Glitz & Glam

Miesten hiuksille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Joskus on kiva tehdä postauksia miesten tuotteista. Tällä kertaa kirjoitan miesten shampoista. Käytännönkokemukseni/-tietämykseni pohjautuu oman mieheni mielipiteisiin, minun omiin huomioihini hänen ja asiakkaitteni hiuksissa.

Nykyään markkinoilla on paljon miehille suunnattuja hiusten- ja ihonhoitotuotteita. Vaikka jossain määrin miesten ja naisten ihot ja hiukset hieman eroavat toisistaan, niin silti olen sitä mieltä, että miehille suunnatut tuotteet ovat vain markkinointikikka loppupeleissä. Mutta mietitäänpä asiaa hieman toisinpäin. Mitäs jos shampoot, voiteet jne. olisivat ennen olleet maskuliinisen näköisiä ja tuoksuisia? Olisimmeko me naiset mielissämme, jos markkinoille tuotaisiin meille suunnatun näköisiä ja tuoksuisia tuotteita? Kyllä vain olisimme! Joten uskon, että monet miehet pitävät siitä, että heidän hiuksiensa ei tarvitse haista (tuoksua) kukilta, hedelmiltä, karkilta, hattaralta jne. jne.

Törmäsin joskus Netin hauskimmat sivustolla hauskaan kuvaan.

Kuva: Netin hauskimmat

Tämä kaavio näyttää aika tyhjentävästi miesten ja naisten eron shampoo valinnoissaan. Toki tämä kaavio on vitsi ja toiseksi, kyllä monet miehet nykyään kiinnittävät huomiota moniin asioihin. Miesten musta ympyrä olisi monivärinen, jos kyseessä olisi ”kuinka mies valitsee auton, tietokoneen, kännykän”. 😀

Kerron hieman Goldwellin Dualsenses -sarjan For Men shampoista. For Men shampoissa tapahtui jokunen aika sitten uudistus ja shampoita on nykyään kolmea erilaista, kun ennen oli vain yksi, joka taisi olla tuo Hair & Body. Miehelläni oli tuota Hair & Body shampoota silloin ennen uudistusta.

Nykyään shampoita löytyy Hair & Body, Thickening ja Refreshing Mint. Pullot ovat maskuliinisen värisiä ja näköisiä. Tuoksut ovat raikkaita ja ”miehisiä”. Eivät kuitenkaan liian voimakkaita, kuten monet miesten suihkusaippuat ovat.

Hair & Body shampoo

Nimensä mukaisesti hiuksille ja koko vartalolle päivittäiseen käyttöön.

Sopii oikeastaan kaikille miehille ja erityisesti heille suositeltava, jotka käyttävät hiuksillensakin Rexona for meniä tai Axea. 😉

Thickening shampoo

Hellävarainen ja hoitavampi tuuheuttava shampoo.

Mieheni ei pitänyt tästä. Hän kertoi minulle hiusten rasvoittuvan nopeammin. Lupasin hankkia hänelle toista shampoota ja kerroin syyn, että miksi hänen hiuksensa rasvoittuivat nopeammin tästä shampoosta.
Tosiaan miehelläni on ohuet hiukset ja siksi ostin tuuheuttavaa shampoota, mutta hänellä on myös herkästi rasvoittuvat hiukset, tai oikeastaan hänen hiuspohjansa erittää rasvaa paljon, joten hänen ohuet hiuksensa näyttävät herkästi likaisilta. Tämä Thickening shampoo on myös aika hoitava, jonka vuoksi mieheni hiukset näyttivät nopeasti rasvaisilta.

Suosittelen tätä shampoota ehdottomasti jos hiukset ovat hieman kuivat, karheat tai jäykät. Ohuempikin hiuslaatu pitää tästä, jos hiuspohja ei ole niin herkästi rasvoittuvaa sorttia.

Refreshing Mint

Kevyesti syväpuhdistava shampoo päivittäiseen käyttöön.

Ostin seuraavaksi miehelleni tämän syväpuhdistavan shampoon ja tästä tulikin sitten mieheni suosikki. Hiukset eivät enää rasvoitu niin nopeasti, hiukset ovat ilmavammat, joka taas saa ohuet (ja ohimoilta pakenevat) hiukset näyttämään hieman määrällisesti runsaammilta. Lisäksi kyseessä on syväpuhdistava, joten shampoo puhdistaa tehokkaasti hiuksista kaiken lian mitä nyt voi tulla, kun auton alla ryömitään autoa korjatessa jne.

Suosittelen miehille, joilla hiuspohja on rasvoittuva, työ tai harrastus on sellainen, että hiuksiin voi tarttua kaikenlaista vaikeasti puhdistettavaa likaa. Lisäksi miehille, jotka käyttävät paljon muotoilutuotteita, kuten hiusvahaa. Joko silloin tällöin käytettäväksi tai päivittäiseen käyttöön.

Sanon kuitenkin, että kaikkien miesten hiuksille ei minkään merkin for men -tuotteet ole parhaimmat valinnat. Jos miehellä on esim. pitkät hiukset, niin hän voi pestä kyllä hiuksensa jollakin miehille suunnatulla shampoolla, mutta hän tarvitsisi lisäksi hoitoaineen ja niitä on aika vähän miehille suunnattuna. Tai miehellä on platinan vaaleat hiukset. Ei ole erikseen miesten hopeashampoota. Myös hiuspohjaongelmaisien kannattaa käyttää tuotteita, jotka ovat tarkoitettu heidän hiuspohjan ongelmiin, kuten esim. hilse. Hiuspohjan ongelmiin tarkoitetuissa tuotteissa ei myöskään eritellä naisten ja miesten tuotteita. Joten näissä tapauksissa olisi miehen hiuksien kannalta suositeltavaa hankkimaan ”tyttöjen” shampoita. ;D

Perusmiehen perushiuksille For Men shampoot ovat hyviä. 🙂 Perusmies haluaa olla mutkaton ja haluaa helppokäyttöisyyttä. Perushiukset ovat lyhyet, eikä niissä ole erikoiskäsittelyjä.

Loppuun vielä esittelen yhden For Men -sarjan muotoilutuotteen.

For Men -sarjasta löytyy tosiaan shampoita, hiusvahaa, geeliä ja neste hiuspohjalle. Ostin miehelleni isänpäivälahjaksi oman vahan Refreshing Mint shampoon lisäksi. Olen pitänyt vahasta liiketyöskentelyssä ja tästä syystä päätin ostaa sen miehellenikin.

Väriltään vaha on valkoista. Koostumus on melko pehmeä, voidemainen vaha. Vahaa on helppo käyttää ja siihen perustuikin se miksi ostin miehelleni tämän. Toki minulla on vahoja pilvin pimein, mutta monissa niissä on se, että niitä pitää ensin työstää käsissä kauan ja hyvin pieni määrä kerrallaan, jotta mieheni hiuksista ei tulisi aivan ”lähmäiset”. Tätä vahaa voi miehenikin käyttää helposti itse, eikä tarvitse minun apuani, ellei hän sitten halua, että ”mamma” laittaa tukan kuntoon. 😉

Vahaa ei tosiaan tarvitse työstää käsissä pitkiä aikoja, ennen kun vie sen hiuksiin. Riittää, kun hieman hieroo käsissään, jotta vaha hieman notkistuu. Tämä For Men -sarjan Texture Cream Paste antaa hiuksiin hieman rakennetta ja mattamaisen viimeistelyn. Pito ei ole liian voimakas, vaan keskivahva. Mukavaa tässä vahassa on myös se, että kädet eivät tunnu aivan ”liimaisilta” työstäessä vahaa hiuksiin.

Suosittelen Texture Cream Paste -vahaa miehille, joilla on ohuemman puoleiset hiukset. Vahaa antaa hiuksille ryhtiä ja sillä on helppo muotoilla hiuksia.

Tälläisiä tuotteita saa tänä jouluna lähipiirini miehet. 😉 Oma mies ei kyllä saa joululahjaksi, kun ostelen hänelle muutenkin shampoot jne. Hänelle ostin tosiaan 1,5 litran pumppupullollisen tuota Refreshing Mint shampoota, mutta se ei ollut joululahja. Hänen hiuksille se riittää vuodeksi! 😀

Onkos teidän miehillänne omat tuotteet vai käyttävätkö he samoja kuin sinä?  Vai käytätkö sinä kenties miehesi tuotteia? ;D

X