Hiukset

Kuivashampoo in action

26.4.2012 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Yksi sun toinen bloggaaja on esitellyt kuivashampoita ja niiden tehoa. Kannan oman korteni kekoon ja esittelen ensimmäistäni kuivashampoota ja ensimmäistä käyttökertaani. 😉
Minä tosiaan en ollut vielä tutustunut kuivashampooseen, vaikka kaikenlaisia hiustuotteita olen kokeillut ja käyttänyt, mutta en kuivashampoota! :O

Ensimmäisekseni kuivashampooksi hankin tämän kulttimaineeseen nousseen Klippoteket Styling Dust Spray -kuivashampoon. Hintaa tällä mokomalla on Sokoksella vain 4,90 euroa, eli ei ole kallis ollenkaan. Olen kuullut, että Stokcmannin Hulluilla Päivillä ko. kuivashampoota ostetaan hullunlailla. Hassua sinällään, sillä tuote ei normaalihintaisenakaan ole kallis.

Mutta mennäänpä kuva kuvalta katsomaan Klippoteket -kuivashampoota in action. 😉

Lähtötilanne on tämä. Olen pessyt edellisenä aamuna hiukset, mutta en ollut käyttänyt niihin mitään muotoilutuotetta. Hiukseni olivat olleet kotioloissa vain ponnarilla ja olin nukkunut yhden yön näillä hiuksilla.

Koska minulla ei ollut mitään muotoilutuotteita, niin ohimoilta jo näkee hiusten rasvoittumista.

Päälliosa on suht freesin näköinen, joskin aika lattea ja päänmyötäinen.

Toisenkin puolen ohimon hiuksissa näkyy rasvoittumista. ”Hätäponnari” yksinään ei pelastaisi, sillä ohimoilta näkisi ”kimputtuneet” hiukset.

Suihkutin kuivashampoota ohimoille ja muuallekin tyveen…

Onkohan minulla vähän harmaita hiuksia? 😀

Ajattelin heti, että nyt pääsee kuivashampoo hyvään testipäähän, sillä mustiin hiuksiin ei kuitenkaan saisi jäädä tuollaista harmautta. 😉

Kuten kuvista näkyy, niin rasvaisuus hiuksissa on heti hävinnyt.

Pullon ohjeiden mukaan kuivashampoon suihkuttamisen jälkeen harjataan.
Uskoisin, että mitä tiheämpi harja, niin sitä paremmin kuivashampoo levittyy ja liikkuu pituuteen tyvestä.
Hieman jää harmahtavaksi minun mustissa hiuksissa, mutta uskon, että vaaleammissa ei näkyisi enää mitään.

Päälliosa on mattamainen ja aavistuksen harmahtava.

Toisellakin ohimolla näkyy harmahtavaa.

Päätin hieroa sormin harmahtavaksi jäänyttä tyveä.

Mitä enemmän tyveä hieroisin, sitä enemmän saan kohotusta ja sitä paremmin kuivashampoo tasoittuu hiuksiin.

Huomattavasti kohotetumman näköinen.

Kuivashampoo kannattaa hieroa sormin vielä, jos omaa tummat hiukset ja haluaa kohottaa tyveä.

Tietysti kuivashampookin jättää mattamaisen tyven, kuten hiuspuuterikin, mutta ainahan sitä voi hieman suihkauttaa kiiltosuihketta, jos haluaa kiiltoa hiuksiin. Kannattaa laittaa kuitenkin varovasti, ettei hiukset ole taas likaisen näköiset.

Tässä kuvassa näkee kuivashampoon kohottavuuden. Loistava tuote!!!

Pakko sanoa, että en ymmärrä miten olen voinut elää ilman kuivashampoota?! :O Aivan loistava keksintö hiusten freesaukseen. Hiuspohja tuntuu heti freesimmältä. Hiuksiin saa myös heti helpompaa käsiteltävyyttä vaikka monimutkaisemmankin kampauksen tekoon tai sitten vain se hätäponnarikin näyttää paremmalta, kun ohimoiden hiuksen eivät ole likaisina kimpuissa ja hiukset näyttävät ponnarillakin ollessa paksummilta.

Ennen kuivashampoota tein hätätapauksissa hiuksilleni freesauksen hiuspuuterilla ja sekin toimi ihan hyvin. Tietysti tiesin sen, että hiuspuuteri ei ”syö” rasvaa hiuksista yhtä hyvin kuin kuivashampoo. Nyt kuivashampoosta jää minun arjen pelastukseni niille aamuille, kun en millään jaksa pestä hiuksiani tai minulle tuleekin yllättävä meno kesken kotipäivän.

Kuivashampoot ja hiuspuuterit ovat nyt kovassa huudossa. Molempia on ollut tarjolla jo vuosia, mutta vasta viimeisen vuoden aikana ne ovat nousseet suosioon ja ihmisten parempaan tietoisuuteen. Yksi syy on varmaankin naistenlehtien kautta mainostus, sillä lähes jokaisessa naistenlehdessä on annettu vinkkejä muodikkaaseen ja karheaan mattatukkaan, jonka saa hiuspuuterilla. Muistan kampaajani kertoneen minulle hiuspuuterista joskus vuonna 2007 ja sitähän oli pakko saada kokeiltavaksi. Aluksi en pitänyt siitä, mutta nykyää en voisi elää ilman hiuspuuteria.

Kuinkas moni vannoo kuivashampoon nimiin ja minkä merkin nimiin vannot? Minua vain kiinnostaisi tietää, että mitä muita merkkejä kannattaisi kokeilla? Tigin kuivashampoota on kehuttu, mutta hieman suolainen hinta siitä hidastelee minua.

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Kaytan itekin maissijauhoa. Mulla on pieni laatikko johon ”kastan” pehmeaa karvaharjaa pikkuisen ja hieron toisen samanlaiseen harjaan saadakseni tasaisen levityksen ja sitten vain hieron jakauksien keskelle harjalla. Helppoa ja halpaa!

Kommentit

Klippoteketin on hyvä, mutta en tykkää yhtään siitä hajusta! 🙁 Se on kamalan voimakas, joskaan ei nyt ihan tajuttoman pitkäksi aikaa jää hiuksiin. Got2Ben kuivashampoossa on on paaaljon parempi tuoksu, mutta tuote ei kohota hiuksia yhtä paljon ja korkkiratkaisu on huono. Suutin jää nimittäin herkästi vuotamaan, ja sitä pitää suihkuttaa lopuksi voimakas suihkaus lavuaariin jotta vuotoa ei tapahtuisi. Mutta se tuoksu<3

Elisa: Pakko nuuskutella seuraavalla kerralla enemmän Klippoteketiä, sillä minähän narisen aina tuotteiden hajuista, mutta nyt en huomannut voimakkaita hajuja.
Muistan kun yhdessä vaiheessa suosin Got2Ben yhtä hiuslakkaa. Se tuoksui vadelmalle. 🙂
Kiitos vinkeistäsi. 🙂

Kotiäitinä aika mainio tuote on kuivashampoo. Ensimmäinen kuivashampoo minulla loppui ennen ku kerkesin edes kokemaan sitä kunnolla. Nykyinen on sitten riittänyt mainiosti useaan kertaan. Marketin hyllystä Sunsilkiä. 🙂

Maiu: Uskon! Jos ei herää ennen lapsen heräämistä tai odota päiväuniaikaan, niin joskus on hankalaa päästä suihkuun. 😀 Riippuen tietysti lapsen/lapsien iästä. Voi kun itsekin oisin tuossa pari vuotta sitten tajunnu kuivashampoon minulle hyväksi tuotteeksi. ;D
Sunsilkiä kehaisi joku asiakas minulle, kun juttelimme kuivashampoista. 🙂

Kokeiltu on muutamaa merkkiä. Tummatukkaisena tosin välillä häiritsee harmaus, joka jää tyveen:-(. Mutta väri pysyy toisaalta päässä pidempään kun ei tarvitse niin usein pestä hiuksia. Kaikki merkit ei sulaudu niin hyvin. Meikäläisellä ei Sunsilk toimi, tai toimii huomattavasti huonommin kun esim. Biozell (marketista molemmat). Täytyy seuraavaksi testata tuota Klippotekia, on tosiaan edullinen. Kiitos vinkistä!

Mä käytän Batisten kuivashampoita (niitä on niin montaa erilaista etten kaikkia ole vielä testannut). Suomessa aika kallis (jotain 7-8e), mutta Englannista toin parilla punnalla näitä 😀

Käytin itse muutaman pullon Tigin kuivashampoota, yhden Klippoteketin ja yhden G2B:n, mutta kun huomasin että kaikissa on pääainesosana maissi- tai perunajauho, vaihdoin jauhoon 😉 Ei enää karkailevia ponnekaasuja tai kovia hajusteita, ainakaan omaan nenään maissijauho ei tuoksu miltään ja toimii ihan yhtä hyvin kuin kuivashampoo. Hankalampi tosi levittää, mutta jonkinlainen sirotin auttaisi. Eniten pidin Tigin kuivashampoosta, mutta niissä oli harmillisen usein korkkiongelmia.

Kaytan itekin maissijauhoa. Mulla on pieni laatikko johon ”kastan” pehmeaa karvaharjaa pikkuisen ja hieron toisen samanlaiseen harjaan saadakseni tasaisen levityksen ja sitten vain hieron jakauksien keskelle harjalla. Helppoa ja halpaa!

Mun ostoslistalla on jo pitemmän aikaa ollut kuivashamppoo, ja tämän postauksen vuoksi sitten aloin metsästämään tätä tuotetta kun on niin edullinenkin. Meilläpäin ei ole Sokoksen kauppaa, joten sen pystyi näköjään tilmaamaan Sokoksen verkkokaupasta ilman postikuluja! Hieno juttu! Nyt vain pakettia odottelemaan! 😀
Kiitos vielä tuotteen testauksesta! 🙂

Mä ostin joskus tämän hypetyksen innoittamana mutta en osaa käyttää. Tämä postaus oli tarpeellinen ja kannustava, ehkä kokeilen uudelleen:)

Tigiä on muuten kehuttu, mutta myös moitittu siitä että pullo voi tyhjentyä itsestään. Siinä on jopa varoitus kyljessä:D

Mulla on joku Sokokselta ostamani Four Reasons -pänikkä, sitä myös kehuttiin kovasti useammassakin testissä eikä maksa paljon.

Mulla on tuo Klippoteket ja oli joku toinen, mutta en muista mikä. Pesen aamulla hiukset ja seuraavana aamuna tyvi on kuvien perusteella enemmän rasvainen kuin sulla.

Mä en ole tykännyt kummastakaan kuivashampoosta. On lähmäinen olo, ja se haju jotenkin lisää sitä likaisuuden oloa, eli kuvittelen vierustoverin haistavan likaisuuteni. Mä en muutenkaan tykkää haista millekään esim hajustetut pyykinpesuaineet ovat no-no mulla, enkä edes hajuvedelle ja siksi olen huono käyttämään niitä.

Kuivashampoot jotenkin jättää semmosen raskaan tunteen hiuksiin. Mä tykkään ilmavista hiuksista, kevyistä ja siksi en normaalisti käytään mitään muotoilutuotetta. Tiedän, että kuivashampoon ei pitäisikään tehdä hiuksista sellaisia ihan vastapestyn ilmavia ja vapaasti liikkuvia, mutta sellaiset mä haluan.

Mun varmaan pitäis kokeilla ihan omsta keittiöstä perunajauhoja. Ei ehkä tulis sellaista kökköpää-tunnetta.

Tikru73: Huomasin tosiaan, että tälläinen tummatukkainen joutuu hieromaan vielä sormin kuivashampoota, kuten hiuspuuteriakin saa hieroa kunnolla, ettei jää harmahtavaa tyveä.
Kiitti Biozell vinkistä. 🙂

Duvessa: Aika hintava, mutta ei kyllä yhtä kallis kuin Osiksen kuivashampoo. Vaikka Osiksen tuotteista tykkään, niin kuivashampoon hinta pikkupullosta oli kyllä liikaa.

Karoliina Kalma: Joo, noista Tigin korkkiongelmista olen kuullut. Nehän saa vaihdettua aina uuteen, mutta rasittavaahan se on mennä vaihtamaan, jos se niin yleistä on kuin mitä te kommentoijat sanotte ja mitä olin aikaisemminkin kuullut.
Jotkut kuivashampoot onkin sellaisissa sirottimissa, eli jauhemuodossa. Varmaa ihan suolasirotin voisi toimia annostelijana.

Belegwen: No sehän on kiva, että Sokoksen verkkokaupasta sai ilman postareita. 🙂 Toivottavasti pidät kuivashampoosta yhtä paljon kuin minä. 🙂

Sissi: Se on jännä miten monen hiuspuuterin ja kuivashampoon kohdalla on selkeä kahteen jako. Toiset rakastuu ja toiset inhoaa yli kaiken.

Joo, itsekin olen kuullut ja nyt sitä on kommentoitu, että Tigissä on tyhjentymis ongelmia. Pullon saa aina vaihtaa uuteen kuulemma.

Four Reassons on minusta hyvä ja kotimainen merkki, joka on edullinen. 🙂 Kuivashampoota en ole kokeillut, mutta monia tuotteita olen muuten testaillu. 🙂

Serafia: Minusta kuva hieman kaunisti totuutta rasvaisuudesta, eli se ei näkynny yhtä hyvin kuvassa, kun mitä livenä. Mutta kuivashampoon mattaisuus näkyi kuvissa selvemmin kuin livenä. 😀 Hassua!

Minä olen aika tarkka hajujen kanssa, mutta nyt on pakko sanoa, että en kiinnittänyt huomiota Klippoteketin shampooseen. Onkohan mulla nokka tukossa?

Hassua miten jokainen kokee asiat eri tavalla. 🙂 Minä koin hiukseni ilmavemmiksi, kun taas pelkästään pesemällä ja vapaasti kuivamalla minulla on ihan lähmäinen olo ja tukka menee päätä myöten. Yöks, mä inhoan taas sitä tunnetta. Sinä taas pidät siitä. Ihanan erilaisia me kaikki ollaan.

Olen kuullut ja lukenut, että ihan perunajauhokin toimii, mutta jostain syystä ajatus tuntuu liian hassulle. 😀 Pitäisi vain rohkeasti kokeilla.

Nonnu: Hei, nyt minä muistankin postauksesi. 🙂

Kiitos muistutuksesta. 🙂

Herbinan kuivashampoo on ykkönen! Ei oo voimakas haju, tuuheuttaa, poistaa rasvaisuuden, ei jätä vaaleita läikkiä, riittoisa ja edullinen (maksaa n. 5e). 🙂 Ennen mäkin käytin tuota Klippoteketiä, mutta siinä on niin voimakas haju ja hiukset lässähti jotenki päivän aikana :/

Minä käytän TRESemmen kuivashampoota, on edullinen, tykkään hajusta ja toimii tosi kivasti. 🙂

Itse tutustuin kuivashampoisiin kouluaikana kunmeille pidettiin erästä tuotekoulutusta.
Kouluttaja käytti tunnin demon aikana kolmen mallin päähän jopa 2,5 purkkia kuivashampoota.. 😀 (näyttääkseen ettei sitä periaatteessa voi edes käyttää liikaa)

Silloin sen tehon näki konkreettisesti ja nykyään en osaisi elää ilman. 🙂

Anonyymi: Voi ei! Miten minulta on jäänyt tuoksu huomaamatta? 😀 Olen aika nipo tuoksujen kanssa ja en huomioinut tuoksussa mitään ihmeellistä. Muistan vain kevyen pyykinpesuainetta muistuttavan hajun.

Nanna: Ohhoh! Melkoisen paljon on mätetty kuivashampoota! :O

Oliko lopputulos silti hyvä?

Lopputulos oli tosiaan aivan hyvä, vaikka kyllä minäkin määrää kauhistelin. 🙂
Itse en ihan sellaista määrää laittaisi kerralla, mutta kai jokaisella on oma tyylinsä asian suhteen. 🙂

Kuitenkin kampauksesta tuli oikein hyvin kohoava ja kaunis, käytti ko. kouluttaja kyllä lakkaakin melko reilusti. 😀

Tigin Rockaholic kuivashampoo on myös hyvää mutta hintavampaa

öh, pakko sanoa että en käytä ollenkaan kuivashampoita, koska en osaa!! :DD

..kyl mulla pieni purkki hiuspuuteria on, mutta sitä käyttäessä tuntuu että hiuksista tulee ekstra rasvaisen näköiset.. tai sitten en osaa sitäkään :’D

psst, mä joskus kyselin toivepostausta huulipunan levityksestä..hmmh? 😉

Nanna: Varmasti saa sellaisella määrällä käsiteltävyyttä ja rakennetta ohuisiin ja liukkaisiinkin hiuksiin. 🙂

tiiiiiiia: Siitä olenkin kuullut paljon kehuja, mutta ongelmia pullon tyhjenemisestä. 🙁

HANI: Kuulostaa, että käytät liikaa, jolloin efekti on aika likaisen näköinen. Myös hiuslaatu vaikuttaa määrään. Kovat ja karheat hiukset taas pörröttyvät hurjasti puuterista.

Muistan toiveesi. 😉 Ajatuksenani on ollut, että Grimas viikolla olisi huulimeikistä vinkkejä ja tutoriali. 😉 Tässä keväällä ko. viikko tulee. 🙂 Viikon työstäminen on tosi suuri ja työläs, joten siksi minulla kestää. 🙂

Ensi hätään… katsoitko pin up -meikkivideon? Siinä kerron hieman vinkkejä huulimeikin tekoon. 🙂
https://www.loveit.fi/kauneusneuvoja/meikkivinkit.html

Kuivasahmpooseen tutustuin joskus 26 vuotta sitten ekan kerran,äidilläni oli sellainen karmea muovipänikkä josta ripoteltiin jauhetta hiuksiin,haisi ihan hirveelle mutta oli parempi kuin ei mitään.

Kotiäidin ja vuorotyöläisen pelastus on kuivashampoo.

Klippoakin kokeilin mutta mun hiuksille ei oikein toimiva.Ostin halpaa Herbinaa marketista kokeeksi ja sitä sitten pölläytellyt pehkooni.

Mä oon käyttänyt sekä tuota Klippoteketin kuivashampoota että Tigin Dirty Secretiä, oon tykännyt molemmista. Toisaalta tykkään kyllä pestä hiukset ennemmin ihan suihkun alla ja tavallisella shampoolla, mutta hiusten kuivumiseen menee kauan aikaa.

Mulla on noiden lisäksi Oriflamen kuivashampoo jota ei ole tullut kokeltia kertaakaan. Noita kuivashampoitahan on nykyään vaikka millä merkeillä.

TylyMuija: Muistaaksein Pumpulipupu kirjoitti joskus tuosta Herbinan kuivashampoosta, mutta en muista oliko hänen kokemus positiivinen vai vähemmän positiivinen. :/

En tiennytkään, että kuivashampoo on niin vanha keksintö. :O Luulin sen olevan 2000-luvun juttu. 😀 Kiitos sivistämisestäni. 🙂

imlacking: Minäkin kyllä tykkään pestä hiukset, mutta minua rassaa se kuivattaminen ja sitten se, että pesun jälkeen niiden laittaminen on työlästä. 😀 Seuraavana päivänä on aina unelma nopeaa tehdä hiuksille jotain, kun siellä on muotoilutuotteita ja puuteria. ;D

Ai onko Oriflamellakin kuivashampoo? Oho! Mielenkiintoista…

tsihihi, tänää kävin hakemassa ihan ensimmäisen kuivashampooni :DD nonnun suosittelemaa biozellia :))

kävin katsomassa vinkkaamasi videon 🙂 olihan siitä hyötyä, kiitos!

HANI: Kerrohan mitä itse pidit Biozellistä. 🙂

Hyvä, että videosta sait vähän apua. Luvassa on sellainen kuva kuvalta tuto myös ja liitän sen siihen Grimas viikkoon. 😉

Mä käytin aluksi Tigin Dirty Secretiä, mutta niiden vuotavien pullojen jälkeen siirryin käyttämään tuota Klippoteketia. Muutaman pullon jälkeen halusin taas testata jotain muuta ja nyt on käytössä Got2ben kuivashampoo sekä Four Reasonsin hiuspuuterin nimellä oleva spray, joka käytännössä on musta ihan samanlaista tavaraa. Olen tykännyt ehkä eniten Got2be:stä, mutta kelpuutan kokeilemistani minkä tahansa, niin suuria eroja en ole huomannut 🙂

Ja juu, alepäivillä tuo maksaa usein n. 3,90€, eli ei mikään järjetön säästö 😀

En ehtinyt lukeen noita muita, mutta Tigin erinomaista saa myös pienessä pullossa nykyään, kympin tai jotain. Tosin rakastan ison Rockaholicin riittoisuutta <3

Smirde: Vaikuttaa siltä, että ovat hyvinkin samanlaisia. 🙂

No ei ole järjetön säästö! 😀 Tietty jos on ihan suurkuluttaja, niin kyllä euron/pullo säästöllä vähän säästää, mutta aika olematonta kuitenkin.

Sonia: Sinulle ei vissiin ole sattunut vuotavia pulloja? Hirmuisen kehuttuhan tuo on, mutta just vuotamisen takia haukuttu.

Ei vuoda, jos viimeisen suihkauksen tekee täydellä paineella pullo ylösalaisin – kertaakaan ei ole vuotanut. Epäinsinööri, mutta silti jotain jostain tajuava avokki opetti.

Sonia: Aivan… niinhän minunkin mies tekee ”kilikali-maaleille”, eli spray-maaleille. 😀 Samahan noihin tukka-aineisiinkin pätee.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *