Glitz & Glam

Lämmin hiusväri saa ihon ja silmät hehkumaan

Teksti: Minna / Glitz & Glam

No niin, nyt väri vaihtui! Kävin viikko sitten kampaajallani ja toteutin pitkäaikaisen haaveeni. Olin kyllä kahden vaiheilla aikaisemmin syksyllä, kun pohdin: viileä mushrooh vai lämmin kuparipersikka?

Halusin etukäteen kokeilla, mitä pitäisin värikkäämmästä ja lämpöisemmästä sävystä. Pesin hiuksiani Four Reasonsin Rose Gold -värishampoolla, joka värjäsi hiukseni todella tehokkaasti.

Kun näin, miten ihoni ja silmäni saivat hehkua, halusin kuparipersikkaisen värin. Tajusin, että haluan tällä kertaa oikeasti kunnolla näkyvän persikkaisuuden, en pelkästään hentoista vivahdetta, mutta en kuitenkaan halunnut aivan kirkasta pastellipersikkaa, vaan sellaisen vähän luonnollisemman version.

Vuosi sitten kampaajani Heli värjäsi minulle tällaisen hentoisemman persikan. Rakastin sitä, mutta harmi vain tällaiset hentoisemmat eivät kestä montaa pesua.

Tällä kertaa Heli miksaili jännän värisekoituksen, josta tuli UPEA! Väri on hyvin moniulotteinen. Se on samaan aikaan kirkas ja utuinen. Se on lämmin, mutta mukana on vaaleanpunaisen tuomaa viileyttä.

Psst… Klikkaa Insta-kuvan nuolesta sivulle, niin näet ennen ja jälkeen -kuvan.

Valintani kupariseen persikkaan kannatti! Huomaan itsekin, miten kasvoni ja silmäni hehkuvat hiusteni värin ansiosta. Sitä itse asiassa sanotaankin, että lämpimät sävyt saavat aikuisen ihon hehkumaan.

Inspiroiduin uudesta väristäni. Tein itselleni tällaisen vähän rokimman lookin. Olen yleensä aika pehmeässä tyylissä, joten halusin kokeilla, miten tällainen pehmeä hiusväri taittuu aavistuksen rokimpaan tyyliin.

Kiharsin hiuksiini vain vähän mutkaa, ja jätin pitkän osan latvasta suoraksi. Olen nähnyt tällaisia kiharruksia paljon viime aikoina, niin halusin kokeilla itsekin. Huolittelematon hiustyyli on ihan hauska, mutta taidan tykätä enemmän niistä klassisista lainekiharoista, jotka taitavat olla tavaramerkkini jo suorastaan.

Tietääkö joku teistä, millä nimellä tällaista kiharrusta kutsutaan? Oletan ainakin, että tällekin on joku oma nimityksensä.

Nyt ylläpidän väriä pesemällä hiuksiani Four Reasonsin Apricot -shampoolla, johon lisään myös Rose Gold sävyistä shampoota. Tuntuu olevan täydellinen yhtälö värin ylläpitoon.

Apricot on vaalealle kuparille suunnattu värishampoo ja Rose Gold soveltuu vaaleille hiuksille. Kumpikaan ei värjää liikaa, joten utuinen persikka ei muutu liian vaaleanpunaiseksi tai oranssiksi, vaan säilyy tällaisena kevyenä, mutta silti selkeästi jonkun värisenä.

Keinovalossa väri näyttää oranssisemmalta, mutta luonnonvalossa vaaleanpunainen vivahde tulee esiin.

Rakastan tätä uutta väriä! Olen vähän arastellut näin lämpöistä hiusväriä viime vuosina, mutta näköjään vaaleampikin lämmin sopii minulle. Minulla on ollut enimmikseen kylmiä sävyjä. Lämpimiä sävyjä on ollut käytännössä vain tummana ja tietty silloin, kun oli vaalennusprosessi. Tummat sävyt kun vaalentuessaan kulkevat lämpöisen sävykartan läpi punaisesta oranssiin ja siitä lopulta keltaisen kautta vaaleaan. Toki aina siinä matkalla lämpimiä sävyjä yritettiin taittaa viileillä sävyillä mahdollisimman neutraaliksi.

Tämä on tosiaan ensimmäinen kerta, kun minulla on näin vaaleissa hiuksissa lämmin sävy. Mahtavaa, kun uskalsin kokeilla! Meikistä kerron tarkemmin toisessa postauksessa. Kerron, miten ja millä se on tehty.

Mitä mieltä olet kuparisesta persikasta?

Lue myös:

Vaaleanpunaiset hiukset

Hiusväri ilman tyvikasvua

5 parasta keinoa pelastaa värimoka kotikonstein

Lue myös

X