glitz & glam

Kosteutta kuiville hiuksille

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Palan oikein halusta kirjoittaa testaamistani Moroccanoilin kosteuttavan tuotesarjan tuotteista. Olen joitakin Moroccanoilin tuotteita käyttänyt. Olen pitänyt niistä ja ne ovat toimineet moitteettomasti siinä tehtävässään, johon ovat luotuja. Olen tiennyt heti, että mille tarpeille ja hiuslaadulle ne olisivat parhaimmillaan. Kuitenkaan aikaisemmin käyttämäni Moroccanoilit eivät ole kolahtaneet juuri minun tottumuksiini ja siihen mitä lopputulokselta haluan, kuten tämä kosteuttava tuotelinja.

Moroccanoil on hyvinkin tunnettu hiusöljyistään ja raaka-aineestaan arganöljystä, mutta brändillä on paljon muitakin hyviä hiustenhoito ja -muotoilutuotteita. Hydration -tuotelinja on kaikille hiustyypeille, jotka tarvitsevat kosteutta. Minusta on jotenkin mahtavaa, että monissa Moroccanoilin tuotteissa lukee ihan Suomeksi tuotteen nimi jne. On varmasti helpompaa jokaisen asioihin vihkiytymättömämmänkin löytää itselleen sopiva tuote.

Hydration Kosteuttava Shampoo n. 35-40 euroa / 250 ml (kaikille hiustyypeille)

Hellästi puhdistava ja kosteuttava koostumus, joka imeytyy kuiviin hiuksiin lisäten niihin antioksidanttina tunnettua arganöljyä ja elvyttäviä ravinteita. Lisää pehmeyttä, käsiteltävyyttä ja kiiltoa.

Shampoo on koostumukseltaan paksua, lähes voidemaista. Hiukset tulee olla kunnolla kosteat, suoraan sanotusti vettä valuvan märät. Shampoon rakenne kannattaa rikkoa riittävän hyvin käsissä ennen tuotteen hiuksiin viemistä. Jos shampoo ei tunnu levittyvän kunnolla, kannattaa kastella hiuksia lisää tai seuraavalla kerralla ottaa käsiinsä vettä shampoon lisäksi ennen tuotteen hiuksiin viemistä. Kun vettä on tarpeeksi, niin shampoo on helppoa työstää hiuspohjassa ja se vaahtoaa hyvin. Itse shampoo sisältää normaalia vähemmän vettä ja sen vuoksi koostumus on hyvin paksu. Minulla on ollut hieman vaikeuksia totutella käyttämään Moroccanoilin shampoota vähemmän, kuin muiden merkkien. Shampoo on nimittäin riittoisaa, jos ymmärtää pienentää annostelua. Moroccanoilia käyttäessä olen voinut puolittaa annostelun.

Entä lopputulos hiuksissa? Pidin erittäin paljon shampoon pesevyydestä ja siitä, että shampoo ei todellakaan ole hiuksia latistavan tuntuinen. Suoraan sanotusti hiukseni todellakin tarvitsivat silottavaa hoitoainetta. Tästä minä pidän. Pidän siitä, että shampoo on tehokkaasti puhdistava ja hiukseni saavat vähän tuntua siltä, että niitä ei suoraksi saisi ilman hoitoainetta.

Hydration Kosteuttava Hoitoaine n. 38-42 euroa / 250 ml (kaikille hiustyypeille)

Hellästi takkuja selvittävä koostumus hoitaa kuivia hiuksia antioksidanttina tunnetulla arganöljyllä ja elvyttää ravinteilla, jotka tekevät hiuksista pehmeämmät sekä helpomminkäsiteltävät ja muotoiltavat.

Hoitoaine on koostumukseltaan hoitoaineeksi ohuempaa, kuin saman sarjan shampoo. Koostumuksen keveyden ei kuitenkaan kannata antaa hämätä tehoa. Ihastuin hoitoaineen kosteuttavaan vaikutukseen ja selvittävyyteen. Tästä minä pidän! Minulla on hyvin takkuuntuvat hiukset, vaikka ne olisivat kuinka hyvässä kunnossa. Hiuslaatuni vain on sellainen ja siksi vaadin hoitoaineeltani hyvää selvittävyyttä.

Lopputulos hiuksissa ei kuitenkaan jää aivan ”lähmäiseksi” ja päätä myöten meneväksi. En kuitenkaan koskaan käytä hoitoainetta tyveen, vaan pituuksiin, eli sinne missä sitä hoitoainetta eniten tarvitaan. Hiukset tuntuvat pehmeiltä ja joustavilta. Hiukset ovat siloisat, mutta niissä säilyy silti tietynlainen keveys ja ilmavuus.

Hydration Painoton Kosteusnaamio n. 45 euroa / 250 ml (hennoille, kuiville hiuksille)

Tehokas arganöljyä sisältävä hoitonaamio kosteuttaa ja hoitaa kuivia hiuksia parantaen niiden rakennetta, kimmoisuutta, kiiltoa ja käsiteltävyyttä.

Koostumus hiusnaamiossa on erittäin paksu ja täyteläinen. Paksu voide voi olla haasteellinen saada levitettyä tasaisesti hiuksiin, joten suosittelen käyttämään lopuksi erittäin harvaa kampaa tai naamiokampaa tuotteen tasaiseen levitykseen. Naamio tuntuu heti hiuksia selvittävältä.

Kosteusnaamiota suositellaan käytettävän aluksi 1-2 kertaa viikossa ja hiusten kunnon parannuttua käyttökertoja voi harventaa. Naamiota levitetään runsaasti pyyhekuiviin hiuksiin ja kammataan. Annetaan vaikuttaa 5-7 minuuttia ja huuhdellaan. Itse käytän naamiota hoitoaineen sijaan, mutta erittäin huonokuntoisille hiuksille voidaan käyttää naamiota hoitoaineen lisäksi samalla kertaa.

Naamion jälkeen hiukset ovat erittäin siloisat ja pehmeät. Kuitenkaan tämä Painoton Kosteusnaamio ei tee hiuksista aivan raskaita ja ”lähmäisiä”, mutta selkeästi hiusnaamion käytön jälkeen hiukset ovat hieman raskaammat, kuin pelkän hoitoaineen käytön jälkeen.

Kaikissa Hydration sarjan tuotteissa tuoksuu tutuksi tullut Moroccanoilin tuoksu, joka hieman jakaa mielipiteitä. En sitten tiedä onko makuni muuttunut vai olenko tottunut Moroccanoilin tuoksuun? Ennen pidin tuoksua liian voimakkaana, mutta enää en tunne tuoksua yhtä voimakkaana tai häiritsevänä. Luulen syyksi tottumisen, sillä aina pyykinpesuaineen tai huuhteluaineen vaihdon huomaa vaatteiden tuoksussa. Vaatteet tuoksuvat koko päivän, mutta noin parin viikon jälkeen ei tuoksua enää huomaa, kunnes taas päättää kokeilla uutta tuoksua huuhteluaineessa.

Esittelen lopuksi vielä Moroccanoililta muotoilutuotteen.

Protect Heat Styling Protection n. 29 euroa / 250 ml

Arganöljyä sisältävä lämpösuoja ja muotoilusuihke. Kihartaessa tai suoristaessa hiuksia, suihkautetaan kuiviin hiusosioihin ja muotoillaan haluamalla tavalla.

Lämpösuojasuihke on pakattu alumiiniseen pulloon. Pullo on tyylikäs ja käteen ihan sopivan tuntuinen.

Huomasin, että Heat Styling Protection -suihke antaa kiharoille hyvää pitoa, mutta ennen kaikkea kiharasta tulee kimmoisa ja joustava. Moroccanoilin lämpösuojasuihke on koostumuksensa ansiosta erityisen toimiva pörröisien hiuksien muotoiluun. Ei ehkä voimakkaasti luonnonkiharan suoristukseen, mutta hieman pörröisen ja kuivan hiuksen kiharrukseen ja suoristukseen loistava. Lämpösuojasuihkeessa on silottavuutta, jonka huomaa kiharoiden selkeydestä ja hiuksien kauniimpana asettumisena. Kokeilin myös tuotetta föönaukseen. Vaikka Heat Styling Protection -suihketta neuvotaankin käytettäväksi kuiviin hiuksiin, niin kokeilin pyyhekuiviinkin. Suikutin reilulla kädellä suihketta ja föönasin hiukseni kuiviksi. Huomioin, että vähempikin olisi riittänyt. Joka tapauksessa Heat Styling Protection -suihke toimii hiusta jämäköittävänä ja runsauden tunnetta antavana tuotteena pyyhekuiviin hiuksiin käytettynä föönauksen alle.

Heat Styling Protection jättää hieman ”tahmaisen” tunteen hiuksiin, jos annostelee reilusti, mutta hius ei näytä likaiselta. Tämä hieman tahmainen tunne hiuksissa on se, joka auttaa esim. kiharruksia kestämään. Kevyemmällä annostelulla hiuksissa ei tunnu tahmaisuutta.

Moroccanoilin tuotteita jälleenmyy Suomessa Stockmann-tavaratalot ja parturi-kampaamot, jotka löytyvät täältä.

Mitä teidän nenut ovat olleet mieltä Moroccanoilin tuoksusta? Ihastuttaako vai vihastuttaako? Vai onko kenties nenä tottunut tuoksuun? Entä pitävätkö hiuksenne Moroccanoilista?

Tuotteet saatu blogin kautta.

X