Glitz & Glam

Kutiava hiuspohja – Sim System 4 Oil Cure Hair Mask

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kutiava hiuspohja on monen ongelma talvisin. Hiuspohjassa esiintyy yleisimmin kutinaa, kuivaa hilseilyä, herkkyyttä, päänahan kiristämistä jne. Lisäksi yleistynyt kuivashampoiden ja hiuspuuterien käyttö on myös yksi syy päänahan kuivumiseen.

Kutiava hiuspohja

Kotimainen Sim valmistaa juuri hiuspohjaongelmaisille System 4 -tuotesarjaa, joiden tuotteilla monet ovat saaneet apua ongelmiinsa.

System 4 on hajusteeton terapiasarja juuri hiuspohjan hyvinvointiin. Osa tuotteista on tarkoitettu kuuriluontoiseen käyttöön ja osa hiuspohjan hyvinvoinnin ylläpitoon ja ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Minulla alkaa jo syksyllä kutina ja hilseily, joka pahimmillaan tulee uniin. Kamalinta oli nähdä unta, jossa päätäni kutitti ja se kuhisi kamalia ötököitä. YÖK! Jäätävä painajainen ja oli ihana herätä ja tajuta sen olleen vain unta. Tiedän kuivashampoiden hieman herkistävän tähän syksyisin alkavaan vaivaan, sillä kuivashampoiden alkoholi kuivattaa ja tärkkelys, joka imee päänahan omaa luonnollista rasvaa itseensä, ei ainakaan auta kosteuttamaan ilmojen kylmetessä.

Nappasin töistä syksyllä (siis ostin) itselleni setin System 4 -tuotteita, jotta pääsen kutinasta ja hilseestä taas eroon. Luonnollisestikin luottotuotetta Oil Cure Hair Maskia ja pari minulle uutta tuottetta, eli shampooksi Climbazole 2 ja hoitoaineeksi Hydro Care H.

System 4 Climbazole Shampoo 2 215 ml

Hellävarainen shampoo. Poistaa kuivan hilseen ja kutinan rauhoittaen ärtynyttä hiuspohjaa. Pidentää hiusvärin kestoa ja ylläpitää hiuspohjan hyvää tasapinoa.
Hiustyyppi: Värikäsitellyt sekä kuivat hiukset ja hiuspohja.
Käyttö: Päivittäin tai tarpeen mukaan. Hiero kevyesti hiuksiin ja hiuspohjaan, anna vaikuttaa 2-5 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

Shampoo on väriltään kirkasta ja tuoksutonta. Shampoon työstäminen hiuksissa voisi olla hieman helpompaa ja siksi kehoitankin erittäin pitkä ja paksu hiuksisia tekemään tuplavaahdotuksen. Hiukset tuntuvat huuhtelun jälkeen puhtailta, mutta eivät erityisen siloisilta ja helposti selvitettäviltä. Kuitenkaan shampoo ei ole ”liian puhdistava”, sillä hiukset eivät tunnu kuitenkaan kuitumaiselta ja ”soivilta”.

INCI

Kuorivana aineena toimii niinkin vanhanaikainen ja ns. turvallinen tuote, kuin ruokasuola (Sodium Chloride), mutta samalla tämä raaka-aine toimii ominaistiheyden ja viskositeetin säätäjänä. Toisena kuorivana ainesosana toimii Salicylic Acid, eli salisyylihappo, joka myös hoitaa hiuksia ja vähentää hilsettä.

INCIä tutkiessani löysin yhden ainesosan, joka ei tässä tuotteessa sovellu vegaaneille, mutta vegaanit itse ovat kyllä tietoisia ja tarkkoja, että huomaavat itsekin tuotteiden INCI-listoista, mikä soveltuu ja mikä ei. Hydrolysed Collagen on hajotettua kollageeniproteiinia, joka on eläinperäinen ainesosa.

System 4 Hydro Care Conditioner H (minulla käytössä pieni, vain 100 ml: pullo)

Tehokkaasti ravitseva hoitoaine. Hoitaa hiuspohjaa ehkäisten hilseilyä ja kutinaa. Lisää kiiltoa ja pidentää hiusvärin kestoa.
Hiustyyppi: Värikäsitellyt ja kuivat hiukset.
Käyttö: Pese hiukset millä tahansa System 4 shampoolla. Levitä hoitoainetta pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan, anna vaikuttaa 2-5 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

Hoitoaine on väriltään valkoista, koostumukseltaan melko paksua ja hajultaan tuoksuton. Hoitoaine levittyy hyvin hiuksiin, mutta oikeastaan jo levitysvaiheessa tuntee sen, että hoitoaine ei ole kovin silikonista ja selvittävää. Hoitoaine tuntuu kosteuttavaltava, mutta tosiaan silikonien vähäisyyden vuoksi hiukset eivät tunnu yhtä siloisilta, kuin runsaasti silikoneja sisältävien hoitoaineiden jälkeen. Tästä syystä Hydro Care -hoitoaine ei ominaisuuksiltaan ole mieleiseni, mutta kyseessä onkin minulle kuurina käytettävä tuote, joka toimii, joten tällä ei niin silottavalla ja selvittävällä ominaisuudella ei ole suurta merkitystä.

INCI

Hyvin pitkälti sama, kuin shampookin. Paljon hiuksia ja ihoa hoitavia ainesosia. INCI-listan viimeisenä löytyy silikoni, eli sisältää hyvin vähän silikonia.

System 4 Oil Cure Hair Mask O 215 ml

Kevyesti kuoriva haudehoito. Kuorii hiuspohjan kuollutta solukkoa ja ylläpitää luonnollista kosteustasapainoa. Rakennepaikkaa vaurioituneita hiuksia sekä lisää hiusten kiiltoa ja käsiteltävyyttä.
Hiustyyppi: Kaikille hiuslaaduille.
Käyttö: Voit käyttää hiustenpesun jälkeen joko pikahoitoaineena tai haudehoitona. Hiero kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan, anna vaikuttaa 2-15 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

Tämä on niin mahtava tuote! Olen tehnyt tästä oman postauksen, joskus viime vuonna. Vanhaan postaukseeni pääsee tästä. Kun olen joskus pyhittänyt tälle huipputuotteelle oman postauksen, niin tällä kertaa en niin syvällisesti kerro tästä. 

Oil Cure Hair Mask on siitä kiva tuote, että se tuo myös välittömästi helpotusta kuviavaan hiuspohjaan. Mentolin viileys rauhoittaa kutinaa välittömästi ja tunne on aivan mahtava ja rentouttava hiuspohjassa. Sitä voi käyttää haudehoitona, pikahoitona tai levittää päänahkaan ennen nukkumaan menoa ja pestä aamulla pois.

INCI

Listan kolmantena löytyy Glycerin, eli Glyseroli, joka on tehokas kosteuden (veden) sitoja. Lista on hyvin pitkälti samoja raaka-aineita sisältävä, kuin kaksi edellistäkin. Ihoa ja hiuksia hoitavia, antibakteerisia ja kuorivana aineena toimii Salisylic Acid, eli salisyylihappo. INCI-listan toiseksi viimeinen ainesosa on lipeä, jota ei kannata pelästyä. Lipeää käytetään saippuoissa ja oikealla annostuksella muuttuu täysin turvalliseksi, eli neutralisoituu pois.

Suosittelen valitsemaan omien tarpeiden mukaisen tuotesetin kuuriluontoiseen käyttöön. Olen itse saanut apua ja vähensin ensimmäisen 2 viikon intensiivisen käytön jälkeen kerran viikkoon käytettäväksi. Ei ole ollut kutinaa ja hilsettä, vaikka kuivashampoota edelleen käytän. Nämä ovat jokaiselle yksilöllisiä. Toiset tarvitsevat pitkän hoitokuurin, kun jollekinvoi riittää pari käyttökertaa. Suosittelen kuitenkin jatkamaan edes kerran viikkoon tai joka toinen viikko käyttämään, vaikka heti tuntuisikin helpottavan. Apu on pidempiaikainen, kun jatkaa käyttöä pullojen loppumiseen asti.

Hintaa System 4 -tuotteilla on noin 10-15 euroa jälleenmyyjästä riippuen. Jälleenmyyjiä on hyvin monet kampaamot, ammattilaismerkkejä myyvät liikkeet ja apteekeistakin voi löytää System 4:n tuotteita. Kannattaa kysyä neuvoja ja apua ammattilaiselta, että mitkä tuotteet olisivat parhaimmat juuri sinun ongelmiisi. System 4:ltä löytyy myös erittäin rasvoittuvan hiuspohjan hoitotuotteita, joten on tärkeää hoitaa hiuspohjaa oikeilla tuotteilla. Jos tiedät mitä tarvitset, niin saat System 4:n tuotteet kätevästi nettikaupasta kuten Pretty.fistä, Villikiharasta tai Yliopistonverkkoapteekki.fi.

Kuinka monella muulla on kutiava hiuspohja?

Kuinka moni tunnustaa käyttävänsä kuivashampoita, vaikka tietää niiden aiheuttavan omassa päässä kutinaa ja kuivumista? Minä tunnustan. Rakastan kuivashampoita ja hiuspuutereita, joten en voi luopua niistä, mutta voin vastapainoksi hoitaa hiuspohjaa silloin, kun se oireilee sään kylmetessä.

Lue myös

X