Nyt kun on myytit murrettu, niin kirjoittelen hieman juttua erilaisten hiusten hoidosta ja mahdollisten ongelmien ratkaisuista. Olen laittanut myös jokaiselle hiuslaadulle ehdotuksia mahdollisesti sopivista tuotteista. Jokaisen hiukset ovat yksilölliset ja hoitotuotteiden sopivuuteen vaikuttaa myös käyttäjänsä omat tottumukset. Siksi ei voi suoranaisesti sanoa, että juuri tämä ja tämä on sille ja sille hyväksi. Ei ole olemassa yhtä ja ainutta parasta tuotetta, vaan joku sopii yhdelle ja toinen taas toiselle. Meidän omat tottumuksemme myös määrittelee sen mistä pidämme ja mitä hiuksiltamme haluamme. Oma kampaajasi ja myös myyjät osaavat kertoa sinulle parhaiten sopivimmat tuotteet. Yleensä kokeilemalla selviää sopiiko joku vai ei ja pitääkö tuloksesta vai ei.
Tällä viikolla on luvassa tuote-esittelyjäkin, joissa sitten kerron tarkemmin esiteltävistä tuotteista. Tähän postaukseen en kuitenkaan esittele ehdotuksia niin yksityiskohtaisesti, sillä muuten tästä postauksesta tulee jo ihan liian pitkä ja liian monia asioita käsittelevä. Ehdotetut tuotteet ovat sellaisia, että tunnen ko. merkin suhteellisen hyvin tai olen käyttänyt itsekin ko. merkin tuotteita tai olen kuullut joltakin ammattilaiselta kehuja tuotteesta.

Ennen kun mennään erilaisten hiustenhoitoon, niin kerron mistä omat tukkaoppini olen saanut. Hiukset ja niiden hoito on aina kiinnostanut minua ja olenkin ollut ahkera kokeilemaan ja käyttämään kaikenlaisia hiustuotteita. Käyttämällä ja kokeilemalla kasvattaa omaa oppiaan ja oppii käyttämään tuotteita. Olen aina jutellut parturi-kampaajien kanssa hiuksista ja kuunnellut korva tarkkana heidän neuvoja ja vinkkejä… tai yleistä juttua joka liittyy hiuksiin. Koska hiukset ovat kiinnostaneet, niin asiat ovat jäänneet mieleeni. Olen lukenut ja ”opiskellut” asioita ihan yleisellä tasolla, eli en kuitenkaan sitä kaikkea tietoa minkä parturi-kampaajat opiskelevat kemiasta ja anatomiasta. Lisäksi ammattikoulussa minulla oli valinnaisaineena hiukset tyylin luojana -kurssi, jossa opetettiin perustietoa ja käytäntöä hiuksista. Tietysti meikkaaja-maskeeraajakoulussa hiuksiin liittyvää oppia tuli lisää ja nyt työssä olen oppinut itse ja saan arvokasta oppia ja vinkkejä vuosia alalla olleilta kollegoilta. Parturi-kampaajan tietämystä en omaa, mutta kuitenkin keskivertoa hieman enemmän luulisin omaavani tietoa hiuksista… ehkä kait? 😀

Ohuet/hennot hiukset (23% kyselyyni vastanneista)

Millaiset ovat hennot hiukset?

Hennot hiukset ovat erittäin hienoa, eli hiussäie on ohut. Hennot hiukset ovat myös veltot.

Millaiset ovat ohuet hiukset?

Hiuksia on normaalia (keskivertoa) vähemmän.

Ohuille ja hennoille hiuksille kannattaa käyttää kevyitä, mietoja ja geelimäisiä shampoita ja hoitoaineita. Liian hoitavat ja paljon silikoneja sisältävät shampoot ja hoitoaineet latistavat hiusta ja saavat ne näyttämään ohuemmilta. Periaatteessa ylihoitavat eivät ole niinkään haitallisia ohueille ja hennoille hiuksille, mutta ne esimerkiksi saavat hennot hiukset rasvoittumaan herkemmin, jonka takia hiuksia pestään liian usein, kuin olisi oikeita tuotteita käyttämällä tarpeen. Vesi kuitenkin kuluttaa hiusta. Monesti ohuet ja hennot hiukset ovat herkemmin rasvoittuvat ja tästäkin syystä liian hoitavia tuotteita kannattaa välttää.
Monet ohuiden ja hentojen hiuksien shampoot ovat volyymia antavia. Volyymin, eli tuuheuden ja paksuuden tuntu hiuksiin perustuu siihen, että shampoo aavistuksen avaa hiussuomuja, joka saa ne tuntumaan ja näyttämään runsaammilta.
Hoitoaineet ovat kevyitä ja hiuksia kosteuttavia ja ne eivät sisällä silikoneja. Ohuille ja hennoille hiuksille tarkoitetut hoitoaineet eivät tee hiuksia raskaiksi ja ”ylihoidetuiksi”.

Entäs jos on ohuet ja hennot hiukset, jotka rasvoittuvat tyvestä, mutta latvat ovat vaurioituneet jostakin väri- tai permanenttikäsittelystä?
Shampoona voi käyttää ohuiden ja hentojen hiusten volyymia antavaa shampoota tai rasvoittuville hiuksille tarkoitettua shampoota. Hoitoaineena voi käyttää vain latvoihin tehokkaampaa ja hoitavampaa hoitoainetta tai ohuiden ja hentojen hiusten hoitoainetta ja lisäksi hiuksiin jätettävää voidemaista, erityisen hoitavaa ja rakenne paikkaavaa hoitoainetta latvoihin.

Ehdotuksiani ohuille ja hennoille hiuksille:
(HUOM. Nämä ovat vain ehdotuksia. Oma kampaajasi tietää parhaiten juuri sinulle sopivat tuotteet.)

Goldwell dualsenses sarjan ULTRA VOLUME. Linkistä pääset lukemaaan sarjan tuotteista.
Koska olen ollut Goldwellin edustajana, niin tiedän Goldwellin tuotteista eniten. 😉
FOUR REASONS VOLUME (sininen sarja)
L’Oréal Professionnel VOLUME EXPAND

Normaalit hiukset (37% kyselyyni vastanneista)

Mitä ovat normaalit hiukset?

Hiuksien kosteustasapaino on normaali (eli hyvä), hiuksia on paljon ja ne ovat normaali paksuisia. Hiussuomut ovat kiinni. Eivät vaadi luonnostaan erityisiä hoitomenetelmiä, mutta hiusta rasittavat käsittelyt voivat aiheuttaa kuivuutta ja rakennevaurioita.

Normaalien hiuksien raja hentojen hiusten kanssa on hieman häilyvä. Toiset omaavat mielikuvan omista hiuksistaan, että ne olisivat hennot, vaikka todellisuudessa ovat normaalit. Normaalien hiusten pesu ja hoito ei ole niin tarkkaa ja siksipä normaalit hiukset omaavat hieman muita enemmän ”hakevat” sitä omaa lemppari shampoota ja hoitoainetta. Moni normaalit hiukset omaava on värjäyttänyt hiuksensa ja tästä syystä suosivatkin enimmikseen värjättyjen hiusten puhdistus- ja hoitotuotteita.
Normaaleille hiuksille suositellaan kevyitä ja mietoja shampoita. Siksi monissa hentojen hiusten shampoissa lukeekin hennot ja normaalit hiukset.
Hoitoaine sitä vastoin voi olla hoitavampi. Oikeastaan jokaisen makuasiat ja normaalien hiusten kunto määrittelee parhaimman hoitoaineen.

Jos haluat tuuheutta ja käsiteltävyyttä hiuksiisi, niin vältä ylihoitavia tuotteita. Suosi juuri volyymia antavia shampoita ja hoitoaineita. Voit lisäksi käyttää hiuksiin jätettävää latvasuojaa tai hoitoainetta, jolloin latvat pysyvät hyvässä kunnossa.

Ehdotuksiani normaaleille hiuksille:
(HUOM. Nämä ovat vain ehdotuksia. Oma kampaajasi tietää parhaiten juuri sinulle sopivat tuotteet.)

Goldwell dualsenses sarjan COLOR
Goldwell dualsenses sarjan ULTRA VOLUME
FOUR REASONS MOISTURE (turkoosi sarja)

Kuivat ja karheat hiukset (25% kyselyyni vastanneista)

Minkälaiset ovat kuivat ja karheat hiukset?

Hiukset ovat paksuja ja tuntuvat sormien välissä karheilta, kovilta ja/tai jouhimaisilta. Hiuksien kosteustasapaino ei ole tasapainossa ja hiukset kärsivät kuivuudesta. Hiussuomut ovat auki ja hiuksia käsin puristaessa voi kuulla ritisevää ääntä.

Monesti kuivat ja karheat hiukset ovat myös paksut. Kuivat ja karheat hiukset rasvoittuvat hitaammin. Tällöin tämä hiuslaatu vaatii harvemmin pesua. Kuivia hiuksia tuleekin pestä harvemmin ja käyttää hoitavia ja kosteuttavia shampoita ja hoitoaineita. Monesti juuri kuivien hiusten shampoot ja hoitoaineet sisältävät silikoneja, jotka silottavat hiuksen pintaa ja sitovat kosteutta niihin.
Kuiville ja karheille hiuksille kannattaa käyttää poispestävää ja hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Lisäksi hiusnaamiot, tehohoidot, seerumit jne. kannattaa ottaa käyttöön, jotta hiukset saavat tarvitsemaansa hoitoa ja kosteutta.
Jos peset hiuksesi vain 1-2 kertaa viikossa, niin käytä päivittäin tai joka toinen päivä hiuksiisi jotain kosteuttavaa, hiuksiin jätettävää hoitoa, esim. kostettavaa seerumia, suihkutettavaa hoitoainetta tai voidemaista hoitoainetta. Vesi kuluttaa ja kuivaattaa hiusta, mutta hyvät shampoot ja hoitoaineet antavat niille kosteutta. Jos peset harvoin hiuksiasi, niin silloin ne eivät saa kosteutta hoitotuotteista, joten anna hiuksillesi kosteutta hiuksiin jätettävillä kosteuttajilla pesujen välissäkin.

Ehdotuksiani kuiville ja karheille hiuksille:
(HUOM. Nämä ovat vain ehdotuksia. Oma kampaajasi tietää parhaiten juuri sinulle sopivat tuotteet.)

Goldwell dualsenses sarjan RICH REPAIR
Goldwell dualsenses sarjan COLOR EXTRA RICH
BC Bonacure Repair Rescue (tummanpunainen sarja)

Kiharat ja taipuisat hiukset (24% kyselyyni vastanneista)

Kiharan ja taipuisan hiuksen näkee silmällä. Laineita ja kiharoita esiintyy erilaisina, esim. S-laineita, spiraalia, korkkiruuvia ja Z-kuviota.

Kiharoille ja taipuisille hiuksille kannattaa käyttää niille tarkoitettuja shampoita ja hoitoaineita, jotta kihara ja taipuisuus pysyy kauniina ja joustavana. Väärillä tuotteilla (esim. volyymia antavalla hentojen hiusten tuotteilla) voi saada aikaan pörröisen ja ”lampaalta” näyttävän pehkon. Kiharalle ja taipuisalle hiukselle tarkoitetut tuotteet estävät hiusta pörröttymästä ja ne näyttämään/tuntumaan kauniilta ja terveiltä.

Entä jos haluan käyttää suoristusrautaa luonnonkiharalle tukalleni? Tuleeko minun silti käyttää kiharanhiuksen tuotteita?

Esimerkiksi juuri kiharoille tarkoitettuja tuotteita tai jotakin muuta runsaasti kosteuttavaa. Kihara hius on hieman kovempi ja kuivempi, joten ne vaativat kosteutta. Runsaasti kosteuttavat ja silikoneja sisältävät tuotteet estävät hiusta pörröttymästä ja tällä tavoin hius suoristuu helpommin raudalla ja hius myös pysyy paremmin suorana pidempään.

Ehdotuksiani kiharoille ja taipuisille hiuksille:
(HUOM. Nämä ovat vain ehdotuksia. Oma kampaajasi tietää parhaiten juuri sinulle sopivat tuotteet.)

Goldwell dualsenses sarjan CURLY TWIST
Kuiville kiharoille Goldwell dualsenses sarjan RICH REPAIR
L’Oréal Professionnel CURL CONTOUR

Värjätyt hiukset

Värjättyjen hiusten shampoot ja hoitoaineet ovat varmasti eniten myydyimmät. Hyvin moni nainen värjää hiuksiaan ja siksi onkin luontevaa valita värjättyjen hiusten tuotteita. Värjättyjen hiusten tuotteita voi käyttää vaikka hiuksia ei olisi hetkeen värjätty tai koskaan. Värikäsiteltyjen hiusten tuotteet sisältävät värisuojan, joka hidastaa väripigmenttien pois peseytymistä. Lisäksi hyvinkin monesta värikäsiteltyjen hiustentuotteista löytyy UV-suoja, sillä UV-säteet haalistavat väriä hiuksissa.

Mutta kuten kaikki tiedämme, niin hiusten värjäys ei muuta meidän hiuslaatuamme, ellei värikäsittely ole ollut voimakas vaalennus, jonka seurauksena normaalikin hius tulee tarvitsemaan kosteuttavampaa hoitoa. Värikäsiteltyjen hiusten tuotteita on monenlaisia ja värikäsiteltyjä hiuksia on monenlaisia, siksi kaikki ei todellakaan sovi kaikille.

Ehdotuksiani värjätyille hiuksille:
(HUOM. Nämä ovat vain ehdotuksia. Oma kampaajasi tietää parhaiten juuri sinulle sopivat tuotteet.)

Goldwell dualsenses sarjan COLOR
Goldwell dualsenses sarjan COLOR EXTRA RICH
FOUR REASONS COLOR (pinkki sarja)
let me be* COLOR
L’Oréal Professionnel Vitamino Color Taitaa olla yksi Suomen suosituimmista, vaikka ei oikeasti olisi kaikille se ns. paras mahdollinen. Käyttäjät ihastuvat sen hiuksia selvittävään vaikutukseen ja liukkaitakin liukkaimpiin hiuksiin. Olin itsekin ennen yksi heistä. ;D En suosittelisi ensisijaisesti terveille ja lyhyille hiuksille, enkä etenkään hennoille.

Ongelmia

Rasvoittuvat hiukset

Hiusten rasvoittuminen johtuu hiuspohjan talirauhasten liika toiminnasta. Yleisimmät syyt ovat perintötekijät, stressi ja hormonallinen toiminta/muutos, esimerkiksi murrosikä. Myös saasteet, päähineen jatkuva käyttö, muotoilutuotteiden jäämät saattavat tukkia ihon päässä.

Kirjoitan muutamia vinkkejä hiusten rasvoittumista vastaan.

– Käytä rasvoittuville hiuksille tarkoitettua shampoota, joka ei liikaa kuivata ja ärsytä hiuspohjaa
– Hoida hiuksia laadukkailla hoitotuotteilla, jotta hiuspohja ei ärsyynny.
– Käytä rasvoittuvalle hiuspohjalle tarkoitettuja hiusvesiä, jotka tasapainottavat talin eritystä.
– Pese säännöllisesti syväpuhdistavalla shampoolla muotoilutuotejäämät hiuksistasi ja hiuspohjastasi.
– Aina pestessä pese hiuspohja huolellisesti ja huuhtele huolellisesti viileällä vedellä.
– Käytä laadukkaita muotoilutuotteita, joita ei tarvitse määrällisesti käyttää niin paljon ja jotka lähtevät helposti pois harjaamalla.
– Terveellinen ruokavalio.
– Ylös nostettu kampaus hidastaa hiusta rasvoittumasta, kun taas päätä myöten menevä kampaus rasvoittuu nopeammin.

Rasvoittuvien hiusten shampoita:

FOUR REASONS DEEP CLEANSE
Biosystem Shampoo 4 (erityisen rasvoittuville, kuten hormonaaliseen liikarasvoittumiseen ja kutiavalle/ärtyneelle hiuspohjalle)


Vaurioituneet ja käsitellyt hiukset

Vaurioituneet ja käsitellyt hiukset tarvitsevat intensiivistä hoitoa. Monesti vaalentaminen ja permanentaukset aiheuttavat vaurioita hiuksiin. Hiukset ovat hauraat ja elottomat. Hiukset katkeilevat ja niistä puuttuu kiilto.
Käytä vaurioituneiden hiustentuotteita, jotka rakennepaikkaavat vaurioita. Älä luista hoidosta jos haluat saada terveet ja hyvinvoivat hiukset takaisin! Pese hoitavilla shampoilla ja käytä rakennepaikkaavia naamioita. Käytä rakennepaikkaavia hiuksiin jätettäviä hoitoaineita. Vältä lämpökäsittelyjä tai käytä niitä harvemmin, eli älä föönaa hiuksia usein.

En ole tavannut kovinkaan montaa pitkähiuksista blondia joilla hiukset olisivat hyvässä kunnossa. Jos olen, niin silloin heidän oma luonnollinen väri on vaalea. Hiuksiaan blondaavilla on usein jäännyt hiusten hoitaminen hieman puolitiehen tai yrittävät hoitaa liian ”liruilla” hoitotuotteilla. Myös monilla värinpoistoja tekevillä on hiukset heikossa kunnossa ja se näkyy katkeilevina ja hapsottavina hiuksina. Hiukset roikkuvat elottomina ja kiillottomina ja ainut ”kohottava” tekijä hiuksissa on niiden hapsottaminen. Tästä kirjoituksesta ei saa kukaan suuttua, sillä kerroin vain omista huomiostani ja se ei tarkoita sitä etteikö sinun vaalennetut hiuksesi olisi hyväkuntoiset. 😉

Kuten eilisessä postauksessa kerroin, niin itsellänikin on pari kertaa ollut hiukset tässä jamassa, mutta hyvällä hoidolla sain hiukseni takaisin kuntoon. Minulle on aina ollut tärkeää terveet ja hyväkuntoiset hiukset. Itsetuntoni kokee kolauksen jos hiukseni ovat huonossa kunnossa.

Alempana löytyy neuvoja joilla voi ennalta ehkäistä hiuksien vaurioitumista. 😉

Tehohoitona Goldwell dualsenses sarjan COLOR EXTRA RICH 60sec Treatment
(hiusten kunnosta riippuen voi käyttää aluksi 2 kertaa viikossa ja hoitoaikaa voi pidentää)
L’Oréal Professionnel Absolut Repair Cellular

Hilseilevä hiuspohja

Hilsettä on kahdenlaista, rasvaista tai kuivaa.

Kuiva hilse irtoaa pölyävänä rapsuttamalla.

Rasvainen hilse ei irtoa rapsuttamalla. Hiuspohja on rasvan ja hilseen peitossa.

Kannattaa kysyä neuvoa omalta kampaajaltasi jos et ole saanut hilsettä kuriin ostamillasi hilseshampoilla. He tietävät juuri sinulle sopivimmat tuotteet hilseen poistoon.

Goldwell dualsenses Scalp Specialist sarjan Anti-Danduff shampoo

Herkkä, kutiava ja/tai kuiva hiuspohja

Hiuspohjaan saattaa tulla välillä ongelmia, esimerkiksi päänahka kutiaa, se on kuiva, kirvelevä ja/tai kiristävä. Ongelmia hiuspohjaan voi aiheuttaa vuodenaikojen vaihtelu, stressi, liika föönaus, ilmansaasteet ja muut ihosairaudet, kuten atooppinen iho.

Miedoilla ja oikeanlaisilla tuotteilla voi hoitaa hiuspohjan ongelmia. Kampaajasi neuvoo sinua oikeanlaisien tuotteiden valinnassa.

Sokokset myyvät ammattilaismerkkejä, joten voit tietysti itsekin kokeilla löytää apua jostakin tuotteesta hiuspohjan ongelmiin. Goldwellilla on oma sarja hiuspohjan ongelmiin. Scalp Specialist on tuoteryhmä erilaisiin hiuspohjasta johtuviin ongelmiin. En ihan tarkkaa muista löytyykö aivan jokainen tuote Sokoksien valikoimista, mutta 99 % varmuudella muistelisin, että löytyy.

Silikoneja ja silikoniyhdisteitä vältteleville

Goldwell dualsenses Green sarja.

Vinkkejä ja neuvoja hiustenhoitoon ja kunnossapitoon

– Käytä hiuslaadullesi sopivaa shampoota ja hoitoainetta.

– Puolipitkille ja pitkille hiuksille kannattaa käyttää poispestävän lisäksi hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai latvaseerumia/suojaa. Tällöin hiukset pysyvät kunnossa tyvestä latvaan. Latvoista hius on joutunut kestämään kaikista eniten rasitusta.

– Käytä silloin tällöin viikon tai parin ”kuurina” syväpuhdistavaa shampoota, jotta muotoilutuotteiden jäämät ja vesijohtoveden rauta ja kupari kertymät puhdistuisivat pois. Erityisesti ennen hiusten värjäämistä kannattaa käyttää syväpuhdistavaa shampoota muutaman kerran, jotta kaikki ylimääräinen puhdistuu pois hiuksista ja näin väripigmentit pääsevät syvälle hiukseen. Värit toistuvat hiuksissa paremmin ja kirkkaampina. Syväpuhdistus ennen värjämistä auttaa myös värin säilymiseen. Vältä muutama viikko värjäyksen jälkeen syväpuhdistavia shampoita, jotta väri säilyisi pidempään.

– Erityisesti pitkiä tai vaurioituneita hiuksia kannattaa ekstra hoitaa hiusnaamiolla 1-2 kertaa viikossa. Vähintään kuitenkin joka toinen viikko.

– Voit tehdä itse haudehoidon hiuksillesi. Levitä hiuksiin kauttaaltaan erityisen hoitavaa hoitoainetta tai hiusnaamiota. Kääri pyyhe hiustesi suojaksi ja mene saunaan mietoon lämpöön. Mitä kauemmin annat vaikuttaa, sitä hoitavampi haudehoito on. Pese hiukset hoidon jälkeen. Älä mene hoitoaine hiuksissa saunaan ilman pyyhettä suojana. Hoitoaine voi ”palaa” kiinni hiuksiin.

– Yksi minun mielestäni parhaimmista öljyisistä seerumeista kuiville ja pörröisille hiuksille on Goldwellin Kerasilk Anti-Frizz Serum. Se silottaa ja kosteuttaa kuivia, vaurioituneita ja pörröisiä hiuksia. Sopii hyvin ennen suoristusta ja toimii myös ennen kiharrusta käytettäväksi.

– Leikkauta hiuksiasi säännöllisesti. Kuivat latvat kannattaa leikkauttaa pois. Kaksihaaraiset jatkavat haaroittumista jollei niitä leikkaa pois.

– Monesti sanotaan, että älä harjaa hiuksiasi märkänä, koska hius herkästi venyy silloin. Jos oikein muistan, niin märän tukn harjaus on 7 kertaaa hiusta rasittavampaa kuin kuivan tukan. Itse kylläkin harjaan hiukseni kosteina, jotta hiuksiin jätettävä hoitoaine ja muotoilutuote leviää kaikkialle hiuksiin.

– Aloita takkuisen tai märän tukan harjaaminen latvoista ja etene siitä ylöspäin. Älä revi tai harjaa hiuksiasi kovakouraisesti.

– Käytä aina lämpösuojaa hiuksissasi kun föönaat, suoristat tai kiharrat lämmöllä hiuksiasi. Kuumuus kuivattaa ja vaurioittaa hiusta. Nykyään melkein kaikissa ammattilaismerkkien muotoilutuotteissa on lämpösuoja 200 asteeseen asti. Eli ei tarvitse ostaa muotovaahdon, muotoilusuihkeen ja tyvisprayn lisäksi lämpösuojasuihketta, sillä se löytyy melkein joka valmistajan tuotteista joita käytetään ennen lämpökäsittelyä. Olen huomannut, että joihinkin marketeissakin myytäviin tuotteisiin on tullut lämpösuoja. Kannattaa kuitenkin aina lukea pullon kyljestä, että mainitaanko siellä lämpösuojasta.

– Älä vaalenna tai tee värinpoistoja liian usein. Mieluiten kannattaa käydä teetättämässä ko. käsittelyt ammattilaisella, sillä monesti ”kotikemisteille” saattaa käydä katastrofeja.

– Jos haluat vaalentaa hiuksiasi, niin tee se ajan kanssa. Raidoita hiuksiasi pikkuhiljaa lisää ja lisää. Tämä vie aikaa, mutta on paljon turvallisempaa hiuksillesi.

– Hyvin vaaleille ja kunnon ”vetyblondeille” suosittelen hopeashampoita jos haluaa säilyttää kauniin vaalean sävyn ja välttää vihertävää ja kellastuvaa sävyä hiuksissa. Vaaleaa tukkaa ei tarvitse kirkastaa niin usein ja hiukset säilyvät parempi kuntoisina, kun käsittelyjä pystytään vähentämään.

Kysyin myös hiuslaatusi lisäksi hoitotavoista ja tässä tulosta:

2 % vastanneista käyttää vain 2 in 1 -shampoota
47 % vastanneista käyttää shampoota ja hoitoainetta
21 % vastanneista käyttää shampoon ja hoitoaineen lisäksi naamioita, seerumeita jne.
29 % vastanneista käyttää edellä mainittujen lisäksi kaikenlaisia muotoilutuotteita

Ihan hyvässä mallissa on teidän hiustenhoito. Varmasti parantamisen varaa on jokaisella (minullakin!!!) tavoissa ja käsittelyssä, mutta eihän kukaan ole täydellinen. ;D

Valtaosa omistaa pitkät kutrit ja toiseksi useammalla on puolipitkät. Lyhyet olivat kolmanneksi yleisimmät ja neljäntenä olivat sitten taas toinen ääripää, eli toooodella pitkät. Ihan kynittyjä oli vain yksi ja parilla äänestäneistä löytyy hiuksista ylimääräisiä lisäkkeitä. Olin hieman yllättynyt, sillä kuvittelin jotenkin, että pidennyksiä löytyisi enemmänkin.

Tämän postaukset neuvot ja vinkit eivät sinällään koske juuri näitä vähemmistöjä, sillä todella lyhyt hius on harvemmin huonokuntoinen ja pidennyksiä, rastoja, nuudeleita tmv. hoidetaan niille tarkoitetulla tavalla.

Itse kuulun massaan tugga-asioissa, sillä 37 % ja minä ollaan normaalihiuksisia, 29 % käyttää hiuksiinsa kaiken maailman tökötit ja valtaosalla & myös minulla on pitkät hiukset. ;D

Näitä postauksessa ehdottamiani tuotteita myy Sokos ja parturi-kampaamot heidän sopimustuotteistaan riippuen. Lisäksi googlettamalla löydätte erilaisia kampaamotuotteita myyviä verkkokauppoja, kuten Hairstore.

MUOKATTU lisäys: Sokoksen verkkokaupassa on paljon mainitsemiani tuotteita alennuksessa. Goldwellin shampoita ja 60sec tehohoitoja 50 ml:n pakkauksissa muutamalla eurolla. Voi edullisesti kokeilla tuotteen sopivuutta itselleen. 😉

Tälläinen postaus tällä kertaa. Huomenna tutustutaan muotoilutuotteisiin. 😉 Toivottavasti postauksesta oli apua ja vinkkejä niitä kaipaaville. 🙂

X