Glitz & Glam

Hiusviikko: Paljon lyhyitä tuote-esittelyjä ja arvosteluja

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Muoks. Ajastin tämän postauksen vahingossa 11.1. klo 7.00, vaikka päivän olisi kuulunut olla 12.1. 😀 Nooh, menkööt, sillä julkaisu tapahtui nyt 7 tuntia ja yhden minuutin etuajassa. 😉 Eli tämä on torstain postaus.

Tänään sitten arvostelen ja esittelen omia hiustenhoitotuotteita. Näitä en voinut laittaa tiistaiseen postaukseen, koska muuten ko. postauksesta olisi tullut jo tähtitieteellisen pitkä.

Let me be* on kotimainen hiustenhoito sarja. Sarjaan kuuluu tuotteita erilaisille hiustyypeille, eli värjätyille, hennoille volyymia, kuiville kosteutta ja vaurioita korjaava käsitellyille hiuksille. Minä kerron värjättyjen hiusten shampoosta, hoitoaineesta ja hiuksiin jätettävästä hoitoaineesta.

your utterly unforgettable color shampoo (näyttää tyhmältä kirjoittaa kaikki kirjaimet pieneltä :D) on siis tarkoitettu värjätyille hiuksille. Shampoo vaahtoaa todella runsaasti ja sitä ei todellakaan sen vuoksi tarvitse käyttää liikaa. Shampoo tuoksuu hennosti hedelmille, eli ei voimakastuoksuinen. Tuoksussa luvataan persikkaa, kookosta ja aprikoosia. Itse en havainnut kookoksen tuoksua, harmi, sillä itse tykkään kookoksen tuoksusta. Shampoo tuntuu miedolle, mutta silti se puhdistaa hyvin.

your dashingly divine color conditioner on kevyt hoitoaine, joka ei ylihoitanut minun hiuksia. En suosittele kuiville, vaurioituneille tai käsitellyille hiuksille, sillä hoitoteho ei riitä. Hoitoaine soveltuu paremmin terveille ja hennoille hiuksille, sillä se kosteuttaa, mutta ei tee hiuksia liian raskaiksi. Minun raidotetuille kohdille hiuksissa tämä on hieman liian kevyttä ja tuntuu, että raidat jäävät pörröisiksi. Käytän tätä hoitoainetta jos haluan, että hiukseni ovat ilmavat ja olen aikeissa tehdä pörröisemmän ja muhkean rokkaavan kampauksen. Myös jos olen aikeissa kihartaa hiukset, niin käytän tätä.

your elegantly exhilarating color mist on hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Kevyttä hoitoa antava, joka tuoksuu hyvälle. Ei tee hiuksista liian raskaan oloisia. Hyvä lisä hiustenhoitoon poispestävän hoidon lisäksi.

Kaikissa tuotteissa on väri-, lämpö- ja UV-suoja. Kätevää sanoisin!

Goldwell dualsenses Color ja Color Extra Rich värjätyille hiuksille tarkoitettuja hoitotuotteita. Color sarja normaaleille ja hennoille hiuksille ja Color Extra Rich  erityistä hoitoa vaativille värihiuksille. Tuotesarjojen Color ja Color Extra Rich shampoot ja Color sarjan hoidot sisältävät väri- ja UV-suojan. Goldwell onkin näkynyt ja saanut arvostelujani ja arvostustani täällä Glitz & Glamissa, mutta ei kai hyvien tuotteiden kehuminen haittaa? 😀

dualsenses Color shampoo tuoksuu melko miedosti. Shampoo puhdistaa hyvin ja ei tee hiuksistani liian hamppuisen tuntuisia ennen hoitoaineen levittämistä. Oikein hyvä minun hiuksilleni, jotka ovat herkästi liian latteat ja liukkaat, mutta tarvitsevat kuitenkin pituutensa vuoksi myös hoitavuutta. Shampoo vaahtoaa hyvin.

dualsenses Color leave-in gloss spray on oikeasti hoitoaine, mutta myös kiiltosuihke. Siksi tämä loistava tuote pääsee kahteen kertaan esittelyyn. 😉 Eilisessä postauksessa kirjoitin suihkeen kiiltosuihke ominaisuuksista ja tänään kerron hoitoaineen ominaisuuksista.
Erittäin hoitava ja helppokäyttöinen suihke, jota ei tarvitse tai oikeastaan ei kannata suihkia liikaa. Tehonsa vuoksi erittäin riittoisa. Tekee hiuksista upean kiiltävät ja hoidetun näköiset. Silottaa hyvin pörröisyyttä. Goldwellia konsultoidessani Sokoksilla myin näitä paljon heille jotka pitävät kiiltävistä hiuksista. Suihkautetaan 1-3 kertaa kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Edelleen varoitan käyttämästä liikaa, sillä silloin hiuksista tulee ylihoidetut, eli näyttävät likaisilta ja veltoilta. Jos hiukset ovat erittäin kuivat ja pörröiset, niin määrää voi lisätä tarvittaessa.

dualsenses Color Extra Rich 60sec Treatment tehohoito on minuttin tehohoito vaurioituineille, kuiville ja pörröisille hiuksille. Ihan mieletön tehokkuus minuutissa. Olen tästä aina tykännyt. Vaikutusaikaa voi pidentää jos hiuksesi ovat todella kuivat tai huonossa kunnossa, eli pidemmästä hoitoajasta ei tapahdu mitään katastrofia, mutta minun hiuksistani se tekisi ylihoidetun ja raskaan. Tosin se tekee nyt jo, mutta käytän tätä silti nyt kun sain tämän purkin blogimiittistämme ja tarvitseehan vaalennetut raitani tehokkaampaa hoitoa, erityisesti nyt kun on taas talvi.

KMS California Color Vitality shampoo & hoitoaine on myös juuri minun makuuni ja tottumuksiini. Shampoo vaahdottuu hyvin ja pesee puhtaaksi. Shampoo ei ollut Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonian mieleen, mutta hoitoaineesta hänkin piti. Hoitoaine on aivan ihanan setvivää! Takut harjaantuu helposti pois. Kokeilin kerran tyttärellenikin kun hänellä oli takaraivolla pahasti takkuuntuneet hiukset. Suihkun jälkeen hänen takkutukkansa oli poissa kun harjasin ne. Harja liukuin vaan läpi hiusten ja tyttö ei kertaakaan joutunut huutamaan AUTS, sattuu! 🙂 En tietenkään käytä jatkuvasti melkein 3-vuotiaan tytön hiuksiin näin hoitavaa hoitoainetta. Nyt ei edes tarvitse, sillä tyttärelläni on takaanta lyhyt ja sivuille pitenevä malli hiuksissa, joten lyhyet takahiukset eivät takkuunnukaan.

Sain tuossa joku aika sitten blogin kautta kokeiluun Doven hiustenhoitotuotteita. Päätin testata niitä, sillä haluan omata tietämystä myös marketeissa myytävistä tuotteista, sillä jos joku minulta kysyy neuvoa, niin en halua jäädä kysymysmerkkinä ihmettelemään. Siksi onkin hienoa kun saan blogin kautta testailtavaksi erilaisia tuotteita, jotta saan käsitystä erilaisista markkinoilla olevista tuotteista. Itse suosin taas pitkähiuksisena ehdottomasti ammattilaismerkkejä, mutta tiedän, että kaikilla ei ole halua tai varaa maksaa hiustenhoidosta hieman kalliimpia hintoja.

Dove Nourishing Oil Care Express tehohoitoaine on kaksitehohoitoaine. Siinä on kullan värinen hiuksia vahvistava ja kosteuttava öljy ja valkoinen karheuden ja pörröisyyden silottaja.
Tämä oli kyllä positiivinen yllätys! Markettituote joka oikeasti on tehokas kosteuttaja, ei tee hiuksia rasvaisiksi ja selvittää hiuksia hyvin.

Dove Nourishing Oil Care naamio oli myös todella hoitavan ja tehokkaan tuntuinen, mutta minun hiuksille ehkä hieman liian raskaaksi tekevä. Sopii paremmin kuiville hiuksille ylläpitämään hiustenkuntoa. Naamio ei ole rakennepaikkaava, joten siksi suosittelen tätä naamiota enemmänkin hiustenkuntoa ylläpitämään ja kosteuttamaan. Rakennevaurioihin suosittelen niille tarkoitettuja tuotteita.

TIGI Bed Head Superstar Conditioner for Thick Massive Hair on ohuille ja hennoille hiuksille. Tuo 750 ml:n pumppupullo on ollut erittäin riittoisa. 😀 Sain tämän äidiltäni toissa jouluna joululahjaksi ja vieläkin on 1/3 osa jäljellä. Toki olen käyttänyt joitakin pienempiä puteleita hoitoainetta tässä välissäkin. Tämä on ollut ainut ohuiden hiusten hoitoaine joka sopii minulle, mutta välillä olen joutunut käyttämään vähän hoitavampiakin aineita. Superstar antaa hoitoa ja kosteutta, mutta ei latista hiuksia. Kesäajalle hoitoteho riittää, mutta talvisin tarvitsen hieman hoitavamman. Olen käyttänyt tämän lisäksi vielä hiuksiin jätettäviä hoitoaineita.

Cutrin Colorism shampoo ja hoitoaine ovat värjätyille hiuksille. Niistä löytyy väri- ja UV-suoja. Shampoo vaahtoaa keskiverrosti, mutta pesee hyvin puhtaaksi. Hoitoaine on suht hyvin selvittävää ja se ei tee hiuksia liian raskaiksi, eli se ei ole yltiö hoitavaa. Minun hiuksilleni juuri sopiva päivittäisessäkin käytössä.

Cutrin Colorism shampoo ja hoitoaine valittiin Vuoden tuotteeksi vuonna 2009 tai 2010… en millään muista kumpi vuosi se oli. Lumene Oy on Cutrinin taustalla, jos joku ei sitä tienny. 😉

 L’Oréal Professionnel Vitamino Color on se puhumani ehkä Suomen suosituimpiin hoitoaineita. Tämän sarjan shampoo ja hoitoaine ovat hyvinkin monelle suomalaiselle hiuslaadulle aivan liian raskaaksi tekevä. Hiuksista tulee super-liukkaat, sileät ja helpot selvittää. Mistäkö tiedän tämän niin suosituksi? Sokoksen hiusten hellimis viikoilla shampoo ja hoitoaine on tarjouksessa. Se loppuunmyydään viimeistään toisena päivänä, jonka jälkeen olen saanut myydä siellä eioota ja yrittänyt saada asiakkaita uskomaan, että ko. shampoo ja hoitoaine ovat hänelle turhan hoitavia, ainakin yhdessä käytettynä. Olen yrittänyt ehdottaa, että vaihtaisi vaikka toisen niistä johonkin muuhun hieman kevyempään, mutta… noh, noin 50 % heistä uskoo ja loput ei. Lähestulkoon kaikki ko. tuotteita kyselevät ovat olleet ohut ja hentohiuksisia, joille Vitamino Color tekee erittäin latistavan vaikutuksen. En mielelläni kerro asiakkaistani, mutta tässä on nyt kyseessä asiakkaita kaupassa, joka on eri asia. Eräs noin 50-vuotias nainen todella lyhyiden ja ohuiden hiuksiensa kanssa tuli kyselemään näitä tuotteita, koska ovat tarjouksessa. Jouduin pahoittelemaan sitä, että tuote oli loppuunmyyty. Sainkin siitä sitten hirvittävän itkupotkuraivokohtauksen päälleni ja lievää uhkailua. Hän vaati, että pitää löytyä korvaava tuote jos lehdessä sitä mainostettiin. Nooh… Sokkarihan oli täynnä korvaavia tuotteita halvemmallakin. Mikään ei tosin kelvannut, sillä hän ei muita suostu käyttämään. Kaikesta huolimatta olin loppuun asti asiakaspalvelija, vaikka kyllä jossain se raja kyllä kulkee. Noh, onneksi kaikenlaiseen olen ehtinyt tottua, kun asiakaspalvelu työssä olen ollut 15-vuotiaasta asti. Että sellainen pieni tosi elämän stoori tähän väliin. ;D
Jokainen siis käyttää mistä pitää, sitä en tarkoita tällä paasauksellani, mutta juurikin he samaiset naiset valittavat kun ei heidän hiuksia saa mitenkään, hiukset ovat ohuet ja aina päätämyöten. Pesemäänkin joutuu usein kun rasvoittuvat nopeasti. 😉 Oikeilla puhdistus ja hoitotuotteilla ei olisi niin pahasti näitä ongelmia.

Four Reasons Moisture Mist hoitosuihke on hiuksiin jätettävä hoitoaine. Selvitti hyvin hiuksia ja antoi kosteutta. Todella hyvä minulle talviaikana, sillä esti sähköistymistä myös. Moisture on kuiville hiuksille tarkoitettu. Suihke tuoksui miedosti.

BC Bonacure Reepair Rescue Sealed Ends -korjaava latvasuoja on tarkoitettu käsitellyille hiuksille. Erittäin hyvä minun vaalennetuille raidoille, sillä Sealed Ends korjaa vaalennuksen aiheuttaneita vaurioita. Suosittelen kuiville latvoille, vaalennetuille hiuksille tai muuten vaurioituneille hiuksille.

Avonin shampoita ja hoitoaineita. Näitäkin minulla on aika paljon. 😀 Avonin Advance Techniques sarja on muuttunut hieman ulkonäöltään, mutta se nyt ei ole mikään ihme Avonin tuotteista, sillä ko. merkillä mikään tuote ei pysy samassa pakkauksessa ja ominaisuuksissa paria vuotta kauempaan. 😀 Hieman ärsyttävä piirre merkiltä se jatkuva muuttuminen. Tietysti uudistukset ovat hyväksi, mutta aivan jatkuva on kuluttajille rasittavaa. Kuten myös liian tiuhat kampanjalehtiset. Muuten kyllä pidän monista Avonin tuotteista kyllä.

Avonin Advance Techniques Volume & Texture antaa volyymia ja rakennetta ohuisiin ja hentoihin hiuksiin. Ei kuitenkaan minun makuuni, sillä minulla on takaraivolla taipuisuutta ja kiharaa, joten tämä volyymia antava shampoo pörrötti takaraivon hiuksia ja sai ne takkuuntumaan. Hoitoaine taas ei ole tarpeeksi hoitava minun hiuksille.

Avonin Advance Techniques Color Protection -hoitoaine kivasti hiuksia setvivä ja silottava. Ei ole minulle ylihoitava, eikä rasvoita hiuksia. Aika kiva.

Avonin Advance Techniques Color Protection Colour Hit -lämpöhoito. Tilasin tätä joskus kokeiluun. Muistaaksein paketissa on 6×15 ml pulloja. Neste laitetaan pesun jälkeen hiuksiin. Neste lämpenee veden vaikutuksesta ja hoitaa hiusta. Annetaan vaikuttaa niin kauan kunnes lämpö alkaa jäähtyä ja pestään pois. En kyllä huomannut tässä mitään hoitavuutta minulle.

Naturals Moisturaising shampoo ja hoitoaine. Kosteuttavia ja uudistavia, sisältävät manteliöljyä ja avokadoa. Ehkäpä aavistuksen liian hoitavaa minulle käyttää molempia. Shampoo ei minusta puhdistanut niin hyvin kuin olen tottunut.

Markettimerkkien tuotteita. Sunsilk Care & Repair -hoitoaine. Nooh… ei minusta niin hoitava kun lupaa. Lähinnä tuntui, että vain teki hiuksista raskaat, mutta silti kovat. Ei minun mieleeni.

Wella shampoo colour -shampoo värjätyille ja vaurioituneille hiuksille. Tästä tykkäsin ja Wella yllätti minut positiivisesti. Pesee hyvin, eikä hiukset tunnu hamppuisilta ennen hoitoaineen laittoa. Marketeista löytyvä hyvä tuote.

Organics… ööh… tämä on vanha! 😀 En muista tästä yhtään mitään. Mutta laitoin kuvaan silti todisteaineistoksi, että olen kokeillut markettienkin merkkejä. 😀 Ilmeisesti en ole tykännyt kun on jäänyt melkein täysin käyttämättä.

Fränkki ja kampaamolaatua edulliseen hintaan… yeah, right! En tykänny. Mies taas tykkää tuosta Expert Shine shampoosta, sillä hänellä on perinteisen suomalaismiehen hiuslaatu, eli ohut ja rasvoittuva. Hänelle vähänkin hoitavampi shampoo aiheuttaa rasvoittumista hiuksiin

Expert Repair… noh, en ihastunut tähänkään. Pitäisi olla tooodella hoitava, kosteuttava ja korjaava. Rehellisesti sanottuna nämä ovat kampaamolaatua lantrattuna. Olen kokeillut näitä Fränkkejä ja sitä toista, eli Tresemmeä ja en pitänyt niistäkään. Minusta ovat laimennetun tuntuisia ja huonompia kuin hyvät markettishampoot ja hoitoaineet.

Minulla oli elämäni ensimmäistä kertaa hilsettä reipas vuosi sitten. Pääsin siitä eroon head & shoulders color care -hilseshampoolla. Pari kertaa sen jälkeen on ollut pikkaisen hilsettä ja kun olen heti pessyt taas hilseshampoolla niin on taas hilseet kadonnu.

Arvaatte varmaankin kenen hiustenhoitotuotteet nämä ovat. ;D No Millan tietysti! En haali Millalle shampoita, mutta joulupukki toi Muumeja. 😉 Lasten shampoita ja hoitoaineita voi hyvin käyttää aikuiset joilla on hennot ja ohuet hiukset ja herkkä päänahka. Hoitoteho tosin ei riitä jos hiukset ovat pitkät ja käsitellyt.

 Lavera Hair Mango Milk shampoo. Ihana tuoksu ja kevyt geelimäinen koostumus. Ihan ok minusta. Pesee hieman heikosti jos hiuksissa on kaikenlaisia muotoilutuotteita.

Pour Karité shampoo ja hoitoaine normaaleille ja kuiville hiuksille. En tykännyt yhtään! Shampoo puhdisti huonosti, eikä meinannut millään levitä hiuksiin. Hoitoainetta laittaessa jouduin paniikissa kurkistamaan putelia uudestaan, että olinko lukenut väärin. Pelästyin, että laitan hiuksiini kasvovoidetta, sillä se tuntui samalta kuin olisi kosteusvoidetta laittanut hiuksille. Hoitoaine ei meinannut imeytyä vaan tuntui jäävän rasvaisena pintaan. Ei setvinyt hiuksia juuri ollenkaan ja hiukset jäivät jotenkin kummallisen tuntuisiksi. En tiedä mille hiuslaadulle nämä sopisivat?

Mitäs sieltä omasta suihkusta löytyy? Vain parit luottotuotteet vai hirvittävä purkkiarmeija? 

Nyt on sitten esittelyt esitelty. 😉 Huomenna tulee sellainen pohdiskeleva postaus missä asetellaan markettimerkit, ammattilaismerkit ja luomut vastakkain ja vertaillaan niitä. 😉

X