Glitz & Glam

Miten Minnan uusi tukka olikaan tehty?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänää kerron teille, että kuinka minun uusi tukkani on tehty. 😉

Kuva: Heli Sjölund

Laitetaanpa ennen -kuva näytille. 😉 Hiuksiani ei ole värjätty reiluun 3 kuukauteen… tai oikeastaan minun tyveni oli värjätty 3 kk takaperin, mutta pituuksia on viimeksi värjätty puoli vuotta sitten. Tyvikasvu oli aikas pitkä ja pituudet hiuksissa aika sekalaisen väriset ja sameat. Joo, kuvissa näyttää ihan hyvältä, mutta tummat hiukset näyttävät kuvissa kiiltäviltä ja ihan hyviltä. Luonnossa hiukseni olivat aika surkean näköiset. 🙁

Meillä tosiaan oli henkilökunnan oma hiustenlaiton hetki ja minulla oli nyt aika värjätä hiukseni. Olin myös pitkään haaveillut, että haluan jotain sähäkkää raitaa hiuksiini. Kuten minun hiusteni väristä näkee, niin homma ei olisi helppo minun omaan tukkaani, sillä hiusteni tummuus on värjäämisien vuoksi 4-5. Saadakseen jotain shokkiraitaa kirkkaana ja tasaisen värisenä näin pitkiin hiuksiin se ei onnistu yhdellä värinpoistolla/vaalentamisella. Punaisia sävyjä saisi vielä suht ok tuloksella, mutta sinisiä ei. Todennäköisesti hiukseni ”palaisivat”, jos niitä yrittäisi vaalentaa tarvittavalle vaaleusasteelle tai ainakin ne olisivat todella karrella.

Noh, olen tästä syystä sitten ajatellut, että laittaisin raidat pidennyshiuksilla. 😉 Nyt sitten kerron, että kuinka ja millä raitani on tehty. 😉

Meille töihin tuli BALMAIN pidennyshiuksia. Niitä löytyy 25 cm ja 40 cm raitoina ja sitten tietysti koko pään pidennyksiä. Raitapidennyksiä löytyy luonnollisissa sävyissä, että myös räväkämmissä sävyissä. Olen haaveillut turkooseista raidoista jo kauan, mutta BALMAINilla ei ole valmiina turkooseja raitoja. Tästä syystä sitten otin vaaleimmat luonnolliset raidat, jotka ovat tummuudeltaan 10, eli vaaleusasteella vaalein sävy. ”Kymppi” vaaleus on se, johon voidaan sitten värjätä shokkivärejä kirkkaina tai taittaa vaaleutta halutuksi, kuten vaikka helmenharmaaksi jne.
Pidennyksiä löytyy teippi- ja klipsikiinnityksellä. Hiukset ovat aitoa hiusta, eli niitä voidaan värjätä ja käsitellä suoristusraudalla jne. 

Goldwellin Elumen -värisarja on uudenlainen ammattikäyttöön tarkoitettu suoraväri. Voitte hieman lueskella Elumenista Goldwellin sivuilta, jonne pääsette tästä. Elumenin värit eivät sisällä hapetetta, eli ovat suoravärejä, mutta moniin muihin suoraväreihin verrattuna Elumen kestää todella hyvin ja olenpa kuullut ja lukenut, että aika moni hiusväreille herkistynyt pystyy käyttämään Elumenia. 😉 Tämä ei tietenkään tarkoita, että Elumen sopisi kaikille herkityneille, vaan se kannattaa aina testata.

Elumenin kestävyydestä kerron vielä sen verran, että Elumenit kestävät todella mahtavasti ja ovatkin lukuisien punatukkaisten pelastus kestävyytensä vuoksi, mutta… samalla sitten sen poissaaminenkin on ollut kinkkisempää, jos päättääkin haluta takaisin esim. blondiksi. Ruskealla päälle värjätessäkin saattaa punaisuus kuulta hieman alta vuosien päästäkin.

Värivaihtoehtoja Elumenilla on shokkiväreistä luonnollisiin. Löytyy vaaleita luonnollisia ja tummia sävyjä. Kaikkia voidaan sekoitella ja miksailla. 😉 Pahoittelen, että en löytänyt parempaa värikarttaa, missä olisi nämä Elumenin uutuussävyt myös.

Elumenille tuli muutama uusi sävy ja siellä on se minun haluamani turkoosi! Joten värjäsin omat ”kymppi” vaaleat raitapidennykseni Elumenin turkoosilla. Jos pidennyshiuksissa olisi ollut kellertävyyttä, niin tulos olisi ollut vihertävämpi turkoosi. Jokainenhan tietää mitä vesivärejä sekoittamalla syntyy mitäkin värejä. Aivan sama pätee hiusväreissä ja hiuksia värjäämällä.

Puhtaanvaaleiden raitapidennyksien vuoksi pidennyksistä tuli kirkkaan siniturkoosiset.

Kuva: Heli Sjölund

Tälläiseltä raidat sitten näyttävät minulla. Oikealle puolelle raidat kiinnitettiin etuosaan sivulle ja vasemmalle puolelle hieman takaosaan. Minä menetin nyt ”neitsyyteni” lisäkehiuksissa. ;D Eli minulla on ensimmäistä kertaa pidennyshiuksia. 😉 Äidilläni oli jo jokunen vuosi sitten koko pään pidennykset sinetein, mutta minulla on nyt vasta ekaa kertaa pari raitaa teippikiinnityksellä. Teipit eivät tunnu ollenkaan, vaikka olin hieman epäileväinen niiden mukavuudesta. Toki niitä pitää varoa, ettei harjaa tavallisella harjalla, mutta onneksi minulla on Tangle Teezer -harja, jolla voin harjata. Ne luonnonharjasharjat eivät ole minusta kivoja takkujen selvittelyyn.

Kuva: Heli Sjölund

Tyvi värjättiin Goldwellin kestovärillä, eli 3 % Topchicillä. Hapete on siis 3%, joka on siis miedoin hapete Topchic hapetteista. Väriksi halusin tummaa ja siihen käytettiin tummuutta 4. Sävyn halusin olevan viileä, joten siihen käytettiin sävyä BP, joten siis tyvi on värjätty 4BP:llä (brown pearl). Koska hiusteni pituudet ovat kokeneet jo hapetevärjäyksiä, niin niille ei enää tarvinnut käyttää kestoväriä. Niille levitettiin kevytsävyte, joka on Goldwellin Colorancea ja sävyksi sama kuin tyvessä, eli 4BP. Kun pituudet ja latvat ovat jo värikäsitellyt ja tummat, niin niissä kevytvärillä värjäys kestää paremmin, koska hapete ei ole yhtä vahva, kuin tyvessä. Tällöin hius (hiussuomut) ei jää niin auki ja täten pigmentit pysyvät paremmin hiuksessa.

Kuva: Heli Sjölund

Haluan säilyttää pitkät hiukset, sillä olen niitä kasvatellut takaisin viimeiset 4 vuotta, joten siksi pituuteen ei kajottu. Vain latvoja hieman tasattiin, ei muuta. Minullahan oli viime talvena otsari, mutta kasvatin sen taas kesäksi pois, koska kesällä otsari on kuuma! Inhottaa jos otsari on hiestä märkä ja ihokaan ei voi hyvin otsarin alla, jos meikki hautuu siellä hiessä ja kuumassa 😉 Nyt on taas syksy ja viileämpää, joten otsari sai palata. 🙂 Aluksi halusin täysin skarpin otsarin, mutta hetken sitä peilistä katsoessa se jotenkin tuntui äkkiseltään hieman oudolta, joten pyysin työkaveriani Eijaa hieman keventämään sitä. Nyt otsarini on kevyemmän näköinen, koska sitä on ns. ”rikottu”. Nyt kun tässä totun taas otsariini, niin voin sitten kuukauden päästä otsaria siistiessä leikkauttaa sen skarpin otsarin. 😉 Otsarini on jätetty tämän ajan trendin mukaiseen pituuteen, eli aika pitkäksi, joka tietysti vaatii hieman useammin siistimistä ja leikkaamistakin.

Huomaatteko muuten, kuinka meikin vahvuus nousee merkitykseen uuden tukkani myötä? Ennen -kuvassa meikkini ei näytä niin valjulta ja vaalealta, mutta jälkeen -kuvissa meikkini on kuin ”kadonnut”.

Toissapäiväisessä postauksessa minulla olikin vahvemman puoleinen silmämeikki. Kun hiukset ovat hyvin tummat ja niissä on räväkämpää väriä ja otsari, niin meikkiä tarvitsee myös hieman vahventaa, jotta kokonaisuudessa säilyy balanssi. En kuitenkaan allekirjoita, että ihan jokaisen kohdalla menisi näin, mutta minun kohdalla menee. Olen jotenkin valjun näköinen, jos en käytä vahvempaa meikkiä silloin, kun hiukseni ovat erittäin tummat.

Näin on siis Minnan uusi tugga tehty. 😉 Tällä viikolla tulee äitini ensimmäistä kertaa minun penkkiini. Läheisistäni onkin jo ehtinyt käymään tyttäreni, mieheni, mummoni ja pari ystävää. Nyt vasta äiti uskaltaa tulla. ;D Äidilleni olisi tarkoitus tehdä värjäys ja leikkaus. Suunnittelinkin hänelle jo täysin uuden mallin, jota olen nyt pari kertaa harjoituspäähän treenannut töissä. Voisin ottaa töihin kameran mukaani ja ottaa ennen ja jälkeen -kuvat, sillä minun tarvitsisi ottaa niitä työkuvia ihan opiskelunikin takia, sillä ammattikoulun opettaja sitten taas haluaa nähdä minun työkuviani. Heh, jos siis kuvia ei tänne tule näytille, niin minä olen joko unohtanut kameran kotiin… tai sitten olen pilannut äitini tukan. 😀 Kun äiti tätä luet, niin minä vain vitsailen. ;D

Kuinkas moni teistä on kokeillut pidennyksiä? Oliko vain raidat, tuuhennos vai koko pään pidennys? Entä mikä kiinnitystapa? Teippi, klipsi, sinetti jne.?

X