Monia varmaan askarruttaa, että onko sillä väliä peseekö ja hoitaako hiuksensa edullisemmilla marketeissa myytävillä, ammattilasmerkin vai luomutuotteilla? Toiset sanovat, että se on ihan samaa tavaraa eri paketissa. Itse en täysin väitettä allekirjoita. Marketti ja ammattilaismerkkien tuotteet sisältävät aika pitkälti samoja raaka-aineita, mutta kuten nyt jokainen kuvitella saattaa, niin markettimerkkien ja -sarjojen tuotteissa ei ole yhtä paljon niitä hoitavia ja hiuksille hyvää tekeviä ainesosia kuin ammattilaismerkeissä. Lisäksi raaka-aineet voivat olla edullisempia marketeissa myytävissä tuotteissa kuin ammattilaisten merkeissä. Lisäksi myös ammattilaismerkkien tuotteissa on käytettävä teknologia edellä markettimerkkeihin verrattuna. Tälläisistä asioista hintaa koostuu, vaikka valmistaja saattaakin olla esim. Schwarzkopf, joka valmistaa mm. Bonacure tuotesarjaa, joka on hintavampi ammattilaismerkki taas marketeista löytyvään Gliss sarjaan verrattuna.

Toisia ohjaa ostopäätöksissä hinta, toisia laadukkuus ja toisia luonnonmukaisuus. Itse kuulun ryhmään joka haluaa laatua hiuksilleen. Silloin kun hiukseni ovat olleet lyhyet, olen voinnut käyttää marketeissakin myytäviä shampoita ja hoitoaineita. Joskus pesin hiukseni markettishampoolla, mutta hoidin ammattilaismerkin hoitoaineilla. Tätä samaa saatan tehdä vieläkin jos kaikki shampooni loppuvat ja en ole saanut aikaiseksi käydä Sokoksella tai tilattua netin kautta mistään. Ostan sitten ruokaostoksilla käydessä jonkun shampoon. Hoitoaineet eivät minulta yleensä pääse yllättäen loppumaan, sillä ne kuluvat paljon hitaammin. Niin hitaastikin joskus, että jätän jonkun ison pullon käytön tauolle ja käytän välillä jotain muun merkin hoitoainetta. Minulla onkin siis paljon aloitettuja hoitoaineita suihkussa, kuten eilisestä postauksesta voikin päätellä ;D

Entäs sitten luomut? Minulla on luomuista tasan yhtä paljon kokemusta kuin eilisessä postauksessani oli luomuja arvostelussa, eli kolmen tuotteen verran. Ja ellen jostain saa testailtavaksi, niin ei kokemusta varmaankaan kartukaan enempää. Oman pienen kokemukseni perusteella suosittelisin luomuja sellaisille joilla on mahdollisimman terveet hiukset, ne ovat lyhyet ja vähän käsittelyistä kärsinneet. Itse ostaisin ja käyttäisin luomuja tyttärelleni ja hänelle ne jämät meneekin. Minun hiukset ovat pidemmät ja ne ovat kuitenkin joutuneet kestämään kaikenlaista ja jotta ne pysyisivät terveinä ja hyväkuntoisina, minun tulee käyttää tarpeeksi hoitavia tuotteita. Luomuissa voi kuitenkin olla varmaa, että hiuksiin ja hiuspohjaan käytetään vain niille hyvää tekeviä ainesosia.

Olen huomannut myös, että hyvät shampoot ja hoitoaineet eivät kulu yhtä nopeasti, kuin huonommat. Shampoota tulee käytettyä enemmän tai joudun tekemään pesun kahteen kertaan heikommilla tuotteilla. Hoitoainettakin kuluu enemmän, vaikka siitä ei olekaan hyötyä tehoon, heikompaa hoitoainetta tulee hölvättyä enemmän.

Mietitäänpä tätä asiaa hieman tarkemmin… Markettien shampoot ja hoitoaineet maksavat noin 3-7 euroa (n. 250-400 ml). Minun mielestä erittäin hyviä ammattilaismerkkejä saa 8-14 euroa (n. 200-300 ml). Jos tuotteita kuluu noin 1/3 tai 1/2 vähemmän samassa ajassa kun markettimerkkien, niin hinnoissa pääsee jo aika liki samoja. Hyvin usein Sokoksella ja Hairstorella on ammattilaismerkin shampoita ja hoitoja ihan pilkkahintaan tarjouksessa. Tästä syystä kannattaakin kyttäillä tarjouksia. 😉 Itse ostan vain pakkotilanteissa normaalihintaisena shampoot ja hoitoaineet. Yleensä katselen tarjouksia ja ostan edullisempaan hintaan, vaikka minulla olisikin kotona vielä paljon jäljellä edellistä. Kyllähän ne kuluvat ja shampoot ja hoitsikat eivät miksikään mene parissakaan vuodessa. Goldwellin shampoot ovat olleet hiusten hellimisviikolla 7,75 € ja hoitoaineet ja tehohoidot siinä 10-12 euroa. Tälläkin hetkellä Sokoksella on tarjouksessa isoja pumppupulloja (500-950 ml) hintaan 16-22 euroa. Tällä hetkellä Cutrinin shampoita ja hoitoaineita 950 ml:n pumppupullossa saa hintaan 16,90 €. Siitä riittää todella pitkäksi aikaa, riippuen pesutahdista, hiusten pituudesta ja käyttötavoista, mutta noin 0,5-2 vuotta. ;D

Toisille ei tietysti ole väliä mitä käyttää, esimerkiksi mieheni ei tarvitse hoitavia shampoita. Hänellä on lyhyet hiukset. Kun itsekin oli kynityssä tukassa, niin pystyin hyvin käyttämään markettien shampoita ja hoitoaineita, koska minun hiuksissani ei ollut mitään rankkoja käsittelyjä ja ne olivat leikattu lyhyiksi. Kun hiukseni taas kasvoivat aloin ehdottomasti tarvitsemaan tehokkaampia tuotteita, jotta pidemmät hiukseni pysyvät hyväkuntoisina.

Tehohoitoja marketeista ei löydy niin hirveän montaa vaihtoehtoa, mutta niistä erittäin hyviä olivat eilen esittelemäni Doven Nourishing Oil Care -tehohoito ja naamio. Hintaa tehohoidolla on n. 3,70 € (180 ml) ja naamiolla n. 6 € (200 ml). Ammattilaismerkin naamioita löytyy normaalihintaisena n. 12 € (150 ml), mutta näitäkin on usein tarjouksessa ja ne kannattaakin hyödyntää.

Entäpä sitten muotoilutuotteista? Onko se ihan sama suihkiiko markettimerkin vai ammattilaismerkin hiuslakkaa? Omasta mielestäni ei ole. Ennen en kokenut tällä asialla olevan niin paljon merkitystä, koska suihkutin hiuslakkaa aina niin paljon, että hiukseni olivat kovat. Nykyää suosin ammattilaismerkkien hiuslakkoja, koska olen oppinut käyttämään hiuslakkaa vähemmän. Hiuksista ei tule kovat ja ne pysyvät liikkuvina, mutta ne silti pysyvät kuosissa. Valitettavasti monet markettimerkkien hiuslakoista tekevät hiuksista kovat ja ”kypäröidyt”. Olen yrittänyt suihkuttaa kevyemmin, mutta silloin taas kampaus ei meinaa kestää. Ammattilaismerkkien hiuslakalla kampaus kestää olematta kuitenkaan kypäröity. Tai ainakin oman kokemukseni mukaan.

Itse luotan enemmän ammattilaismerkkien muotoilutuotteisiin, kuin marketeissa myytäviin. Kuten muotoilutuotepostauksessa mainitsin, niin muotovaahdot ovat ainoat joissa en ole huomannut ratkaisevia eroja minkään merkin kanssa.

Lisäksi ammattilaismerkkien paremmuus on se, että muotoilutuotteita löytyy kaikenlaisia. Niitä on jopa niin paljon, että en tunne edes niitä kaikkia. Niin moniin käyttötarkoituksiin ja kampauksiin. Markettimerkeiltä ei löydy kovinkaan montaa erilaista muotoilutuotetta.

Tästä postauksestani voisi päätellä, että suosin ammattilaismerkkejä. Syy on yksinkertainen, ne eivät ole pettäneet minua ja niillä olen saanut parhaimmat tulokset hiustenhoidossa, että muotoilussa.

Mikä on sinun suosikkisi? Oletko luomuilija, markettishoppailija ja vai luotatko ammattilaismerkkeihin eniten?

X