Hiukset

Kutiava hiuspohja – Sim System 4 Oil Cure Hair Mask

19.12.2013 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kutiava hiuspohja on monen ongelma talvisin. Hiuspohjassa esiintyy yleisimmin kutinaa, kuivaa hilseilyä, herkkyyttä, päänahan kiristämistä jne. Lisäksi yleistynyt kuivashampoiden ja hiuspuuterien käyttö on myös yksi syy päänahan kuivumiseen.

Kutiava hiuspohja

Kotimainen Sim valmistaa juuri hiuspohjaongelmaisille System 4 -tuotesarjaa, joiden tuotteilla monet ovat saaneet apua ongelmiinsa.

System 4 on hajusteeton terapiasarja juuri hiuspohjan hyvinvointiin. Osa tuotteista on tarkoitettu kuuriluontoiseen käyttöön ja osa hiuspohjan hyvinvoinnin ylläpitoon ja ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Minulla alkaa jo syksyllä kutina ja hilseily, joka pahimmillaan tulee uniin. Kamalinta oli nähdä unta, jossa päätäni kutitti ja se kuhisi kamalia ötököitä. YÖK! Jäätävä painajainen ja oli ihana herätä ja tajuta sen olleen vain unta. Tiedän kuivashampoiden hieman herkistävän tähän syksyisin alkavaan vaivaan, sillä kuivashampoiden alkoholi kuivattaa ja tärkkelys, joka imee päänahan omaa luonnollista rasvaa itseensä, ei ainakaan auta kosteuttamaan ilmojen kylmetessä.

Nappasin töistä syksyllä (siis ostin) itselleni setin System 4 -tuotteita, jotta pääsen kutinasta ja hilseestä taas eroon. Luonnollisestikin luottotuotetta Oil Cure Hair Maskia ja pari minulle uutta tuottetta, eli shampooksi Climbazole 2 ja hoitoaineeksi Hydro Care H.

System 4 Climbazole Shampoo 2 215 ml

Hellävarainen shampoo. Poistaa kuivan hilseen ja kutinan rauhoittaen ärtynyttä hiuspohjaa. Pidentää hiusvärin kestoa ja ylläpitää hiuspohjan hyvää tasapinoa.
Hiustyyppi: Värikäsitellyt sekä kuivat hiukset ja hiuspohja.
Käyttö: Päivittäin tai tarpeen mukaan. Hiero kevyesti hiuksiin ja hiuspohjaan, anna vaikuttaa 2-5 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

Shampoo on väriltään kirkasta ja tuoksutonta. Shampoon työstäminen hiuksissa voisi olla hieman helpompaa ja siksi kehoitankin erittäin pitkä ja paksu hiuksisia tekemään tuplavaahdotuksen. Hiukset tuntuvat huuhtelun jälkeen puhtailta, mutta eivät erityisen siloisilta ja helposti selvitettäviltä. Kuitenkaan shampoo ei ole ”liian puhdistava”, sillä hiukset eivät tunnu kuitenkaan kuitumaiselta ja ”soivilta”.

INCI

Kuorivana aineena toimii niinkin vanhanaikainen ja ns. turvallinen tuote, kuin ruokasuola (Sodium Chloride), mutta samalla tämä raaka-aine toimii ominaistiheyden ja viskositeetin säätäjänä. Toisena kuorivana ainesosana toimii Salicylic Acid, eli salisyylihappo, joka myös hoitaa hiuksia ja vähentää hilsettä.

INCIä tutkiessani löysin yhden ainesosan, joka ei tässä tuotteessa sovellu vegaaneille, mutta vegaanit itse ovat kyllä tietoisia ja tarkkoja, että huomaavat itsekin tuotteiden INCI-listoista, mikä soveltuu ja mikä ei. Hydrolysed Collagen on hajotettua kollageeniproteiinia, joka on eläinperäinen ainesosa.

System 4 Hydro Care Conditioner H (minulla käytössä pieni, vain 100 ml: pullo)

Tehokkaasti ravitseva hoitoaine. Hoitaa hiuspohjaa ehkäisten hilseilyä ja kutinaa. Lisää kiiltoa ja pidentää hiusvärin kestoa.
Hiustyyppi: Värikäsitellyt ja kuivat hiukset.
Käyttö: Pese hiukset millä tahansa System 4 shampoolla. Levitä hoitoainetta pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan, anna vaikuttaa 2-5 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

Hoitoaine on väriltään valkoista, koostumukseltaan melko paksua ja hajultaan tuoksuton. Hoitoaine levittyy hyvin hiuksiin, mutta oikeastaan jo levitysvaiheessa tuntee sen, että hoitoaine ei ole kovin silikonista ja selvittävää. Hoitoaine tuntuu kosteuttavaltava, mutta tosiaan silikonien vähäisyyden vuoksi hiukset eivät tunnu yhtä siloisilta, kuin runsaasti silikoneja sisältävien hoitoaineiden jälkeen. Tästä syystä Hydro Care -hoitoaine ei ominaisuuksiltaan ole mieleiseni, mutta kyseessä onkin minulle kuurina käytettävä tuote, joka toimii, joten tällä ei niin silottavalla ja selvittävällä ominaisuudella ei ole suurta merkitystä.

INCI

Hyvin pitkälti sama, kuin shampookin. Paljon hiuksia ja ihoa hoitavia ainesosia. INCI-listan viimeisenä löytyy silikoni, eli sisältää hyvin vähän silikonia.

System 4 Oil Cure Hair Mask O 215 ml

Kevyesti kuoriva haudehoito. Kuorii hiuspohjan kuollutta solukkoa ja ylläpitää luonnollista kosteustasapainoa. Rakennepaikkaa vaurioituneita hiuksia sekä lisää hiusten kiiltoa ja käsiteltävyyttä.
Hiustyyppi: Kaikille hiuslaaduille.
Käyttö: Voit käyttää hiustenpesun jälkeen joko pikahoitoaineena tai haudehoitona. Hiero kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan, anna vaikuttaa 2-15 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

Tämä on niin mahtava tuote! Olen tehnyt tästä oman postauksen, joskus viime vuonna. Vanhaan postaukseeni pääsee tästä. Kun olen joskus pyhittänyt tälle huipputuotteelle oman postauksen, niin tällä kertaa en niin syvällisesti kerro tästä. 

Oil Cure Hair Mask on siitä kiva tuote, että se tuo myös välittömästi helpotusta kuviavaan hiuspohjaan. Mentolin viileys rauhoittaa kutinaa välittömästi ja tunne on aivan mahtava ja rentouttava hiuspohjassa. Sitä voi käyttää haudehoitona, pikahoitona tai levittää päänahkaan ennen nukkumaan menoa ja pestä aamulla pois.

INCI

Listan kolmantena löytyy Glycerin, eli Glyseroli, joka on tehokas kosteuden (veden) sitoja. Lista on hyvin pitkälti samoja raaka-aineita sisältävä, kuin kaksi edellistäkin. Ihoa ja hiuksia hoitavia, antibakteerisia ja kuorivana aineena toimii Salisylic Acid, eli salisyylihappo. INCI-listan toiseksi viimeinen ainesosa on lipeä, jota ei kannata pelästyä. Lipeää käytetään saippuoissa ja oikealla annostuksella muuttuu täysin turvalliseksi, eli neutralisoituu pois.

Suosittelen valitsemaan omien tarpeiden mukaisen tuotesetin kuuriluontoiseen käyttöön. Olen itse saanut apua ja vähensin ensimmäisen 2 viikon intensiivisen käytön jälkeen kerran viikkoon käytettäväksi. Ei ole ollut kutinaa ja hilsettä, vaikka kuivashampoota edelleen käytän. Nämä ovat jokaiselle yksilöllisiä. Toiset tarvitsevat pitkän hoitokuurin, kun jollekinvoi riittää pari käyttökertaa. Suosittelen kuitenkin jatkamaan edes kerran viikkoon tai joka toinen viikko käyttämään, vaikka heti tuntuisikin helpottavan. Apu on pidempiaikainen, kun jatkaa käyttöä pullojen loppumiseen asti.

Hintaa System 4 -tuotteilla on noin 10-15 euroa jälleenmyyjästä riippuen. Jälleenmyyjiä on hyvin monet kampaamot, ammattilaismerkkejä myyvät liikkeet ja apteekeistakin voi löytää System 4:n tuotteita. Kannattaa kysyä neuvoja ja apua ammattilaiselta, että mitkä tuotteet olisivat parhaimmat juuri sinun ongelmiisi. System 4:ltä löytyy myös erittäin rasvoittuvan hiuspohjan hoitotuotteita, joten on tärkeää hoitaa hiuspohjaa oikeilla tuotteilla. Jos tiedät mitä tarvitset, niin saat System 4:n tuotteet kätevästi nettikaupasta kuten Pretty.fistä, Villikiharasta tai Yliopistonverkkoapteekki.fi.

Kuinka monella muulla on kutiava hiuspohja?

Kuinka moni tunnustaa käyttävänsä kuivashampoita, vaikka tietää niiden aiheuttavan omassa päässä kutinaa ja kuivumista? Minä tunnustan. Rakastan kuivashampoita ja hiuspuutereita, joten en voi luopua niistä, mutta voin vastapainoksi hoitaa hiuspohjaa silloin, kun se oireilee sään kylmetessä.

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (24)

Toi maski varmaan lähtee mullakin kokeiluun, ehkä hoitsikkakin? Mä oon kanssa turvautunut Systen 4:n tuotteisiin kun oon myös vannoutunut kuivashampoon läträäjä ja hiuspohja on tosi herkkä, saan sen kutisemaan välillä kesäisinkin, saati sitten talvella… oon käyttänyt useamman pullon jo sitä herkälle päänahalle ja rasvoittuville hiuksille tarkoitettua shampoota ja kyllä on auttanut. Täytyy kyllä nyt ehdottomasti sen kaveriks hankkia viel naamio ja ehkä hoitoainekin, kun toi talvi on jo tulossa. 🙂

Ihan mahtavia aineita! Pari vuotta sitten alkoi sietämätön kutina päänahassa, takaraivon revin ihan verille asti. Se ei ollut mukavaa. Käytin ensin jotain apteekin shampoota, sain hetkellisen helpostuksen mutta kutina palasi.

sen jälkeen etsittiin äidin kanssa netistä tietoa, mikä auttaisi ja löydettiin nämä Systemit. Ja niitä vieläpä myytiin täällä, Jee! Aluksi käytin päivittäin pitkillä vaikutusajoilla sekä shampoota että hoitoainetta. Sitten parin päivän välein, viikon välein, kuukauden välein ja nyt käytän silloin kun tunnen muutosta päänahassa. Enää ei pääse päänahka kutiamaan:)

suosittelen!

Oi, kamala! 🙁 Vaikka ei päiväsaikaan raapisikaan päänahkaa, niin unissamme saatamme raapia ihan liiankin rajusti. Minullakin oli pahimmillaan yksi pieni rupi päänahassa, jonka olin unissani raapinut. Päänahka voi tosiaan pahimmillaan tulehtua ja aiheuttaa alueelle hiustenlähtöä.

Hyvä, että System 4 auttoi sinua. 🙂

Minä taas en ole koskaan oppinut käyttämään kuivashampoita. Tuo yksikin yksilö on majaillut kaapissani jo varmaan viisi vuotta, pitäisi varmaan antaa pois. Minusta on tosi hassua, että monet välttelevät hiustenpesua viimeiseen asti perustellen sitä hiuksien edulla, ja sitten kuorruttavat päänahkansa noilla hiuspuutereilla ja kuivashampoilla. Minun logiikkaan tuo kuivashampoon ahkera käyttö tekisi juurikin enemmän hallaa kuin se perinteinen hiustenpesu, siinä kuitenkin huuhdotaan vaikuttava aine pois päänahasta.

Olet oikeassa. Monesti menee liian joko tai -ajatteluksi ja toiminnaksi hiusasiat ja monet muutkin. Pitäisi kulkea sitä kultaista keskitietä. Jos hiukset rasvoittuvat herkästi, niin voi pestä joka päivä. Jos ne samaiset rasvoittuvat hiukset ovat pahasti vaurioituneet, niin ei kannata joka pesun jälkeen föönailla ja käyttää kuumia muotoilurautoja.

Päänahka tykkää luonnollisesta, suojaavasta rasvasta, joten sitä ei kannata pestä pois liian pesevillä shampoilla joka päivä.

Hoitoaineet eivät suojaa kuivaa hiusta montaa päivää, joten ihan sen hoidon vuoksi kannattaa pestä useammin, kuin kerran, kaksi viikossa ja käyttää hoitoaineita.

Nämä on niin yksilöllisiä juttuja, että yhtä ainoaa ja oikeaa tapaa ei ole.

Mulla on paha ongelma – päänahka kuivuu, kutisee ja hilseilee syksyllä ja mun hiukset ovat alkaneet rasvoittua. Kahden päivän pesujen välissä näyttää kyllä hiukset jo rasvaiselta. Mitä mä teen? 😛

Hiukset usein rasvoittuukin hurjan nopeasti, jos päänahka on kuiva. Keho yrittää epätoivoisesti tuottaa sitä suojaavaa rasvaa suojaamaan ihoa.

Kokeileppa tuota samaa shampoota ja tuota Oil Cure Hair Maskia. Pese shampoolla joka päivä ainakin 2 viikon ajan. Käytä Oil Cure Hair Maskia ekan viikon ajan joka päivä ja sen jälkeen joka toisessa pesussa. Jos alkaa helpottaa niin jatka 1-3 kertaa viikossa pullojen loppumiseen asti. Tuota Oil Cure Hair Maskia hierotaan päänahkaan ja mitä pidempi vaikutusaika, niin sen parempi. Hiusten pituuksiin voit käyttää jotain muuta hoitoainetta, sillä sun vaalennettu hius tarvii niitä silikonisia, jotta saat hiukset pysymään siloisina ja ennen kaikkea kasassa.

Kuulostaa sinun oireet samalta, kuin omanikin olivat. 😉

Mikähän minun päänahkaan auttais, kun siihen ilmestyy vähän väliä näppyjä/finnejä? Etenkin hiusraja on välillä aika kamala, kun kipeitä tukkeutumia on useita vierekkäin.. Käytän samoja tuotteita kuin aiemminkin ja varon suihkuttamasta hiuslakkaa iholle asti.

Itse epäilisin, että hiustenpesutottumukset tämän varmaan aiheuttaa: olen alkanut pidentää pesuväliä, kun jokapäiväinen pesu kuivatti hiuksia niin älyttömästi ja jo pesun jälkeisenä aamuna pää tuntui rasvaiselta. Nyt kun olen pessyt parin kuukauden ajan vain joka toinen päivä hiukset, ne ei enää rasvotu niin pahasti, mutta noita finnejä on alkanu pukkaamaan, ääks 😀

Hmm… onko niitä finnejä ainostaan hiusrajalla vai onko niitä muuallakin? Jos vain hiusrajalla, niin ongelma voi olla ehkä siinä, että et puhdista ihoa hiusrajalta riittävän hyvin ja levitä kosteusvoidetta aivan hiusrajalle asti.

Jos myös päänahassa on ongelmia, niin kannattaa kokeilla esim. System 4:n Shale Oil Shampoo 4. Uskallan ehkä täällä kommenteissa paljastaa (ehkä tätini ei lue tätä), että ostin tädilleni joululahjaksi tuota shampoota ja lisäksi Climbazole Scalp Tonic T -hoitonestettä hiuspohjalle. Hänellä on erittäin rasvoittuvat hiukset ja päänahassa epäpuhtauksia, kuten finnejä ja tukkeumia. Vielä en voi tietää, että auttoiko ne, koska tuotteet ovat vielä lahjapaketissa meidän autotallissa. 😀

Tulee niitä muuallekin, mutta hiusraja on ehkä pahin. Puhdistan kyllä kasvot kunnolla ja hyvillä tuotteilla, kosmetologi kun olen, mutta hiuspohjan kanssa olen aivan hukassa 😀

No hyvä. Yksi asia pois suljettu. 😉 En tosiaan tiennyt, että olet kosmetologi.

Jokin sinun hiuspohjassa on epätasapainossa. Voit myös kokeilla tuota minun lemppariani, eli Oil Cure Hair Maskia. Se kuorii hiuspohjaa ja samalla kosteuttaa. 🙂

Joko paketti tuli?

Tulenkin sitten joulun jälkeen sinulta kyselemään lisätietoa tuotteista, jos en itse löydä postausta varten. 😉

Oi, jännittyneenä odotan postauksiasi siitä!

Siellä postissa se minun paketti odottelee, kun en ole päässyt nyt hakemaan sitä. 🙁 Huomenna tai viimeistään ylihuomenna mä saan sen! 🙂

Kiitos näistä tuotevinkeistä! Varmasti tulee minun käyttöön.

Kiva, että löyty vinkkejä. 🙂

Täytynee minunkin kokeilla noita hiuspohjan hoitotuotteita. Kärsin TODELLA kuivasta päänahasta ja hartiat aina hilsehippujen peitossa. Todella ärsyttävää. Parhaan avun olen tuntunut saavan, kun olen laittanut päänahkaan jotain ihan perusrasvaa ja antanut vaikuttaa ennen pesua, mutta tuota pitäisi tehdä todella usein. Jotain muun merkkisiä kuivalle päänahalle tarkoitettuja shampoita olen kokeillut, muttei niistä ole ollut riittävästi apua. Tuo Mask kiinnostaa erityisesti.

Ehdottomasti kannattaa kokeilla tuota Oil Cure Hair Maskia! Muutama päivä sitten laitoin ystävälleni sitä purkkiin kokeiltavaksi, josko auttaisi häntäkin. Ehkä kuulen joku päivä, että auttoiko ja kävikö ostamassa oman pullon tuota tuotetta? 🙂

Kiitos tästä, nyt on Cure Hair Maskit päänahassa, katsotaan tuleeko tästä pelastaja mun rutikuivalle päänahalle…

No niin! 🙂 Itse olen saanut heti helpotusta, mutta varaudu, että voit joutua käyttämään koko pullollisen kuurina ennen, kun saat apua. Olemme jokainen yksilöllisiä. 🙂 Kerro ihmeessä minulle sitten, että oliko sinulle Oil Cure Hair Maskista apua? 🙂

Testattu on muutaman kerran, ja auttaa kyllä. Ei ihan heti, kuten arvelitkin, mutta noin puoli pulloa käyttäneenä huomasin ihan yllättäen, että eipä olekaan hartiat valkoisten hippujen peitossa =) Toki sitä on edelleen, mutta huomattavasti vähemmän. Ja tuntuu tekevän tosi hyvää hiuksillekin, yksi pesu riittää eikä jää sitä lähmän tunnetta kuten joidenkin tuotteiden kanssa. Kiitos tästä!

Oi, kun mukava kuulla! 🙂 Hieno juttu! Nyt on nuo pakkasilmatkin kestäneet pitkään, joten voi hetki mennäkin, että hiuspohja toipuu. Hyvältä vaikuttaa kuitenkin. 🙂

Toi maski varmaan lähtee mullakin kokeiluun, ehkä hoitsikkakin? Mä oon kanssa turvautunut Systen 4:n tuotteisiin kun oon myös vannoutunut kuivashampoon läträäjä ja hiuspohja on tosi herkkä, saan sen kutisemaan välillä kesäisinkin, saati sitten talvella… oon käyttänyt useamman pullon jo sitä herkälle päänahalle ja rasvoittuville hiuksille tarkoitettua shampoota ja kyllä on auttanut. Täytyy kyllä nyt ehdottomasti sen kaveriks hankkia viel naamio ja ehkä hoitoainekin, kun toi talvi on jo tulossa. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *