Glitz & Glam

Avuksi kutiavalle ja hilseilevälle päänahalle

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hiuspohja eli päänahka kutiaa välillä. Hiuspohjassa saattaa tuntua kiristävää tunnetta, kuumotusta ja se voi olla herkkä. Minua vaivaa aika usein talvisin juuri tuo kutina ja muuten ikävä tunne hiuspohjassa. Kuivuuden vuoksi hiuspohja ilmeisesti hilseillee joistakin paikoista, kuten ohimoiden seudulta ja korvien takaa.

Viime syksynä minua vaivasi erityisen kutiava hiuspohja. Hiukseni likaantuivat tavallista nopeammin ja likaisena hiuspohja vasta olikin kutiava! Epäilin, että tämä ei ole mitään tavallista hiuspohjan kuivuutta. Minulla oli jotain muuta ”häikkää”. Epäilin jo jotain sientäkin, mutta ei onneksi ollut!

Olen jo vuosia käyttänyt kotimaisen Simin System 4 Oil Cure Mask -öljyhoitoa. Se loppui, joten piti ostaa uutta tilalle. Eräs kerta Prismassa päädyin shampoohyllyille. Silmiini osui toisen kotimaisen, Biozell, merkin öljyhoito hiuspohjalle. En ollut kokeillut Biozell Therapeutic Öljyhoitoa, joten päätin kokeilla. Tilannehan oli se, että tällä kertaa kutina ja muut hiuspohjan ongelmat eivät lähteneet parin öljyhoidon käytön jälkeen. Nyt oli sitkeä ongelma!

Hiuspohjaa hellästi kuoriva öljyhoito soveltuu kaikille hiuslaaduille. Tällaisia tuotteita käytetään yleensä kuuriluontoisesti. Sen lisäksi, että öljyhoito kuorii salisyylihapon eli BHA-hapon avulla kuollutta ihosolukkoa, se kosteuttaa ja rauhoittaa hiuspohjaa.

Kuten aikaisemmin mainitsin, on tuote suomalainen ja Suomessa tehty. Ainesosaluettolo on melko lyhyt. Kuorivuutensa vuoksi, tämä on loistava tuote myös atoopikoiden ja psoriaatikoiden hiuspohjalle. Biozellin öljyhoito on muuten hajusteeton, joten hajusteyliherkillekin sopiva. Mentoli antaa todella virkistävän tunteen hiuspohjalle ja helpottaa kutinaa välittömästi.

Biozell Therapeutic Öljyhoito on valkoista, aivan kuin tavallinen hoitoaine. Se ei ole öljyistä ja rasvaista, joten nimeä ei tarvitse pelästyä. Tuote ei rasvoita hiuksia entisestään, päinvastoin, se saattaa jopa parantaa tilannetta.

Öljyhoito hierotaan pyyhekuiviin hiuksiin ja hiuspohjaan. Itselläni on tapana hieroa vain hiuspohjaan ja levittää hiusten pituuksiin joku muu hoitoaine. Öljyhoidon annetaan vaikuttaa 5-30 minuuttia. Tuotetta voi käyttää pikahoitona sekä haudehoitona. Suosittelen saunojille! Pese ensin hiukset miedolla shampoolla. Kuivaa pyyhkeellä hiuksia, hiero öljyhoito hiuspohjaan ja kiedo pyyhe pään ympärille ja mene saunaan. Tuotteesta sanotaankin, että lämpö tehostaa vaikutusta.

Vaikutusajan jälkeen hiukset huuhdellaan haalealla vedellä. Voi, sitä keveyden tunnetta hiuspohjassa, jos on pää ollut kutiava ja kuumottava ennen hoidon käyttöä! Biozellin öljyhoito on todella virkistävä. Hiuspohja rauhoittuu ja saa raikkaan tunteen. Kutina, hilse ja rasvoittuminen alkoivat helpottaa ajan kanssa. Inhottava tunne helpotti heti, mutta kutinan ja nopean rasvoittumisen kanssa meni aikaa ja käyttökertoja. Käytin öljyhoitoa jokaisessa pesussa, niin sitten vasta helpotti. Joka toisessa tai kerran viikossa ei riittänyt. Nyt huomaan, että hiukseni eivät enää ole aivan yhtä nopeasti rasvoittuvat kuin ne olivat vielä syksyllä.

Haluan kuitenkin huomauttaa, että rasvoittuminen oli minun kohdallani väliaikaisesti nopeutunut. Hiukseni eivät muuttuneet ei-rasvoittuviksi, vaan tilanne on palautunut lähes samalla tasolle kuin ennen nopean rasvoittumisen alkua. Jos jollain on luonnostaan nopeasti rasvoittuvat hiukset, ei tuote voi sellaista ongelmaa korjata. Mutta jos jokin häirö hiuspohjassa aiheuttaa tavallista nopeampaa rasvoittumista, saattaa tuote auttaa korjaamaan häiriön ja sitä kautta hiuksien rasvoittuminenkin rauhoittuu.

Biozell Therapeutic Öljyhoitoa myydään ihan marketeissa, tavarataloissa ja päivittäistavarakaupoissa. Hinnaltaan hoito on noin 5-6 € / 200 ml. Vaikka tuote on pakattu pumppupulloon, ei se näin pienessä pullossa ole niin kätevä. Kaipaisin myyntiin vähintään 500 ml:n pulloa. Minulla ainakin tätä kuluu sitten niin runsaasti, kun talvi on pitkä, että isompikin pullo saisi olla.

Minusta aika samanlainen kuin Simin vastaava öljyhoito, jota olen vuosia käyttänyt. Biozellissa on mentolisuus voimakkaampi, joten virkistävä tunne on vahvempi.

Kuka muu kärsii hiuspohjan ongelmista aika ajoin? Eikö olekin ärsyttävää?!

Lue myös

X