampauksessa.

Ota hiussuortuva hengettömän hakasien väliin tai koukkaa suoraan kampauksesta hiuksia hengettömään.

Työnnä hengetöntä kampaukseen ensin  alhaalta ylöspäin.

 Käännä hengettön toisin päin ja vaihda suuntaa ylhäältä alaspäin.

 Ja työnnä hengetön kokonaan kampaukseen. Eli hengetön koukkaa alhaalta ylöspäin ja pinni työnnetään hiuksiin ylhäältä alaspäin.
Hengettömän päät voi myös taivuttaa 90 asteen kulmaan kampauksessa, mutta itse en tykkää kääntää niitä. Kun päät on käännetty, niin kampaus saa vielä lisää kestoa, sillä hengettömät pysyvät kampauksessa vieläkin paremmin.

Nyt on hiusviikko sitten ohi. Viikko sitten kestikin viikon ja yhden päivän. ;D
Mitä mielipiteitä teillä on viikosta? Haluatteko jatkossakin enemmän juttuja hiuksista ja ohjeita/vinkkejä kampauksiin? Minulta jäi vielä monta vinkkiä ja juttua kirjoittamatta ja näyttämättä, mutta ajattelin, että jos teitä kiinnostaa, niin jätän tulevaisuuteenkin juttuja. 😉

X